Bekend van:

Is odds vergelijken slim?


Zoveel mogelijk geld met voetbalwedden verdienen. Dat is ongetwijfeld de droom van iedereen die zich met voetbalwedden bezig houdt. In werkelijkheid blijkt dat vrij weinig wedders consequent winst weten te maken. Uiteraard wil je wel consequent winst maken. Om dát voor elkaar te krijgen, zou je goed op meerdere factoren moeten letten. Eén van de factoren zijn de odds die de bookmaker aanbiedt.

Is het daarbij aan te raden om de odds met elkaar te vergelijken? Ja, dat is absoluut het geval. Hoe dit precies zit, bespreken we graag in dit artikel.

Groot verschil tussen bookmakers

Wil je op bijvoorbeeld een wedstrijd uit de Eredivisie inzetten? Dan is het advies om eens de websites van vijf verschillende bookmakers te openen. Zoek bij elke bookmaker de wedstrijd op en bekijk eens de 1×2 odds.

Als je deze odds op een rijtje zet, zie je duidelijke verschillen naar voren komen. Dit heeft met twee redenen te maken:

  • Software: om alle weddenschappen aan te kunnen bieden, maakt een wedkantoor gebruik van software. Deze software zorgt niet alleen voor de weddenschappen, maar ook voor de bijbehorende odds. Aangezien elk software andere algoritmes gebruikt, kunnen de odds significant verschillen per softwaresysteem.
  • Risico: elke bookmaker bepaalt voor zichzelf hoeveel risico er wordt genomen. Bookmakers die hogere odds aanbieden, lopen over het algemeen meer risico.

Met andere woorden: je doet er verstandig aan om de odds met elkaar te vergelijken. Door de odds met elkaar te vergelijken, kun je altijd van de hoogst mogelijke odd genieten. Met name als je op serieuze wijze met voetbalwedden bezig bent, tikken de hogere odds behoorlijk aan. Daarbij is het uiteraard wel zaak dat je succesvolle weddenschappen plaatst.

Tips om van de beste odds te profiteren

Hoe kun je nou de odds van verschillende bookmakers met elkaar vergelijken? Zoals we hierboven al aangegeven hebben, kun je hiervoor ‘gewoon’ de websites van de bookmakers openen. Via de websites kun je alle odds op een rijtje zetten.

Maar, hoe kun je nou van de beste odds profiteren? Speciaal voor jou hebben we enkele handige tips op een rijtje gezet:

  • Maak bij meerdere bookmakers een account aan: als je serieus gaat wedden, is het zaak om je risico’s te spreiden. Dit doe je onder meer door bij meerdere wedkantoren een account aan te maken. Hiermee spreid je niet alleen je risico’s, maar ben je ook in staat om van de beste odds te profiteren.
  • Profiteer van surebets: als je een goede vergelijking tussen de odds maakt, kun je van surebets profiteren. Hierbij zet je bij twee bookmakers een weddenschap, waarmee je sowieso winst maakt. Dit gebeurt echter niet al te vaak, aangezien de odds bij een surebet perfect op elkaar aan moeten sluiten. In ons artikel over surebets sportweddenschappen lees je hier meer over.

Het belang van hogere odds

Is het nou aan te raden om veel tijd aan het vergelijken van odds te besteden? Ja, dat is absoluut de moeite waard. Met name als je je pijlen op de lange termijn richt, brengen hogere odds belangrijke voordelen met zich mee.

Dit kunnen we het beste met een voorbeeld aanduiden. In dit voorbeeld gaan we uit van twee verschillende bookmakers met onderstaande odds:

  • Overwinning voor de thuisploeg bij bookmaker X: 1,60
  • Overwinning voor de thuisploeg bij bookmaker Y: 1,55

Zet je bij bookmaker X 10 euro in op de overwinning? Dan heb je 6 euro winst bij een succesvolle weddenschap. Zet je bij bookmaker Y 10 euro in op de overwinning? Dan heb je 5,5 euro winst bij een succesvolle weddenschap.

Dit verschil van 0,50 euro is wellicht niet al te groot, maar schijn bedriegt. Als je 100 euro inzet, gaat het immers al om een verschil van 5 euro. Procentueel gezien blijft het verschil tussen beide odds hetzelfde, maar het absolute bedrag verandert uiteraard wel bij een hogere inleg.

Wat nog veel interessanter is, is de invloed op de lange termijn. Stel nou dat je de bovenstaande weddenschap goed had. Dan heb je bij bookmaker X 16 euro op je account en bij bookmaker Y 15,5 euro op je account. Zet je vervolgens nogmaals op dezelfde odds in? Dan wordt het verschil alsmaar groter:

  • Bookmaker X: 16 euro * 1,60 = 25,60 euro
  • Bookmaker Y: 15,5 euro * 1,55 = 24,00 euro

Het gaat hierbij niet meer om een verschil van 0,50 euro, maar om 1,60 euro. Dit verschil loopt alsmaar hoger op bij het plaatsen van meer en meer bets.

Bij welke bookmaker geniet je van de beste odds?

Al met al is het dus belangrijk om de odds goed met elkaar te vergelijken. Als je bij elke weddenschap van de hoogst mogelijke odd geniet, loopt de winst op lange termijn alsmaar verder op.

Een terechte vraag hierbij is wel welke bookmaker nou de beste odds aanbiedt. Het lastige is dat er op deze vraag géén eenduidig antwoord gegeven kan worden.

Het klopt dat sommige wedkantoren gemiddeld gezien hogere odds hanteren dan andere wedkantoren. Het lastige is alleen dat hier per wedstrijd en per weddenschap verschil in kan zitten. Voor de ene wedstrijd ben je beter uit bij bookmaker X, terwijl bookmaker Y bij de andere wedstrijd betere odds aanbiedt.

Alleen al hierom raden wij je aan om bij meerdere bookmakers een account aan te maken. Hierbij raden wij je ook aan om alleen bij legale bookmakers een account aan te maken. Het gaat hierbij om bookmakers die over een geldige licentie beschikken.

Wil je meer weten over de beste legale bookmakers van ons land? En wil je ook meer weten over de odds die de bookmakers hanteren? Dan raden wij je graag aan om de reviews op onze website door te nemen. In onze reviews bespreken wij namelijk de beste bookmakers van dit moment, waarbij wij ook inzoomen op de odds.

Onder aan de streep kunnen we één ding absoluut concluderen: het vergelijken van odds is bijzonder slim. En is wat ons betreft te allen tijde aan te raden.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.