Bekend van:

Totaal doelpunten weddenschap


Vind je het leuk om op doelpunten te wedden? Dan heb je twee mogelijkheden: je kunt kiezen voor een over/under weddenschap of voor een totaal doelpunten weddenschap. Beide wedtypes werken net iets anders, waardoor je het verschil tussen beide weddenschappen goed moet weten.

In dit artikel vertellen we je graag alles over de totaal doelpunten weddenschap. We bespreken wat zo’n weddenschap inhoudt, hoe je op deze manier in kunt zetten en wat de uitkomstmogelijkheden zijn. Verder bespreken wij ook nog enkele handige tips, bijvoorbeeld met betrekking tot het uitkiezen van een nieuwe bookmaker.

Hoe werkt een totaal doelpunten weddenschap?

Bij een over/under weddenschap zet je in op een minimaal of maximaal aantal doelpunten in een wedstrijd. Dit doe je bij een totaal doelpunten weddenschap ook, maar dan werk je met een bepaalde range.

Bij een totaal doelpunten weddenschap voorspel je exact hoeveel doelpunten er gescoord worden. Je hebt hierbij de keuze uit meerdere opties, zoals 0 of 1 doelpunt, 2 of 3 doelpunten, 4 of 5 doelpunten en meer dan 6 doelpunten.

De inzetmogelijkheden zijn hierbij divers, maar de uitkomstmogelijkheden zijn vrij duidelijk. Hieronder vertellen we je graag meer over de inzet- en uitkomstmogelijkheden.

Inzetmogelijkheden en uitkomstmogelijkheden

Heb je het idee dat er bij een wedstrijd een x aantal doelpunten gaat vallen? Dan is het interessant om in te zetten op een totaal doelpunten weddenschap. Deze weddenschappen hebben relatief hoge odds, ook omdat de kans op een foutieve bet vrij groot is.

Bij het inzetten heb je de keuze uit meerdere opties. Je kunt bijvoorbeeld op de volgende weddenschappen inzetten:

  • Totaal aantal doelpunten: 0-1
  • Totaal aantal doelpunten: 2-3
  • Totaal aantal doelpunten: 4-5
  • Totaal aantal doelpunten: 6+

Zet je bijvoorbeeld in op een totaal aantal doelpunten van 2-3? Dan verwacht je dat er in de wedstrijd 2 of 3 doelpunten vallen. Eindigt de wedstrijd in 1-1 of in 2-1? Dan win je de weddenschap. Mochten er in de wedstrijd 0 doelpunten, 1 doelpunt of meer dan 4 doelpunten vallen, verlies je de weddenschap.

Je kunt niet alleen op de totale hoeveelheid doelpunten wedden, maar ook op de totale hoeveelheid doelpunten per team. Zo is het mogelijk om op de thuisspelende ploeg of op de uitspelende ploeg in te zetten. Verwacht je bijvoorbeeld dat de uitploeg 1 of 2 doelpunten scoort? Dan kun je daar op inzetten. De odds voor dit wedtype zijn wel een stuk lager dan bij de hierboven besproken wedtypes.

Spreekt een totaal doelpunten weddenschap je nu al aan? Dan is het goed om te weten dat er nog meer varianten van deze weddenschap bestaan. Bij sommige bookmakers is het ook mogelijk om in te zetten op het totaal aantal doelpunten per helft. Zo kun je inzette dat er in de eerste helft 0 of 1 doelpunt valt. De odds bij deze soorten weddenschappen zijn weer anders dan bij bovenstaande wedtypes.

Hoe het met de uitkomstmogelijkheden bij een totaal doelpunten weddenschap zit? Vrij simpel: je hebt de weddenschap goed of fout. Heb je ingezet op 2-3? Dan heb je de weddenschap goed als er 2 of 3 doelpunten in de wedstrijd vallen. Bij elke andere uitkomst heb je de weddenschap fout.

Waarom kiezen veel mensen voor een totaal doelpunten weddenschap?

Dit heeft vooral te maken met de winstkans. Om je een indruk van de odds te geven, hebben wij een veelzeggend voorbeeld uit de Eredivisie opgezocht. Het gaat hierbij om een wedstrijd tussen RKC Waalwijk en Cambuur. Bij deze wedstrijd kun je voor de volgende weddenschappen kiezen:

Wedtype totaal doelpunten voorbeeld

Wordt er 0 keer of slechts 1 keer in de wedstrijd gescoord? Dan verviervoudig je je inzet. Indien er 2 of 3 keer gescoord wordt, krijg je bijna je inzet dubbel terug. Bij 4, 5 of 6 doelpunten krijg je je je inzet ook met een flinke notering terug.

De odds zijn dus interessant, maar je moet wel goed met de winstkans rekening houden. De kans dat je de weddenschap fout hebt, is immers behoorlijk groot.

Daarnaast is het een erg leuke weddenschap om te plaatsen. De weddenschap blijft de gehele wedstrijd eigenlijk spannend. Zoals je weet, blijft de bal rond. Erg leuk dus om naar een wedstrijd te kijken en je weddenschap goed in de gaten te houden.

Ten opzichte van een over/under weddenschap biedt een totaal aantal doelpunten nóg een voordeel. Je kunt ook voor meerdere weddenschappen op één wedstrijd kiezen. In bovenstaand voorbeeld kun je kiezen voor 0-1 en 4-5. Als je voor een zelfde inzet kiest, heb je bij één van deze uitkomsten al winst. Zet je bijvoorbeeld 10 euro per inzet in? Dan heb je bijvoorbeeld 13 euro of 21 euro winst. Dat is toch een prima winst, niet waar?

Waar kun je een totaal doelpunten weddenschap plaatsen?

Meer en meer bookmakers bieden de totaal doelpunten weddenschappen op dit moment aan. Feit is er wel dat er tussen verschillende bookmakers de nodige verschillen bestaan:

  • Aanbod per wedstrijd: sommige bookmakers bieden bij elke wedstrijd deze soort weddenschappen aan. Andere bookmakers doen dit alleen bij wedstrijden uit de grotere voetbalcompetities.
  • Exact aanbod: het exacte aanbod verschilt ook van bookmaker tot bookmaker. Je kunt bij sommige bookmakers bijvoorbeeld alleen op het aantal doelpunten na 90 minuten inzetten, maar bij andere bookmakers ook op het aantal doelpunten na 45 minuten.
  • Odds: uiteraard zou je bij elke bookmaker goed naar de odds moeten kijken. Bij sommige bookmakers liggen de odds nóg hoger dan bij andere bookmakers.

Wil je graag de beste bookmaker uitkiezen? Dan raden wij je aan om de reviews op onze website goed door te nemen. Op onze website vind je namelijk reviews over alle betrouwbare bookmakers in ons land. Neem deze reviews door, maak een goede vergelijking voor jezelf en kies de beste bookmaker uit. Gaat je voorkeur hierbij uit naar de totaal doelpunten weddenschap? Dan is het zaak om hier bij de vergelijking extra goed op te letten.

Met een totaal doelpunten weddenschap beleef je in ieder geval veel plezier. Als je ook nog goede voorspellingsgaven hebt, kun je hier ook nog het nodige geld mee verdienen.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.