Bekend van:

Hoe werken cashback bonussen?


Promo’s komen veel voor bij sportweddenschappen en zijn er in verschillende vormen bij de uiteenlopende bookmakers. Waarschijnlijk ben je al bekend met veelvoorkomende bonussen zoals welkomst- en stortingsbonussen. Net als alle andere promo’s voor sportweddenschappen, hebben cashback bonussen hun eigen unieke voordelen. Andere bonussen belonen gokkers vaak met site tegoed of free bets, maar bij cashback bonussen ontvangen spelers in de meeste gevallen de terugbetalingen in de vorm van contant geld. Dat gezegd hebbende, er zijn maar heel weinig wedkantoren die cashback bonussen bieden. Toch gaan we deze bonus behandelen om je te helpen voor het geval je deze bonusaanbieding tegenkomt tijdens je inzet.

Wat is een cashback bonus?

Cashback bonussen betekenen letterlijk ‘geld-terug bonussen’. Wanneer je voor deze aanbieding kiest, ontvang je een bepaald percentage van je verliezen in een vorm van een terugbetaling. Dat is precies de reden waarom cashback bonussen niet al te vaak worden aangeboden door bookmakers.

Wanneer een wedkantoor een cashback bonus biedt, neigen ze er meestal naar om restituties te geven voor specifieke perioden in plaats van voor een enkele weddenschap. Een bookmaker of casino kan je bijvoorbeeld 30% van je geld teruggeven voor verliezen die zijn opgelopen gedurende een periode van 24 uur. Toch zijn er ook gevallen waarin een wedkantoor reclame maakt voor geld terugbetalingen voor bepaalde enkele weddenschappen.

Waar op letten bij het kiezen van een cashback bonus?

Hoewel cashback bonussen zeldzaam zijn, moet je toch met verschillende factoren rekening houden in plaats van direct te springen op de eerste aanbieding die je ziet. Hier zijn een twee zaken waar je rekening mee kunt houden wanneer je een cashback bonus kiest:

Het terug te krijgen bedrag

Aangezien je niet echt een bonus ontvangt maar een terugbetaling, moet je rekening houden met het percentage dat de bookmaker heeft geadverteerd. Elke terugbetaling tussen 20%-30% (of hoger!) is goed, maar je kan eigenlijk beter geen cashback bonus overwegen die je minder dan 10% restitutie geeft.

Echte cashback bonus?

Sommige bookmakers adverteren mogelijk een cashback bonus, maar kunnen je in plaats daarvan site tegoed geven. Hierdoor moet je dan ook eerst weer aan bepaalde doorspeelvereisten voldoen voor een bonus die je anders had kunnen intrekken. Controleer daarom altijd vooraf wat de bonusvoorwaarden van de (cashback)bonus zijn om te weten hoe je de cashback zal krijgen.

Hoe gaan cashback bonussen in hun werk?

Zoals we al zeiden, hebben cashback bonussen te maken met geld-terug-betalingen in plaats van met echte bonussen. Toch is het ontvangen van geld dat je anders zou hebben verloren zeker een bonus in onze boeken. Als je je afvraagt ​​hoe een cashback bonus eruit ziet, is hier een voorbeeld: 30% van je inzet terug als je wedt op een formule 1 rijder en hij verliest in de extra tijd.

Laten we zeggen dat je €1.000 riskeert op Max Verstappen en dat hij uiteindelijk verliest in extra tijd. Volgens de voorwaarden van de bonus zou je €300 terug moeten krijgen. Niet slecht voor een verloren weddenschap, toch?

Voor- en nadelen van een cashback bonus

Cashback bonussen hebben de volgende voordelen:

  • Helpen gokkers om hun risico te verminderen
  • Bonussen worden gegeven als opneembaar geld en niet als site tegoed
  • De meeste cashback bonussen hebben geen doorspeelvereisten

Nadelen van een cashback bonussen

Hoewel cashback bonussen buitengewoon lucratief zijn, zijn hier een paar nadelen:

  • Uiterst zeldzaam te vinden
  • Cashback bonussen hebben de neiging om te komen met gedeeltelijke terugbetalingen in plaats van volledige terugbetalingen
  • Je ontvangt alleen een bonus wanneer je verlies lijdt

Beperkingen rond cashback bonussen

Hier zijn twee veel voorkomende beperkingen die cashback bonussen meestal hebben:

Het bedrag dat je kunt terugkrijgen

Hoewel een bookmaker adverteert met een terugbetaling van 50%, zullen de meeste vaak het bedrag beperken dat je kunt terugkrijgen. Een bookmaker kan bijvoorbeeld reclame maken voor een 30% cashback bonus, maar de voorwaarden kunnen aangeven dat het maximum dat je terug kunt krijgen € 100 is. Dus zelfs als je € 2.000 riskeert, krijg je uiteindelijk maar € 100 terug.

Tijdgevoelig

Veel cashback bonussen zijn tijdgevoelig omdat ze betrekking hebben op specifieke perioden, bijvoorbeeld een periode van 24 uur, of super specifieke sportevenementen. Dit betekent dat je vaak beperkt bent tot een bepaalde tijd of gebeurtenis.

Hoe je een cashback bonus kunt krijgen

Nu komt het moeilijke deel. Zoals we al zeiden, zijn cashback bonussen zeldzaam, maar dat betekent niet dat je deze bonus niet kunt krijgen. Als je deel uitmaakt van het VIP programma van je bookmaker, kun je vaker van tijd tot tijd worden beloond met cashback bonussen.

Desalniettemin kun je altijd het tabblad Promoties bekijken, aangezien cashback bonussen voor specifieke sportevenementen, zoals bijvoorbeeld het WK voetbal, altijd op dit tabblad worden vermeld. Check dan de voorwaarden om toegang te krijgen tot de cashback bonus. Je kunt een paar vereisten hebben om deel te nemen, afhankelijk van de promotie:

Minimum Odd: Normaal gesproken wordt er een minimum odds vastgesteld voor de weddenschap.  Deze kun je raadplegen op de promotiepagina. Je dient er rekening mee te houden dat de notering op de website niet gelijk zal zijn aan de uiteindelijke notering van de weddenschap (opti-odds systeem). De odd die wordt meegeteld is de uiteindelijke odd van de weddenschap. Dus je moet altijd bevestigen dat de odd op het wedstrookje gelijk is aan of hoger is dan de minimale odd om deel te nemen aan de promotie.

Pre-match of Live: Cashback bonussen kunnen worden gebruikt voor weddenschappen die alleen in pre-match, live of beide zijn geplaatst. Dus het is altijd essentieel om de voorwaarden van de promotie te raadplegen.

Minimale en maximale waarde: Promoties hebben altijd een minimale waarde om mee te doen en een maximale waarde. Wanneer je een weddenschap plaatst met minder dan het minimumbedrag om deel te nemen, kun je niet profiteren van de cashback op die weddenschap. Je kunt echter wel een andere weddenschap plaatsen om deel te nemen.

Het maximale bedrag komt overeen met het maximale bonusbedrag dat wordt teruggegeven. Je kunt weddenschappen plaatsen met een waarde die hoger is dan de maximale waarde van de promotie. Is deze zijn geldig? Dan kun je, rekening houdend met het feit dat als de weddenschap verloren gaat, alleen het maximale bedrag dat is aangegeven voor de cashback bonus terugbetaald krijgen.

Storting: Bij bepaalde cashback bonussen kan een aanbetaling verplicht zijn. Het aanbetalingsbedrag wordt vermeld in de actievoorwaarden.

Wed markten: De cashback bonus is mogelijk alleen beschikbaar voor bepaalde markten. Bijvoorbeeld: altijd doelpuntenmaker. In dit geval moet je wedden op de speler waarvan je denkt dat die een doelpunt gaat maken, en als de weddenschap verloren gaat, krijg je de cashback bonus.

Toegang tot cashback met bonusgeld?

Je kunt alleen inzetten en winnen met echt geld. Net als elke andere promotie is een cashback bonus geen uitzondering. Om deel te nemen moet je de weddenschap met echt geld plaatsen, anders kun je de promo niet ontvangen. Dat wil zeggen, je moet ervoor zorgen dat je voldoende echt saldo op je bookmaker account hebt om aan de minima van de promotie te voldoen. Als de weddenschap die je plaatst je werkelijke saldo overschrijdt door een weddenschap te plaatsen met echt geld en bonusgeld, komt die weddenschap niet in aanmerking voor de promotie.

Wanneer de sportweddenschap geldig is om deel te nemen, moet je de cashback bonus selecteren in het wedstrookje voordat je je registreert. Als de optie om cashback bonus te accepteren niet verschijnt, is dat omdat er niet aan één of meer vereisten wordt voldaan.

Op elk spel wedden?

Een cashback bonus kan worden gebruikt voor elk spel dat beschikbaar is op de website van het wedkantoor tijdens de periode waarin de promotie actief is. Houd er rekening mee dat deze situatie kan variëren. Normaal gesproken is het bedoeld voor een specifieke sport, een kampioenschap / competitie of het kan bedoeld zijn voor slechts één of enkele wedstrijden. Deze informatie wordt altijd uitgebreid toegelicht op onze pagina “Promoties”.

Kun je profiteren van meerdere Cashbacks?

Meestal niet. Je moet een spel selecteren uit de beschikbare spellen en de cashback bonus voor dat specifieke spel activeren. Als je de sportweddenschap wint, ontvang je de winst in echt geld en is het niet meer mogelijk de cashback bonus te activeren voor een andere weddenschap wanneer je deze eenmaal voor dat spel hebt geactiveerd. Dit kan echter variëren van promotie tot promotie, en als in de voorwaarden van de promo staat dat deze op meerdere weddenschappen kan worden geactiveerd, betekent dit dat voor die specifieke promotie de cashback bonus meer dan één keer kan worden gebruikt. Dan heb je echt een mazzeltje te pakken.

De beste cashback bonussen voor bestaande gebruikers

Bookmakers kennen meestal cashback bonussen toe aan loyale gokkers of bestaande gebruikers. Bekijk of het wedkantoor waar je vaak speelt bijvoorbeeld een loyaliteitsprogramma of VIP afdeling heeft. Zeker als je vaker een gokje waagt, kan het erg lucratief zijn om met dit soort programma’s mee te den. Als je je hebt aangemeld op een van de bookmakers die wij op wedkantoor.nl hebben genoemd, kan het zijn dat je een leuke cashback bonus tegenkomt!

toggle off
Gokreclame uitschakelen.