Bekend van:

Kunst van sportweddenschappen: instructies voor beginners


De vraag “Is het mogelijk om te winnen bij sportweddenschappen?” is er één die velen zichzelf stellen. Sommige mensen zoeken op internet met vragen als “Kun je rijk worden met sportweddenschappen” of “Hoe geld verdienen met wedden“. In dit artikel zullen we je wat grondige info en handige tips geven over het overwogen inzetten van een weddenschap. Laten we eerst zeggen dat de startende speler in het begin alle basisconcepten moet behandelen en vervolgens pas interesse moet tonen in “geld” -vragen. Ja, je kunt geld verdienen met wedden op sport, maar de juiste doelen en de juiste kennis zijn daarbij ontzettend belangrijk. We raden je dan ook ten zeerste aan om op de juiste manier aan de slag te gaan!

Wat zijn sportweddenschappen?

Sportweddenschappen afsluiten is een intellectuele competitie tussen een speler en een bookmaker (wedkantoor): een speler doet zijn voorspelling voor een sportevenement en zet geld in dat zijn voorspelling juist zal blijken te zijn. Tegen de juiste koers en met een juiste keuze, zal de speler zijn geld met winst terugkrijgen. Als de voorspelling van de speler niet juist is, gaat de weddenschap (en daarmee je inzet) verloren.

Wat win je dan?

De bookmaker wijst odd (kansen) toe voor elke sportweddenschap die beoordelen wat de waarschijnlijkheid is van het gekozen evenement is. Heb je een winnende weddenschap te pakken? Dan is de quotering van de bookmaker maal het bedrag dat je als speler hebt ingezet de uitbetaling voor een goed ingeschatte bet. Wil je je nettowinst weten? Dan haal je het bedrag van de inleg af van wat je gewonnen hebt met de weddenschap.

De odds van het wedkantoor kunnen zowel veranderen door het aantal en de grootte van de sportweddenschappen die op dit evenement zijn geplaatst, als door de waarschijnlijkheid ervan te verkleinen/vergroten. Ervaren spelers noemen ook wel de “prijs”-factor van het voorgestelde evenement: iedereen kan ofwel een weddenschap kiezen tegen de aangeboden prijs of geen bet plaatsen als men het onjuist vindt.

Check altijd eerst even wat goed is om weten voordat je een sportsbook kiest.

Zijn sportweddenschappen winstgevend?

Uiteraard kun je wedden op sport en mooi geld winnen. Om dit te helpen bereiken, is het belangrijk om je goed in te lezen in de sport waar je op gaat wedden. De statistieken laten zien dat niet iedereen in staat is om nauwkeurige voorspellingen te doen en goed scorende sportweddenschappen te kiezen. Experts zijn natuurlijk geweldig in het voorspellen van sporten waar ze goed in thuis zijn.

Echter is goede kennis van sport is dus geen garantie voor constante winsten. Dat wil zeggen dat niet elke keer dat je een weddenschap plaatst, je gegarandeerd bent van een overwinning. En toch kun je nog steeds succesvol zijn in het spel. Wel met een aantal basisvoorwaarden en een beetje geluk.

Voorwaarde 1: De juiste perceptie

Sport wedden moet leuk zijn, en dat is het eerste wat je leert door het lezen van handleidingen voor sportweddenschappen voor beginners. Als sportgokker kun (en zul) je verliezen, en daar moet je op voorbereid zijn.

De perceptie van wedden als een spel heeft verschillende belangrijke voordelen:

  • Ten eerste moet je je verstand niet verliezen en niet ineens grote sommen geld riskeren.
  • Het helpt je ook om voorspellingen vaardigheden te ontwikkelen in plaats van kansen te maken.
  • De juiste perceptie geeft je wat sportweddenschappen zouden moeten geven: meer gezonde beroering, meer drive en meer heftige sensatie bij het zien van de wedstrijden.

Voorwaarde 2: Controle van de bankroll (Smart Budgeting)

Aan beginners is het advies vrij gemakkelijk: je kunt enkel het bedrag inzetten dat je bereid bent te verliezen. Het dubbele inzetten nadat je een succesvolle weddenschap  hebt gehad, is geen goede start. Dit kan verleidelijk zijn om te doen, maar strepen kunnen snel worden verbroken, samen met de winst die je daarvoor hebt binnengehaald.

Proberen om je geld terug te winnen na een verlies is een nog slechter begin. Ervaren spelers weten hoe het beginnende brein werkt: dat één grote overwinning voor beginners veel eerdere en volgende verliezen kan goedmaken. Als je serieus de kunst (of wetenschap) van sportweddenschappen onder de knie wilt krijgen, start dan met het registreren van al je gedane sportweddenschappen. Dat betekent zowel elke overwinning en elk verlies noteren. Hierdoor kun je je eigen balans opmaken. Zie het wedden als een investering en daar hoort een boekhouding bij.

Voorwaarde 3: Werken met informatie

De kunst om feiten te relateren, informatie te verwerken en deze up-to-date te krijgen is een vak apart. Het zijn ook meteen de basisonderdelen die je nodig hebt om een goede weddenschap te kiezen. Het is niet genoeg om gewoon ‘te geloven’ in het team waarop je wilt wedden. Het is belangrijk in welke vorm het team zich momenteel bevindt, hoe optimaal het team speelt, of het al dan niet een hoge motivatie heeft om te winnen, wie de wedstrijd zal starten, enz.

Beginnende spelers moeten ook onthouden dat in het geldspel bij een bookmaker altijd een voordeel heeft. Vanzelfsprekend is er een klein gedeelte gokkers dat evenementen zelfs beter beoordeelt dan de jongens die de odds maken. Dit komt echter alleen met ervaring, en zelfs dan geldt dit niet voor iedereen. Beginners kunnen bij aanvang op een beetje geluk rekenen en hun sportkennis kan worden gebruikt als hulpmiddel bij de bewuste keuze van de mogelijkheden voor sportweddenschappen.

Bekijk de verschillende soorten sportweddenschappen die je kunt afsluiten om te zien wat past in jouw straatje.

Wedlijnen en quoteringen voor bookmakers

Voordat je gaat wedden, dien je de termen en basisconcepten te leren kennen waarmee een bookmaker werkt. De wedlijnen zijn niet alleen samengesteld uit eenvoudige posities zoals welk team er wint, wordt het gelijkspel of een over/under-weddenschap.

Als je besluit te experimenteren zonder dat je de broodnodige kennis in kaart hebt, worden je kansen op winst alleen maar kleiner. Bookmakers bieden klanten soms ook verscheidene handicap soorten (Aziatisch/Europees) die anders worden berekend, en het is goed hier van te voren van op de hoogte te zijn. Verschillende wedkantoren kunnen ook weddenschappen tellen volgens verschillende bronnen.

Om niet van je fouten te hoeven leren, raden we je aan tijd te besteden aan training. Bestudeer de regels van sportweddenschappen en mogelijke kleine verschillen die kunnen optreden bij het berekenen van de kansen zorgvuldig. In de regel moet je favorieten overschatten, maar dit hoeft niet altijd zo te zijn. Het begrijpen van de getrouwheid van de evaluatie van evenementen krijg je alleen door ervaring op te doen, maar het is noodzakelijk om dit vanaf de eerste keer sport wedden in je achterhoofd te houden.

Sportweddenschappen: hoe werkt het

Bepaal zelf hoeveel geld je bereid bent per maand te besteden aan sportweddenschappen, en kom niet terug van op dit gezette doel. Zelfs als je denkt dat je de kansen van je leven hebt gevonden, verhoog dan niet de inzet.

Gewonnen? Heb er geen spijt van dat je niet meer hebt ingezet, wanneer je gewonnen hebt. Tijdens het leren van sportweddenschappen, is het gestaag winst maken op de lange termijn het belangrijkst. Dit begrip komt vaak met de tijd.

Bepaal waar je op sport kunt wedden. Bij het wedden hangt veel af van de kansen en de keuze van het evenement. Je kunt dus beginnen met de sporten, competities en soorten sportweddenschappen waarin je geïnteresseerd bent. Op basis van deze expertise volg je de keuzes van de bookmakers voor trending evenementen. Laat je emoties hierbij niet leiden!

Het is goed om te weten dat de markt zo competitief is nu de lijnen van bookmakers beter en dieper worden. Daarom ligt de nadruk vooral op odds en marges. Voor evenementen van hetzelfde kaliber op verschillende wedkantoren kan het verschil maar om enkele tienden gaan, alleen over een lange periode kan dit van groot belang zijn.

Geen emoties maar de beste odds

Veel gokkers beginnen hun “carrière” met weddenschappen op hun favo sporter of team. Dit is een veelgemaakte fout die ook ervaren spelers tijdens het spel achtervolgt. Immers, bij sportweddenschappen gaat het om analyses, niet emoties, wat echt een probleem kan zijn in het gokspel. Weddenschappen en emoties mogen voor een prof gokker nooit met elkaar verweven zijn. Iets wat alle beginners z.s.m. zouden moeten leren.

Het gaat niet alleen om een ​​negatieve positie. Voor je het weet zorgt de wens om geld terug te winnen ervoor dat je gokt op curling in de derde klasse van Malta. Simpelweg aangezien er net even geen andere evenementen beschikbaar zijn. Het is veel belangrijker om het spel zonder al te veel emotie waar te nemen. Dit zou moeten komen na het plaatsen van de weddenschap op basis van de beste odds.

Als je gokt op basis van emotionele banden, kun je erg van streek zijn door nederlagen en zul je wellicht niet de positieve emoties ervaren die worden veroorzaakt door sportweddenschappen als je wel verantwoord speelt.

Waar sportweddenschappen afsluiten?

Dus als je al hebt besloten om sportweddenschappen uit te proberen, hopen we dat ons materiaal kan helpen om dit een plezierige en succesvolle bezigheid te maken. Let dus op goede voorbereiding en bekijk de lijst met goksites waar je terecht kunt.

Veel geluk gewenst!

toggle off
Gokreclame uitschakelen.