Bekend van:

Meest gekozen weddenschap types


Op onze website vind je uitgebreide reviews over bookmakers. In deze reviews bespreken wij per bookmaker het spelaanbod. Hierbij richten wij ons niet alleen op de sporten en competities, maar ook de weddenschap types. Per bookmaker doen we onderzoek naar de verschillende soorten weddenschappen die aangeboden worden. Waarom? Omdat elke wedder de voorkeur aan een ander soort weddenschap geeft. Jij speelt mogelijk het liefste op aantal doelpunten per wedstrijd, terwijl een ander liever op Player Specials wedt. Op deze pagina vertellen we je graag meer over de verschillende weddenschap types?

Hoeveel soorten weddenschappen bestaan er?

In het huidige aanbod bestaan tientallen soorten weddenschappen. Zo kun je wedden op de winnaar van een wedstrijd, op de hoeveelheid doelpunten, op de hoeveelheid kaarten en op het aantal corners. Ook is het mogelijk om speciale doelpuntenweddenschappen te plaatsen, zoals een BTTS (Both Team To Score) weddenschap.

De meest voorkomende soorten weddenschappen bespreken we graag in het kort.

1×2 weddenschap

Dit is zonder twijfel de populairste soort weddenschap. Bij deze weddenschap zet je namelijk in op een overwinning voor team 1, een overwinning voor team 2 of een gelijkspel.

Asian handicap

Verwacht je dat team 1 met 2-0 wint? Dan kun je een asian handicap van 1,5 plaatsen. Dit betekent dat team 1 eigenlijk met een 0-1,5 achterstand begint. Op het moment dat dit team daadwerkelijk met 2 doelpunten verschil wint, win je de weddenschap. Eindigt de wedstrijd bijvoorbeeld in 2-1? Dan is de eindstand met deze Asian handicap 2-2,5. Je verliest daardoor je inzet.

3 way handicap

Bij een Asian handicap is de decimaal achter de komma bepalend. Je kunt echter ook voor een 3 way handicap kiezen; hierbij zet je bijvoorbeeld in op -1 voor team 1. Daarbij moet je echter ook inzetten op een overwinning voor team 1, een gelijkspel of een overwinning voor team 2.

Over/under weddenschap

Veel mensen kiezen ervoor om bij voetbalwedstrijden te wedden op het aantal doelpunten. Verwacht je dat in een wedstrijd veel doelpunten gaan vallen? Dan kun je wedden op over 0,5 goal, over 1,5 goals, over 2,5 goals, over 3,5 goals, over 4,5 goals etc. Verwacht je juist dat het een saaie wedstrijd zonder al te veel doelpunten wordt? Dan kun je wedden op under 0,5 goal, under 1,5 goals, under 2,5 goals, under 3,5 goals, under 4,5 goals etc.

HT/FT weddenschap

Bij dit wedtype zet je in op de tussenstand in de rust en de eindstand. Ga je hierbij bij een dubbele overwinning voor het thuisteam? Dan zet je in op 1/1. Verwacht je dat het bij de rust gelijk staat en de uitploeg de wedstrijd uiteindelijk wint? Dan zet je op X/2 in. Doordat dit een nogal gedurfde weddenschap is, liggen de odds voor dit wedtype behoorlijk hoog.

BTTS weddenschap

Heb je er vertrouwen in dat beide ploegen in een wedstrijd scoren? Dan kun je op BTTS inzetten; Both Team To Score. Als de wedstrijd bijvoorbeeld in 1-1 of 2-1 eindigt, win je deze weddenschap.

Je kunt ook voor NO BTTS kiezen. Bij dit wedtype verwacht je dat maximaal één ploeg tot scoren komt.

Gele of rode kaart(en)

Dat je tegenwoordig op van alles kunt wedden, blijkt uit de bovenstaande bet types. Het blijkt echter ook uit dit wedtype; je kunt nu namelijk op gele of rode kaarten wedden. Hierbij heb je twee mogelijkheden:

  • Je gokt op het aantal kaarten per wedstrijd. Sommige bookmakers hanteren hier een bepaalde puntenlijn voor, zoals over 55 punten. Een gele kaart staat hierbij voor 10 punten en een rode kaart voor 25 punten.
  • Je gokt op een specifieke speler. Het is ook mogelijk om op een gele of rode kaart van een specifieke speler te kiezen. Dit is één van de bets met een ongekend hoge odd. Zeker als het om een speler gaat die weinig kaarten pakt.

Totaal doelpunten weddenschap

Denk je zeker te weten dat er 2 doelpunten in een wedstrijd vallen? Dan kun je hier op wedden. Je wedt hierbij dus niet op ‘over’ of ‘under’, maar echt op het specifieke aantal. Bij deze soorten weddenschappen geniet je ook van flinke odds.

Draw no bet

Heb je het idee dat team 1 de wedstrijd gaat winnen? Weet je dit alleen niet 100% zeker? Dan kun je voor het Draw no bet wedtype kiezen. Hierbij zijn enkele uitkomsten mogelijk:

  • Team 1 wint: je krijgt het volledige bedrag uitgekeerd.
  • Gelijkspel: je krijgt je inleg terug.
  • Team 2 wint: je bent je volledige inleg kwijt.

Dit is een interessante weddenschap als je niet 100% overtuigd van een overwinning bent. Mocht de wedstrijd in een gelijkspel eindigen, raak je je inleg in ieder geval niet kwijt.

Live wedden

Hedendaags bestaan er veel soorten weddenschappen. Het gaat hierbij om pre match weddenschappen; deze weddenschappen zet je voorafgaand aan de wedstrijd. Je kunt tegenwoordig echter bij de meeste bookmakers ook voor live weddenschappen kiezen.

Dit zijn weddenschappen die je live tijdens een wedstrijd zet. Belangrijk voordeel hiervan is dat je het wedstrijdverloop goed kunt analyseren. Aan de hand daarvan kun je de winstkans verhogen.

Verschillend aanbod per bookmaker

Biedt elke bookmaker dezelfde wedtype aan? Nee, dat is niet het geval. In het aanbod van live weddenschappen bestaan bijvoorbeeld grote verschillen qua wedaanbod.

Daarnaast zijn er ook bookmakers die géén Asian Handicap weddenschappen aanbieden. Ook bestaat de kans dat je bij sommige bookmakers geen Player Specials kunt zetten.

Wat Player Specials zijn? Dit zijn weddenschappen die je op een specifieke speler zet. Zo kun je wedden dat iemand 1 keer scoort, 2 keer scoort, een assist geeft of 2 of meer schoten op doel heeft.

Feit is dat de soorten weddenschappen per bookmaker behoorlijk verschillend kunnen zijn. Als je op zoek naar de beste bookmaker gaat, zou je daarom heel goed op de weddenschappen moeten letten. Welke bets kun je bij de bookmakers plaatsen? En welke bets wil je graag zelf gaan plaatsen?

De keuze die je voor de weddenschappen hebt, is in ieder geval reuze. Wel is het advies om voor bepaalde weddenschappen te kiezen en andere weddenschappen links te laten liggen. De ervaring leert dat het beter werkt om je focus op één strategie met bijbehorende soorten weddenschappen te leggen.

Aan welke soorten weddenschappen geef jij de voorkeur?

Heb je al enige ervaring met het plaatsen van voetbalweddenschappen? Dan weet je ongetwijfeld al naar welke soorten weddenschappen je voorkeur uitgaat. Mocht je nog geen ervaring hebben, kun je hier maar op één manier achter komen: door te experimenteren.

Voordat je kunt experimenteren, moet je het nodige onderzoek doen:

  • Doe onderzoek naar de soorten weddenschappen. Hiervoor zit je op Wedkantoor.nl goed. Op onze website vind je namelijk alle informatie over de wedtypes. Neem onze toelichtingen en tips goed door!
  • Doe onderzoek naar een wedkantoor. Hiervoor zit je ook op onze website goed. Wij hebben namelijk alle wedkantoren uitgebreid uitgeprobeerd en op basis daarvan een review geschreven. In deze reviews vind je ook meer informatie over de soorten weddenschappen die de bookmaker aanbiedt.

Feit is dat je uit voldoende bet types en wedkantoren kunt kiezen. Doe daarom goed onderzoek en laat je goed informeren!

toggle off
Gokreclame uitschakelen.