Bekend van:

Matched Betting


Matched betting wordt over het algemeen beschouwd als zo’n gouden ticket naar de rijkdom waar je altijd al van hebt gedroomd. Dus, is het een totale zwendel? Het antwoord is nee. Matched betting is zeker een manier om online geld te verdienen met behulp van de gratis weddenschapspromoties die worden aangeboden bij bookmakers. Maar het vergt geduld, strikte aandacht voor detail en een grote tijdsinvestering om succesvol te zijn. Lees verder voor een gedetailleerd overzicht van hoe matched betting werkt en waarom het niet het ‘gratis geldwonder’ is dat het internet je vertelt (maar wellicht toch de moeite waard is).

Wat is matched betting?

Matched betting is een risicovrije weddenschapsstrategie waarmee je kunt profiteren van de aanbiedingen voor free bets bij online bookmakers door zich tegen hen in te dekken bij een online weddenschapsbeurs. Het is geen gokken, en het is niet wedden op sport in de traditionele zin – je hebt het toeval buiten beschouwing gelaten en kent de uitkomst met volledige zekerheid.

Je hoeft niets over sport of handicaps te weten om te profiteren van matched betting, omdat je altijd hetzelfde bedrag inzet op beide mogelijke uitkomsten. Het doel is niet om een ​​weddenschap in de traditionele zin te ‘winnen’, maar om te garanderen dat je gratis weddenschap een winnaar wordt. Matched betting is een hedgingstrategie, maar je gebruikt je geld alleen om in te zetten op een van de twee mogelijke uitkomsten. Je gebruikt het geld van het wedkantoor (in de vorm van een free bet) om je in te dekken tegen je eigen geld.

Matched betting Stap-voor-Stap

Hier is een overzicht van hoe je aan de slag kunt gaan met matched betting. Omdat de meeste bookmakers aanbiedingen voor gratis weddenschappen afhankelijk stellen van rollover, moet je je eigen geld inzetten op een in aanmerking komende weddenschap voordat je die van hen kunt gebruiken. Vergeet niet dat er geen risico bestaat dat je het geld dat je hebt ingelegd, verliest. Je hoeft alleen maar geld bij de hand te hebben om de free bet te ‘ontgrendelen’ of ‘kwalificeren’.

Plaats een in aanmerking komende weddenschap om je free bet te ontgrendelen

  1. Vind een gratis weddenschapaanbieding bij een online wedkantoor en registreer jezelf op de site om toegang te krijgen tot de promotie-aanbieding.
  2. Selecteer een weddenschap die je kunt gebruiken om je free bet te ‘ontgrendelen’ door te voldoen aan de rollover-vereisten bij de bookmaker. Als het wedkantoor vereist dat je € 100 inzet om een ​​gratis weddenschap van € 100 te ontgrendelen, zet dan € 100 in op een lijn met enkel twee mogelijke uitkomsten. Blijf uit de buurt van kampioenschappen, paardenrennen, drievoudige geldlijnen, enz.
  3. Zoek hetzelfde evenement op een weddenschapsbeurs en ‘plaats’ je oorspronkelijke weddenschap tegen dezelfde kansen – d.w.z. zet hetzelfde bedrag in op precies het tegenovergestelde resultaat dat je hebt ingezet bij de bookmaker.
  4. Na het sportevenement wordt de ene weddenschap als winnaar beoordeeld en de andere als verliezer.
  5. Op dit moment heb je een grootboeksaldo van € 100 (of de waarde van je gratis weddenschap) minus de vig en eventuele commissie die door de gokbeurs in rekening wordt gebracht. Je gaat technisch gezien een heel klein deel van je geld verliezen door in aanmerking komende weddenschappen te plaatsen, maar je hebt in wezen het geld van de sportsbook genomen in de vorm van een gratis weddenschap die veel meer waard is dan het bedrag dat je hebt verloren.

Plaats een matched bet voor gegarandeerde winst

Herhaal stappen 2 – 4 met de gratis weddenschap die je hebt ontgrendeld voor de weddenschap bij de bookmaker (je moet nog steeds je eigen geld gebruiken om ertegen te spelen bij de weddenschapsbeurs, maar er is geen risico om dit geld te verliezen). Wat er ook gebeurt in het spel, je wint de weddenschap en neemt de winst op. Aangezien er geen kans is dat je je geld verliest, kan matched betting een goed moment zijn om in te zetten op lange noteringen die anders te riskant zouden zijn.

Back- en lay-weddenschappen: twee delen van de matched-weddenschap

Matched bets bestaan dus uit twee helften. Of in ieder geval een techniek van twee weddenschappen. Deze twee weddenschappen worden ‘back’-weddenschappen en ‘lay’-weddenschappen genoemd. 

Back-bet

Een back bet is een weddenschap die je plaatst op een resultaat waarvan je denkt dat het uitkomt. Een weddenschap op iets dat gaat gebeuren. Als je bijvoorbeeld een back-weddenschap plaatst op Frankrijk om hun volgende wedstrijd te winnen, betekent dit dat je denkt dat zij het andere team zullen verslaan. Jouw weddenschap is succesvol als Frankrijk wint.

Lay-bet

Een lay-bet is een weddenschap die je plaatst tegen een resultaat waarvan je denkt dat het niet uitkomt. Een weddenschap op iets dat niet zal gebeuren. Als je bijvoorbeeld een lekenland plaatst om hun volgende wedstrijd te winnen, betekent dit dat je denkt dat ze het andere team niet zullen verslaan. In dit geval is je weddenschap succesvol als Frankrijk verliest of gelijk speelt.

Matched betting vs. Arbitrageweddenschappen

Matched bets zijn net als arbitrageweddenschappen in de zin dat je gelijke weddenschappen plaatst op elke mogelijke uitkomst van een evenement. Het verschil zit hem in je methode – arbitrageweddenschappen maken gebruik van aanzienlijke verschillen in de odds bij verschillende bookmakers, waardoor gokkers zich moeten bezighouden met uitgebreide line-shopping om odds te vinden. Matched betting is veel eenvoudiger – je kunt de strategie gebruiken om winst te garanderen door beide kanten van elke weddenschap in te zetten die in aanmerking komt voor een gratis weddenschap en wordt aangeboden op een online weddenschapsbeurs.

Is matched wedden oplichting?

Matched bets zijn geen zwendel, piramidespel of snode poging om je identiteit te stelen en de bankrekeningen leeg te maken die je in de eerste plaats wilde aanvullen. Dat gezegd hebbende, er is veel reclame voor gemaakt op precies het soort internetblogs waarvoor we je aanraden op je hoede te zijn, met personal finance-bloggers (die doorgaans NUL-kwalificaties hebben om financieel advies te geven) voorop. Het is geen scam… maar vergeet ook niet dat het geen manier is om de kost te verdienen. 

Het is onwaarschijnlijk dat je meer dan een paar duizend euro per jaar verdient, op het absolute maximum. Betaal dan ook niemand om je te vertellen hoe je dit moet doen. Het is niet de moeite waard om te betalen voor advies over iets met zo’n laag rendement – spaar je centen en breng ze eventueel naar een echte financieel adviseur in plaats van een ‘matched betting expert’.

Is matched betting de moeite waard?

Matched bets zijn niet de meest efficiënte manier om je saldo te vullen en het is ook niet bijzonder vermakelijk, vooral in vergelijking met traditionele sportweddenschappen. Tenzij je ongelooflijk efficiënt bent, betalen matched weddenschappen minder uit dan het minimumloon. Zelfs als je gebruik zou maken van elke gratis introductieweddenschap, loop je waarschijnlijk weg met een paar duizend euro na honderden uren inspanning.

Matched betting is een risicoloze manier om online geld te verdienen. Als je extra tijd over hebt en graag met cijfers werkt, kan het een lucratieve hobby zijn. Het komt erop neer: matched betting kan je wat extra geld opleveren, maar het is geen manier om de kost te verdienen.

Kun je worden verbannen van bookmakers sites?

Wedkantoren zijn altijd op zoek naar gokkers die te veel value vinden en degenen die zich bezighouden met matched betting kunnen in deze categorie vallen. Online goksites werken samen via gedeelde beveiligingsservers, wat betekent dat ze uiteindelijk iedereen zullen identificeren die veel geld verdient met risicovrije gokstrategieën.

Vrijwel alle bookmakers specificeren dat ze alleen voor ‘recreatieve gokkers’ zijn, en er is niets recreatiefs aan het manipuleren van een gratis promotie om gegarandeerd geld te verdienen op een gokwebsite. Dat gezegd hebbende, hebben sommige leidinggevenden in de branche gesuggereerd dat online bookmakers zich echt niet constant bezig houden met matched bets. Ze weten dat mensen op deze manier profiteren van aanbiedingen voor gratis weddenschappen, maar de aanbiedingen zijn uiteindelijk te veel waard in termen van nieuwe klantenwerving voor de bookies om ze echt te beperken.

Tips voor wedstrijdweddenschappen

Wiskunde gecombineerd met het gebruik van lekenweddenschappen op een weddenschapsbeurs zorgen ervoor dat matched betting succesvol werkt.

Houd het simpel

Begin met de aanmeldingsaanbiedingen en doe alleen de aanbiedingen die je begrijpt. Naarmate je ervaring groeit, neemt ook je zelfvertrouwen toe en dit is belangrijk voordat je enkele van de meer geavanceerde en complexe aanbiedingen probeert. Vergeet niet dat matched betting geen plan is om snel rijk te worden. Je moet het proces wel leren en tijd besteden aan het voltooien van de aanbiedingen.

Weet waar je geld is

Het bijhouden van je geld is essentieel. Je geld wordt verspreid over verschillende bookmaker- en weddenschapsuitwisselingsrekeningen en het is gemakkelijk om uit het oog te verliezen wat waar is. We raden aan om een Profit Tracker Tool te gebruiken om dit bij te houden.

Blijf veilig

Houd een lijst met gebruikersnamen en wachtwoorden bij met zoiets als LastPass. Dit bespaart je tijd en houdt je gegevens veilig bij het inloggen op al je bookmaker accounts. We raden ook aan om tweefactorauthenticatie te gebruiken op je Outplayed- en weddenschapsuitwisselingsaccounts.

Tot slot

Het lijkt wellicht een lang proces, maar als je er eenmaal mee bezig bent, kun je in een mum van tijd van het selecteren van je aanbod naar het plaatsen van je gratis weddenschappen gaan. Als je er klaar voor bent, is het tijd om meer winst te pakken door welkomstaanbiedingen van andere bookmakers te voltooien. Wij wensen je veel succes met matched betting!

toggle off
Gokreclame uitschakelen.