Bekend van:

Wedden op basketbal 


Sportweddenschappen zijn een grote markt met veel verschillende sporten om op te wedden en de branche groeit. Met al deze beschikbare opties kom je wellicht in de verleiding om er meerdere uit te proberen. Wees gerust, basketbal is een van de beste sporten om op te wedden, vooral als je begint met sportweddenschappen. Omdat de meeste basketbal seizoenen lang zijn in vergelijking met andere sporten en omdat ze veel spelen hebben, is er ook veel kans om te profiteren. Een ander voordeel van het grote aantal gespeelde spellen is dat je wat variatie hebt. De uitkomst van een spel is niet vooraf bepaald, dus het statistisch “beste” team zal niet altijd winnen. Op de lange termijn zullen de betere teams wel bovenaan eindigen, wat het vasthouden aan een gokstrategie nog winstgevender maakt. NBA-spellen zijn daarbij een bijzonder aantrekkelijke gokmarkt. De National Basketball Association heeft een enorme wereldwijde fan base. We zullen ons hier ook vooral op focussen.

Onderzoek is key

Gefeliciteerd! Je begint met wedden op basketbal bij de online bookmakers en je hebt besloten om wat extra informatie te zoeken. Door dit simpelweg te doen, loop je al voorop in vergelijking met de meeste basketbal gokkers. Wedden op sport kan geweldig zijn omdat je probeert de uitkomst van real-life games te voorspellen en veel factoren hebben invloed op de uitkomst van de game.

De meeste mensen die op basketbal wedden, zetten in op hun favoriete team en/of speler. Hoewel dit leuk kan zijn, is het op de lange termijn zelden een winstgevende manier om op basketbal te wedden. Dit omdat je bevooroordeeld bent ten opzichte van je team. Games leren analyseren en het spel zo objectief mogelijk benaderen is een van de beste dingen die je kunt doen als je begint.

Basketbal in het kort

Teams in een basketbalwedstrijd kunnen maximaal vijf spelers hebben. Er zijn vijf startende spelers en zeven reservespelers. Basketbal kent, in tegenstelling tot voetbal, vrijwel geen limieten aan wissels. De afmetingen van het veld dat door beide teams wordt gebruikt, zijn doorgaans 28 meter lang en 15 meter breed. De diameter van de mand is 45 centimeter en hij hangt op een lengte van bijna 3 meter. Vrije worpen zijn voor één punt, velddoelpunten zijn twee punten waard en driepunts velddoelpunten zijn drie punten waard.

 

De lengte van een basketbalwedstrijd kan variëren, afhankelijk van de competitie of het toernooi. Een NBA-spel is bijvoorbeeld verdeeld in vier helften van elk 10 minuten. Als alle punten zijn opgeteld, is de winnaar degene die het meeste heeft. Een basketbalwedstrijd kan nooit eindigen in een gelijkspel.

Soorten weddenschappen voor de NBA & NCAA

Je zou natuurlijk gewoonweg kunnen gokken wie een wedstrijd zal winnen, zowel in de NBA als in de NCAA. Maar wist je dat er veel meer verschillende soorten online weddenschappen zijn in basketbal? Verschillende platforms bieden je een verscheidenheid aan gokopties op basis van de competitie. Hier zijn enkele verschillende soorten weddenschappen die je kunt plaatsen op basketbal spellen.

  • Totalen
  • Punten spreiding
  • Dubbel resultaat
  • Volledige overwinning
  • Wingroep
  • Winnende marge
  • Winnende conference
  • Hoogst scorende kwart

Een populaire vorm van weddenschap is spread betting, ook wel line betting genoemd. Als het gaat om het maken van een weddenschap, is de spread vaak altijd in het voordeel van de underdogs. De teams die de minste kans hebben om te winnen, hebben een markt vooroordeel achter zich, en dit zou je spel beoordeling moeten helpen.

Degenen die besluiten om op populaire teams te wedden, doen dit op basis van de reputatie. Hoewel dit soms kan werken, doet het dat vaak juist niet. Onthoud dat wanneer je gokt, je van de feiten moet uitgaan, niet van je emoties. Daarbij: eerder behaalde resultaten, bieden geen garantie voor de toekomst… Eerder succes behalen kan natuurlijk wel een indicatie zijn van goede vooruitzichten, maar je geld in een team steken moet goed doordacht zijn.

De verschillende basketbal weddenschappen

Als een van de belangrijkste sporten in de VS zijn de gokopties goed gedekt en zowel in de NBA als in de NCAA-competitie kun je veel verschillende spelen vinden. Hieronder bespreken we enkele van de meest voorkomende basketbal weddenschappen en waar je op moet letten bij het plaatsen van een bepaald soort weddenschap.

Over/ onder

Van de belangrijkste sporten is basketbal het spel met de hoogste score en dit voegt een zeer interessante dynamiek toe aan de over/onder-weddenschappen. Bij hockey verschilt de score meestal met een paar punten, terwijl basketbal veel meer variatie heeft tussen de laag- en hoog scorende spellen. Dit feit brengt ook een grote foutenmarge met zich mee voor de bookmakers voor sportweddenschappen wanneer ze de regels bepalen.

Als je naar de totalen kijkt, kun je alleen maar winstgevend zijn met over en onder weddenschappen. Basketbal is een spel van rennen en scoren. Houd ook in gedachten wat de speelstijl van elk team is. Sommige teams zijn sterk in de verdediging en zullen niet veel punten toestaan, terwijl met twee aanvallende teams het totaal snel kan oplopen.

Punten spreiding

In bijna elke Amerikaanse grote sport zijn de spread bets het populairst en basketbal is in die zin niet anders. Spread betting is geweldig omdat de bookmakers de lijnen zo proberen in te stellen dat met de toegepaste spread de matchup gelijk moet worden. De realiteit is dat dit niet eenvoudig is om te doen en het komt regelmatig voor dat de inzetlijnen “uit” zijn. Vooral in de verschillende NCAA-divisies zijn er zoveel spellen om bij te houden dat een voordeel makkelijker te vinden is. Kijk uit naar teams die streaken. Ook of een team nu juist sterk is uit of thuis, dit wordt wel eens over het hoofd gezien en hier kun je zeker van profiteren.

Geldlijn

Basketbal weddenschappen die rechtstreeks voor de regelrechte winnaar gaan, zijn minder populair bij de meeste gokkers, aangezien de gespreide weddenschappen interessanter en uitdagender zijn. Dit omdat er veel meer mogelijke uitkomsten en factoren zijn. In die zin kan geldlijn wedden als saai worden ervaren, omdat het team waarop je gokt, gewoonweg wint of verliest.

Waar de geldlijn interessant wordt, is in de gevallen waarin de spreiding lijnen ver uit elkaar liggen. Vooral in universiteit spellen kun je underdogs vinden die eigenlijk de favoriet zouden moeten zijn. Natuurlijk kun je op veilig spelen en de extra punten pakken, maar weddenschappen op basketbal zijn in deze gevallen een van de meest winstgevende weddenschappen. Houd bij het uitvoeren van je analyse rekening met de geldlijn, vooral wanneer je verwacht dat de lijnen niet goed of minder goed zijn ingesteld.

Kwart en halve weddenschappen

Deze gedeeltelijke weddenschappen, afhankelijk van de competitie waarin je gokt, maken basketbal weddenschappen nog interessanter. Vooral de spread en over/onder weddenschappen kunnen erg winstgevend zijn bij dit soort basketbal weddenschappen. Als je naar de verschillende teams in je competitie kijkt, merk je wellicht dat sommige teams berucht zijn omdat ze een sterk startteam zijn of dat ze tegen het einde van het spel een toevalstreffer zijn.

De kwart en halve weddenschappen zijn geweldige kansen om deze verschillende teamdynamieken te verzilveren. Omdat de markten niet zo populair zijn bij de meeste gokkers, kun je hier veel goede odds vinden. Zorg er wel voor dat je beide teams in een match-up voldoende kent. Als je dat niet doet, kunnen de resultaten heel snel onvoorspelbaar worden.

Tips voor online wedden op NBA & NCAA

Net als elke andere vorm van online sport gokken, wanneer je op basketbal spelen wedt, moet je zowel tijd als geld investeren om ervoor te zorgen dat je er het maximale uit haalt. Je hebt de mogelijkheid om kleine inzetten te plaatsen en deze door te rollen naar grotere. De volgende tips zijn cruciaal voor iedereen die meer winst wil maken tijdens het online wedden op basketbal.

Onderzoek

Eerst moet je jezelf vertrouwd maken met de regels, competities en soorten van het spel. Om nauwkeurige informatie te krijgen, kun je websites bezoeken met deskundige meningen. Houd altijd rekening met online platforms waar amateurs informatie op basis van trends delen, omdat ze misleidend kunnen zijn.

Als je je weddenschap niet wilt baseren op de mening van anderen, raden we je aan de statistieken te analyseren. Onze ervaring is dat eerdere uitvoeringen hints bevatten over toekomstige spelen, en dit kan van pas komen voor zowel beginners als experts.

Neem weloverwogen beslissingen

Als je een basketbal fan bent, kun je eenvoudig verstrikt raken in de loyaliteit die je hebt voor je favoriete team. Het plaatsen van echt geld op basketbal weddenschappen betekent echter dat je je emotie even opzij moet zetten en je concentreren op het winnen. Rationele beslissingen zullen je zeker blij maken als je betaald wordt voor je weddenschappen. Wanneer je tegen je favoriete basketbalteam wedt, betekent dat nog niet dat je geen echte fan bent!

Zorg dat je bekend bent met de spelers

Hoewel de statistische gegevens die je krijgt je helpen beslissen met welk team je moet kiezen, is het handig bij deze informatie een analyse van de reactie van de teams op verliezen en overwinningen te hebben. Het is namelijk ook een belangrijke stap om ervoor te zorgen dat je de juiste keuze maakt. Teams zijn enkel een verzameling spelers, dus het helpt als je in de gaten houdt wat specifieke spelers doen, evenals het hele team. Je kunt dit doen door nieuws te lezen en meerdere wedstrijden per week te kijken.

Factoren die van invloed zijn op basketbal weddenschappen

De verleiding om je weddenschap te baseren op de prestaties van een team uit het verleden, is iets dat veel gokkers ervaren. Dit, samen met de neiging om grotere teams te ondersteunen, kan leiden tot enorme verliezen. Uit de verschillende games die we hebben bekeken en de weddenschappen die we hebben gedaan (zowel winnaars als verliezers), hebben we zes cruciale elementen gevonden die van invloed zijn op de resultaten van elke game.

Wijzigingen in teams

Zorg ervoor dat je op de hoogte bent van spelers die bij nieuwe teams tekenen of worden geruild, dit zal namelijk een grote impact hebben op hoe teams presteren.

Wisseling coaches

Een nieuwe coach kan een team positief of negatief beïnvloeden. Hierom moet je hun ervaring, methoden en staat van dienst onderzoeken. Onderzoek naar een coach is net zo belangrijk als onderzoek naar de spelers.

Blessures

Blessures bij belangrijke spelers leiden tot een verandering in de odds. Je kunt het beste goed bedenken over hoe je deze informatie op de juiste manier kunt gebruiken om je kansen op grotere winsten te vergroten.

Statistieken

Kijk naar het aantal punten, fouten, rebounds en blokken voor elke speler. Dit zou voor individuele wedstrijden en volledige seizoenen moeten zijn. Duik verder in hun conversie ratio, dunks en vrije worpen om een ​​duidelijk beeld te krijgen.

Schema

Basketbal is veeleisend voor spelers omdat ze altijd in een uitstekende fysieke vorm moeten zijn. Dat gezegd hebbende, gaat deze vraag gepaard met risico’s op blessures van spelers, vermoeidheid en tegenwoordig een nieuw concept van “load management”. Hierbij zitten spelers bepaalde games uit om te voorkomen dat die factoren zich voordoen. Het speelschema van spelers geeft hier mogelijk inzichten.

Chemie

Vertrouwen en respect zijn cruciale elementen in het succes van een team. Elke speler moet zich bewust zijn van de sterke en zwakke punten van de ander. Analyseer de individuen in elk team, hun kenmerken en hoe hun verschillende speelstijlen in elkaar overlopen. Spanning en conflicten beïnvloeden het spel.

Fouten

En dan nog iets…

Zoals je wellicht al gemerkt hebt, bieden basketbal weddenschappen veel plek waar de goklijnen een grotere foutmarge hebben en het kan daardoor een van de meest winstgevende sporten zijn om op te wedden. Net als elke andere sport waarop je wedt, is het essentieel om je eigen strategie te ontwikkelen en uit te testen voordat je je volledig inzet. Wanneer je eenmaal toegewijd bent, blijf dan bij je tools en weet dat verliezende weddenschappen zullen gebeuren, maar dat je uiteindelijk nog steeds winstgevend kunt zijn. Er is veel winst te maken, maar houd je gedachten bij de resultaten op de lange termijn. Bekijk zeker ons overzicht van verschillende online bookmakers om de best mogelijke lijnen te vinden voor jouw basketbal weddenschappen.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.