Bekend van:

Odds-boosts


Omdat het een competitieve markt is, zijn bookmakers altijd op zoek naar bonussen, promoties en andere manieren om gebruikers naar hun site te trekken. Ze bieden een aantal promo’s aan die de mogelijkheid bieden om extra geld te winnen. Gratis weddenschappen en welkomstbonussen zijn vooral gebruikelijk en populair in de gokwereld. Een van de andere manieren is een odds-boost.

Wat zijn odds boosts?

Bij sportweddenschappen is een odds-boost wanneer een bookmaker verhoogde kansen biedt op een specifieke weddenschap. Dit betekent dat je betere odds krijgt dan je anders zou hebben gekregen. Vaak toont een bookmaker de aanvankelijke kansen van de weddenschap voordat deze werd verhoogd. Dit kan helpen om te laten zien hoeveel boost er echt is. Als je wilt berekenen hoe groot je odds boost is, kun je een odds boost calculator gebruiken om de procentuele stijging te meten. Bookmakers bieden doorgaans dagelijks odds boosts, dus het is de moeite waard om even in te checken en te zien welke aanbiedingen beschikbaar zijn.

Hoe een Odds Boost werkt

Sommige bookmakers bieden klanten regelmatig betere (verhoogde) kansen op een paar verschillende inzetten. Een Odds Boost-mogelijkheid kan een bookie zijn die de uitbetaling verhoogt voor een geldlijn, punt spreiding of totalen (over/onder) weddenschappen op een bepaald spel. Bovendien kunnen online wedkantoren ook verhoogde kansen bieden aan klanten op een bepaalde speler of team prop.

Alle bookmakers bouwen een huisvoordeel voor elke inzet om ervoor te zorgen dat ze winst maken. Dit ingebouwde voordeel voor het casino wordt vaak de vig (of vigorish) genoemd.

Een Odds Boost verplaatst de kansen altijd in het voordeel van de gokker. De bookmaker zal een deel of alle vig voor deze specifieke weddenschappen opgeven. Er zijn momenten waarop de odds voldoende worden vergroot dat de bookie daadwerkelijk afziet van het hele huisvoordeel voor een specifiek evenement.

Odds boost gebruiken

Om een odds boost te gebruiken, moet je meestal naar het tabblad ‘Promo’ in je bookmakers site navigeren. De meeste zullen al hun kansen verhogende aanbiedingen op die pagina vermelden.

Om een odds boost in te zetten, selecteer je gewoon de weddenschap en plaats je je inzet zoals je zou doen met elke andere weddenschap. De kansen zijn al verhoogd, dus het is niet nodig om een ​​speciale promotie toe te passen zodra de weddenschap op je wedbriefje staat. Sommige bookmakers bieden een enkele odds boost per spel, dus je moet dan naar elk specifiek spel navigeren om die te vinden.

Impliciete waarschijnlijkheid begrijpen en toepassen

Houd de vervaldatum in de gaten wanneer je geïnteresseerd bent in een specifieke odds boost promo, en zorg ervoor dat je je zet doet voordat deze niet meer beschikbaar is. Als je voldoende kennis hebt, kun je je gut feeling als een speciaal extraatje toepassen, dus laten we eens kijken hoe je goede keuzes kunt maken bij het zoeken naar goede odds-boost deals.

Als je erover nadenkt, zou de kans dat er iets in het echte leven gebeurt precies 100% moeten zijn. Dit betekent dat de kans dat het niet gebeurt plus de kans dat het gebeurt, opgeteld 100% moet zijn, omdat er op welke manier dan ook iets gaat gebeuren. Als het echter om sportweddenschappen gaat, krijgt de bookmaker een voorsprong door kansen aan te bieden die hoger zijn dan 100%.

Vind odds die betrouwbaar zijn

Wat zijn betrouwbare odds? In dit geval zijn het de echte kansen van een spel, wat betekent dat het wordt weergegeven met de vig verwijderd. Als je de originele odds, vig en boost gescheiden hebt, krijg je een beter beeld van de waarde van de promotie. De reden hiervoor is dat de kansen die je zoekt afhankelijk zijn van de toegevoegde boost.

De beste gegevens voor het schatten van waarschijnlijkheid

Het vinden van de informatie die je nodig hebt, is misschien niet zo eenvoudig wanneer sommige bookmakers het niet vrijelijk aanbieden. Het vinden van betrouwbare kansen betekent dat je moet kijken naar een wed record dat gegevens bevat over weddenschappen die vóór een evenement zijn geplaatst en dat onveranderlijk is na de resultaten. Dit zorgt voor authenticiteit.

Omdat deze informatie niet alleen essentieel is om betrouwbare kansen te vinden, maar ook niet de gemakkelijkste om te bemachtigen is, kun je ook verschillende potentiële sites voor sportweddenschappen van je lijst afstrepen. Na het vinden van een bookie met authentieke gok gegevens, moet je kijken naar de positie van de gokker op de gokmarkt.

Een goede manier om dit vast te stellen is door te kijken naar statistieken, waaronder ROI (return on investment) all-time return, en je kunt ook kijken naar de voorsprong op de odds bij het sluiten, wat de totale waarde van een odds-boost-promotie kan beïnvloeden. Zorg ervoor dat deze gegevens een lange staat van dienst hebben voor de meest nauwkeurige conclusie.

Zet odds om in waarschijnlijkheid

Vervolgens zetten we de odds om in waarschijnlijkheid. Om een ​​kans om te zetten in een kans, deel je de kans door één minus die kans. Stel dat je er zeker van wilt zijn dat je berekeningen correct zijn en dat je geen tijd wilt verspillen aan het zelf uitzoeken van de formule. In dat geval kun je ook een odds calculator gebruiken.

De vig verwijderen

Als je terugdenkt aan de eerste stappen, hebben we de vig van de odds gescheiden om een ​​duidelijk beeld te krijgen van de kwaliteit van de odds. Nu kunnen we de vig helemaal verwijderen om de waarschijnlijkheid vast te stellen dat een gebeurtenis plaatsvindt, zoals de uitkomst van een wedstrijd. Andere namen voor vig of vigorish zijn juice, de take, de cut, de marge en het huisvoordeel.

De reden waarom het essentieel is om de vig te verwijderen, is om zo dicht mogelijk bij het werkelijke waarschijnlijkheidsgetal te komen. Het proces voor het verwijderen van de vig varieert afhankelijk van de inzet (zoals je weet, kunnen verhoogde kansen worden toegepast op verschillende soorten weddenschappen).

Zijn Odds Boosts de moeite waard?

Odds boosts kunnen de moeite waard zijn, maar je moet eerst wat controles uitvoeren. Vaak is het niet duidelijk wat de eerdere kansen van een verhoogde weddenschap zijn. Soms laten bookmakers de vorige kansen niet eens zien, dus het is moeilijker te vertrouwen hoe goed de bet is. Als je graag parlays inzet, kunnen odds boosts je enige value bieden, aangezien odds-boost-weddenschappen doorgaans speler-prop-parlays zijn.

Is een Odd Boost een goede gok?

Bookmakers zijn niet bedoeld om de gokker een voordeel te geven. Odds boost kan al dan niet een goede gok zijn voor de speler. Hoewel sommige inzetmogelijkheden 0% vig kunnen bieden, kunnen andere alleen het huisvoordeel voor de bookmaker verminderen.

Sportgokkers zijn altijd op zoek naar een eerlijke weddenschap. Hoe lager de vig, hoe beter de kans kan zijn. Odds boost kan sportgokkers de eerlijkste inzetmogelijkheden bieden. Dat gezegd hebbende, niet elke odds boost mogelijkheid is voor iedereen een goede gok.

Meer mogelijkheden

Complexe weddenschappen met meerdere evenementen kunnen het voordeel van het huis verminderen, maar de variantie vergroten, waardoor de weddenschap moeilijker te winnen is. Odds boost kunnen de voorsprong maken, maar de verschillende parameters maken de weddenschap wellicht weer minder.

Een bookmaker kan odds boost bieden voor prop-weddenschappen waarbij een basketballer minstens een aantal punten scoort EN zijn team wint. Een voorbeeld is een prop-weddenschap van LeBron James die 40 scoort EN de Los Angeles Lakers die de wedstrijd winnen. Je wordt niet ‘snel rijk’ met een enkele odds boost-weddenschap. De inzetlimieten voor deze kansen kunnen laag zijn, omdat deze kansen zijn gericht op recreatieve gokkers.

Arbitrage weddenschappen met odds boost

Een veelgebruikte tactiek die scherpe punten gebruikt in combinatie met verhoogde kansen is die van arbitrage weddenschappen. Je kunt bijvoorbeeld aan de ene kant wedden met uitgebreide kansen op Bet365 en een andere weddenschap plaatsen aan de andere kant op BetCity. Als de odds aan beide kanten lang genoeg zijn, garandeer je jezelf een kleine winst.

Om te weten of er een arbitragemogelijkheid is, moet de som van de kansen van elke weddenschap positief zijn. Dus als je de Eagles kunt laten winnen met een boost van +200 bij Bet365, maar de Chiefs om te winnen (tegen de Eagles) is -180 bij BetCity, dan kun je jezelf geld garanderen door beide kanten in te zetten.

Het bedenken van een trefzeker scenario voor arbitrage weddenschappen is niet eenvoudig, omdat het zelden voorkomt. Toch kun je een Arbitrage Betting Calculator gebruiken om erachter te komen hoeveel je moet inzetten en wat voor soort winst je kunt maken.

Waarom verhogen bookmakers de kansen?

Bookmakers verhogen de kansen om de betrokkenheid van spelers te vergroten. Aangezien een odds boost de gokker soms een positieve verwachte waarde biedt, hopen bookmakers van die gokker een loyale klant te maken. Promoties zoals odds boosts zijn dan ook een goede marketingtool voor bookmakers. Odds boosts zorgen er specifiek voor dat het lijkt alsof iets “in de uitverkoop” is en geven een gevoel van urgentie weer, aangezien de weddenschap enkel voor een beperkte tijd wordt aangeboden.

Odds Boost-inzet tips: waar je op moet letten

Een ding om op te letten, zijn onnauwkeurige basis kansen op een verhoogde odds-weddenschap. Als je de tijd hebt, is het de moeite waard om te vergelijken wat de basis kansen zouden zijn als je de weddenschap zelf handmatig zou maken.

Net als bij andere promotionele tactieken in andere sectoren, worden bookmakers gestimuleerd om een ​​odds boost aan te tonen als een grote waarde of een +EV-weddenschap.

Een ander ding dat sommige bookmakers zullen doen, is helemaal niet de basis kansen weergeven. Dit is een beetje verdacht, en het kan de moeite waard zijn om te kijken wat de basis kansen zijn als je handmatig de beste zelf creëert.

Odds-boosts worden handmatig gemaakt door bookmakers, wat betekent dat ze worden gecherry picked. Dat betekent een paar dingen:

  1. Odds boosts zijn meestal voor weddenschappen die op dezelfde dag staan.
  2. Odds boosts zijn mogelijk niet eerder beschikbaar in de ochtend (afhankelijk van je tijdzone).
  3. Odds boosts worden gebruikt als marketingtool en worden meestal aangeboden op de grootste games die dag.
  4. Er wordt gewoonlijk een klein aantal odds boosts aangeboden vanwege het handmatige karakter.

Odds-boosts kunnen winstgevend zijn, maar je moet je onderzoek doen

Het lijdt geen twijfel dat odds-boosts in je voordeel kunnen werken, hoewel dat niet betekent dat je blindelings elk van deze deals moeten aannemen. Vooral gezien de meeste bookmakers er dagelijks 10+ aanbieden. Bookmakers begrijpen volledig hoe gunstig odds-boosts zijn, en ze zullen ze niet aanbieden alleen omdat ze zich genereus voelen.

Dat is waarom je vaak odds-boosts zult vinden op longshot-weddenschappen, om nog maar te zwijgen van de regels waaraan je je moet houden om de promotie in de eerste plaats te gebruiken. Hoewel het nog steeds slechts een theorie is, geloven velen dat bookmakers opzettelijk verhoogde kansen bieden op markten waarvan ze weten dat ze waarschijnlijk niet zullen scoren.

Waarvoor al die moeite?

Een kans op een weddenschap, met name een kans met verhoogde kansen, moet als waardevol worden beschouwd als de beoordeling of berekening van de kans op een uitkomst hoger is dan de impliciete kans die is berekend en verstrekt door de bookmaker. Dit is ook de reden waarom alle specifieke stappen nauwgezet worden gevolgd om tot een zo nauwkeurig mogelijk resultaat te komen. Als je dit niet doet, kan het hele proces averechts werken en zinloos zijn.

Het is van vitaal belang om in gedachten te houden dat de kansen die door het bookmaker worden weergegeven, nooit de werkelijke waarschijnlijkheid weerspiegelen dat een gebeurtenis plaatsvindt of niet plaatsvindt. Als de kansen de werkelijke kans op succes hadden weerspiegeld, zou de uitbetaling van een winnende weddenschap altijd hoger zijn. De reden hiervoor is de vig die door de bookmaker is toegevoegd aan de weergegeven quoteringen.

Tot slot

Kijk dus vooral uit voor en naar odds boosts. Het kunnen erg lucratieve promo’s zijn, maar het is wel de bedoeling dat je er ook daadwerkelijk meer kans mee maakt. Wanneer de oorspronkelijke odds niet staan vermeld, is het al lastig om te bepalen of je een goede deal te pakken hebt. Vermijd deze dus. Verder wensen we je veel plezier met odds boosts!

toggle off
Gokreclame uitschakelen.