Bekend van:

Steam Move


raagt ​​je je af wat een Steam Move is of wat “chasing steam” betekent? Het verslaan van bookmakers is een zware uitdaging, en als slimme speler is het je doel om zoveel mogelijk gaten in hun spel te vinden en hiervan te profiteren. Chasing steam is zeker een succesvolle strategie, maar het is er eentje die moet worden begrepen voordat je ermee aan de haal gaat. Lees meer over Steam Moves bij sportweddenschappen en hoe je ze kunt gebruiken.

Wat is een Steam Move?

Als je iemand de term “steam” hoort noemen of over een“Steam Move” hoort bespreken, hebben ze het over een grote weddenschap op een spel dat een seismische verschuiving in de inzetlijn veroorzaakt. Over het algemeen worden deze grote weddenschappen geplaatst door een ervaren gokker (ook bekend als “sharps”). Deze zogenaamde scherpe gokkers zijn zeer gerespecteerde spelers in de branche die gokken met aanzienlijke saldo’s, dus als ze een enorme weddenschap plaatsen op een specifiek evenement, heeft dat een ingrijpende invloed op de lijn van dat evenement.

Zogenaamde wedsyndicaten plaatsen weddenschappen bij meerdere bookmakers, waardoor lijnen op een aantal plaatsen worden beïnvloed. Het idee achter deze strategie is dat, door deze weddenschappen te spreiden, ze geen grote invloed zullen hebben op de odds bij een bepaalde bookmaker en deze het weddende publiek er niet op zullen wijzen dat er iets aan de hand is.

Neem bijvoorbeeld de weddenschappen op Super Bowl XIII tussen de Pittsburgh Steelers en de Dallas Cowboys. Pittsburgh opende als favorieten van 3,5 punten, maar door enorme vroege en grote actie op Dallas viel de lijn snel naar de Steelers -4,5.

Anatomie van een Steam Move

  • Team A opent als 5-punts favorieten
  • Er wordt een enorm vroege actie gespeeld op Team B
  • De lijn zakt snel naar -3,5 op Team A

Hoe werkt Chasing Steam?

Het is eigenlijk heel simpel. Houd je bookmakers in de gaten voor een drastische verschuiving in de odds van een specifiek spel. Haast je dan naar een andere bookie die traag reageert op deze verandering en verlaag je inzet tegen de oorspronkelijke noteringen.

Als je voor het eerste kiest, moet je snel handelen: een Steam Move veroorzaakt vaak binnen enkele minuten of zelfs seconden een reactie bij alle bookmakers, dus je moet het ene wedkantoor vinden dat langzamer is dan andere en je inzet verlagen voordat ze de lijn aanpassen.

De effecten van een Steam Move

Vaak vinden Steam Moves die significant zijn plaats omdat er grote inzetten zijn gedaan bij meerdere bookmakers tegelijkertijd. Dit is het typische label van een goksyndicaat. Ze houden ervan om twee redenen om geld te spreiden – de eerste is om te proberen onopvallend te blijven door kleinere bedragen in te zetten en de tweede zorgt ervoor dat de lijn op meerdere plaatsen springt. Bookmakers die niet dienovereenkomstig reageren op de “steam” en de lijn behouden zoals ze is, worden kwetsbaar voor serieuze gokkers die op jacht zijn naar lijnen die een koopje bieden.

Steam Move voorbeeld in sportweddenschappen

Om een ​​voorbeeld te geven van wat we bedoelen chasing steam, kijken we naar de gokmarkt terwijl er een Steam Move plaatsvindt. Live weddenschappen zijn tegenwoordig op praktische alle goksites te vinden, dus het is geen probleem om bijgewerkte live lijnen te krijgen. Laten we voor dit voorbeeld een spel tussen de Eagles en de Cowboys gebruiken.

Gokkers merken misschien dat de consensus lijn over de hele linie over een bepaalde NFL-wedstrijd tussen deze twee teams is ingesteld op 3. De Eagles, de underdogs, zijn +3 en de Cowboys, de thuisfavoriet, zijn op -3. Na een odds-update verplaatste een van de meest vertrouwde online bookmakers de lijn naar -4. Dit is een grote stap, vooral op de 3, een aanzienlijk aantal voor NFL-markten.

Een paar seconden nadat de lijn naar -4 is verplaatst voor de Cowboys bij één bookie, begint de rest van de markt hun lijn te verplaatsen om zich ook aan te passen. Een paar wedkantoren zijn echter traag met het veranderen van hun odds, en de Cowboys zijn nog steeds beschikbaar op -3. Hier kun je je kans pakken!

Waarom zou je dit soort weddenschappen najagen?

Wanneer je getuige bent van een Steam Move, een plotselinge en overdreven verschuiving in de inzetlijn van een spel, zal je eerste instinct zijn om hier gebruik van te maken. Zie het als de aandelenmarkt: als miljardair-investeerder Warren Buffett plotseling een miljoen aandelen van een bedrijf zou kopen, zou je het dan niet verstandig vinden om ook te investeren? Buffett is immers niet voor niets miljardair geworden.

Sharps bij sportweddenschappen worden met dezelfde waardering bekeken. Ze hebben goede connecties en goede bronnen in de hele branche, dus als ze een grote move maken, wordt er algemeen van uitgegaan dat ze met voorkennis werken. Wellicht weten ze van een belangrijke blessure die nog niet bekend is gemaakt, of misschien hebben ze gehoord van gekibbel binnen de gelederen van een team dat hun prestaties op de wedstrijddag zou kunnen beïnvloeden.

Is chasing steam de moeite waard?

Chasing steam kan uiterst winstgevend blijken te zijn, maar er is nog een factor waarmee je rekening dient te houden. Af en toe creëren sharps namelijk een Steam Move om de lijn te laten bewegen, zodat ze een weddenschap kunnen plaatsen op de nieuw gecreëerde lijn.

In ons oorspronkelijke voorbeeld opende Pittsburgh als het 3,5-punts krijt, maar een enorme Steam Move op Dallas liet de lijn vallen naar Pittsburgh -4,5. Uiteindelijk wonnen de Steelers de wedstrijd met 35-31. In dit geval verloor iedereen die tegen de oorspronkelijke kansen in Pittsburgh speelde. Tegelijkertijd waren de mensen die de steam chasing deden en op +4,5 punten op Dallas gokten winnaars (en dat gold ook voor iedereen die ervoor koos om met Pittsburgh mee te gaan met het verminderde sap van -4,5).

Zou de Steam Move op Dallas slechts een truc van de sharps kunnen zijn om betere kansen op Pittsburgh te creëren? We zullen het waarschijnlijk nooit weten. Maar vanwege dit feit, zullen sommige gokkers ervoor kiezen om in de tegenovergestelde richting van de Steam Move te gaan. Deze strategie wordt “fading the public bet” genoemd.

Hoe je je Steam-chasing inspanningen kunt verbeteren

Bookmakers vinden het misschien niet leuk wanneer je profiteert van Steam Moves, maar dat maakt het niet minder levensvatbaar als strategie. Het is zeker de moeite waard steam chasing te doen als je over de nodige vaardigheden beschikt. Dat gezegd hebbende, hier zijn enkele dingen die je kunt doen om je inspanningen te verbeteren.

Profiteer snel van Steam Moves

We blijven erop hameren hoe belangrijk het is om snel te handelen wanneer je een Steam Move ziet. Je moet namelijk dezelfde odds krijgen als de sharps, anders win je niet veel door aan hun kant van de lijn te staan. Houd er rekening mee dat je in de meeste gevallen maar een paar minuten de tijd hebt om te handelen. Daarom moet je achterblijvers identificeren na Steam Moves en snel profiteren.

Soms kun je succes hebben door gewoon naar een top bookmaker te kijken. Als Jacks’s of Bet365 een lijn met een punt verschuift, is het heel goed mogelijk dat andere sites dit voorbeeld volgen. Misschien wil je in dit geval wachten tot er nog een paar bookmakers verhuizen. Maar wacht niet te lang, anders verlies je de mogelijkheid om tegen een mooie prijs binnen te komen.

Beschikken over goede bronnen om lijnen te controleren

Het individueel bezoeken van goksites en het controleren van hun lijnen is geen efficiënte manier om aan steam chasing te doen. Je zult zelden of nooit Steam Moves zien en op deze manier profiteren. In plaats daarvan wil je websites in de gaten houden die lijn bewegingen volgen. Bepaalde websites werken lijn wijzigingen snel bij wanneer ze zich voordoen. Het voordeel van het bezoeken van deze sites is dat je op één locatie een breder beeld krijgt van alle grote bookmakers. Je hebt dan een betere kans om te zien wanneer een groot online wedkantoor een drastische lijn wijziging doorvoert.

Stort bij meerdere bookmakers

We hebben meerdere keren gezegd hoe je achterblijvers moet vinden die traag van lijn veranderen na een Steam Move. Maar als je nog geen geld op een goksite hebt, kun je niet op tijd storten voordat de lijn verschuift. Dit is waar het loont om te storten bij meerdere bookmakers. Met saldo op verschillende goksites kun je snel en zonder vertraging profiteren van Steam Moves. Het is verstandig om accounts aan te maken en te storten bij verschillende grote bookmakers. Dit verspreidt je saldo dunner, maar het is een noodzaak als je op goede odds wilt springen.

Een paar puntjes

Chasing steam kan dus een zeer winstgevend goksysteem zijn. Er zijn echter een paar nadelen en zorgen die gokkers zeker in overweging moeten nemen voordat ze een dergelijke strategie toepassen.

Ten eerste houden sportsbooks niet van steam chasers, vooral niet op grote schaal. Er is geen manier voor hen om die odds gelijk te maken zodra de lijn beweegt. Als de enige soorten weddenschappen die je doet Steam-plays zijn, zul je al snel merken dat je account bevroren wordt. Chasing steam lijkt in dat opzicht een beetje op kaarten tellen[ je mag het doen, maar we raden niet aan om betrapt te worden terwijl je het doet.

Gokkers moeten er ook zeker van zijn dat de bookmakers die ze gebruiken eerlijk en betrouwbaar zijn, omdat sommige dat niet zijn. Veel bookmakers hebben een disclaimer met kleine lettertjes, waardoor ze je inkomsten op elk moment ongeldig kunnen maken. Wees je bewust van met wie je speelt en waar je inzet.

Er zijn tal van sites met een solide reputatie die klaar staan ​​om jou je actie laten ondernemen en je te laten winnen met behulp van alle informatie die je kunt vinden. Vind de goede sites, vind Steam Moves en scoor je winst.

Onthoud altijd dat Big Brother toekijkt

Terwijl chasing steam geweldig kan zijn voor je bankrekening, kan het je ook failliet laten gaan als je niet oppast. Als de bookmaker zich realiseert dat de meeste van je inzetten steam chasing zijn – en weet maar dat ze opletten – zullen bookies snel handelen om limieten op je account te plaatsen.

Dit laat je met twee opties: meng genoeg reguliere weddenschappen om een bookmakers van je rug af te krijgen of negeer de Steam Moves volledig en ga je eigen weg. Het is altijd raadzaam om de kleine lettertjes te lezen en de regels van een bookmaker te kennen voordat je je aanmeldt en lid wordt. Al met al wensen we je natuurlijk veel succes indien je met Steam Moves aan de slag gaat!

toggle off
Gokreclame uitschakelen.