Bekend van:

Topfavorieten om het WK 2022 te winnen


Het is het World Cup-seizoen en de kansen voor het toernooi zijn door de verschillende bookmakers opgesteld en in een buffetvorm klaar gelegd voor gokkers om op aan te vallen. De risiconemers zijn al begonnen met het plaatsen van hun weddenschappen, terwijl enkele anderen het nieuws rondom elk deelnemend team nauwlettend volgen om hen te helpen een goede beslissing te nemen. We bekijken de kansen op de favorieten van het WK 2022, zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen voorafgaand aan het meest verwachtingsvolle toernooi in wedden op voetbal.

Brazilië

Het nummer één gerangschikte team ter wereld, Brazilië, is de kans op favoriet om de FIFA Wereldbeker 2022 te winnen. Als ze dat doen, is het de zesde keer in hun roemrijke voetbalgeschiedenis dat ze de trofee in de wacht slepen.

Ze hebben al het record voor de meeste overwinningen, na vijf trofeeën te hebben gewonnen, waarvan de laatste in 2002 was. 20 jaar na hun laatste triomf zijn ze terug als favorieten voor de trofee en worden ze zwaar gesteund door bookmakers om te slagen. Ze werden gesteund met een kansscore van 18 procent voor de titel op 18 december 2022 en vanuit sportief oogpunt is het moeilijk om nog een andere winnaar te zien.

Engeland

De Three Lions of England hebben slechts één World Cup in hun roemruchte voetbalgeschiedenis, die ze wonnen in 1966. Decennia later zijn ze na enkele sterke optredens als tweede favoriet voor de titel naar voren gekomen.

Halve finalisten op het toernooi van 2018 en finalisten op het EK, de grootste als voorproefje van de FIFA World Cup, zullen de jongens van Gareth Southgate alle redenen hebben om te bewijzen dat ze kunnen leveren.  Ze zijn gesteund met een kans van 15 procent voor de titel op 18 december 2022. Dit is een grote verbetering ten opzichte van de kansen die aanvankelijk aan hen werden toegeschreven nadat de WK-trekkingen in april werden aangekondigd.

Frankrijk

De huidige houders en tweevoudig winnaars van de trofee, Frankrijk, worden aangekondigd als de derde favoriet om het WK 2022 te winnen. Dit is een daling ten opzichte van hun aanvankelijke plaatsing als het tweede favoriete team dat het toernooi wint.

Frankrijk heeft onlangs nog een titel in de wacht gesleept in de periode tussen het WK 2018 en het komende WK 2022. Hun teambalans is echter een beetje een zorg vanwege de nieuwe instroom van talenten. Manager Didier Deschamps heeft dan ook een taak op zijn handen. Frankrijk is gesteund met een kansscore van 14 procent, niet ver van Engeland. Ze zijn een sterke steun als kansen op de favoriet van het WK 2022.

Argentinië

Tweevoudig Wereldbeker winnaar en het land dat ons zegende met talenten als Diego Maradona en Lionel Messi. Argentinië wordt neergezet als de vierde kans op WK-favorieten om het toernooi te winnen.

Hun kansen werden verbeterd na hun meest recente overwinning op Italië in de UEFA-CONMEBOL Finalissima. Ze hebben ook een ongeslagen reeks van 32 wedstrijden gespeeld, de langste ongeslagen reeks in het internationale voetbal. Dankzij deze run staan ​​ze hoog als potentiële winnaars van de competitie. Ze zijn gesteund met een kansscore van 13 procent voor de titel op 22 december 2018.

Spanje

Wereldbekerwinnaars 2010 Spanje hebben een turbulente tijd gehad sinds hun laatste en enige WK-overwinning tot nu toe, maar komen geleidelijk terug als een van de meest getalenteerde teams in het wereldvoetbal.

Ze zijn de vijfde kans op favoriet voor de titel, maar ze staan ​​voor een behoorlijke hindernis om die titel in Qatar te behalen. Ze zijn gegroepeerd met Duitsland, een andere kans op favoriet voor de titel, evenals Japan en Costa Rica. Velen hebben hun groep klaargestoomd tot de poel des doods, wat nu al de moeilijkste hindernis is voor teams in het toernooi. Ze zijn gesteund met een kansscore van 11 procent om de titel te winnen. Als gok optie is het een risico, maar het is geen groot risico.

Andere favorieten om te winnen

Duitsland

Zoals gezegd staat Duitsland wel degelijk in de favorieten rij. Na het winnen van de Wereldbeker in 2014 kon het Duitse nationale team vier jaar later niet meer schitteren. Het was beschamend om te zien dat de ploeg van Joachim Löw in 2018 in de groepsfase werd uitgeschakeld.

Ze lijken echter weer in actie te komen met een ploeg die sterk genoeg is om te strijden voor de FIFA Wereldbeker-titel in 2022. Ze zijn al gekwalificeerd voor de grote competitie – dit keer onder leiding van voormalig Bayern München-coach Hansi Flick.

Portugal

Het land werd in de Ronde van 16 van België op het EK 2020 geconfronteerd met een nederlaag en kon hun run voor de titel niet voortzetten. Wat betreft de kwalificatiewedstrijden voor de FIFA Wereldbeker 2022, de 2-1 nederlaag van het team tegen Servië zorgde ervoor dat ze in de play-offs vielen.

De ploeg van Fernando Santos heeft echter geen gebrek aan jonge vooruitzichten die het team verder kunnen helpen. Ondertussen zit Cristiano Ronaldo waarschijnlijk volgend jaar in de selectie, ondanks dat hij 37 is geworden.

Nederland

Na zich niet te hebben geplaatst voor het EK 2016 en het WK 2018, bereikte ons Nederlands elftal de Ronde van 16 op het EK 2020. Hun run werd verstoord met door Tsjechië. Het team blijft zich echter verbeteren en heeft alle gelegenheid om mogelijke kanshebbers te worden voor de grote internationale trofee. Op dit moment gaat het goed met hen in de kwalificatiewedstrijden voor het WK 2022, aangezien ze aan kop gaan in Groep G na zes overwinningen, twee gelijke spelen en één verlies.

België

Het Belgische team behoort ook tot de favorieten na hun derde plaats in de competitie in 2018 en hun laatste resultaten in de UEFA Nations League. De Rode Duivels behoren al tot de teams die hun plaats in de FIFA World Cup Qatar 2022 hebben veiliggesteld.

Denemarken

Denemarken heeft bewezen een sterke rivaal te zijn voor elk team in internationale competities. Laten we hun indrukwekkende comeback herinneren, zowel fysiek als mentaal in het EK 2020, na het hartverscheurende incident met Christian Eriksen. Het nationale team heeft nu hun ster terug verwelkomd en zal zich volledig concentreren op hun hoge doelen in het komende FIFA Wereldkampioenschap 2022.

Wie zijn de underdogs van het toernooi die op weg zijn naar het WK 2022?

We zullen ook kijken naar enkele van de teams die als de underdogs van de FIFA Wereldbeker 2022 kunnen worden beschouwd. En of ze daadwerkelijk in staat zullen zijn om Brazilië, Frankrijk en Engeland uit te dagen voor de grootste prijs in het wereldvoetbal.

Canada

Aangezien ze sinds 1986 niet meer aan de FIFA Wereldbeker hebben deelgenomen, zullen sommigen nauwlettend in de gaten houden wat Canada deze winter in het Midden-Oosten weet te bereiken. Vooral omdat ze een aantal van de wedstrijden in de volgende editie van deze grote wedstrijd.

De Maple Leaf’s waren indrukwekkend in het CONCACAF-kwalificatieproces en wisten verschillende indrukwekkende resultaten neer te zetten om hun plaats veilig te stellen, waar ze werden beloond met een lastige groep.

Ze zijn geplaatst in Groep F naast België, Kroatië en Marokko; daarom is het wellicht geen verrassing dat ze als een enorme underdog worden beschouwd. Niettemin. Met spelers als Alphonso Davies, Jonathan David en Lucas Cavallini die allemaal waarschijnlijk zullen spelen, is er alle kans dat ze een verrassing of twee kunnen veroorzaken.

Wales

Wales is een natie die in de loop der jaren langzaam een ​​reputatie heeft opgebouwd binnen het internationale spel. Daarbij heeft het land de afgelopen jaren naam gemaakt op de UEFA European Championships. Uiteraard, gokkers die plaatsen crypto-weddenschappen op sport zullen onder de indruk zijn geweest van de prestaties die ze hebben gezien, en de 2022 FIFA World Cup zou een andere geweldige optie voor hen kunnen zijn.

Net als Canada zal Wales deelnemen aan een van hun eerste toernooien in lange tijd, met het laatste optreden in 1958. Ze zullen in Groep B zitten naast Engeland, de VS en Iran, waar ze hopen zich te kwalificeren en door naar de knock-outfase.

Het land heeft inderdaad verschillende kwaliteits spelers, met Gareth Bale de voor de hand liggende ster van de groep en de voormalige ster van Real Madrid zal proberen zijn land zo ver mogelijk te begeleiden in Qatar.

Senegal

De AFCON-kampioenen zijn een van de 5 CAF-vertegenwoordigers op de wereldbeker. Senegal heeft een goede groep topspelers die hun beroepen spelen in topteams in heel Europa. Sadio Mané, Kalidou Koulibaly en Edou Mendy zijn enkele van de topspelers in de ploeg die het verschil kunnen maken op het WK in Qatar.

Senegal staat in poule A gelijk met Nederland, gastland Qatar en Ecuador. In 2002 werd Senegal de tweede Afrikaanse kant die de kwartfinales van het WK bereikte. Het team rekent op de ervaring van zijn topspelers om te streven naar een plaats in de halve finale op de FIFA World Cup 2022.

Wat betekent dat

Canada , Wales en Senegal wellicht de underdogs zijn die de 2022 FIFA World Cup die mogelijk een schok of verrassing zouden kunnen veroorzaken wanneer ze deze winter het veld in Qatar betreden. Natuurlijk, met in totaal 32 teams die allemaal hun plaats in de competitie verdienen, is er letterlijk alles dat kan gebeuren, want voetbal is geen spel dat op papier wordt gewonnen.

Tot slot

Hoe het dit WK gaat verlopen is natuurlijk voor iedereen een gok. Maar daar zijn we voor! Bekijk de betrouwbare Nederlandse goksites waar je een of meerdere WK bookmakers vindt die leuke odds bieden. Wij wensen je veel succes met wedden op WK 2022!

toggle off
Gokreclame uitschakelen.