Bekend van:

Is wedden bij een Nederlands wedkantoor veilig?


Voordat je op een voetbalwedstrijd kunt wedden, moet je een account bij een wedkantoor aanmaken. Wat is nou het beste wedkantoor waar je tegenwoordig voor kunt kiezen? En is het wedden bij een wedkantoor überhaupt veilig te noemen? Op die twee vragen geven wij je in dit artikel een uitgebreid antwoord.

Altijd wedden bij een Nederlands wedkantoor met licentie

De beste tip die wij je mee kunnen geven, is om altijd te wedden bij een Nederlands wedkantoor met licentie. Alléén de wedkantoren die in ons land over een licentie beschikken, mogen legaal hun diensten aanbieden. Kom je een wedkantoor zonder licentie tegen? Dan is dit wedkantoor strafbaar bezig; laat dergelijke wedkantoren zover mogelijk links liggen.

Hoe komt een bookmaker aan een licentie?

Lange tijd was het voor de overheid lastig om toezicht op de gokmarkt te krijgen. Om dit te veranderen, heeft men besloten om per 1-10-2021 de markt te reguleren. Alleen de wedkantoren die een licentie hebben gekregen, mogen legaal hun diensten aanbieden.

Maar, hoe komt een wedkantoor nou aan zo’n licentie? Om zo’n licentie te krijgen, moet een wedkantoor aan veel strenge eisen voldoen.

Een bookmaker die een licentie wil krijgen, moet hiervoor een aanvraag doen bij de Kansspelautoriteit (KSA). DE KSA beoordeelt de aanvraag/bookmaker vervolgens op tientallen punten. Alleen als een bookmaker aan alle punten voldoet, verstrekt de Kansspelautoriteit een licentie.

Toen per 1-10-2021 deze nieuwe regeling in ging, hadden 10 bookmakers een licentie gekregen. Aan het begin van 2022 kregen nog meer bookmakers een licentie van de Kansspelautoriteit. Inmiddels hebben nog meer bookmakers een aanvraag ingediend óf hebben reeds een licentie gekregen.

Veiligheid

Bij een Nederlands wedkantoor wedden, is absoluut veilig. Dit heeft puur met bovenstaande uitleg over de licenties te maken. Alléén als een wedkantoor alle zaakjes op orde heeft, mag men in ons land actief zijn. Veel van deze zaakjes hebben betrekking op de veiligheid van jou, als speler.

Als speler wil je op een veilige manier kunnen wedden. De website van de bookmaker moet daarom goed beveiligd zijn, terwijl je gegevens ook veilig opgeslagen moeten worden. Indien je voor een bookmaker met licentie kiest, weet je 100% zeker dat je gegevens veilig opgeslagen worden.

Met andere woorden: bij een wedkantoor met Nederlandse licentie kun je veilig wedden. Hier hoef je niet over in te zitten. Mocht er onverhoopt toch iets gebeuren, kun je altijd nog de Kansspelautoriteit inschakelen. Deze autoriteit geeft niet alleen licenties uit, maar controleert en handhaaft ook. Bij hen ben je dan ook aan het juiste adres voor het oplossen van een eventueel geschil.

Veilig wedden: waar moet je zelf rekening mee houden?

Om het wedden zo veilig mogelijk te maken, zou je zelf ook met enkele zaken rekening moeten houden. De belangrijkste aandachtspunten zetten we graag voor je op een rijtje:

  • Deel nooit je inloggegevens. Het advies is om nóóit je inloggegevens te delen. Niet aan iemand anders en ook niet aan iemand van de klantenservice van het wedkantoor.
  • Pas op voor mailtjes: sommige oplichters doen zich voor als een wedkantoor. In hun mailtjes staat bijvoorbeeld een interessante bonus, maar dit blijkt in werkelijkheid simpelweg scam te zijn. Voorkom dit door dergelijke mailtjes direct weg te gooien.
  • Kies altijd voor een legale bookmaker: de beste tip is om alléén bij legale bookmakers een account te maken. Hoe je een legale bookmaker kunt herkennen, bespreken we graag hieronder

Hoe herken je een legale bookmaker?

Ben je een interessant wedkantoor met een interessante bonus tegengekomen? Dan is de eerste stap het controleren van het wedkantoor. Beschikt de wedkantoor wel over een licentie in ons land?

Dit wordt al snel duidelijk als je naar de website van de bookmaker kijkt. Ziet dit er netjes uit? En zie je onderstaand keurmerk op de website staan? Dan weet je eigenlijk al zeker dat de bookmaker over een licentie beschikt:

Keurmerk Kansspelautoriteit Nederland

Maar, er zijn nog meer zaken waaraan je een legale bookmaker kunt herkennen. Ten eerste herken je dit aan de Nederlandse taal op de website. Een bookmaker die in ons land actief wil zijn, moet verplicht de Nederlandse taal op de website hanteren.

Ten tweede herken je een legale bookmaker aan de naam. Hoe we dit bedoelen? Nou, je kunt op het internet overzichten vinden van alle legale bookmakers in ons land. Staat de betreffende bookmaker in dit overzicht? Dan weet je 100% zeker dat je met een legale bookmaker te maken hebt.

Tip: weet je niet zeker of het om een legale bookmaker gaat? Typ dan op Google de naam van de bookmaker in met daarachter ‘licentie’. Je ziet bij de zoekresultaten dan al snel of het wedkantoor wel of geen licentie heeft.

Tot slot herken je de legale bookmakers ook gemakkelijk via onze website. Op onze website vind je namelijk reviews over de beste legale bookmakers in ons land. Alle bookmakers die we op onze website bespreken, beschikken sowieso over een licentie.

Hoe kies je het beste wedkantoor uit?

Ben je van plan om weddenschappen op voetbal te zetten? Zorg er dan voor dat je bij een legale en betrouwbare bookmaker een account aanmaakt. Om zo’n bookmaker te vinden, zou je ten eerste goed op bovenstaande punten moeten letten. Heb je eenmaal opgemerkt dat de bookmakers over een licentie beschikken? Dan is het zaak om de bookmakers met elkaar te vergelijken.

Hierbij kun je onder meer naar het spelaanbod kijken. Welke sporten biedt de bookmaker aan? En op welke soorten weddenschappen kun je per wedstrijd inzetten? Let hierbij niet alleen op het aanbod, maar ook op de odds. Uiteraard wil je dat de odds zo hoog mogelijk liggen.

Verder zou je ook naar de website, klantenservice en bonussen kunnen kijken. Ga ook goed na of het wedkantoor bijvoorbeeld een eigen mobiele app heeft.

Kun je wel wat hulp gebruiken bij het maken van deze vergelijking? Check dan onze website. Op onze website vind je reviews over de beste bookmakers. Neem de reviews op je gemakje door en bepaal direct bij welke bookmaker je een account aan wilt maken. De bookmakers die wij op onze website bespreken, zijn stuk voor stuk 100% veilig!

toggle off
Gokreclame uitschakelen.