HT/FT weddenschap
In het voetbal bestaan er enkele zekerheden. Zo is het een zekerheid dat elk elftal met 11 spelers aan de wedstrijd begint. Ook is het een zekerheid dat de wedstrijd uit 2 helften van 45 minuten bestaat. En het is een zekerheid dat de bol rond is; hoe een wedstrijd gaat verlopen, weet op voorhand niemand. Denk je echter een wedstrijd wél goed te kunnen voorspellen? En heb je ook het idee dat je het wedstrijdverloop volledig kunt voorspelen? Dan is een HT/FT weddenschap mogelijk interessant voor je. Dergelijke weddenschappen hebben een flinke odd, waardoor je met een HT/FT weddenschap veel geld kunt verdienen. Maar, let wel op: de nadruk ligt hierbij op het woordje ‘kunt’. Een HT/FT weddenschap brengt namelijk het nodige risico met zich mee. Graag vertellen we je hieronder alles over dit wedtype.
Hoe werkt een HT/FT weddenschap precies?
Ten eerste is het goed om te weten waar de termen HT en FT voor staan. Deze uitleg is gelukkig vrij simpel:
- HT: half time
- FT: full time
Ten tweede is het goed om te weten dat je op eigenlijk twee zaken inzet. Je zet in op de uitslag bij de rust en je zet in op de uitslag bij het eindsignaal. Hierbij zet je niet in op een exacte uitslag, maar je zet eigenlijk een 1×2 weddenschap in.
Uiteindelijk is het van belang dat je de uitslag bij zowel de rust als bij het eindsignaal goed hebt. Verwacht je bijvoorbeeld dat de thuisspelende ploeg de wedstrijd gemakkelijk gaat winnen? Dan kun je voor een 1/1 weddenschap kiezen. Dit betekent dat de ploeg bij zowel de rust als bij het eindsignaal voor staat.
Ten derde is het goed om te weten dat je de nodige inzetmogelijkheden hebt. De inzetmogelijkheden bespreken we hieronder graag.
Inzetmogelijkheden en uitkomstmogelijkheden
Bij het inzetten op een HT/FT weddenschap heb je de nodige mogelijkheden. Wij zetten de mogelijkheden, inclusief toelichting, graag even voor je op een rijtje:
- 1/1: hierbij zet je in op een overwinning voor de thuisploeg. Je zet echter ook in dat de thuisploeg bij rust al op voorsprong staat
- 1/X: hierbij zet je in op een gelijkspel na 90 minuten. Je zet echter ook in dat de thuisploeg bij rust op voorsprong staat
- 1/2: hierbij zet je in op een overwinning van de uitploeg. Daarbij zet je echter ook in op een ruststand in het voordeel van de thuisspelende ploeg.
- X/1: hierbij zet je in op een overwinning van de thuisploeg. Je zet echter ook in op een gelijkspel na de eerste 45 minuten.
- X/X: hierbij zet je in op een dubbel gelijkspel. Je verwacht dat het na 45 minuten gelijk staat en na 90 minuten nog steeds.
- X/2: hierbij zet je in op een gelijkspel bij rust. Je verwacht echter dat de uitploeg in de tweede helft het verschil gaat maken.
- 2/1: hierbij zet je in op een ruststand in het voordeel van de uitploeg. Je zet echter ook in dat de thuisploeg de wedstrijd uiteindelijk wint
- 2/X: hierbij zet je in op een ruststand in het voordeel van de uitploeg. Je zet echter ook in op een gelijkspel na 90 minuten.
- 2/2: hierbij zet je in op een ruststand in het voordeel van de uitploeg. Ook na 90 minuten verwacht je dat de uitploeg voor staat en dus de wedstrijd wint.
Zoals je kunt zien, heb je de keuze uit veel inzetmogelijkheden. De uitkomstmogelijkheden zijn een stuk simpeler: je hebt het goed of je hebt het fout. Dit is een wedtype waarbij je het niet half goed of half verkeerd kunt hebben. Er bestaat geen uitbetaling van de helft van je inleg of iets dergelijks.
Wat gebeurt er dan als je de ruststand wél goed hebt en het eindsignaal niet goed hebt? Dan raak je je inleg kwijt. Bij een HT/FT weddenschap is het van cruciaal belang dat je zowel de ruststand als de eindstand goed hebt.
Waarom kiezen veel mensen voor een HT/FT weddenschap?
De belangrijkste reden waarom mensen voor een HT/FT weddenschap kiezen, is de mogelijke uitbetaling. Om je hier een indruk van te geven, hebben we de odds van een gemiddelde Eredivisie wedstrijd erbij gepakt:
Ongeacht voor welke HT/FT weddenschap je kiest, kun je je inzet minstens verdubbelen. Bij sommige weddenschappen krijg je zelfs een odd van 35. De winstkans is hierbij uiteraard klein, maar je kunt hier dus wel het nodige geld mee verdienen.
Daarnaast is dit gewoonweg een leuke weddenschap om te plaatsen. Als je zo’n weddenschap hebt geplaatst, zijn zowel de eerste- als de tweede helft van een wedstrijd leuk om te kijken. In veel andere gevallen is toch één van de helften vaak iets saaier. Bij een HT/FT weddenschap heb je daar een stuk minder last van.
Ook is het ideaal dat je uit echt veel inzetmogelijkheden de keuze hebt. Nadat je een wedstrijd volledig geanalyseerd hebt, kan het hierdoor wel lastig zijn om de juiste knoop door te hakken. Dat zie je echter ook in de odds terug, zoals hierboven al aangegeven. Al met al is het een uitdagend wedtype met bijbehorende (hoge) odds.
Is het mogelijk om een HT/FT weddenschap live in te zetten? Ja, dit is in de eerste helft bij sommige bookmakers mogelijk. Uiteraard heeft het een stuk minder zin om dit in bijvoorbeeld de 40e minuut in te zetten. Je kunt zo’n weddenschap het beste in het eerste kwart van de wedstrijd inzetten; dan geniet je nog van odds die de moeite waard zijn.
Waar kun je een HT/FT weddenschap plaatsen?
Een HT/FT weddenschap kun je bij de meeste bookmakers inzetten. Het is echter geen gegeven dat je bij élke wedstrijd voor deze weddenschappen kunt kiezen. Bij wedstrijden uit kleinere voetbalcompetities is het lang niet altijd mogelijk om een HT/FT weddenschap te plaatsen.
Ben je nog op zoek naar een goede bookmaker? Op onze website vind je allerlei reviews over de beste bookmakers van dit moment. Neem deze reviews op je gemakje door en maak een account bij een bookmaker aan. Bij díe bookmaker kun je vervolgens de gewenste HT/FT weddenschappen plaatsen.