Bekend van:

Prop Weddenschappen


Als je dacht dat online sportweddenschappen alleen maar gaan over voorspellen welke partij de wedstrijd zal winnen, heb je het mis. Tegenwoordig zijn er verschillende soorten weddenschappen waarbij je inzet op wat er in een spel gebeurt in plaats van te vertrouwen op de uitkomst. Dit staat bekend als prop wedden.

Wat zijn proposition weddenschappen?

Laten we beginnen met de basis: wat houd prop wedden eigenlijk in?

Prop weddenschappen vertegenwoordigt bets die zijn geplaatst op iets anders dan de typische geld lijnenspel, totalen en punten spreiding. De variëteit van dit soort wedjes is eindeloos. Waarom houden mensen van prop weddenschappen? Niet alleen worden ze over het algemeen beschouwd als de gemakkelijkste soort weddenschap qua consistentie, ze zijn ook super fun.

Hoe werken prop weddenschappen?

Het uitgangspunt van prop weddenschappen is dat je weddenschappen niet worden beïnvloed door typische bets, zoals wie er zal winnen, de punten spreiding of het totaal aantal gescoorde punten. Met props kun je inzetten op resultaten binnen het spel in plaats van op het spel als geheel.

Een van de belangrijkste redenen waarom props zo aanlokkelijk zijn, is omdat bookmakers vaak  betere lijnen zetten om actie teweeg te brengen en een beroep te doen op de massa. In veel gevallen kun je veel hogere potentiële uitbetalingen vinden in prop weddenschappen dan in algemene gok lijnen.

Hogere waarden

Hoewel het huis vaak een groter deel van de actie neemt (ook vaak aangeduid als vig, juice, under-juice, rake of take) op props, hebben ze ook de neiging om een ​​hogere waarde te bieden dan zou moeten bij bepaalde resultaten. De reden voor deze onoplettendheid van hun kant is simpelweg te wijten aan het grotere aantal aangeboden neven weddenschappen in vergelijking met de hoeveelheid tijd die de bookmaker nodig heeft om de waarschijnlijke uitkomst te onderzoeken.

Het is ook omdat algemene props slechts een klein deel uitmaken van de algehele actie van het online wedkantoor. Dat betekent dat bookmakers niet zoveel tijd besteden om ervoor te zorgen dat de lijnen precies kloppen. Dat betekent dat sommige propositie-inzetlijnen “losser” zijn dan de algemene gok lijnen die grondig worden onderzocht. Slimme gokkers die deze sportweddenschappen kunnen identificeren, hebben meer kans op hoge winsten.

Zoveel mensen zoveel prop weddenschappen

Er zijn ontiegelijk veel verschillende soorten prop weddenschappen voor sportevenementen. In feite zijn de mogelijkheden vrijwel onbeperkt, vooral wanneer je ontdekt wat “exotische prop  weddenschappen” worden genoemd.  Er worden bijvoorbeeld lijnen ingesteld voor de lengte van het volkslied op de Super Bowl of welke kleur de Gatorade zal zijn. We voorspellen dat naarmate sportgokken evolueert, prop weddenschappen zullen blijven groeien en ontwikkelen. Dus we hebben naar alle waarschijnlijkheid nog maar het topje van de ijsberg gezien.

Prop weddenschappen bij bookmakers

Laten we eerlijk zijn, de meeste mensen wedden op sport props. Dat is dan ook de meest populaire categorie. Maar niet alle sport props zijn hetzelfde. We hebben het hier niet alleen over populariteit, maar ook over andere waardevolle factoren.

Sommige prop weddenschappen hebben bijvoorbeeld eenvoudige ‘ja of nee’-scenario’s. Sommige hebben tal van mogelijke uitkomsten en sommige zijn gebaseerd op slechts een enkele speler en hun prestaties. De variëteit is echt eindeloos.Dit is een lijst met veelvoorkomende prop weddenschappen die we regelmatig op de meeste sites zien:

 • Over/Under-weddenschappen op de puntentotalen van een speler in het spel.
 • Wanneer teams scoren en wie als eerste.
 • Alles wat als Ja/Nee kan worden bestempeld– dwz Zal een van beide teams 3 keer onbeantwoord scoren?
 • Manieren waarop een team mag scoren en hoeveel.
 • Punten die een team krijgt per kwartaal, half en voltijd. Kan ook worden gecombineerd voor beide teams of specifiek voor slechts één speler.
 • Exotische “niet-sportgerelateerde” weddenschappen – dwz het opgooien van munten om het spel te starten Kop/Munt

Maar ook:

 • Komt er overtime?
 • Komt er een doelpunt in de eerste helft?
 • Komt er een strafschop?
 • Zal het team dat als eerste scoort de wedstrijd winnen?

Speler specifieke en team specifieke prop weddenschappen

 • Zal Messi een doelpunt maken?
 • Krijgt Juventus een strafschop?
 • Krijgt Chelsea een rode kaart?
 • Zal Bruno Fernandes een assist geven?

Prop weddenschappen met meerdere mogelijke uitkomsten

 • Totale onderschepping in een wedstrijd
 • Totaal aantal kaarten in een wedstrijd
 • Totaal aantal strafschoppen
 • Exacte aantal doelpunten in een wedstrijd

Typische Prop weddenschappen categorieën

Sport Props

De hierboven vermelde prop weddenschappen zijn de typische groep die je aantreft bij het jagen op sport props. De opties variëren van bookie tot bookie, dus als iemand niet heeft wat je zoekt, shop en plaats dan ergens anders.

Esports

De gokindustrie voor esports (het bekijken van online game actie) is niet vanzelfsprekend. Toch is deze nu al bijna een decennium gestaag aan het groeien, zonder tekenen van stoppen! Dat gezegd hebbende, is het geen wonder dat er esports props bestaan. Je kunt ze echter vaak onder een andere naam vinden. Meestal worden ze ‘esports specials’ genoemd, maar het concept is precies hetzelfde.

Houd er rekening mee dat alleen de grootste esports-evenementen die er zijn een diepgaande prop dekking hebben. We hebben het over de grootste events in Dota 2, CSGO en League of Legends, en daar blijft het ook vaak bij. Verwacht niet dat je week in week uit op esports props kunt wedden. Het zal nog zeker een paar jaar duren voordat dat een standaard wordt.

Exotische prop weddenschappen

Hoewel de meeste prop weddenschappen vrij eenvoudig worden gehouden, kun je nu meer exotische weddenschappen aanvragen bij bookmakers. Je denkt bijvoorbeeld dat Lionel Messi het eerste doelpunt van Barcelona zal scoren in een voetbalwedstrijd tegen Real Madrid.

Je zou een weddenschap van een eerste doelpuntenmaker op Messi kunnen combineren met een “Ja” tegen een rode kaart in het spel en het totale aantal hoekschoppen van de wedstrijd. De kansen stapelen zich op bij zo’n weddenschap als elke prop daadwerkelijk voorkomt. Een exotische weddenschap als deze brengt echter een veel groter risico met zich mee, aangezien alle eventualiteiten moeten gebeuren om uit te betalen.

Advies voor prop weddenschappen

Een goede strategie hebben is maar een klein onderdeel van het worden van een succesvolle sportweddenschap expert. Een strategie hebben en daaraan vasthouden betekent constant gefocust zijn en naar het langetermijnbeleid kijken. Alleen dan kun je de weddenschapswaarde echt begrijpen en je budget daarop baseren en beheren. Dat zijn de belangrijkste hoekstenen van de strategie bij online sportweddenschappen.

Hoewel dat wellicht werkt voor andere gokstrategieën en -systemen, heeft online wedden op prop zoveel mogelijkheden dat er geen “one size fits all”-oplossing is. Je dient je opties af te stemmen op je behoeften, de inzet direct aan te passen en van je fouten te leren voordat je een strategie kunt bepalen. Het is de goede oude methode van vallen en opstaan.

Tips voor strategie voor prop wedden

Het bedenken van je eigen strategie is voor prop wedden de beste manier van handelen. Kijken naar de voorbeelden van andere mensen is één ding, maar laat je niet de hele weg door hen leiden. Je zult redelijk wat aanpassingen moeten doen, dus je kunt net zo goed alles vanaf het begin zelf goed aanpakken.

Wat zijn de belangrijkste dingen waar je je op moet concentreren als het gaat om sportweddenschappen? Welnu, het hele pre-betting systeem is van cruciaal belang, dus daar beginnen we mee.

Dubbelcheck de statistieken

Zorg ervoor dat je alle juiste cijfers hebt. Onderzoek is het halve werk. Controleer de statistieken nogmaals zodat je match correct is! Het maakt niet uit wat voor soort prop weddenschappen je nastreeft, op de hoogte zijn van alle relevante informatie is van fundamenteel belang. Je kunt niet verwachten dat je constant halfbakken weddenschappen wint. Dat gaat hem gewoonweg niet worden.

Pas op voor vage bewoordingen

Sommige bookmakers zijn vaak vaag met hun prop weddenschappen. Je ziet bijvoorbeeld de volgende weddenschap:

Zal ​​Messi een assist geven? Ja/Nee

Als je “ja” plaatst en de Argentijnse topper verdient twee assists, kunnen sommige bookmakers je inzet doorstrepen omdat “een assist” slechts één assist betekent, niet twee. Wanneer bepaalde cijfers niet zijn gespecificeerd, gaan ze altijd in het voordeel van de bookmaker; houd daar dus rekening mee.

Kies alleen voor prop weddenschappen die alles zeker goed hebben! Dat is de enige manier waarop je er 100% zeker van kunt zijn dat je je uitbetaling krijgt – ervan uitgaande dat je wint natuurlijk.

Vertrouw niet op op geluk

Op geluk gebaseerde props zijn een dingetje. Zijn niet alle props gebaseerd op geluk? Nee! We hebben het hier over enkel op geluk gebaseerde props; dingen zoals oneven / even aantal goals / touchdowns / rondes. Deze vereisen geen kennis, alleen geluk. Een beetje geluk hier, een beetje geluk daar – en een beetje van bovenaf…

Als je serieus bent over je prop wedstrategie, moet je deze baseren op props die je kunt analyseren met statistieken die direct beschikbaar zijn. Dat zijn de belangrijkste factoren waarmee je rekening dient te houden in wat slechts een klein deel is van de complexiteit van het online gokproces voor props.

Investeer niet te veel in prop weddenschappen

Hoewel ons advies voor prop wedden misschien lijkt alsof de categorie allemaal rozegeur en maneschijn is, betekent dat niet dat je je moet houden aan alleen prop weddenschappen. Diversifieer je inzetten; leg niet al je eieren in één mandje.

Zelfs als je hier niet naar ons advies wilt luisteren, zullen bookmakers je inzet waarschijnlijk beperken wanneer je te veel ‘op de proppen komt’. Ze kunnen zelfs je prop wed activiteiten beperken of je uit de categorie weren als je te veel opeenvolgende weddenschappen wint. Het is gewoon iets om in gedachten te houden.

Bedenk je eigen prop weddenschap strategie

Dit is wat we al die tijd proberen te benadrukken! Er zijn gewoon te veel cijfers betrokken bij prop wed strategieën. Het is beter om het hele systeem in je eentje te maken dan het te kneden over het gokproces van iemand anders.

Of we het nu hebben over specifieke gokopties, inzetbedragen, goksysteem of saldo beheer, de rookgewoonten van iedereen zijn anders. Dat gezegd hebbende, is het zelf doen de beste aanpak om dingen zelf uit te zoeken. Het is de meest tijdrovende, maar het zal op de lange termijn zijn vruchten afwerpen.

De voor- en nadelen van prop weddenschappen

Dus, is prop wedden waar iedereen altijd voor zou moeten gaan? Prop wedden, net als al het andere in het leven; het heeft zijn voor- en nadelen.

Voordelen

 • Ze bieden veel variatie
 • Ze bieden interessante inzetmogelijkheden
 • Ze maken het entertainment spannender
 • Ze leveren vaak forse rendementen op
 • Weddenschappen kunnen gemakkelijk worden gemanipuleerd

Nadelen

 • Bookmakers beperken doorgaans de inzet van prop weddenschappen
 • Je krijgt waarschijnlijk zelf beperkingen als je vaak wint
 • Sommige prop weddenschappen zijn uitsluitend gebaseerd op geluk
 • Ze kunnen niet worden gehandicapt (in de meeste gevallen)

Doe nu mee aan prop wed actie

Nu de technologie in een snel tempo evolueert en naarmate meer mensen de sport gok ruimte betreden, zullen we deze niche van in-game weddenschappen uit zien groeien tot een uitgebreid ecosysteem. Bovendien, met de snelheid van internet en breedbandverbindingen zullen prop weddenschappen voor live wedden nog geavanceerder worden en nog meer gokkers aantrekken.

Vooruitgang in de technologie en creativiteit van prop weddenschappen zal leiden tot hogere algemene gok aantallen voor een breed scala aan sporten en sportevenementen. Doe jezelf een plezier en leer de vaardigheden die je nodig hebt om te winnen bij prop weddenschappen voordat het nog populairder wordt.

Hoe maak je een prop weddenschap?

 1. Log in op je account bij de bookmarker.
 2. Selecteer de juiste categorie in het vervolgkeuzemenu. Dit houdt in dat je de sport moet vinden waarop je wilt wedden.
 3. Denk na over je opties. Wanneer je je klaarmaakt om een ​​weddenschap te plaatsen, is een van de belangrijkste dingen die je dient te doen, de opties onderzoeken. Je wilt een weddenschap waar je kennis van hebt.
 4. Neem de tijd om je huiswerk te maken. Het kan niet genoeg benadrukt worden hoe belangrijk onderzoek is als het gaat om (prop) weddenschappen. Je kunt het beste elk aspect van je weddenschap onderzoeken, zodat je de juiste plannen kunt maken.
 5. Beperk je inzetten. Als je op meerdere spelers wedt, zal het handicappen van je alternatieven je helpen de beste te kiezen.
 6. Voeg de weddenschap toe aan je lijst met inzetten. Voordat je je weddenschap kunt plaatsen, moeten de meeste sites die specifieke weddenschap aan je lijst toevoegen. Sommige zullen je echter toestaan ​​​​om door te gaan en een onmiddellijke weddenschap te plaatsen.
 7. Kies vervolgens een inzetbedrag.
 8. Plaats tot slot je weddenschap en dien deze in zodra je al deze fasen hebt voltooid.
toggle off
Gokreclame uitschakelen.