Bekend van:

Wedden op American Football 


American Football is een markt van meerdere miljarden dollars en de belangrijkste sport in de Noord-Amerikaanse sportweddenschappen. Dit wordt ook wel verwacht van een sport die enorm populair is in de VS en Canada, met enthousiaste fans over de hele wereld. Als het aankomt op online gokken in de VS, pakt American Football zeker de kroon. Om op American Football te wedden met de hoop om winst te maken, moet je absoluut de ins en outs van de sport begrijpen. Daarnaast moet je bekend zijn met de verschillende gok systemen en strategieën die beschikbaar zijn, en wanneer je ze moet gebruiken.

Populair

American football is verreweg de populairste sport in de Verenigde Staten. Lokaal wordt het gewoonlijk alleen Football genoemd. Van de verschillende competities is de National Football League (de NFL) de meest winstgevende professionele voetbalcompetitie in de VS.

De NFL, op zichzelf, verdiende in 2019 een totale competitie-inkomsten van $ 15,26 miljard. Het grootste evenement van de competitie, de Super Bowl, is een van de grootste eendaagse sportevenementen ter wereld die niet alleen in de Verenigde Staten, maar ook in het buitenland wordt bekeken. Of je nu een nieuwe fan van de sport bent, of iemand die van plan is dat te gaan worden door te wedden in het laatste NFL-seizoen XFL voetbalcompetitie, wij begeleiden je zodat je een vliegende start kunt maken met wedden op American Football.

American Football regels

American Football is gespeeld op een 100-yard veld door twee teams van elk 11 spelers. Een gemiddeld NFL-team bestaat uit 53 spelers, waarbij het team is verdeeld in classificaties voor drie spelers: de aanval, de verdediging en de speciale teams. Hiermee heeft elke speler zijn specifieke rol in het veld zodra ze in actie worden geroepen. Hier zijn enkele van de meest voorkomende termen die in American football worden gebruikt. Deze termen worden ook vaak gebruikt als het gaat om NFL-weddenschappen.

Drafting

In American Football verwijst ‘drafting’ naar de kans van de squadrons om een ​​speler of spelers te kiezen om zich bij hen aan te sluiten. De NFL heeft haar regels van het ontwerp, die dicteren hoe het opstellen zou plaatsvinden, en welke teams de eerste en laatste selectie zouden maken en hoe de selectie zou worden verwerkt.

Touchdown

Een touchdown geeft de hoogste score in het spel, namelijk zes punten. Om een ​​touchdown te scoren, moet het team de bal over de doellijn naar de eindzone van het andere team brengen of als een speler in het team de bal vangt die in het eindgebied van het andere team is gegooid.

Scoren

Bij een velddoelpunt moet een placekicker de bal van het speelveld naar de lat trappen en ten slotte tussen de staanders door krijgen. De waarde hiervan is drie punten. Na een touchdown kan een team een ​​extra punt door hun placekicker de bal op dezelfde manier te laten trappen als een velddoelpunt. Bij een conversie van twee punten, die vergelijkbaar is met een velddoelpunt, kan het aanvallende team twee extra punten na een touchdown. Zelfs het verdedigende team kan een safety scoren voor één punt. Het kan zijn wanneer de verdediging de aanvallende speler tackelt, hem buiten de baan dwingt, of wanneer een aanvallende speler een penalty begaat in de eigen eindzone van zijn team.

Formaties

Enkele van de meest voorkomende team formaties zijn:

  • I-formatie – De quarterback staat opgesteld achter het centrum, de fullback volgend, met de running back achter hem. Deze formatie zorgt ervoor dat de fullback een voorsprong heeft en een opening voor de running back om door te gaan.
  • Singleback – Een enkele running back wordt ten minste vijf yards achter de quarterback geplaatst, zonder een fullback om te helpen bij het blokkeren.
  • Pro-set – Dit is vergelijkbaar met de I-formatie, maar de twee backs liggen achter en aan de zijkanten van de quarterback.
  • Shotgun – Er zijn verschillende variaties hiervan, maar de typische formatie heeft de halfback naast de quarterback, met twee wide-receivers en tight-end spelers.

Aanval

Er zijn twee soorten aanvallende groepen in een team. De ene is verantwoordelijk voor het blokkeren van tegenstanders en het beschermen van de quarterback. De andere zijn de ontvangers, die de bal verplaatsen door de bal te passen of ermee te rennen.

Verdediging

Het belangrijkste doel van de verdediging is om te voorkomen dat de tegenpartij scoort en, indien mogelijk, om balbezit te winnen. De verdediging kan spelen door een poging te forceren en buiten de baan te gaan, of een pass te onderscheppen.

Speciale teams eenheid

Dit verwijst naar eenheden die worden gebruikt tijdens trappen. Er zijn trapspecialisten en andere posities zoals een holder, long snapper,  upback, gunner, jammer, en een kick returner en punt returner.

Soorten American Football-weddenschappen

American Football biedt gokkers tal van actieve en liquide gokmarkten. Vooral als het gaat om hoofd evenementen en wedstrijden, kunnen gokkers kiezen voor de standaard geldlijn of meer exotische propositie-weddenschappen krijgen. Dit zijn de meest voorkomende soorten weddenschappen in American Football.

Outright-markten

Outright-markten is een soort Amerikaanse weddenschap markt waarbij de gokker een uitkomst voorspelt voor een hele etappe van een competitie, of het hele seizoen. In andere algemene termen wordt dit ook wel toekomst-weddenschappen genoemd.

Omdat ze meer tijd nodig hebben om te worden bepaald, betalen dit soort weddenschappen meestal een hogere winstmarge. Maar met de hogere mogelijke beloningen komen ook hogere risico’s mee. Dit omdat de uitkomst van waar je op gokt gemakkelijk door veel dingen kan worden veranderd.

Winnaar van de conferentie

Bij dit type weddenschap zet je je geld in op welke universiteit voor een bepaalde conferentie jij voorspelt dat de conferentie winnaar zal zijn volgens het definitieve record aan het einde van het conferentiejaar. In de NFL betekent dit wedden tussen de American Football Conference (AFC) en de National Football Conference (NFC).

Divisie winnaar

Er zijn vier divisies in elke conferentie: Noord, Oost, West en Zuid. Aan het einde van elk seizoen zouden er vier divisie kampioenen zijn volgens plaats, samen met de gebruikelijke twee wildcard-teams die de beste winst-verlies records hadden.

Super Bowl winnaar

Dit is een eenvoudige en ongecompliceerde weddenschap. Je plaatst gewoon je geld op de ploeg waarvan je denkt dat die dit jaar de Super Bowl zou winnen.

Prop-weddenschappen

Proposition-weddenschappen, of props, zijn weddenschappen die niet gaan over de werkelijke uitkomst van het spel. Sommige gokkers houden ervan om prop-weddenschappen te doen, omdat het de enorme druk van de strategie wegneemt die gepaard gaat met gokken op wedstrijdresultaten. Het is een eenvoudige en leuke manier van wedden terwijl je geniet van een spel of evenement. Hier zijn enkele soorten populaire prop-weddenschappen en enkele voorbeelden:

  • Yards-totaal (het totale aantal passerende yards van een quarterback)
  • Ja/Nee (zullen de Cowboys de eerste touchdown scoren?)
  • Eerste score van het spel (zal het een touchdown zijn of een andere score?)
  • Laatste score van het spel (zal het een touchdown zijn?)
  • Super Bowl prop (zal de toss kop of munt zijn, wat zal de kleur zijn van de Gatorade zijn die op de coach van het kampioensteam moet worden gebruikt, hoe lang zal het volkslied zijn)

Match markten

Dit is het type gokmarkt waar de meeste nieuwelingen naar toe gaan, omdat het resultaten oplevert in een korte tijdspanne en vaak weinig tot geen ingewikkeld goksysteem vereist. Dit worden “match”-weddenschappen genoemd, aangezien je in wezen wedt op wie jij denkt dat de wedstrijd zou winnen, en soms ook andere aspecten en details van de wedstrijd aan het einde ervan. Hier zijn enkele voorbeelden van match weddenschappen.

Moneyline

De Moneyline-weddenschap zet in op wie de wedstrijd zal winnen. Er zijn geen andere noodzakelijke details nodig om de weddenschap te winnen, alleen een keuze van een winnaar tussen team A en team B. De meeste nieuwelingen en toevallige gokkers kiezen dit type weddenschap als hun go-to-weddenschap.

Punten spreiding

Er zijn verschillende subtypes van een punt spreiding weddenschap, maar in een eenvoudige definitie is punten spreiding weddenschap vergelijkbaar met een Moneyline-weddenschap in die zin dat je voorspelt wie de wedstrijd zal winnen. Je voorspelt echter ook het scoreverschil tussen het winnende team en het andere team. Je kunt ook wedden op het verliezende team met een specifieke punten spreiding die ze nodig hebben om te verliezen tegen het andere team.

Totalen

Een weddenschap op totalen is eenvoudig en duidelijk, net als een Moneyline-weddenschap. Bij dit type weddenschap zet je simpelweg je geld in op de vraag of je denkt dat de totale score van beide teams aan het einde van de wedstrijd boven of onder een bepaald aantal ligt. In het geval van een gelijke stand die resulteert in overtime, worden de scores verdiend in overtime niet meegenomen in de berekening van de meer of minder weddenschappen.

Parlays

Parlays zijn een beetje ingewikkelder dan een geldlijn, punten spreiding of een totale inzet. Dit is een combinatie van meer dan één type weddenschap wanneer aan de twee voorwaarden moet zijn voldaan om de weddenschap uit te laten betalen. Deze inzetten of legs moeten ook uit verschillende spellen komen. Er zijn echter same-game parlays waar je inzetten van verschillende wedstrijden of races kunt gebruiken.

Teasers

Een teaser is eigenlijk een parlay met een gewijzigde punt spreiding. Meestal is de industriestandaard 6-punts teaser voor 2 teams. Er zijn ook teasers voor 2-teams met een spreiding van 6,5 punten en 7 punten. Dit klinkt in het begin wellicht ingewikkeld, maar als je er eenmaal een idee van hebt, kan het een leuke manier zijn om in te zetten op een wedstrijd.

American Football-competities om op te wedden

Je kunt nooit een tekort hebben aan games en competities om op te wedden, mocht je je serieuze toewijding aan American Football-weddenschappen willen schenken. Hier zijn enkele van de competities waarop je je uit kunt leven.

NFL-weddenschappen

De voor de hand liggende en meest populaire keuze bij wedden op American football is de NFL, aangezien dit de populairste voetbalcompetitie in de Verenigde Staten is. Er zijn ook verschillende soorten weddenschappen die je in de NFL kunt plaatsen.

Regulier seizoen

In dit seizoen doen alle NFL-teams mee. Het reguliere seizoen begint meestal in het weekend na de eerste maandag van september en eindigt ergens begin januari. De kansen en lijnen voor het reguliere seizoen, vooral voordat het van start gaat, kunnen volatiel zijn als gevolg van de ontwikkelingen voor het seizoen.

In een reguliere competitie spelen de teams in totaal 272 wedstrijden gezamenlijk. Elk team speelt gedurende het seizoen 17 wedstrijden in een tijdsbestek van 18 weken. Aan het einde van het reguliere seizoen zullen zeven teams in elke competitie van de competitie gekwalificeerd zijn om door te gaan naar het volgende niveau, namelijk de play-offs.

NFL Playoffs

Dit is waar het reguliere seizoen voor is. Terwijl alle 32 teams strijden om het reguliere seizoen, kunnen slechts 14 teams zich kwalificeren voor de play-offs, verdeeld over brackets. Na het reguliere seizoen volgt een toernooi formaat met enkele eliminatie.

Het doel van de play-offs is om tot de laatste twee teams te komen die zullen strijden om de Super Bowl. Toekomst weddenschappen zijn beschikbaar voor de play-offs, aangezien gokkers hun persoonlijke voorspellingen kunnen plaatsen op welke teams uit het reguliere seizoen de play-offs zullen halen.

De Super Bowl

Eindelijk, de Super Bowl. Dit is waar het allemaal toe leidt. Na de eliminatierondes tijdens de play-offs zullen de twee overgebleven teams het tegen elkaar opnemen in de Super Bowl – het meest verwachte evenement van de hele competitie sinds het begin van het reguliere seizoen.

Wat de Super Bowl anders en speciaal maakt in vergelijking met het slotevenement van andere professionele sporten, is dat de twee teams tegenover elkaar staan ​​in een do-or-die-situatie, waarbij de winnaar onmiddellijk tot kampioen wordt uitgeroepen. Aan de andere kant bepalen andere sporten, zoals de NBA, vaak de kampioen van het seizoen in een best-of-seven-wedstrijd in plaats van een enkele eliminatie-indeling.

 

toggle off
Gokreclame uitschakelen.