Bekend van:

Hoe werkt een welkomstbonus?


In het kort: een welkomstbonus (of aanmeldbonus) is wat een bookmaker potentiële gokkers biedt in de hoop hen te stimuleren hun site te kiezen. Omdat steeds meer online bookmakers in Nederland hun deuren blijven openen, stijgen legale sportweddenschappen enorm in populariteit. Populariteit betekent opties, en opties kunnen overweldigend zijn. We duiken in alles wat je moet weten over welkomstbonussen van bookmakers. Van gratis weddenschappen tot wat rollovers inhouden.

Bomen en bos

Wanneer je als een newbie gokker rondkijkt bij de verschillende online wedkantoren, kun je nogal overdonderd raken aangezien elke bookmaker die wat lijkt te betekenen verschillende welkomstbonussen weggeeft. Er zijn dan ook verschillende veelvoorkomende soorten aanbiedingen zijn je als potentiële gokker het meest waarschijnlijk zult tegenkomen. Laten we eens kijken wat voor moois de wondere wereld van online sportweddenschappen allemaal aan welkomstbonussen te bieden heeft.

Deposit match

Een deposit match (ook wel stortingsbonus) is een aanbieding van een bookmaker om jouw initiële storting te evenaren tot een bepaald bedrag. Klanten die voor het eerst komen, zullen waarschijnlijk een match percentage van 100% ontvangen, hoewel het bedrag in euro’s zal variëren afhankelijk van het wedkantoor.

Als je een storting van €100 doet bij een bookmaker met een 100% match bonus, krijg je €100 extra. Vaak staat in de promotie al vermeld tot welk bedrag er gematcht wordt. Afhankelijk van de vorm waarin die valuta wordt aangeboden – of het nu bijvoorbeeld gratis geld of site tegoed is – kunnen er extra voorwaarden zijn waaraan moet worden voldaan om deze op te nemen.

Gratis weddenschap

Gratis weddenschappen (free bets) zijn misschien wel de minst gecompliceerde vorm van welkomstbonus. Bookmakers bieden een vast bedrag aan gratis geld zodra gokkers een storting doen die ze kunnen gebruiken om te wedden op wat ze maar willen. Dat geld kan echter niet zomaar als contant geld worden opgenomen.

Wanneer je bijvoorbeeld €10 gratis geld inzet en €10 wint, heb je €10 gewonnen die je later kunt uitbetalen. Je kunt ervoor kiezen om groot in te zetten omdat je gratis geld gebruikt, zoals met een parlay, maar bookmakers hebben altijd hun eigen regels die uitbetalingen van bonussen binnen de perken houden. Het is nu eenmaal geen ATM!

Wed kredieten, een vorm van een aanmeldingsbonus die uniek is voor bet365, werken ook als gratis weddenschappen. Hoewel ze een andere naam hebben, kunnen wed kredieten worden gebruikt als echt geld. Echter ook deze kunnen niet zomaar worden opgenomen.

Bonus zonder storting

Deze komt dichter in de buurt van het plaatsen van een echte gratis weddenschap. In het geval van een bonus zonder storting zal een bookmaker het account van jou als nieuwe klant crediteren bij aanmelding met een bepaald bedrag aan gratis geld. Dit zonder dat er een aanbetaling vereist is. Het enige wat hiervoor nodig is, is dat je een account aanmaakt bij de bookmaker. Het is begrijpelijk dat deze bedragen meestal kleiner zijn dan andere bonussen – vaak tussen €5 en €25.

Als een je een weddenschap plaatst en wint, ontvang je de winst van de weddenschap, maar niet de gratis inzet. In wezen werken bonussen zonder storting op dezelfde manier als gratis weddenschappen – ze vereisen alleen geen storting om te activeren.

Site tegoed

Bookmakers bieden niet zo vaak bonussen zonder storting aan als andere incentives, omdat ze de klant volledig bevoordelen. De bookmakers hopen hier echter mee dat je kan genieten van de ervaring van wedden bij dat specifieke wedkantoor en je voor de lange termijn aan hen bindt.

Bonussen zonder storting worden nu voornamelijk gebruikt als pre-lanceringsaanbiedingen, waarbij gokkers gratis weddenschappen of site tegoed krijgen. Site tegoed is in wezen hetzelfde als een gratis weddenschap, behalve met één belangrijk verschil: het is multi inzetbaar. Hoewel je over het algemeen een gratis weddenschap in één keer moet gebruiken, kan het site tegoed worden opgesplitst en voor meerdere inzetten worden gebruikt. Dat betekent dat je €30 aan site tegoed kan gebruiken om twee €15 weddenschappen of drie €10 weddenschappen te plaatsen, etc.

Risicovrije weddenschap

Een risicovrije weddenschap houdt in dat je iets terugkrijgt als je je oorspronkelijke inzet verliest. Dat iets is meestal een terugbetaling van 100% tot het inzetbedrag. Een voorbeeld van een welkomstaanbod is een risicovrije weddenschap van €100. Dat betekent dat de exploitant het account van de gokker zal schenken met hun inzetbedrag (tot €100) in site tegoed als hun eerste weddenschap niet succesvol is.

Het is echter belangrijk om te weten dat verschillende bookmakers verschillende methoden hebben om een ​​inzetbedrag terug te geven. Sommigen gebruiken site tegoed, terwijl anderen een gratis weddenschap of bonusgeld gebruiken.

Verbeterde odds

Verbeterde odds zijn zo eenvoudig als maar kan – dit betekent dat een bookmaker de waarde van zijn weddenschappen verhoogt. Dit wordt soms gedaan voor de eerste weddenschap van een gokker na aanmelding. Hoewel de bonus vaak wordt aangeboden aan bestaande klanten of degenen die deel uitmaken van een loyaliteitsprogramma. Bepaalde bookmakers bieden in het algemeen ook verhoogde kansen in plaats van een bonus om nieuwe gokkers te lokken. Wedkantoren passen meestal een maximale inzet toe op een bet met verbeterde kansen om ervoor te zorgen dat ze geen enorme uitbetaling hoeven te doen. Soms is er ook een minimale inzet.

Hoe je welkomstbonus te gebruiken

Er zijn een groot aantal manieren om een welkomstbonus te gebruiken. Een instinct voor een beginnende gokker is om op een favoriet te wedden om veilig te spelen voor hun eerste weddenschap. Bookmakers stellen echter vaak beperkingen aan de kansen op gratis weddenschappen, waardoor ze niet kunnen worden gebruikt voor zware favorieten.

Het is dan ook het meest logisch dat je je welkomstbonus gebruikt voor een underdog, want als die underdog wint, zul je onmiddellijk een aanzienlijke boost aan je account toevoegen. En als de underdog verliest, krijg je in de meeste gevallen een gratis weddenschap (of iets dergelijks) om de klap te verzachten. Dit hangt natuurlijk allemaal af van het comfortniveau van jou als beginnende gokker en de grootte van je saldo. Plus de bonusvoorwaarden die het online wedkantoor hanteert.

Wat zijn rollovers?

Een rollover (ook wel inzetvereisten genoemd) is het aantal keer dat je je bonusgeld moet inzetten bij een bookmakers voordat je een bonus kunt opnemen. Het bedrag wordt altijd bepaald door de som van de eerste storting en welkomstbonus te vermenigvuldigen met een bepaald rollover getal.

Als je bijvoorbeeld €100 stort, een welkomstbonus van €100 ontvangt (wat overeenkomt met € 200) en deze onderworpen is aan een 5x rollover, kun je geen geld opnemen totdat je ten minste € 1.000 hebt ingezet. Natuurlijk hebben verschillende bookmakers verschillende rollover-vereisten. Het is daarom altijd van vitaal belang om de algemene voorwaarden door te lezen voordat je een weddenschap plaatst op een online wedkantoor.

Zijn bookmaker bonussen de moeite waard?

Als het gaat om welkomstbonussen, zeker. Hoewel maar weinig welkomstaanbiedingen je echt een vangnet geven wanneer je begint met gokken bij een nieuwe bookmaker, is iets altijd beter dan niets. Zolang je de algemene voorwaarden van het aanbod begrijpt, kun je plannen om je voorkeur kans te maximaliseren.

De gemiddelde bookmaker biedt vaak een risicovrije weddenschap van €500 voor het aanmelden, wat kan resulteren in een mooie boost voor je account als een first-timer. Grote wedkantoren bieden soms zelfs welkomstbonussen aan die oplopen tot €1.500. Dit is voor de zogenaamde high rollers interessant.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.