Bekend van:

Over/under weddenschap


Staat een wedstrijd tussen een absolute topclub en een degradatiekandidaat op de planning? Dan is het waarschijnlijk qua odds niet zo interessant om een 1×2 weddenschap in te zetten. Verwacht je echter veel doelpunten in de wedstrijd? Dan doe je er verstandig om een over weddenschap te plaatsen. Bij een over weddenschap wed je op een minimaal aantal doelpunten in een wedstrijd. Staat een wedstrijd tussen twee stugge ploegen op het programma? Dan verwacht je mogelijk niet al te veel doelpunten in deze wedstrijd. Op dat moment is het interessant om een under weddenschap te plaatsen. Bij zo’n weddenschap wed je op een maximum aantal doelpunten in een wedstrijd.

Zowel een over als een under weddenschap is interessant om te plaatsen. Je kunt hier niet alleen geld mee verdienen, maar je maakt het kijken naar een wedstrijd ook nog leuker. Je voelt toch continu de spanning of er wel/niet een doelpunt gaat vallen.

Hoe werkt een over/under weddenschap precies?

Bij een over/under weddenschap heb je het goed of fout. Zo simpel is het bij dit wedtype.

Het is goed om te weten dat de lijn bij een over/under weddenschap een half doelpunt is. Je kunt bijvoorbeeld inzetten op over 0,5 goal, op over 1,5 goals, op over 2,5 goals, op over 3,5 goals, op over 4,5 goals of op nog meer goals.

Uiteraard is het ook mogelijk om op een doelpuntarme wedstrijd te wedden. In dat geval werk je ook met lijnen met een half doelpunt, dus bijvoorbeeld under 1,5 goals.

Zet je bijvoorbeeld op de wedstrijd Feyenoord – Vitesse op over 2,5 doelpunten? Dan verwacht je dus dat er in deze wedstrijd minimaal 3 doelpunten vallen. Eindigt de wedstrijd in bijvoorbeeld 1-1? Dan heb je de weddenschap fout. Er zijn immers slechts 2 doelpunten gevallen. Bij een einduitslag als 3-1 heb je deze weddenschap echter wél goed.

Inzetmogelijkheden en uitkomstmogelijkheden

Bij een over/under weddenschap heb je de nodige mogelijkheden. Zo moet je ten eerste bepalen of je op een over- of op een under lijn in gaat zetten. Verwacht je de nodige doelpunten? Dan is een over weddenschap de beste optie. Bij een relatief saaie wedstrijd is het logischer om op een under weddenschap in te zetten.

Hierbij heb je hoe dan ook de keuze uit enkele lijnen, waarbij de lijn van 2,5 eigenlijk de ‘standaard’ is. Dit is ook de lijn die door veel bookmakers standaard weergegeven wordt. Als je vervolgens op deze lijn klikt, kun je in veel gevallen uit meerdere lijnen kiezen:

  • Over 0,5 goal: hierbij verwacht je dat er minimaal 1 doelpunt in de wedstrijd gescoord wordt
  • Over 1,5 goals: hierbij verwacht je dat er minimaal 2 doelpunten in de wedstrijden gescoord wordt
  • Over 2,5 goals: hierbij verwacht je dat er minimaal 3 doelpunten in de wedstrijden gescoord wordt

Deze inzetmogelijkheden lopen door tot bijvoorbeeld over 5,5 goals of zelfs over 7,5 goals. Wat de maximale lijn is, hangt enigszins van de wedstrijd af. Bij een topclub tegen een degradatiekandidaat zie je dat je niks voor de lijn van 1,5 krijgt, maar dat er wel een over 5,5 lijn aangeboden wordt. Mogelijk is dat een interessante weddenschap voor je.

Bovengenoemd verhaal geldt ook voor de under weddenschappen. Als je bovenstaand principe begrijpt, begrijp je ook direct hoe een under weddenschap werkt. Mocht je graag een gokje wagen, kan een under 0,5 of under 1,5 weddenschap erg interessant zijn. Doordat deze lijnen zo laag zijn, geniet je van behoorlijk hoge odds. Interessant!

Wat de uitkomstmogelijkheden vervolgens zijn? Heel simpel! Je hebt de weddenschap goed of fout. Doordat bij deze weddenschap altijd met halve doelpunten gewerkt wordt, bestaat er geen ‘gelijkspel’. Je hebt de weddenschap goed, waarbij je je inzet + winst uitbetaald krijgt. Bij het fout hebben van de weddenschap raak je je volledige inzet kwijt.

Waarom kiezen veel mensen voor een over/under weddenschap?

Als iets bij een voetbalwedstrijd hoort, zijn het wel doelpunten. Alleen al om die reden zetten veel mensen bij een voetbalwedstrijd in op een over/under weddenschap.

Daarbij komt ook nog dat zo’n weddenschap het kijken naar een wedstrijd leuker maakt. Heb je ingezet op een over lijn? Dan is elke aanval en elke corner spannend en leuk om te kijken. Dit werkt echter ook tegenovergesteld. Als je op een under lijn in hebt gezet, geniet je vooral van magnifieke tackles en verdedigende acties.

Om het nóg mooier te maken; met de over/under weddenschappen kun je prima geld verdienen. Hierbij is het uiteraard wel zaak om af en toe een risico te nemen, maar de odds zijn over het algemeen prima.

Ook is het ideaal dat je bij nagenoeg elke wedstrijd op over/under in kunt zetten. Bij sommige wedstrijden gaat het hierbij alleen om de lijn van 2,5 goals, maar bij andere wedstrijden kun je uit alle mogelijke lijnen kiezen.

Verder is het erg interessant om live te wedden op een over/under weddenschap. Als je live naar een wedstrijd kijkt, krijg je een goed beeld van het wedstrijdverloop. Met een beetje analytisch vermogen (en geluk) kun je inschatten hoeveel doelpunten er ongeveer gescoord gaan worden. Wat hier een interessante odd bij horen, is het interessant om die weddenschap te plaatsen.

Waar kun je een over/under weddenschap plaatsen?

Bij elke goede bookmaker ben je in staat om een over/under weddenschap te plaatsen. Per bookmaker verschilt het aanbod wel, bijvoorbeeld qua wedstrijden en qua lijnen.

Wed je graag op een kleinere voetbalcompetitie? Dan zou je op zoek moeten gaan naar een bookmaker die bij deze wedstrijden de nodige over/under lijnen aanbiedt. Dat maken wij graag zo makkelijk mogelijk voor je. Op onze website vind je allerlei reviews over de beste wedkantoren, waarmee je snel een keuze tussen de bookmakers kunt maken.

Wil je graag live wedden op de hoeveelheid doelpunten in een wedstrijd? Dan zou je goed naar het live aanbod van een bookmaker moeten kijken. In een ideale wereld is dit aanbod zo uitgebreid mogelijk, waardoor je de nodige wedmogelijkheden hebt. Het inzetten van een over/under is hoe dan ook leuk én kan ook nog lucratief zijn.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.