Bekend van:

Longshot wedden


Uitbetalingen van elk type weddenschap zijn verschillend en het is wel zo handig de verschillen te begrijpen. De meeste soorten weddenschappen bieden een hoog risico en hoge beloningen, terwijl andere een laag risico hebben met lage beloningen. Laten we eens kijken naar het type long shot weddenschappen.

Wat is de betekenis van longshot?

Als je iemand de term “longshot” hoort gebruiken, hebben ze het meestal over een underdog die voor een zeer moeilijke uitdaging staat en het zeer onwaarschijnlijk is dat hij het spel daadwerkelijk zal winnen. Een longshot kan echter ook worden gebruikt bij het beschrijven van een individuele atleet, zoals een Olympische sprinter die het opneemt tegen Usain Bolt – deze hebben heel weinig kans om als beste uit de bus te komen. Het meest voorkomende gebruik voor de term longshot is echter in paardenraces. Elk paard dat uitgaat met een kans van meer dan 15/1, wordt als een kanshebber beschouwd.

Long Shots weddenschappen

Longshots zijn de meest aantrekkelijke en meest verleidelijke weddenschap in de sportweddenschappen onder amateurgokkers. De reden waarom is ook vrij eenvoudig: longshots bieden extreem hoge potentiële uitbetalingen zonder hetzelfde bedrag te riskeren als bij het wedden op favorieten. De mogelijkheid om je inzet te verdrievoudigen of te verviervoudigen met één inzet zijn scenario’s waar gokkers van dromen. Wedden op longshots is niet erg als je een paar keer per week kunt verzilveren. Hoewel, om succesvol te zijn, die je wel een paar dingen te weten.

Onderzoek

Uiteraard vereist elke vorm van wedden voldoende onderzoek, maar bij longshots moeten gokkers een stap verder gaan. Favorieten hebben je vrijwel nodig om hun vorm en roosters te controleren om overtuigd te worden van hun value in de sportweddenschappen. Voor longshots zal de handicapper een breder scala aan factoren moeten combineren, waaronder het weer, de vorm en de roosters. En zelfs daarna is er nog steeds een dosis intuïtie en een beetje geluk nodig om de jackpot te winnen.

Streaky Teams bij Longshot Betting

Een van de meest beproefde strategieën van longshot wedden is het vinden van streaky underdogs en proberen te profiteren van hun geluk. Winnende streaks houden uiteindelijk een keer op, maar zolang een longshot een gloeiend hete vorm heeft, kun je net zo goed op de streak springen en geld verzilveren totdat het ook echt op is.

Wijzigingen in rooster en frontoffice

De toevoeging van een nieuwe speler of het inhuren van een nieuwe coach kan wonderen doen voor het moreel en het momentum van een team. In honkbal, bijvoorbeeld, een ruil voor een goede startende werper betekent beter spelen op de heuvel, wat een team op een belangrijke manier kan transformeren. Evenzo brengt het inhuren van een andere defensieve coördinator of een nieuwe hoofdcoach een beter gevoel van leiderschap en mogelijk een nieuwe speelstijl die het winnende fortuin van een team kan veranderen. Als je een longshot kunt vinden met dergelijke inlog, kun je mogelijk een grote uitbetaling krijgen.

Longshot wedden op de racebaan

Een van de grootste aantrekkingskracht van paardenraces is de mogelijkheid om de spreekwoordelijke longshots te vangen, te observeren en ervan te profiteren. Hoewel er zeker meer in het spel is dan het afwijzen van elke favoriete of logische keuze ten gunste van het najagen van gigantische odds, zijn er tal van momenten waarop het voorspellen van chaos je op een paard kan zetten tegen een grote prijs. De uitdaging is om niet failliet terwijl je daar probeert te komen. Een enkele 50/1-opname maken, betekent niet veel als je de vorige 100 pogingen hebt verloren. Zoals met zoveel dingen in het leven, is profiteren van longshots op het circuit een kwestie van selectief zijn.

De juiste plekken kiezen

Over het algemeen zijn er een handvol scenario’s waarin het zinvol is om voor een ​​longshot te gaan. Ze beginnen allemaal met het identificeren van een kwetsbare favoriet. Hoewel longshots op alle niveaus van paardenraces kunnen winnen, en vaak ook doen, zien wij ze vaker in deze drie categorieën:

  • Goedkopere races (claims van minder dan 20.000 euro)
  • Lange gras races (1 1/2 mijl of meer)
  • Korte sprint races (Minder dan 6 stadiën)

De goedkope race is niet altijd een uitnodiging om naar wandelende bommen te zoeken, maar als je een stel slechte paarden bij elkaar krijgt, neemt de natuurlijke onzekerheid van racen toe. Afgezien van dat feit, heeft het echt zin om goed geld te wedden op slechte paarden? Als wij wedden op een goedkope race, gooien we liever een paar euro op een prijs.

Lange gras races hebben ook de neiging om de longshots eruit te krijgen. Als mogelijke verklaring heeft Noord-Amerika maar weinig paarden die zijn gefokt of getraind om aan dit soort races deel te nemen. Verder zijn er niet veel gras races van deze lengte. Het gok publiek vertrouwt dus grotendeels op handicap gegevens die een hoge generalisatie van het vermogen van een paard vereisen. Een paard dat op papier langzamer lijkt, kan gewoon genieten van de extra afstand en daarmee paarden verslaan waarmee hij anders niet zou kunnen concurreren op kortere afstanden.

Korte sprint races zijn op deze manier vergelijkbaar. Veel paarden hebben een superieure vroege snelheid, maar kunnen deze niet langer dragen dan 4-5 stadiën. Kleinere tracks bevatten vaak dit soort sprints en paarden die gewoon aan de vroege voorsprong kunnen komen. Deze vergeten alleen soms te stoppen. Hierdoor willen er nog wel eens enkele meevallers worden geproduceerd.

Logica toepassen

De truc om geschikte longshot odds te identificeren, is meestal om races te lokaliseren waar er een middelmatige groep paarden is en het weddende publiek gewoon standaard een favoriet kiest. Dit komt vrij vaak voor. Grote velden kunnen de zaak helpen, aangezien geld willekeurig wordt verspreid over de top 3 lauwe gok keuzes. Paarden die het verdienen om 15/1 of 20/1 te zijn, worden naar de post gestuurd met het dubbele van die kansen.

Het omgekeerde van de longshot van het grote veld is de longshot van het korte veld. Zo’n kans doet zich voor wanneer al het gokgeld van het publiek op een kwetsbare favoriet terecht komt – misschien omdat de hardloper de beste van een kleine groep lijkt te zijn en schijnbaar niet veel hoeft te doen om te winnen. Dit is een verkeerd denken van het gok publiek en komt af en toe voor. Doe er je voordeel mee!

Sleutels tot het kiezen van Long Shot-paarden

De omstandigheden van het baanoppervlak

Onlangs scoorde een beginnende paardengokker die we kennen een rendement van  1.000 euro op een box-weddenschap van 2 euro op een regenachtige dag in Belmont Stakes, simpelweg door de enige twee paarden in het veld te kiezen die eerder races won in modderige omstandigheden. Het toeval wilde dat die twee paarden allebei tweecijferige kansen hadden, en toen ze als eerste en als tweede over de streep gingen, was er dikke winst te halen.

De meeste paarden zullen het grootste deel van hun carrière races lopen op snelle onverharde paden, en enkel eens in de zoveel tijd hoeven ze te racen op modderige of rommelig circuits. Soms haalt een trainer zijn paarden zelfs uit een race als de baan modderig of slordig is. Je kunt nooit weten hoe een paard zal reageren als het geen eerdere ervaring heeft met off-track rennen, zelfs niet met zware favorieten. Die longshots die tenminste één overwinning op off-tracks hebben, moeten serieuze handicaps-overwegingen krijgen wanneer de conditie van het baanoppervlak slecht is.

Paarden wisselen van ondergrond

De twee belangrijkste ondergronden voor paardenraces zijn turf of dirt, en de meeste paarden rennen beter op de ene of de andere ondergrond. Als een paard zijn carrière begint met racen op onverharde paden, maar geen goede resultaten behaalt, zal een trainer soms besluiten, op basis van de loopstijl van het paard, dat een overstap naar graszoden betere resultaten kan opleveren.

Dit zijn paarden om in de gaten te houden, omdat hun gebrek aan succes in het verleden vaak betekent dat ze een grote kans hebben bij hun debuut in de gras race, maar de verandering in oppervlak is misschien alles wat het paard nodig heeft om in de cirkel van de winnaars te komen.

Lone Speed ​​Horses

Wat dit betekent is wanneer er een race is waarbij een bepaald paard de voor de hand liggende “speed” is – de prestatie-informatie uit het verleden geeft aan dat het paard altijd aan de leiding gaat. Het is dan bijna een garantie dat het paard vooraan in het veld zal staan vroeg in de race.

Als de trainer en de jockey weten dat ze het enige snelheidspaard in de race hebben, zullen ze proberen te profiteren van dit feit en proberen de race te “stelen” door vroeg in de race zo ver mogelijk vooraan te komen en vast te houden als zolang ze kunnen terwijl ze het tempo van de race beheersen.

Natuurlijk werkt deze tactiek niet altijd, omdat vroeg veel energie gebruiken meestal betekent dat het paard later moe zal zijn. Maar paarden met een eenzame snelheid kunnen zeer gevaarlijke longshots zijn, vooral wanneer ze minder snel racen, bijvoorbeeld vanaf 1 1/16 mijl tot zeven stadiën.

Paarden die in de klas vallen

Dit is een belangrijke invalshoek om rekening mee te houden bij het handicaps van longshots, en meestal met paarden die niet op het niveau van de inzet hebben geracet, en die van races met het toegestane niveau naar de claim races gaan of dalen in het claim prijsniveau.

Hoewel je niet vaak paarden aantreft die dit soort drops in de klas nemen als enorme longshots, als ze geen races op het hogere niveau hebben gewonnen, gaan ze meestal ook niet weg als de favoriet in de lagere race. En wedden op dit soort paarden overal in het bereik van 5-1 tot 10-1 kan een uitstekende value bieden.

Tips

  • Wedden op een longshot kan om verschillende redenen gevaarlijk zijn. Ten eerste worden teams, individuele atleten of paarden niet voor niets vermeld als longshots- het is zeer onwaarschijnlijk dat ze zullen winnen. Als ze goed waren, of de beste odds hadden om het spel te winnen, zouden ze waarschijnlijk favoriet zijn.
  • Als je een underdog/longshot gokker bent, moet je je ervan bewust zijn dat je veel meer weddenschappen gaat verliezen dan je wint, ongeacht hoe goed je een handicapper bent. Om de longshot angle op een consistente basis te spelen, moet je een hoger saldo hebben en betere vaardigheden voor geldbeheer.
  • Soms heeft een longshot grotere kansen dan ze echt verdienen vanwege hun tegenstander. Als ze spelen tegen een van de spraakmakende, door het publiek gesteunde teams, dan kun je verzekerd zijn van een opgeblazen lijn, waardoor de longshots betere odds krijgen dan ze zouden moeten bieden.
  • Een andere reden hiervoor is als ze een team zijn dat niet genoeg respect krijgt. Misschien geloven de lijnmakers of het publiek niet in een 6-1 Jacksonville Jaguar-team omdat ze de Jaguars zijn en jaarlijks verschrikkelijk zijn.
  • Als je geïnteresseerd bent in het spelen van longshots, zullen de bookmakers vaak de inzet regel aanpassen nadat actie op de favoriet binnenstroomt. Wij zouden aanraden om de openingszin niet te spelen en dichter bij de speeltijd te wachten om maximale value aan te trekken.
  • En tot slot, de belangrijkste factor die bij het wedden op longshots hoort, is eenvoudig: zoek uit hoe waarschijnlijk het is dat hun team de spreiding dekt. Als het favorieten van 10 punten zijn en je ziet ze niet in de buurt komen, dan is de kans dat ze direct winnen zeer onwaarschijnlijk en blijf je er beter uit de buurt.

Andere laatste tips

Naast de bovengenoemde strategieën, kun je op zoek gaan naar andere succesvolle en bewezen theorieën over handicap angles om je kansen op succes te vergroten. Van proberen met grote underdogs in American Football tot rekenen op een geweldige ruiter in paardenraces, de strategieën zijn eindeloos. Het enige wat je hoeft te doen is je gokkers geest open te stellen voor dergelijke opties en professionele voorzichtigheid te behouden. Bijvoorbeeld zoals je verliezen beperken en een methode laten vallen als het niet werkt – en dan hopen dat intuïtie en geluk voor al het andere zorgen. Wij wensen je in ieder geval veel succes met het wedden op longshots!

toggle off
Gokreclame uitschakelen.