Bekend van:

Pleaser wedden


Met een pleaser-weddenschap kun je de lijn in het voordeel van de bookmaker verplaatsen, in ruil voor betere odds dan normaal. Het is vergelijkbaar met teaser wedden, behalve dat het wedkantoor de betere lijn krijgt, terwijl jij als speler de kans krijgt op een hogere uitbetaling. De meeste pleasers zijn voor zes punten, maar bij veel bookies kun je meer punten weggeven voor betere odds.  Doorgaans bevatten pleasers twee tot zes teams, maar nogmaals, met sommige agressieve bookmakers kunnen meer teams worden gebruikt. Laten we kijken waarom pleaser-weddenschappen een glimlach op je gezicht kunnen bezorgen.

Hoe werken pleaser-weddenschappen?

Een pleaser werkt door de punten spreiding tegen jouw voordeel te veranderen. Dus, althans vanuit het perspectief van de bookmaker, verklein je je kansen om te winnen. Het voordeel is dat je veel hogere uitbetalingen krijgt als je je keuzes correct maakt dan wanneer je een gewone parlay of een teaser zou inzetten.

Als je de favoriet pleased, verhoog je het aantal punten waarmee je selectie moet winnen. Als je de underdog pleased, verlaag je het aantal punten waarmee je selectie het spel kan verliezen om ervoor te zorgen dat je selectie wint.

Elk verlies in een pleaser weddenschap zorgt ervoor dat de hele weddenschap als verlies wordt beoordeeld. Er zijn geen gedeeltelijke uitbetalingen. Een push, gelijkspel of annulering in een pleaser van drie of meer teams vermindert het aantal plays in de pleaser. Bijvoorbeeld, een 5-team pleaser die twee keer gepusht heeft, wordt een 3-team pleaser en de uitbetaling wordt dienovereenkomstig herberekend.

Een push, gelijkspel of annulering in een reguliere pleaser van 2 teams resulteert in een push voor de hele pleaser, tenzij de andere game als verlies wordt beoordeeld. Als een deel van een 2-team pleaser wordt beoordeeld als Geen actie, wordt de gehele pleaser beoordeeld als Geen actie, tenzij het andere team als verlies wordt beoordeeld.

Hoe je een pleaser weddenschap kunt plaatsen

Een pleaser weddenschap is relatief eenvoudig in zijn toepassing. Je logt in op je account, selecteert ‘pleaser’ en kiest vervolgens twee tot zes teams (of meer als je bookmaker dit aanbiedt), en dan is er meestal een vervolgkeuzelijst om te selecteren hoeveel punten je wilt ‘pleasen’. Sommige bookmakers staan ​​alleen pleasers van zes teams toe, dus ze kunnen gewoon de regels posten met de zes punten eraf als je ‘pleaser’ selecteert. Dit maakt het een stuk eenvoudiger om precies te zien hoeveel punten je teams nodig hebben om te winnen/verliezen om je weddenschap te verzilveren. Soms geven bookmakers de optie niet en moet je het zelf invullen.

Het voordeel van een pleaser weddenschap

Om te beginnen hoeft je bet niet perfect te zijn, zoals bij parlays. Als de ene weddenschap gelijk is en de andere wint, verdien je nog steeds ‘even money’. Als je beide weddenschappen gelijk zijn, is de weddenschap een push. Dit type bet is meer vergevingsgezind en biedt hogere uitbetalingen, maar heeft ook een prijs. Je moet een enorm aantal punten geven om toegang te krijgen tot de pleaser-uitbetalingstabel. 

Pleaser weddenschappen zijn dus om een ​​aantal redenen nuttig. Als je een pleaser maakt, verhoog je de uitbetaling behoorlijk, afhankelijk van het aantal spellen waaruit de pleaser bestaat. Wanneer de punten spreiding wordt aangepast in het voordeel van de andere kant van de weddenschap, neem je als gokker een groter risico. Vervolgens wordt deze beloond met de mogelijkheid om veel meer geld te winnen, terwijl je hetzelfde bedrag riskeert.

Kortom, als je denkt dat de verspreiding van iets veel te laag is, is dat het moment om een ​​pleaser weddenschap te doen. Wanneer de favoriet de voorkeur krijgt van een touchdown, maar de voorkeur zou moeten krijgen van 17, dan doe je een pleaser weddenschap. Dit is een vrij riskante strategie en, zoals bij de meeste weddenschappen, wordt je risico gecompenseerd door een hoog beloning potentieel – hoewel de twee niet noodzakelijkerwijs direct met elkaar verband houden.

Pleaser-uitbetalingen

Typische uitbetalingen voor een zespunts-pleaser zijn:

Twee teams (+600)

Drie teams (+1700)

Vier teams (+4500)

Vijf teams (+12000)

Zes teams (+30000)

Voorbeelden van Pleaser-weddenschappen

Laten we eens kijken bij een paar voorbeelden van pleaser weddenschappen en hoe ze werken. Stel dat je wilt wedden op de volgende NFL-spreads: Baltimore -16,5 vs Indianapolis +16,5 en San Diego -7 vs Buffalo +7.

Er zijn een paar combinaties die je kunt inzetten met behulp van deze lijnen. Je kunt wedden op een twee-team, zes-punts pleaser met Baltimore -22,5 en San Diego -13. Je kunt ook Baltimore -22.5 en Buffalo +1 nemen. Of je kunt Indianapolis +10,5 en San Diego -13 nemen, of Indianapolis +10,5 en Buffalo +1.

Als beide keuzes winnen, krijg je +600 uitbetaald. Als iemand pusht, is de weddenschap meestal een push, afhankelijk van je bookmakers. Als iemand verliest, is je weddenschap een verliezer en waardeloos.

Een ander voorbeeld van een pleaser is deze met drie teams en zes punten:

Je houdt van Pittsburgh -6, Tennessee +2,5 en Jacksonville +6. De regels voor je pleaser worden Pittsburgh -12, Tennessee -3,5 en Jacksonville kiest ze.

Als iemand pusht, wordt de weddenschap meestal als push beoordeeld. Als er één verliest, verlies jij – en als ze alle drie winnen, krijg je +1700 uitbetaald.

Een voorbeeld van een pleaser waarop je niet kunt wedden, is er een waarbij twee teams uit dezelfde game betrokken zijn. Als we bijvoorbeeld Carolina -6 tegen Kansas City +6 hebben, kun je niet zowel Carolina als Kansas City inzetten in dezelfde pleaser. De reden is dat je weddenschap precies 0% kans heeft om te winnen!

Als we die weddenschap zouden kunnen plaatsen, zou het Carolina -12 vs Kansas City pick ‘em worden, wat natuurlijk onmogelijk is omdat Carolina niet kan winnen met meer dan 13 punten terwijl Kansas City ook de wedstrijd wint. Dit is een belangrijk verschil tussen een pleaser en een teaser. Bij een reguliere teaser weddenschap kun je zeker beide teams inzetten in hetzelfde spel, ook wel ‘jake’ genoemd.

Strategie voor Pleaser-weddenschappen

Dit zijn pleaser weddenschappen die spelers zouden moeten kennen.

  • Er zijn punten spreidingen die je het beste kunt vermijden. Let goed op de punten spreidingen die je aan het einde van het toernooi verliezen zullen opleveren. Je kunt punten spreidingen kiezen van 10 punten, 14 punten en 21 punten en deze toevoegen aan je parlay-kaartsjabloon.
  • Bij het plaatsen van een NFL-pleaser-weddenschap kun je bijvoorbeeld inzetten op de -7,5 favorieten of de +16,5 underdogs. Dit zijn enkele van de beste punten spreidingen, omdat ze je kansen tegen de bookmaker nog meer vergroten, aangezien ze hogere pleaser kansen hebben. 
  • Bekijk historische gegevens of informatie. Controleer de historische gegevens van de pleaser subsets die je in je selectie wilt opnemen en neem van hieruit een beslissing. Gok of plaats geen weddenschappen afhankelijk van je persoonlijke voorkeur. De data helpen je te bepalen of de subsets de moeite waard zijn en geven een duidelijk beeld van wat er waarschijnlijk gaat gebeuren.

Zijn er pleaser weddenschappen die de meeste waarde hebben?

Om met succes een pleaser weddenschap te plaatsen die goed uitbetaalt, is het belangrijk om te bedenken dat het plaatsen van weddenschappen op veel teams op geen enkele manier gunstig is. Om de weddenschap te plaatsen, kun je twee teams kiezen die de meeste kans maken om te winnen. In het geval dat je een derde team hebt dat je voorkeur heeft, of je bent er zeker van dat het een kans heeft om te winnen, plaats dan de weddenschap op de drie teams in paren om de kans te verkleinen dat je de weddenschap verliest. De odds zullen hetzelfde zijn en dat geldt ook voor de resultaten.

Tot slot

Als je niet op zoek bent om pro te worden, en gewoon een gokje wilt wagen, zijn pleasers een leuke optie als je een aantal lijnen ziet waarvan je denkt dat ze vrij ver weg zijn op de beste bookmaker sites. Meestal kun je veel NFL-games vinden die ‘dichterbij zijn dan de experts denken’ en daar je voordeel mee doen. Het kan leuk zijn, hoewel niet erg slim, om vier of vijf teams te kiezen, een pleaser weddenschap aan te gaan en er het beste van te hopen. Hoewel, wie weet gaat het goed en heb je die dag geluk. Het spelen van pleasers op deze manier is vergelijkbaar met het spelen op een gokautomaat in de hoop op een grote uitbetaling. Het is mogelijk, maar de odds zijn tegen je, en op de lange termijn zul je hoogstwaarschijnlijk achterop raken.

Teaser en pleaser weddenschappen kunnen echt winstgevend zijn als je weet hoe je ze moet gebruiken. Het zijn exotische vormen van parlay weddenschappen, maar vreemd genoeg kunnen ze zo worden gespeeld dat je odds beter zijn dan bij een standaard parlay weddenschap. Zoek naar pleasers en teasers bij online bookmakers over de hele wereld – en ga zeker rondkijken. Soms maakt een iets betere lijn het verschil voor je winstmarge. Wij wensen je uiteraard veel succes wanneer je gaat beginnen met pleaser weddenschappen afsluiten.

 

toggle off
Gokreclame uitschakelen.