Bekend van:

Power rankings


Power rankings of ratings – is een term die elke sporthandicapper wel eens heeft gehoord en elke succesvolle handicapper begrijpt. Veel winnende gokkers gebruiken power ratings als basis van hun handicapbenadering. Zelfs degenen die formeel geen power rankings gebruiken, gebruiken vaak de onderliggende principes achter power rankings die ze effectief maken. Power rankingshoeven niet ingewikkeld te zijn, maar ze worden vaak verkeerd begrepen. Hier zijn een paar goede vragen en uitgebreiden antwoorden om sporthandicappers te helpen power ratings beter te begrijpen en ze te gebruiken om winnende weddenschappen af ​​te sluiten.

Wat zijn power rankings?

Vanuit een complex oogpunt zijn power rankings een systeem dat de resultaten van sportcompetities analyseert om beoordelingen voor elk team te geven. Vanuit een simpelere kijk zijn power rankings wat mensen bedenken om hun gedachten te ordenen en het ene team met het andere te vergelijken zonder al te veel gedoe of verwarring.

Je hoeft geen expert of geniale wiskundige te zijn om power rankings te maken. Als je de tijd neemt om elk team te volgen en begrijpt hoe elk team door het seizoen heen vordert, kun je met vertrouwen elk team in een bepaalde competitie rangschikken. Het is belangrijk om in gedachten te houden dat elke set power rankings die je tegenkomt, zal verschillen, vaak wel met uitzondering van de bovenste paar teams en de onderste paar teams.

Toelichting

Power rankings zijn dus een getal dat ernaar streeft de kwaliteit van een team objectief te beoordelen. Wanneer je power rankings toekent of berekent voor twee teams die tegen elkaar spelen, kun je een idee krijgen van wie het spel zal winnen en met hoeveel. In veel gevallen is het verschil tussen twee power ratings een voorspelde puntenspreiding in het spel. Als de Steelers bijvoorbeeld een vermogen van 90 hebben en de Browns een vermogen van 83, dan zou op basis van deze power rankings een eerlijke puntenspreiding de Steelers zijn als favorieten van zeven punten. 

Als de Steelers de voorkeur zouden krijgen met drie punten in de daadwerkelijke puntenspreiding, dan zouden de Steelers een weddenschap hebben. Wanneer de werkelijke puntenspreiding 13 punten was, zou de waarde op de Browns liggen. De kracht van power ratings in deze omstandigheden is dat ze vertrouwen op statistieken in plaats van publieke perceptie of emotie. De puntenspreiding moet die factoren omvatten, dus daarom kunnen power ratings de echte value aangeven voor de sportgokker die ze gebruikt. Power rankings kunnen, althans theoretisch, worden toegepast op elke sport – individueel of team.

Hoe worden power rankings gebruikt?

Power rankings worden gebruikt door zowel experts als recreatieve gokkers om hen te helpen hun gedachten te ordenen en te bepalen wie de beste teams zijn en zijn geweest gedurende een bepaalde periode. Als we de NFL als voorbeeld gebruiken, geven sommige experts wekelijks power rankings uit, terwijl anderen het tweewekelijks of om de vier weken doen.

Laten we zeggen dat onze experts hun power rankings na elke week vrijgeven. De ranglijsten die op dinsdag verschijnen, weerspiegelen de actie van de afgelopen week en houden rekening met krappe overwinningen, nipte verliezen, teamprestaties, blessures, speciale situaties en statistische categorieën. Als de New England Patriots nummer 1 zijn in de power rankings en ze een driepuntsoverwinning behalen tegen een team waar ze tien keer de voorkeur aan gaven, vinden sommige experts het misschien goed om ze naar nummer 2 te laten vallen als een van de andere top drie teams komen uit een indrukwekkende overwinning. Power rankings zijn grotendeels erg subjectief en het is aan de maker om te bepalen welke factoren het meeste gewicht in de schaal leggen bij het bepalen van de volgorde.

Waarom zijn power rankings nuttig?

We leven in een luie samenleving. Iedereen wil dat dingen onmiddellijk en zonder veel moeite worden gedaan. De aandachtsspanne van de gemiddelde persoon is geslonken tot slechts zeven seconden. Dus, tenzij je inhoud hen verslaafd maakt, is de kans klein dat ze het hele bericht lezen. Als je toch zo ver bent gekomen, bedankt voor het lezen 😉

Dat gezegd hebbende, power rankings zijn in wezen een samenvatting van alle teams in de competitie en hun prestaties de week ervoor. Voetbal is een zeer complexe sport om uit te splitsen, en daarom verdelen power rankings in wezen elk belangrijk aspect van een specifieke voetbalwedstrijd onder vanuit het perspectief van één team en spuwen vervolgens een samenvatting uit van hoe dat team het deed. 

Teams die in de goede richting gaan (omhoog op de lijst) zullen goed hebben gespeeld, terwijl teams die in de verkeerde richting gaan (omlaag in de lijst) waarschijnlijk slecht hebben gespeeld. Power rankings moeten worden gebruikt als hulpmiddel om teams te volgen, maar niet als reden om blindelings op een team te wedden. Ze zijn enkel een deel van de handicappuzzel en moeten met een korreltje zout worden genomen. Dit omdat elke power ranking die je tegenkomt van boven naar beneden anders zal zijn.

Wat zijn de sterke punten van power rankings?

Het grootste voordeel van power rankings is dat zo objectief mogelijk zijn. Het is buitengewoon moeilijk om een ​​mening te hebben over een team dat op geen enkele manier bevooroordeeld is, bijvoorbeeld vanwege spelers of teams die je voorkeur heeft, of die je vaker ziet. Power rankings beoordelen de statistieken niet, ze berekenen ze alleen. Omdat ze worden berekend met behulp van een formule, kunnen power rankings ook steeds opnieuw worden herhaald en kunnen dezelfde basisresultaten worden verwacht. 

Als je in de loop van een seizoen veel wedstrijden handicapt, kan het gemakkelijk zijn om subtiele veranderingen in je aanpak aan te brengen die kunnen leiden tot veranderingen in je resultaten. Je merkt wellicht niet eens de wijzigingen die je aanbrengt, maar je kunt wel de verandering in de resultaten opmerken. 

Power rankings kunnen je helpen voorkomen dat je die wijzigingen aanbrengt, of ze kunnen je assisteren in het identificeren van welke wijzigingen je aanbrengt en helpen deze op te lossen. Power rankings zijn ook een redelijk eenvoudige manier om een ​​grote verscheidenheid aan informatie samen te stellen en deze op een betekenisvolle en gemakkelijk te begrijpen manier te presenteren. Als sportgokkers niet zoiets als een power ranking zouden gebruiken, maar zouden proberen alle informatie die nodig is om de vermogensclassificaties afzonderlijk te berekenen, te vergelijken, dan zou handicap zeer complex zijn en zouden er heel gemakkelijk fouten worden gemaakt.

Welke zwakke punten of beperkingen hebben vermogensbeoordelingen?

Elke statistiek kan slechts zo krachtig zijn als de informatie die wordt gebruikt om deze te berekenen. Een power ranking gebruikt veel verschillende statistieken – in sommige gevallen tientallen – om tot een definitief getal te komen. De beslissing om sommige statistieken in de berekening op te nemen en andere uit te sluiten, is een subjectieve keuze die wordt gemaakt door degene die de power ranking maakt. Er zit dus alsnog een subjectieve factor in het samenstellen van power rankings.

De power rankings kunnen meer of minder effectief worden gemaakt op basis van de statistieken die zijn opgenomen. Het kan daarbij erg moeilijk zijn om erachter te komen welke statistieken betrokken zijn bij het berekenen van een bepaald vermogen. Daarnaast worden sommige statistieken anders gewogen dan andere in de berekeningen. Dus zelfs als twee verschillende power rankings allemaal dezelfde statistieken gebruiken, zouden ze deze kunnen combineren op een manier die tot verschillende resultaten zou kunnen leiden.

Meerdere factoren

Sporthandicappers moeten begrijpen dat, omdat power ratings alleen op statistieken berusten, ze geen rekening houden met kwalitatieve factoren die een significante invloed kunnen hebben op games. Denk hierbij aan het weer, blessures, motivatie, veranderingen in de coaching, enzovoort. Als je te sterk vertrouwt op power ratings, kun je ertoe worden verleid weddenschappen te sluiten die value lijken te hebben op basis van je cijfers, maar die dat in werkelijkheid niet heeft vanwege die andere factoren. 

De meeste power rankings gebruiken ook alle eerdere games in gelijke mate. Dat betekent dat er in de calculatie rekening kan worden gehouden met games die geen goede weergave waren van waartoe een team in staat is vanwege dezelfde factoren waar we het eerder over hadden: weer, blessures, enzovoort. Als de gegevens die je gebruikt geen nauwkeurige weergave zijn van een team, zullen de resultaten ook niet erg nuttig zijn.

Moet je je eigen power rankings berekenen?

Er is geen reden waarom sportgokkers hun eigen beoordelingen niet kunnen berekenen – elke computer is krachtig genoeg om het te doen, en de statistieken die nodig zijn om ze te berekenen, zijn direct beschikbaar. Het punt is echter dat het buitengewoon moeilijk is om een ​​power rating te bedenken waar je tevreden mee bent. Eentje die een nauwkeurige weergave geeft van de sterke punten van teams. Mensen die power rankings hebben gemaakt die value hebben, hebben er jaren aan gesleuteld en verfijnd, en ze getest aan de hand van bergen data. Het is niet waarschijnlijk dat de meeste mensen diezelfde toezegging kunnen of willen doen. Daarom is het logisch voor slimme sporthandicappers om beschikbare power ratings te gebruiken bij het wedden op puntenspreidingen, geldlijnen en andere strategieën.

Er is een breed scala aan power rankings beschikbaar. De meeste zijn gratis online beschikbaar, terwijl andere kosten met zich meebrengen. In plaats van te proberen je eigen beoordelingen te bedenken, kun je je tijd waarschijnlijk beter besteden aan het onderzoeken van welke power rankings er al beschikbaar zijn. Plus het testen ervan om degene te vinden die het beste bij je past.

Tot slot

Een benadering die sommige sporthandicappers graag gebruiken, is het gemiddelde nemen van drie of vier verschillende power rankings. Dit is geen perfecte oplossing, maar het kan helpen om eventuele problemen die een enkele ranking heeft, te minimaliseren. Op deze manier gebruik je ook een power ranking die uniek is voor jou, zodat je wellicht value kunt vinden die andere sportgokkers niet hebben. Wij wensen je veel succes wanneer je aan de slag gaat met power rankings!

toggle off
Gokreclame uitschakelen.