Bekend van:

Underdog-wedstrategie


Elke sportfan weet dat het favoriete team in elke competitie niet altijd voorop komt: zelfs de beste teams hebben op zijn tijd hun verliezen. Vanwege deze realiteit kan de strategie om op de underdogs te wedden, om een ​​aantal belangrijke redenen gunstig worden.

De kansen zijn hoger

Verloren weddenschappen kunnen ongeldig worden verklaard met een paar overwinningen op de underdog
Natuurlijk kunnen we niet zomaar op alle underdogs wedden zonder voorzichtigheid en verwachten de dag met winst af te sluiten. Hoe werkt deze gokstrategie eigenlijk? In welke gevallen is deze strategie van toepassing en welke minder presterende teams zijn geschikt voor het succesvol toepassen van deze underdog-wedstrategie? We nemen het uitgebreid met je door!

Wat is de underdog?

De underdog is het team of de atleet met de minste kans op succes in een bepaalde competitie. Het tegenovergestelde van de favoriet, of het team met de beste kansen om te winnen. Underdogs zijn te vinden in zowel specifieke games en wedstrijden als toernooien. Je ziet op toernooien als het WK, waar alle landen van de wereld één keer in de vier jaar samen tegen elkaar voetballen, duidelijk kracht verschil tussen bepaalde landen. Hiervan is de zwaktste ploeg/land de underdog en heeft het minste kans volgens de bookmakers te gaan winnen. Zelfs in kampioenschapswedstrijden zoals de UEFA Champions League finale kan er een underdog aanwezig zijn.

Het uitgangspunt bij de Underdog-wedstrategie is: Vroeg of laat verliest het door de bookmaker aangemerkte favoriete team. Hier sla je vervolgens toe met de underdog en veel hoger gewaardeerde odds!

Wedden op de Underdog Belangrijkste details

Verdiensten uit het verleden zijn geen garantie voor toekomstige wedstrijden.

Dit is het belangrijkste punt in onze strategie voor underdog-weddenschappen. Vroeg of laat zal het favoriete team verliezen, en net als dat het geval is, zullen de schijnbaar zwakkere partijen ook hun dagen hebben waarin het in staat is om te winnen.

Dit is echter niet alleen geluk. Een goede strategie moet worden ontworpen om de overgewaardeerde favoriet te identificeren, en niet om alleen de wensen van de gokker te vervullen van “wat als”. Als we dit in overweging nemen, begrijpen we dat sommige factoren consequent moeten bijdragen aan de mogelijkheid dat een underdog de wedstrijd of competitie wint.

Ja, wedkantoren begrijpen deze factoren ook en de kansen kunnen worden verlaagd. Duizenden spelers die zich richten op de populaire winnaars, veranderen echter niet van mening. Daarom worden bookmakers vaak gedwongen om de kansen voor de favorieten te verlagen terwijl ze de underdogs overschatten.

De underdog-strategie gaat niet alleen over wedden op de underdog om te winnen. Soms gaat het om het gebruik van de spread of op de totalen om succesvol te zijn. Laten we dieper ingaan op deze gokstrategie en het gebruik ervan toepassen op verschillende sporten.

De underdog-strategie gebruiken in voetbal

Voetbalteams kunnen de underdog-status verkrijgen vanwege verschillende factoren. Deze kunnen het verschil in capaciteiten tussen de teams, thuisveldvoordelen en personeelsproblemen omvatten. Sportsbooks reageren op deze dingen en meer om een ​​mening te vormen over welk team aanspraak maakt op de favoriete status.

De strategie voor underdog-weddenschappen vereist niet dat teams zich in tegenovergestelde spectrums van het klassement bevinden. Met deze strategie kunnen zelfs teams die vrij dicht op elkaar staan ​​in het klassement worden ingezet. Als het ene team bijvoorbeeld vier wedstrijden op rij heeft verloren en het andere team aan een huidige reeks in goede vorm begint.
Goede voorbeelden zijn wedstrijden in de Europese voetbalcompetities. Meestal zijn het voor Europese competities dat deze binnenlandse bekers van groot belang zijn. Dit is niet alleen te danken aan het prestige dat wordt verkregen door het winnen van de competities, maar wordt grotendeels toegeschreven aan hoe winstgevend het is om deze bekers te winnen.

De grootste Duitse club, Bayern München, is daar een goed voorbeeld van. Het team eindigt regelmatig als eerste en wint de Bundesliga, maar slaagt er niet in routinematig succes te boeken in de Champions League. Daarom stuurt het Duitse team elk voorjaar zijn reserves om te spelen in de Champions League-wedstrijden.

Dit volgt op wedstrijden in de Bundesliga, aangezien Bayern zijn bonafide starters gebruikt in de binnenlandse competities. Aangezien Champions League-wedstrijden al binnen twee dagen na een wedstrijd in de Bundesliga kunnen plaatsvinden, zal Bayern een deel van zijn reserven naar de Europese competities sturen.

Dit belet natuurlijk niet dat veel gokkers op de reserves van het team wedden, waarbij ze zich alleen richten op de naam Bayern München, zijn bekendheid en zijn positie in het klassement van de Bundesliga. Dit is een voorbeeld van een perfecte kans om tegen de favoriet in te zetten.

De underdog-wedstrategie bij tennis

Als de waargenomen favorieten altijd hun zin hadden, zou je dezelfde atleten zien spelen in de halve finales en finales van elke tenniscompetitie. Tegelijkertijd zou het verschil in kansen tussen de twee concurrenten ook in de latere stadia altijd aanzienlijk zijn. In de kwartfinales van de US Open 2019 versloeg Grigor Dimitrov bijvoorbeeld Roger Federer. Wedkantoren gaven odds van 8.00 op de Bulgaar om te winnen. Als we naar resultaten als deze kijken, is het geen verrassing dat gokkers ook relevante situaties in tennis vinden om op de underdog te wedden.

Zelfs bij deze kansen zal het regelmatig wedden op underdogs waarschijnlijk geen succes op de lange termijn opleveren. Daarom is een voorlopige onafhankelijke beoordeling van beide atleten vereist voordat een weddenschap wordt geselecteerd. Wanneer dit is gebeurd, is wedden op de underdog in tennis een veel veelbelovender contract. Het is de moeite waard om hier een paar factoren te overwegen.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.