Bekend van:

Over / Under-weddenschappen 


Sport gokkers zijn steeds op zoek naar meer winstgevende markten dan 1X2, waarvoor een gebrek aan doelpunten of een late gelijkmaker zelfs de beste beoordelingen een winnende weddenschap kan ontzeggen. Een eenvoudige manier om te proberen de bookmakers op dat front te verslaan, is met de Over / Under-weddenschappen. In dit artikel lichten we de kansen toe voor het verwachte aantal doelpunten in een wedstrijd en laten we zien hoe deze om te zetten in winnende weddenschappen. Dit zodat je weet waar je op moet wedden en wat je beter kunt mijden.

Geliefde vorm van sport wedden

Het beheersen van Over / Under-weddenschappen is niet zo ingewikkeld als dat veel mensen denken. Met een behoorlijke kennis van de competities in kwestie, de concurrerende teams, hun startopstellingen en eerdere wedstrijden, kunnen Over / Under-weddenschappen snel een vaste bron van gokwinst worden. Veel gok experts gebruiken deze weddenschappen om die specifieke reden in hun voordeel.

Als je de tijd en moeite kunt besteden aan het onderzoeken van deze statistieken en cijfers, is de kans groot dat je wedbriefjes vol staan ​​met dit soort winnende weddenschappen. Cijferkralen om het cijferkralen betekent niets in de wereld van wedden op sport. Je moet begrijpen waar je mee te maken hebt om bij elke specifieke wedstrijd de beste aanpak te kunnen kiezen.

Wat zijn Over / Under-weddenschappen?

Over / Under-weddenschappen zijn gebaseerd op verschillende kwantificeerbare gebeurtenissen in het spel. Het komt neer op typische ja/nee-weddenschappen. In plaats daarvan specificeren sites voor sportweddenschappen een nummer, en je moet raden of dat in-game optreden (bijvoorbeeld doelpunten) hoger of lager zal zijn dan het nummer dat door de bookmaker is opgegeven.
Dat is eigenlijk het hele concept achter deze weddenschappen.

Wel zijn er verschillende opties om uit te kiezen en die variëren allemaal van sport tot sport.
Om dit artikel zo eenvoudig mogelijk te houden, gaan we ons uitsluitend op voetbal concentreren. Het is de perfecte sport voor Over / Under-weddenschappen, omdat het een heleboel in-game gebeurtenissen heeft.

Het rekenspel is vrijwel identiek in alle sporten. Ze hebben allemaal een bepaald aantal meetbare in-game-statistieken waar je doorheen moet. Als het gaat om het beheersen van Over / Under-weddenschappen, moet je de volgende zaken, afhankelijk van het specifieke type o/u-weddenschap waarvoor je kiest, in je beoordeling meenemen:

  • de doelpunten
  • defensieve capaciteiten van het team
  • het creëren van kansen
  • het gemiddelde aantal gescoorde / tegengestelde punten

De meest populaire op voetbal gebaseerde opties

  • Doelpunten zijn de meest populaire weddenschappen voor voetbal, omdat ze gemakkelijk te volgen zijn en vereisen niet veel statistieken. Er zijn ook verschillende variaties, zoals totaal aantal doelpunten in de eerste helft, totaal aantal doelpunten in de tweede helft en totaal aantal doelpunten. Zorg ervoor dat je weet waar je op gokt voordat je te veel geld investeert en het uiteindelijk verspilt!
  • Gele kaarten zijn ook populair. Ze zijn ook vrij eenvoudig te volgen, maar je zult vaak merken dat je van de ene plaats naar de andere overschakelt om alle nummers correct te verzamelen. Over kaarten gesproken, totalen op basis van rode kaarten zijn ook beschikbaar, maar deze hebben meestal 0,5 als standaardwaarde. En eerlijk gezegd is het meer een ja of nee-weddenschap.
  • Corners zijn essentiële spelbrekers en fysiek sterke teams vertrouwen er sterk op. Het is best een uitdaging om op lange termijn succes te boeken met corner totalen, maar het is te doen. Met een heleboel statistieken en competitie-knowhow, kunnen corner-totalen je go-to-wed-type worden voor snel rendement.
  • Buitenspel is een o/u-weddenschap variant die niet zo populair is als de hierboven beschreven varianten. Toch hebben veel sites voor voetbalweddenschappen het, dus het is de moeite waard om je er in te verdiepen en ook deze Over / Under-weddenschappen te beheersen.

Invloeden bij Over / Under-weddenschappen

Het beste aan totalen is hun volledige onafhankelijkheid van typische weddenschappen op wedstrijd winnaars. Met deze weddenschappen kun je gokken op wedstrijden zonder dat je hoeft te kiezen tussen team A of team B. Je wedt op het algemene verloop van het spel, bepaalde gebeurtenissen in het spel die het beïnvloeden, maar niet het verlies van winnende teams weerspiegelen .

Bovendien moet je ook hun blessures, vermoeidheid levels en team moreel bijhouden. Factoren zoals deze kunnen de algehele prestaties van een bepaald team aanzienlijk beïnvloeden en je Over / Under-weddenschappen beïnvloeden. Het beheersen van dit soort weddenschappen vereist best wat werk. Weet je niet zeker welke statistieken je moet analyseren? Hier is een korte lijst van de belangrijkste:

Defensieve / Offensieve records

Of je nu denkt aan het wedden op totale doelpunten, gele kaarten, corners of iets anders, het eerste wat op je bucketlist staat, zou uitgebreid onderzoek moeten zijn. Zoals met al het andere in de wereld van sportweddenschappen, vereisen totalen een flinke hoeveelheid statistieken.

Als het gaat om het totale aantal doelpunten, is het eerste dat je dient te analyseren de defensieve en offensieve records van beide teams. Bereken het mediane aantal doelpunten in hun laatste 5 a 10 wedstrijden (of vanaf het begin van het seizoen) en werk vanaf daar.

Een ander ding om in gedachten te houden zijn roosterwijzigingen. Hoewel dit meer een probleem is in sporten met minder spelers, waarbij elk individu meer bijdraagt ​​aan het team, werkt het nog steeds in voetbal. Controleer bovendien de blessurelijsten, het schema (als het te strak is, kan vermoeidheid een probleem zijn) en alles wat met spelers te maken heeft dat de algehele score kan beïnvloeden.

Bijvoorbeeld:

Als je weet dat Messi de volgende wedstrijd niet zal spelen vanwege een blessure en Suarez is geschorst vanwege zijn (typische) slechte gedrag, is de kans groot dat Barcelona niet zo’n grote aanvallende impact zal hebben. Met andere woorden, total goals ‘Under’ lijkt hier de ideale optie. Als echter zowel Messi als Suarez aan het spelen zijn en de tegenpartij niet kan rekenen op hun verdedigende start duo, dan zou het totaal aan doelpunten de beste optie moeten zijn.

Match-belang

Match-belang speelt een cruciale rol in de benaderingen van teams. Je dient dergelijke wedstrijden te herkennen en je weddenschappen aan te passen aan de spanningen. Misschien niet zozeer in competities, tenzij we het hebben over finales die beslissen over Europese kampioenschappen of titels. Groepsfase plus play-offs zijn een heel ander verhaal, met cruciale wedstrijden (zowel 1-leg als 2-leg play-offs) die bepalen welke teams naar huis gaan en welke doorgaan naar de volgende fase.

Bovendien zijn spraakmakende wedstrijden, die met titelkandidaten, vaak teleurstellend wat betreft doelpunten. Het gebeurt niet in elke game, maar het is nog steeds vaker wel dan niet het geval. In dergelijke wedstrijden nemen teams extra defensieve maatregelen en richten ze hun gameplay niet alleen op de aanvallende kant. Met andere woorden, wees voorzichtig bij het wedden op spraakmakende wedstrijden.

Zorg ervoor dat alle statistieken wijzen op een wedstrijd met een hoge score. Anders ben je misschien beter af met Under of overslaan van het spel.

Weersomstandigheden

Het laatste dat we hier willen benadrukken, zijn de weersomstandigheden en hun effecten op wedstrijden. Doorgaans denken gokkers dat warm weer meer doelpunten oplevert dan regenachtig/koud weer. Sommige Premier League-statistieken laten echter absoluut geen verband zien tussen zonnige/regenachtige dagen en het aantal gescoorde doelpunten.

Te veel regen kan natuurlijk wel van invloed zijn op andere totalen. En als je de inzetten wilt beheersen, dien je de trends te begrijpen. Te veel regen kan bijvoorbeeld schadelijk zijn voor teams die een snelle speelstijl toepassen. Als het veld drassig wordt, kan de bal niet zo ver reizen als normaal, wat de wedstrijd en het vermogen van teams om het spelverloop op het middenveld te controleren drastisch kan beïnvloeden.

Bovendien zorgt te warm weer (iets dat een probleem zou kunnen zijn in 2022 Qatar World Cup) ervoor dat spelers veel eerder vermoeid raken dan normaal. We hebben het over zowel verdedigers als aanvallers. Doorgaans resulteren wedstrijden die in extreme hitte worden gespeeld vaak in minder energieke optredens. En dat is begrijpelijk ook.

Waarom is dit allemaal zo belangrijk?

Als je je kansen op het winnen van weddenschappen wilt vergroten, kun je beter rekening houden met situaties als deze. Extreme weersomstandigheden, belangrijkheid van de wedstrijd, competitie fase en defensieve / offensieve records zijn slechts het topje van de ijsberg.

Over / Under betting-strategie

Wat de Over / Under-strategie betreft, is er geen one-size-fits-all deal. Het hangt allemaal af van de hoeveelheid tijd en geld die je bereid bent te besteden aan je sportweddenschappen. Plus je huidige kennis over de competitie en de sport waarop je gaat wedden. Als je van plan bent om al je gokactiviteiten op totalen te baseren, is het van cruciaal belang om Over / Under-weddenschappen te beheersen en je favoriete strategie aan te passen. Geldbeheer en inzicht in de waarde van totalen moeten in je hoofd bovenaan staan. Als je dat eenmaal aan het rollen hebt gekregen, valt de rest van je voetbalweddenschap strategie precies op zijn plaats.

Tips van experts

Cruciale getallen kraken en een gok strategie bedenken (en vervolgens volgen) zijn geweldige manieren om je winkansen te vergroten. Er zijn echter meer dingen die je kunt doen om winstgevendheid op de lange termijn te verzekeren. Hier zijn twee extra tips voor het beheersen van Over / Under-weddenschappen die een echte gok expert van je zouden moeten maken!

Houd de lijn beweging in de gaten

Er is geen duidelijke methode om lijn bewegingen te benaderen, vooral als het gaat om totalen. Je hebt deze dus maar gewoon in de gaten te houden. Bookmakers passen hun kansen en nummers aan, afhankelijk van de hoeveelheid geld die aan beide kanten wordt ingezet, en het is aan jou om het beste uit de huidige situatie te halen. Heel vaak verschuift de lijn beweging heen en weer, en je zult je inzetten moeten timen om de beste kansen te krijgen.

Met opvallende overeenkomsten is er een eenvoudige vuistregel die je kan helpen trends te herkennen en daarop te handelen. De meeste casual gokkers (en geloof het of niet, ze zijn de meerderheid) nemen hun tijd met weddenschappen. Ze wachten meestal tot de laatste dag om hun keuzes vast te leggen.

Wat betekent dit voor jou?

Als je overweegt om op een specifieke wedstrijd met een high profile te wedden, kun je dit altijd het beste zo vroeg mogelijk doen. Aangezien de meeste gokkers op dezelfde dag (of de dag voor de wedstrijd) klaar zullen zijn, zullen bookmakers de kansen daarop aanpassen. Als je aan de andere kant Under wilt wedden, is laat inzetten de voor de hand liggende manier.

Zoek de best mogelijke totalen

Vasthouden aan middelmatige (voetbal)weddenschappen is een van de meest voorkomende fouten die gokkers maken. Het maakt niet uit of je een casual of een hardcore gokker bent, het vinden van de best mogelijke bookmaker is de beste beslissing die je kunt nemen voordat je je weddenschappen (en geld) plaatst. Bekijk vooral onze lijst met bookmakers waar je zeker fair play hebt. Probeer altijd de juiste balans te vinden in termen van weddenschappen en totale aantallen. Door dit te doen, zul je meer significante winsten binnen halen en zul je veel grotere kansen hebben om op de lange termijn winstgevend te worden.

En dan nog even dit…

Hoewel het beheersen van Over / Under-weddenschappen niet zo ingewikkeld is als de meeste mensen denken, vereist het toch veel hard werk. Het rekenproces is vaak tijdrovend, daarom investeren gewone gokkers niet zoveel tijd in hun keuzes.

Als je ernaar streeft om een expert op het gebied van sportweddenschappen te worden, zou dit artikel een goed startpunt kunnen zijn. Met tips over het beoordelen van de cruciale factoren, het maken van gok strategieën en geavanceerde o/u-trucs, zou je helemaal klaar moeten zijn voor je toekomst met Over / Under wedden!

 

toggle off
Gokreclame uitschakelen.