Bekend van:

Parlay weddenschappen


Heb je je ooit afgevraagd wat er mooier is dan het winnen van één weddenschap? Wat dacht je van het winnen van een zorgvuldig samengestelde reeks weddenschappen en een nog hogere uitbetaling? Parlay weddenschappen zijn precies de manier een manier om dat te bereiken. Gokkers houden van parlays, ook al hebben ze minder kans om te winnen. Als ze dat namelijk wel doen, winnen ze gegarandeerd veel! Op deze pagina leggen we uit wat je moet weten om te beginnen met parlay wedden en de vruchten te plukken.

Wat zijn Parlay weddenschappen?

Parlay weddenschappen, ook wel accumulatoren of combo-weddenschappen genoemd, zijn individuele weddenschappen die twee of meer bets combineren en waarbij alle resultaten correct moeten zijn. Parlay is bijvoorbeeld het combineren van weddenschap in geldlijnen, Over/Unders of punten spreiding. Een parlay weddenschap van twee of meer uitkomsten biedt altijd een hogere uitbetaling dan wedden op elke uitkomst afzonderlijk. Het voorbehoud is dat je alle inzetten correct moet hebben om de weddenschap te winnen.

Vanuit het perspectief van de gokkers is de parlay aanlokkelijk, omdat je meer kans maakt om te winnen dan wanneer je elke inzet afzonderlijk had gedaan. Ervan uitgaande dat de totale inzet bedragen van beide partijen gelijk zijn.

Een veel voorkomende parlay weddenschap is om meerdere spellen te dekken en de geldlijn of punten spreiding in elk spel in te zetten. Als al je keuzes winnen, win je de parlay. Als er ook maar één van deze verliest, heb je pech.

Hoe werken parlay weddenschappen?

We weten nu dat parlay weddenschappen betekenen dat je meer dan één uitkomst combineert in een enkele weddenschap en je elke inzet correct moet hebben om te winnen. Alleen hoe ziet dat eruit in actie en hoe beïnvloedt het je kansen om de totale weddenschap te winnen?

Laten we een voorbeeld bekijken en wat snelle wiskunde doen. Neem bij de volgende parlay weddenschap aan dat de teams in elk spel een gelijke kans van 50/50 hebben om te winnen.

De meeste bookmakers bieden een uitbetaling van 2,6:1 bij een parlay van twee wedstrijden. Dit betekent dat een weddenschap van €100 die beide uitkomsten correct voorspelt, je € 260 uitbetaalt (waarvan 160 winst is plus je initiële investering van €100).

Als je in plaats daarvan €50 inzet op elke uitkomst afzonderlijk, zou je winst € 50 × 2 =€ 100 zijn plus je initiële investering van €100 voor een totaal van €200.

We kunnen nu duidelijk zien dat de parlay, met een uitbetalingsratio van 2,6:1, in totaal €60 meer uitbetaalt dan de twee individuele weddenschappen.

Hoewel de uitbetaling groter is, is het risico dat ook. Dat is de reden waarom bookmakers graag parlays nemen. Als je het niet perfect gokt, verlies je. Hoe groter het aantal inzetten dat je in één ticket stopt, hoe groter de kans op mislukking, maar ook hoe groter de potentiële beloning.

Regels voor parlay weddenschappen

Je mag parlay wedden op verschillende soorten weddenschappen en op verschillende sporten, zolang het maar onafhankelijke evenementen zijn die geen verband houden met elkaar. Dit is een belangrijk onderscheid om te maken: bookmakers staan ​​GEEN gecorreleerde parlays toe.

Oké, maar wat is een gecorreleerde parlay?

Een gecorreleerde parlay is wanneer je probeert te wedden op twee gebeurtenissen die rechtstreeks verband houden met elkaar.

Als je bijvoorbeeld denkt dat het PSV-Ajax-spel tijdens de rust Under en tijdens de volledige tijd Under zal zijn, moet je de weddenschappen onafhankelijk van elkaar plaatsen. Dit komt omdat het ene nauwkeurige resultaat direct gecorreleerd is aan het andere. Als het spel schromelijk onder of boven de rustlijn ligt, is het zeer waarschijnlijk dat dit zo blijft voor de volledige tijdlijn. De bookmakers laten je echter wel wedden op Over/Under en een winnaar in hetzelfde spel, aangezien deze als semi-correlaties worden beschouwd.

Zijn parlay weddenschappen inclusief de spread?

Ja. Parlay weddenschappen, zolang ze niet volledig gecorreleerd zijn, kunnen de spread bevatten als je ervoor kiest om op deze manier in te zetten. Een punt spreiding maakt je inzet moeilijker, omdat de bookmakers experts zijn in het bepalen van lijnen die vaak de uiteindelijke uitkomst weerspiegelen. Als zodanig kun je heel zeker zijn over wie een spel zal winnen, maar als je de spread speelt, kun je de weddenschap nog steeds verliezen als het winnende team niet met voldoende punten wint.

Standaard uitbetaling kansen voor parlay weddenschappen

Het volgende is een richtlijn voor hoe de meeste bookmakers parlays uitbetalen. Deze tabel gaat ervan uit dat de spellen standaard -110 uitbetaling resultaten hebben en dat de geplaatste inzet €100 is. Natuurlijk zullen variaties op de favoriete of underdog kant van invloed zijn op deze uitbetalingen.

Aantal Kansen Gewonnen bedrag Uitbetaling
2 Team Parlay 13 tot 5 € 260 € 360
3 Team Parlay 6,5 tot 1 € 650 € 750
4 Team Parlay 13 tot 1 € 1.300 € 1.400
5 Team Parlay 25 tot 1 € 2.500 € 2.600
6 Team Parlay 50 tot 1 € 5.000 € 5.100
7 Team Parlay 100 tot 1 € 10.000 € 10.100
8 Team Parlay 180 tot 1 € 18.000 € 18.100
9 Team Parlay 400 tot 1 € 40.000 € 40.100
10 Team Parlay 825 tot 1 € 82.500 € 82.600
11 Team Parlay 1500 tot 1 € 150.000 € 150,10

Parlay odds

Hier is nog wat belangrijke wiskunde om te overwegen wanneer het gaat om parlay weddenschappen. Om parlay odds te berekenen, moet je het decimale odds-formaat gebruiken. Volg deze eenvoudige formule om de conversie zelf uit te voeren, indien deze nog niet als zodanig genoteerd staat.

Favorieten (vermeld als negatieve getallen) worden gedeeld door 100 en dan 1,0 optellen.

Underdogs (vermeld als positieve getallen) worden gedeeld door 100 en vervolgens 1,0 optellen.

Laten we zeggen dat we een favoriet van -150 willen pareren met een underdog die +360 is. Zo ziet de formule eruit voor die getallen.

100/150 + 1 = 1.666

360/100 + 1 = 4,6

Nu hoeven we alleen nog maar deze decimale odds te vermenigvuldigen met het inzetbedrag:

1.666 x 4,6 x € 100 = € 766,36

Als je meer dan twee inzetten op je parlay hebt, converteer je eenvoudig de kansen voor elk en neem je deze op in de uiteindelijke vermenigvuldiging.

Beste parlay wed systeem

Een echt populair parlay wed systeem wordt het progressieve gok systeem genoemd. De manier waarop het werkt is eenvoudig. Verhoog gewoon de grootte van je inzet na elke overwinning. In wezen neem je de winst van de initiële inzet, plus de initiële investering, en zet je deze op een volgende weddenschap in. Je kunt dit zien als een parlay met één weddenschap per keer, dus het is niet helemaal hetzelfde als de traditionele beschrijving.

Als die weddenschap wint, dan ga je door. Uiteindelijk moet je beslissen of je je winst neemt en stopt, of zo hoog mogelijk gaat. Deze methode wordt vaak een ‘piramide’ van winst genoemd.

Laten we zeggen dat je inzet € 20 is.

  • De eerste ronde zet je €20 in. Verliezen.
  • In de tweede ronde zet je nog eens €20 in. Verliezen.
  • In de derde ronde zet je €20 in. Win €40
  • In de vierde ronde zet je €60 in (€20 plus €40 van de vorige winst).
  • In de vijfde ronde zet je €140 in (€20 + €120 van de laatste ronde).
  • Wanneer je nu een weddenschap verliest, begin dan helemaal opnieuw door €20 in te zetten.

Zoals veel elementen van gokken, is de beste algemene strategie om te studeren en ijverig te zijn. Een deel van die zorgvuldigheid komt van het identificeren van bookmakers met betere kansen op hetzelfde evenement. Dit heet Line Shopping. Hoewel het wat extra werk kan vergen, is het een manier om de voorsprong te krijgen die je nodig hebt om op de lange termijn te winnen.

Parlay goktips en strategie

Een waardevolle truc voor online gokkers is om gebruik te maken van free bet bonussen die aangeboden worden door sommige bookmakers. Houd er rekening mee dat je bij de meeste gratis weddenschappen alleen de winst behoudt. Dit terwijl je bij een eigen betaalde bet de winst maakt en de oorspronkelijke inzet behoudt.

Een ander ding dat je kunt doen, is zoeken naar berekenbare gecorreleerde resultaten. Hoewel het waar kan zijn dat een bookie de voor de hand liggende niet zal aanbieden (d.w.z.meer dan/minder rust met meer dan/minder dan fulltime), zijn er andere sportevenementen die mogelijk samenhangende resultaten hebben die een parlay weddenschap uitnodigend maken.

  • Een eenvoudig voorbeeld is wanneer je je over een team goed hebt ingelezen om de verspreiding gemakkelijk te dekken. Neem voetbal. Als je voorspelt dat de underdog de spread zal dekken, dan is er een sterke logische conclusie dat het hun verdediging is die het spel strak houdt. In dit geval zou je de underdog parlayeren om de punten te dekken met een Totale-weddenschap op de Under.
  • Het tegenovergestelde zou gelden voor het overnemen van de Over als je er zeker van bent dat de favoriet gemakkelijk punten spreiding zal dekken.

Deze concepten zijn niet altijd voor de hand liggend, maar het is de moeite waard om er wat tijd aan te besteden. Ze kunnen een groot verschil maken of je een winnaar of een verliezer bent. Er zijn talloze trucs zoals deze en hoe meer tijd je besteedt aan het werk en het begrijpen van de dynamiek, hoe meer winstgevende gok mogelijkheden zich aan je zullen presenteren.

De keuzes zijn eindeloos

Of je nu een sensatiezoeker bent of het conservatieve type, de manier waarop je ervoor kiest om je geld uit te geven en in te zetten, is aan jou. Het mooie van alles is dat je dingen kunt uitproberen wanneer en hoe je maar wilt. Hoewel voorzichtigheid in de wind misschien niet de meest lucratieve langetermijnstrategie is, kan een grote parlay uiteindelijk je zakken vullen en je een verhaal geven om je gok vrienden nog jaren te vertellen. Ons beste advies is om de sporten te bestuderen waarop je het meest waarschijnlijk gokt. Zoek uit waar je gecorreleerde of semi-gecorreleerde resultaten ziet en gebruik die logica in je uiteindelijke gok beslissingen.

Zijn Parlay weddenschappen de moeite waard?

Dat verschilt van gokker tot gokker. Sommigen beschouwen parlay weddenschappen tot op de dag van vandaag als weggegooid geld en anderen zweren erbij. De waarheid van de zaak hangt af van de weddenschappen die inherent zijn aan de gemaakte keuzes en de redenering erachter. Mensen die echt weten wat ze doen, zullen ook vaker op parlay weddenschappen inzetten.

Een slimme wedder zal je vertellen dat een parlay, indien gecorreleerd, de juiste weddenschap is om te doen, omdat je een voorsprong hebt die het wedkantoor niet zag (of niet wilde dat je zag) en je hogere kansen op de parlay kunt krijgen dan de twee weddenschappen afzonderlijk.

Nog een stapje verder denken

Iets om te overwegen is echter dat zelfs als je een sterke kijk hebt op een gecorreleerd resultaat, dat wanneer de wedstrijden op verschillende tijdstippen van de dag plaatsvinden, je wellicht meer waarde krijgt door simpelweg het gewenste bedrag in te zetten op het eerste evenement en dan het volledige bedrag (winst + initiële inzet) verzilveren in de volgende inzet. Op deze manier kun je betere kansen krijgen en hoeft het huis niet hetzelfde winst te nemen dat ze zouden hebben als je samen zou inzetten.

Uiteraard is dit tijdsafhankelijk, maar een goede optie om te overwegen. Het addertje is hier dat als je denkt dat de uitkomst van de eerste wedstrijd gecorreleerd is aan de tweede, de meeste goede bookmakers dat ook zullen zien. Je zult dus ofwel de tweede game extreem snel moeten inzetten (voordat de lijn beweegt) of deze helemaal mislopen.

Al met al is parlay wedden, net als andere gokmogelijkheden, natuurlijk iets wat je voorkeur heeft of niet. Wij zijn er zeker fan van en raden je aan je er zeker in te verdiepen. Bekijk vooral ook de andere wed types en gok strategieën die we uiteen hebben gezet.

 

 

toggle off
Gokreclame uitschakelen.