Bekend van:

Live voetbal kijken met live stream


Heb je geen duur TV abonnement genomen? Dan is het niet mogelijk om alle voetbalwedstrijden live te kunne bekijken. Althans; dat is niet mogelijk volgens de normale, gebaande paden. Voor alles in het leven is gelukkig een oplossing. Er zijn bijvoorbeeld meerdere oplossingen om alsnog live voetbal te kijken. Eén van de oplossingen waar je voor kunt kiezen, is een live stream. Deze live stream kun je via bepaalde websites bekijken. Het lastige is alleen dat dit niet legaal is. Wij wijden hier dan ook niet verder over uit in dit artikel, maar wij willen je wel graag op een andere oplossing wijzen. Bij sommige bookmakers is het namelijk mogelijk om live voetbal te kijken via een live stream. Hoe dit werkt? Bij welke bookmakers dit mogelijk is? En wat hier de voordelen van zijn? Op al die vragen geven wij je in dit artikel een uitgebreid antwoord.

Hoe werkt het live voetbal kijken bij een bookmaker?

In de afgelopen periode is de concurrentie in de gokmarkt fors toegenomen. Om als bookmaker de slag van de concurrenten te winnen, is het noodzakelijk om iets extra’s aan te bieden. Enkele bookmakers hebben ervoor gekozen om dit te doen middels live streams.

Bij bepaalde wedstrijden kun je bij de bookmaker een live stream vinden. Met dank aan deze live stream bekijk je de wedstrijd live én kun je eventueel de juiste weddenschappen plaatsen.

Hoe zo’n bookmaker precies aan deze streams komt, is te danken aan speciale samenwerkingen. Dankzij de samenwerkingen zijn de bookmakers in staat om legaal de streams aan te bieden. Door live voetbal te kijken via een live stream van je bookmaker, ben je dus niet strafbaar bezig. Dat is ongetwijfeld een geruststellende gedachte voor je.

Welke wedstrijden kun je live bekijken?

Wil je de topper uit de Boliviaanse Eredivisie live bekijken? Dan is de kans heel klein dat je dit middels een live stream van je boomaker kunt doen. Over het algemeen zijn alleen streams van de grotere voetbalcompetities beschikbaar.

Wil je bijvoorbeeld een wedstrijd uit de Premier League bekijken? Bij de nodige bookmakers is dit middels een live stream mogelijk. Dit geldt ook voor wedstrijden uit andere grote competities.

Welke wedstrijden je precies kunt kijken, is afhankelijk van de bookmaker. Mocht dit een belangrijk punt voor je zijn, moet je hier dan ook goed opletten bij het vergelijken van meerdere bookmakers.

Waarom bieden bookmakers de live streams aan?

Vanuit het perspectief van een bookmaker is het aanbieden van live streams logisch te verklaren. Dit heeft onder meer met onderstaande redenen te maken:

 • Aantrekken van klanten: door live streams aan te bieden, is een bookmaker in staat om meer nieuwe klanten aan te trekken. Dit komt puur doordat meer en meer spelers behoefte hebben aan de live streams.
 • Aanhaken bij de concurrentie: het gezegde ‘als één schaap over de dam is, volgen er meer’ is absoluut van toepassing op de livestreams. Enkele bookmakers doen dit al jaren, waardoor de rest ook niet achter kon blijven. Op deze manier is als het ware een sneeuwbaleffect gecreëerd.
 • Het zorgt voor meer weddenschappen: vanuit financieel oogpunt zijn de live streams ook interessant. Door de live streams zijn namelijk meer spelers geneigd om meer in-play weddenschappen te plaatsen. Aangezien een groot deel van de weddenschappen fout is, verdient de bookmaker op deze manier aan de streams. Je kunt de streams eigenlijk zien als een marketingmiddel.

Kom je een bookmaker tegen die nog geen livestreams aanbiedt? Dan is dit voor de bookmaker een gemiste kans. Zoals bovenstaande redenen laten blijken, zijn de streams voor zowel speler als bookmaker erg fijn.

Hoe kun je een live stream bekijken?

Hoe je de live streams kunt bekijken, hangt van de bookmaker af. Over het algemeen kun je hier onderstaand stappenplan voor volgen:

 • Stap 1: maak een account bij de bookmaker aan of log in. Om de streams te kunnen bekijken, moet je hoe dan ook ingelogd zijn.
 • Stap 2: maak geld over naar je account. Bij veel bookmakers kun je alleen naar de streams kijken als je geld op je saldo hebt staan. Heb je op dit moment nog één of meerdere weddenschappen openstaan? Dan is de kans ook vrij groot dat je de streams kunt bekijken. Maar, let wel op: dit verschil eveneens van boomaker tot bookmaker.
 • Stap 3: ga naar de live sectie bij de bookmaker. Je zou nu naar de live sectie op de website van het wedkantoor toe moeten gaan. Binnen deze sectie kun je de gewenste wedstrijd aanklikken en de stream bekijken.
 • Stap 4: plaats eventueel een live weddenschap. Door de wedstrijd te bekijken, word je mogelijk getriggerd om een live weddenschap te plaatsen. Als je de website aandacht kijkt, krijg je in ieder geval een duidelijke indruk van het verloop van de wedstrijd.

Het belangrijkste punt is eigenlijk stap 2. Als je geen geld op je account hebt staan, is het bij veel wedkantoren niet mogelijk om de livestreams te bekijken. De reden hiervoor is simpel: anders zou iedereen snel een account aanmaken en non-stop de streams bekijken. Door hier min of meer geld voor te vragen, biedt de bookmaker de streams alleen aan actieve klanten aan.

Verschil per bookmaker

Het is goed om te weten dat het bekijken van de live streams per bookmaker verschillend is. Je moet met onder meer onderstaande verschillen rekening houden:

 • Eisen: elke bookmaker stelt andere eisen aan het mogen bekijken van de livestream. Zo moet je bij sommige bookmakers een bepaald bedrag op je rekening hebben staan. Doe hier dus goed onderzoek naar.
 • Aanbod: ook is per bookmaker het aanbod van de live streams verschillend. Sommige bookmakers bieden heel veel streams aan, terwijl dit bij andere bookmakers een stuk beperkter is.
 • Commentaar: bij sommige bookmakers zijn de live streams ook nog van commentaar voorzien. Een prima toevoeging wat ons betreft, aangezien commentaar altijd voor een extra dimensie zorgt tijdens het live voetbal kijken.
 • Schermgrootte: bij niet alle bookmakers kun je de live stream op je volledige beeldscherm af laten spelen. Waarom niet? Omdat je dan niet meer getriggerd wordt door de live weddenschappen. De stream staat vaak links of rechts in beeld, terwijl naast de stream alle weddenschappen staan. Op die manier probeert de bookmaker uiteraard het plaatsen van bets te stimuleren.

Live statistieken

Biedt een bookmaker géén live streams aan? Dan is het goed mogelijk dat de bookmaker wel live statistieken aanbiedt. Met name bij wedstrijden uit de kleinere voetbalcompetities is dit erg fijn. Dankzij de statistieken krijg je namelijk een beter beeld van het wedstrijdverloop. Daar kun je je live weddenschappen vervolgens op afstemmen.

Wat is voor jou de beste bookmaker met live streams?

Zie jij het wel zitten om de live streams bij een bookmaker te bekijken? Dan is de eerste stap om op zoek te gaan naar een geschikte bookmaker. Hier helpen wij je graag een handje bij.

Van alle betrouwbare (legale) bookmakers die in ons land actief zijn, vind je op onze website een review. Neem deze review op je gemakje door en krijg daarmee een duidelijke indruk van de bookmaker. Dit stelt je vervolgens in staat om een goede vergelijking te maken.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.