Bekend van:

Wedden op badminton 


Niet veel mensen realiseren zich dat badminton een geschiedenis heeft die eeuwen teruggaat. Het wordt over de hele wereld gespeeld en er zijn veel competities en toernooien waar fans op kunnen wedden. Als een snelle sport met veel actie, zijn er veel verschillende soorten weddenschappen beschikbaar, en dit betekent natuurlijk talloze kansen om te winnen. Als je nieuw bent bij het wedden op badminton, vind je in deze gids alles wat je moet weten, inclusief de basis van de sport, de verschillende soorten weddenschappen en hoe je onderzoek naar weddenschappen kunt doen.

Een inleiding tot badminton

Net als tennis wordt badminton gespeeld door spelers aan weerszijden van een net. In plaats van een bal te gebruiken, gebruikt het spel echter een shuttle, die snelheden tot 320 km per uur kan bereiken. Het doel van het spel is om de shuttle over het net te slaan en deze op een van de daarvoor bestemde speelvelden te laten landen. Punten worden gewonnen door een speler wanneer de tegenstander de shuttle niet raakt, in het net slaat of buiten de baan raakt. De meeste badmintonwedstrijden bestaan ​​uit drie sets en de eerste speler die 21 punten behaalt, wint een set.

Net als bij tennis zijn er twee spelvormen, enkel en dubbel (inclusief gemengd dubbel). Spelers slaan de shuttle met een snaarracket, vergelijkbaar met een tennisracket maar een andere vorm. Ze mogen de shuttle maar één keer raken voordat deze de grond raakt of over het net gaat. De baan zelf is 6,1 m breed en 13,4 m lang en het net is 1,55 m hoog. Er zijn natuurlijk meer regels, maar deze basis is voldoende om de sport te kunnen kijken en begrijpen.

Badminton wedmarkten

Er is een enorm aantal verschillende badminton wedmarkten beschikbaar, waardoor je de kans krijgt om op veel verschillende aspecten van wedstrijden en toernooien te wedden. Hier zullen we de meest populaire uitleggen om je op weg te helpen.

Straight Bets

Dit is de meest populaire en meest eenvoudige soort weddenschap die je op een badmintonwedstrijd kunt plaatsen. Het is gewoon een weddenschap op welke van de twee spelers je denkt te winnen. Nadat je een speler hebt gesteund en deze vervolgens de wedstrijd wint, win je je weddenschap, ongeacht de winstmarge of andere factoren.

Handicap weddenschappen

Als we kijken naar de Straight Bet markten, zal er vaak een duidelijke favoriet zijn om te winnen, wat betekent dat de odds vrij laag zijn. Dit betekent dat je een groot bedrag op je weddenschap moet riskeren om een ​​aanzienlijk bedrag te winnen. Om dit te compenseren is Handicap Betting geïntroduceerd. Het kent in wezen de favoriete speler een handicap toe, wat betekent dat er langere kansen beschikbaar zullen zijn.

Aangezien er enkel twee mogelijke resultaten zijn van een badmintonwedstrijd, 2-0 of 2-1, wordt de handicap altijd vastgesteld op -1,5 voor de favoriet en +1,5 voor de underdog. Dit betekent dat als je de favoriet steunt met de -1,5 handicap, de speler de wedstrijd met 2-0 moet winnen om de weddenschap te winnen. Als alternatief, als je de underdog zou steunen met de +1,5 handicap, dan win je nog steeds de weddenschap als de speler een set heeft gewonnen, zelfs als die speler de wedstrijd verliest. Aangezien het niet ongebruikelijk is dat de favoriet een set verliest maar toch de wedstrijd wint, kan dit een zeer gunstige markt zijn.

Over/Onder weddenschappen

Over/Under is een categorie van weddenschappen die heel eenvoudig te begrijpen is. Je gokt gewoon of iets vaker of minder keer zal gebeuren dan het opgegeven aantal. Je kunt bijvoorbeeld wedden op het totaal aantal punten in een wedstrijd, wat betekent dat je gokt op het aantal punten dat door beide spelers wordt gescoord. Dit wordt gepresenteerd als een keuze uit meer of minder dan een bepaald aantal. Het kan bijvoorbeeld boven/onder 72,5 zijn, wat betekent dat je de ‘overmarkt’ moet steunen als je denkt dat de wedstrijd drie sets zal hebben, of de ‘ondermarkt’ moet terugdraaien wanneer je denkt dat de wedstrijd in twee opeenvolgende sets zal worden gewonnen.

Correcte score

Zoals vermeld, zijn er slechts twee mogelijke winnende score lijnen in badminton, 2-1 of 2-0. Op deze markt kun je eenvoudig wedden op welke van de twee jij denkt dat het zal zijn.

Set weddenschappen

Op deze markten kun je wedden op de individuele sets in plaats van op de wedstrijd als geheel. Je kunt bijvoorbeeld wedden op welke speler een bepaalde set wint of de over/onder punten in een set. Je kunt wellicht ook wedden op wat het verschil in punten in een set zal zijn. Het wordt meestal gegeven als een bereik, zoals 2-4 punten, 4-6 punten, enzovoort.

Leader After

Dit is een eenvoudige markt waarop je kunt wedden op welke van de spelers na 5, 10, 15, 20 of meer punten in een set de leiding zal nemen.

Odds/even totale match/setpoints

Deze twee markten moeten voor de lol worden gebruikt. Het is gewoon een weddenschap of het totale aantal gescoorde punten in een wedstrijd of een set een oneven of even getal zal zijn.

Outrights

Dit zijn markten die een evenement als geheel bestrijken in plaats van individuele wedstrijden. Voor een toernooi kun je bijvoorbeeld wedden op wie de uiteindelijke winnaar zal zijn, en ook wie de nummer twee zal zijn. Af en toe kun je interessantere markten vinden, zoals welke speler de meeste punten zal scoren of de meeste sets zal winnen in de loop van een toernooi. Deze  sportweddenschappen variëren van toernooi tot toernooi, dus het is altijd de moeite waard om te kijken wat er wordt aangeboden.

In-Play

In-play of live wedden kan het kijken naar badminton nog spannender maken. Hiermee kun je wedden op een wedstrijd terwijl deze plaatsvindt. Dit betekent dat als je denkt dat een speler er sterk uitziet, je hem snel kunt neerzetten om de set of de wedstrijd te winnen. Je vindt er ook een aantal ‘next-to’-weddenschappen, dit zijn weddenschappen op het volgende dat moet gebeuren, zoals de volgende speler die scoort. De kansen worden in realtime bijgewerkt naarmate het spel vordert, dus door ze samen met de actie goed in de gaten te houden, kun je eventueel profiteren van enkele lonende gokmogelijkheden.

Waar je op moet letten bij het wedden op badminton

Zoals bij elke sport, is het belangrijk om zoveel mogelijk onderzoek te doen voordat je je weddenschappen plaatst. Hoewel het niet garandeert dat je wint, zal het je kansen vergroten. Het meeste onderzoek dat je moet doen, spreekt voor zich.

Je zult de recente resultaten van de spelers willen bekijken om te zien in wat voor vorm ze zijn geweest. Je kunt ook dingen overwegen zoals of ze het bijzonder druk hebben gehad, dus wellicht vermoeid zijn, of dat ze herstellende zijn van een blessure. Het is tevens de moeite waard om naar het onderlinge record tussen de twee spelers te kijken.

Er zijn een aantal dingen die een enorme impact kunnen hebben op badminton die veel mensen over het hoofd zien. De eerste hiervan is de temperatuur, hoogte en vochtigheid van het badmintonveld. Al deze factoren zijn van invloed op de snelheid van de shuttle, waardoor sommige spelers een voordeel zullen hebben en anderen benadeeld worden. Als de baan zich op grote hoogte bevindt met een hoge temperatuur en vochtigheid zal de shuttle sneller gaan, en het omgekeerde is natuurlijk ook het geval. Als de stijl van een speler keihard en aanval gericht is, dan zullen de snellere banen hem bevoordelen en zullen de spelers die defensiever en langzamer zijn, eronder lijden.

Volgende puntje

De volgende factor is veel moeilijker te beoordelen, maar als je er een idee van kunt krijgen, kan het echt helpen. Een shuttle weegt enkel 5 gram, wat betekent dat zelfs een summiere verandering in luchtstroming of een kleine tocht een groot verschil kan maken. Dit zal vooral handig zijn voor live wedden, waar je wellicht ziet dat er een luchtstroom is die het spel beïnvloedt, en je kunt er dan van profiteren.

Wedden op badminton kan enorm leuk en lonend zijn. Als je alle verschillende soorten gokmarkten maximaal benut en zorgvuldig onderzoek doet, dan zul je met een beetje geluk al snel talloze succesvolle weddenschappen plaatsen.

Geld verdienen met wedden op badminton

Voordat je geld kunt verdienen met wedden op badminton, moet je ervoor zorgen dat je geld op je bookmaker account hebt staan. Als je geld stort op je online wedkantoor account om op badminton te wedden, heb je genoeg stortingsmethoden zoals iDeal, Skrill, Trustly, Neteller en PayPal. Het enige wat je hoeft te doen is je aan te melden voor je account en je bent klaar om te gaan. Sommige online bookmakers bieden zelfs promoties aan op basis van je stortingsmethode.

Tot slot

Badminton is niet de meest stoere sport, maar kan zeker lucratief zijn. Helaas wordt het niet op alle Nederlandse bookmakers aangeboden, maar wanneer er interessante toernooien zijn, kun je juist sneller value bets vinden. Wij wensen je veel succes met wedden op badminton!

toggle off
Gokreclame uitschakelen.