Bekend van:

Hoe werken free bets?


Als het gaat om wedden op je favoriete sporten, gaat er niets boven het hebben van risicovrij geld om op sportweddenschappen in te zetten. Sterker nog, het concept van free bets is zeker niet te mooi om waar te zijn. Gerenommeerde Nederlandse bookmakers delen regelmatig gratis weddenschappen uit aan nieuwe en bestaande klanten. Hierdoor krijg je de kans om een sportweddenschap af te sluiten, zonder je eigen geld te riskeren. We behandelen de verschillende soorten free bets die beschikbaar zijn, inclusief bonussen zonder storting, wat een gratis weddenschap ‘risicovrij’ maakt en hoe je eventuele inzetvereisten kunt begrijpen die aan de free bets zijn verbonden.

Wat zijn free bets?

Ze zeggen dat er niet zoiets bestaat als een gratis lunch. En toch worden promoties voor free bets beschouwd als de “gratis lunch” van de online sportweddenschappen. Gelicentieerde bookmakers kunnen gratis weddenschappen gebruiken om gokkers te stimuleren zich aan te melden en hun platforms te gebruiken. In sommige gevallen hoeven nieuwe klanten niet eens echt geld te storten om een ​​aanbieding te krijgen. Deze staan ​​binnen de branche bekend als no deposit bonussen.

De online sportweddenschappen industrie is sinds een tijd echt big business in Nederland. Bookmakers concurreren met z’n allen om jou als speler. Promoties voor free bets zijn ontworpen om nieuwe klanten aan te moedigen loyaal te blijven aan hun gekozen wedkantoor.

Waarom bieden bookmakers free bets aan?

Wedkantoren gebruiken gratis weddenschappen om mensen aan te moedigen zich aan te melden voor hun diensten en een storting op hun account te doen. In ruil voor het geven van iets gratis vooraf, hopen bookmakers dat jij in de toekomst met hen zult blijven wedden.

Voor bookmakers is het zakelijk gezien logisch om nieuwe aanmeldingen € 20 aan gratis weddenschappen te geven bij registratie wanneer ze deze nieuwe spelers met succes behouden voor meerdere jaren wedden. Vanuit het perspectief van een gokker kunnen deze free bets worden gebruikt om hun bookmaker account op lange termijn te verhogen.

Er is een subtiel verschil tussen wedden met no deposit bonussen en je eigen geld. Wanneer een gratis sportweddenschap wint, geeft het wedkantoor je alleen de winst van de inzet. Dit staat in de branche bekend als een Stake Not Returned (SNR) gratis weddenschap. Terwijl je met succesvolle sportweddenschappen om echt geld je winst én inzet krijgt.

Voorbeeld free bet

Dus laten we zeggen dat je €100 stort na het opzetten van een bookmaker account. Deze koppelt je aan een free bet krediet van €50 dat kan worden gebruikt op elke sportmarkt naar keuze. Je besluit bijvoorbeeld om het op Max Verstappen te zetten met een kans van +100 om Hamilton te verslaan. Als Max wint, ontvang je een uitbetaling van enkel €50, wat de winst is van de weddenschap zonder de inzet. Als je in plaats daarvan dezelfde weddenschap met €50 cash zou hebben gedaan, zou je de volledige uitbetaling van €100 ontvangen (€50 inzet + €50 winst). Zoals hierboven vermeld, ontvang je bij de meeste gratis weddenschappen dus alleen de winst.

Addertje onder het gras?

Meestal is er iets van een catch bij dingen die je gratis krijgt. Hoewel je vaak nog steeds gratis weddenschappen in je voordeel kunt gebruiken. Sommige bookmakers maken het heel gemakkelijk om de free bets te claimen en vereisen wellicht niet eens dat je eerst geld bij hen stort. Andere wedkantoren kunnen eisen dat je je free bet gebruikt om extra weddenschappen te plaatsen voordat zij je winsten uitbetalen. Wil je bij in aanmerking komen voor gratis weddenschappen? Dan moet je doorgaans:

  1. Een account aanmaken bij een online wedkantoor, waarbij je je persoonlijke gegevens verstrekt en in sommige gevallen laten verifiëren.
  2. Jezelf registreren met een geldige betaalmethode en een storting doen op je account
  3. Echt geld gebruiken om te wedden op een sportevenement – de waarde van deze weddenschap bepaalt meestal hoeveel geld je krijgt voor een free bet.

In sommige gevallen mag je je kwalificerende free bet niet plaatsen op odds onder evens. Dit is om te voorkomen dat mensen bepaalde winnaars steunen. Wil je een free bet gaan verzilveren? Zorg er dan altijd voor dat je de algemene voorwaarden leest die bij de aanbieding worden vermeld. De belangrijkste dingen om op te letten zijn eventuele doorspeelvereisten en mogelijke geografische beperkingen. Toch jammer als je je free bet inzet en er niet van kunt profiteren.

Doorspeelvereisten

Wanneer je een wel erg genereuze free bet voorbij ziet komen, kan het goed zijn dat hoge doorspeelveriesten aan vast zitten. Check deze dus voordat je de gratis weddenschap accepteert. De doorspeelvereisten houden in dat je een bepaald aantal of een bepaalde waarde van extra weddenschappen moet plaatsen voordat eventuele winsten op een gratis weddenschap aan je worden uitbetaald.

Als er een doorspeelvereisten van toepassing zijn, is de eenvoudigste manier om de waarde van een gratis weddenschap te bepalen, de free bet te vermenigvuldigen met het aantal keren dat je deze moet omdraaien of de volledige waarde ervan moet inzetten, met je eigen centen. Er wordt je bijvoorbeeld een free bet van €100 aangeboden. Wanneer je deze 3x moet omdraaien voordat je wordt uitbetaald, moet je €300 inzetten voordat eventuele winsten op je gratis free bet worden uitbetaald. De regels voor doorspeelvereisten verschillen van bookmaker tot bookmaker.

Soorten free bets

Het is nog niet zo lang geleden dat free bets bijna niet voorkwamen. In de begindagen van online sportwedden waren klanten gewoon blij dat er bookmakers waren. Mensen konden geen gebruik maken van de aanbiedingen omdat die er niet waren. Naarmate de concurrentie binnen de branche echter is toegenomen, hebben wedkantoren een aantal manieren ontwikkeld om nieuwe klanten aan te trekken met aanbiedingen zoals onder andere free bets.

Risicovrije free bets

Er is niets leuker dan een risicoloze weddenschap. Zoals veel van de onderstaande aanbiedingen, zijn deze meestal speciaal voor nieuwe spelers bij het online wedkantoor. Ze zullen je wel vragen om een ​​eerste storting te doen en vervolgens die eerste inzet te plaatsen. Als je de weddenschap business as usual wint, heb je een goede start gemaakt met je nieuwe account. Indien je de weddenschap verloren hebt, komt het ‘risicovrije’ gedeelte binnen.

Op dit moment zal de bookmaker je inzet terugbetalen met een free bet. Je bent nu vrij om nog een sportweddenschap te plaatsen. Effectief met dit type bonusaanbieding freeroll je dus met je eerst gedane sportweddenschap.

In de meeste gevallen is de prijs voor een free bet exclusief zowel je inzet als deze wint. Controleer de algemene voorwaarden, want er zijn meestal deadlines voor zowel het plaatsen van de eerste weddenschap als het plaatsen van de tweede weddenschap (als de eerste zou verliezen). Met over het algemeen kortere deadlines, richt je je op het plaatsen van kortetermijn weddenschappen in plaats van naar de termijnmarkten te gaan.

Free bets zonder aanbetaling

Free bets zonder storting zijn uiteraard de leukste promoties die je online zult vinden. Het idee erachter is dat je gratis kunt wedden (en mogelijk wat geld kunt verdienen!). Je vindt deze bonussen meestal bij die bookmakers die over het algemeen een goede service bieden.

Deze free bets zonder storting zijn meestal de wat kleinere bonusbedragen. Denk in de buurt van €10 of €20. Helaas is het niet zo eenvoudig als het plaatsen van het gratis bonusgeld als een inzet en het opnemen van de winst. Meestal vind je bij deze aanbiedingen nog hogere doorspeelvereisten. Als je een aanbieding zonder storting van €20 aanneemt met een doorspeelvereisten van 15x, moet je in totaal €300 inzetten om het bonusgeld van de free bet vrij te spelen.

Matched bet bonussen

Een andere goede bonus variant is de matched bet bonus. Nadat je je eerste storting hebt gedaan en die eerste weddenschap hebt geplaatst, geeft het sportsbook je een free bet tot hetzelfde bedrag (matched). Dit is vergelijkbaar met de risicovrije weddenschap, in die zin dat als je eerste weddenschap verliest, je nog een kans hebt met de free bet. Dit heeft echter een duidelijk voordeel, in die zin dat als de aanvankelijke weddenschap wint, je nog steeds de gratis weddenschap krijgt.

Matched deposit bonus

Zeer vergelijkbaar (wederom) met de matched bet bonus is de matched deposit bonus. Deze keer is de grootte van de gratis matchende weddenschap gebaseerd op de omvang van je eerst storting (in tegenstelling tot de grootte van de eerste weddenschap). In beide gevallen kun je strengere doorspeelvereisten tegenkomen vanwege de grotere vrijgevigheid van het aanbod.

Free bets inzetten

Er zijn verschillende manieren waarop je gratis weddenschappen in je voordeel kunt laten werken. Dit zijn enkele van de opties:

Verdubbel je bankroll

Dit is het eenvoudigste manier om een free bet in te zetten. Als je al een sportweddenschap in gedachten hebt, is het logisch om deze te plaatsen bij een bookmaker die je een gratis weddenschap geeft. Wanneer je dit doet, verdubbel je effectief je bankroll.

Hedge een weddenschap

Als je een weddenschap in gedachten hebt, kun je een free bet gebruiken op een andere waarschijnlijke uitkomst als hedge. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om te wedden op het ene team dat een sportevenement wint en vervolgens een gratis weddenschap te gebruiken om het andere team te steunen. Deze eenvoudige tactiek kan je kansen om winst te maken vergroten of zelfs garanderen zonder dat het je extra kost.

Zet de free bet om in geld

Als je een free bet gewoon in geld wilt veranderen, kun je een tactiek gebruiken die “matched betting” wordt genoemd. Dit betekent dat je de gratis weddenschap plaatst op een bepaalde uitkomst bij een bookmaker en het gebruik van een free bet uitwisseling om te wedden dat dezelfde uitkomst niet zal optreden. Omdat je de weddenschap gratis hebt geplaatst, ben je verzekerd van winst, ongeacht wat de uitkomst is.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.