Bekend van:

Wedden op boksen


Wedden op boksen is een van de oudste tradities in wedden op sport. Je kunt wedstrijden terugvoeren tot enkele van de vroegste menselijke beschavingen. Mensen houden nu eenmaal vaak van een goed gevecht, en als er een wedstrijd plaatsvindt, zou je kunnen aannemen dat mensen erop wedden. De moderne wereld is niet anders, en wedden op boksen is nog nooit zo actievol en opwindend geweest als nu! Maar hoe zet je in op boksen? Wat zijn enkele van de beste tips en trucs om op boksen te wedden? We zullen het allemaal bekijken aan de hand van de regels, strategieën en veelvoorkomende fouten bij het inzetten van boks events.

Boksen

De kunst van het boksen is complex. Wanneer vechters de ring inlopen, zijn ze voorbereid op een mentale en fysieke oorlog. Gelukkig is boksen een van de meest toegankelijke sporten om als fan of gokker te begrijpen. We zullen niet ingaan op alle details en nuances van regels en voorschriften voor boksen. Maar we zullen op hoog niveau een overzicht geven van hoe een bokswedstrijd werkt.

Een gevecht is meestal gepland voor 12 ronden. Twee vechters komen de ring binnen en doen hun best om elkaar K.O. te slaan. Elke ronde wordt beoordeeld door de juryleden met behulp van een puntensysteem. Wanneer beide vechters nog overeind staan ​​wanneer de rook is opgetrokken, is de overwinnaar degene met de meeste punten.

Hoewel het zeldzaam is, kan een gevecht eindigen in een gelijkspel als beide vechters eindigen met hetzelfde aantal punten. Dit wordt meestal gedaan om te voorkomen dat de verliezende partij nog meer onnodige schade oploopt. Wedstrijden kunnen ook worden gestopt door de artsen, de scheidsrechter of de fighter’s corner door de handdoek in de ring te gooien.

Methode van overwinning

Een bokswedstrijd kan doorgaans op drie verschillende manieren eindigen. Mogelijke manieren om te winnen zijn:

 • Knock-out (KO)
 • Technische knock-out (TKO)
 • Beslissing

Een weddenschap op de methode van overwinning is je voorspelling over hoe een gevecht zal eindigen. Een andere mogelijke uitkomst bij boksen is diskwalificatie; het is echter onwaarschijnlijk dat een bookmaker deze weddenschappen aanbiedt.

Is wedden op boksen legaal?

Ja. Sinds sportweddenschappen legaal zijn in Nederland, is wedden op boksen ook toegestaan. Boksen is echter een sport en zonder regels kan een wedstrijd tot chaos leiden. Hieronder staan enkele dingen die niet zijn toegestaan ​​in het boksen en die een vechter een puntenaftrek kunnen kosten.

 • Bijten
 • Vasthouden, vastgrijpen of worstelen
 • De touwen vasthouden
 • Klappen en elleboogstoten
 • De achterkant van het hoofd stompen
 • Een neergehaalde tegenstander door blijven slaan
 • Schoppen

Boks organisaties

Een belangrijk aspect om te begrijpen over professioneel boksen zijn de organisaties waarin boksers strijden. Er zijn samen 17 gewichtsklassen in boksen en vijf invloedrijke organisaties waarin een vechter titels kan winnen. De besten van de besten slagen erin om in meerdere organisaties wereldkampioenschappen te winnen. Dit zijn de belangrijke boks organisaties en titels:

 • World Boxing Organization (WBO)
 • World Boxing Association (WBA)
 • World Boxing Council (WBC)
 • International Boxing Federation (IBF)
 • Ring Magazine Titel

Boks fans en gokkers kunnen het hele jaar door genieten van boksen. Met zoveel promoties en organisaties is het gemakkelijk om bijna elk weekend van het jaar grote gevechten te vinden. Controleer regelmatig je favoriete bookmaker om te zien welke actie er plaatsvindt en je opties om erop te wedden.

Boks kansen en soorten weddenschappen

Als je eenmaal de regels van boksen begrijpt, is de volgende stap om te begrijpen welke weddenschappen je kunt plaatsen en hoe ze werken. In het onderstaande gedeelte wordt gekeken naar de soorten weddenschappen die je waarschijnlijk zult tegenkomen bij het shoppen voor de beste gok lijnen.

Bout-weddenschappen

Bout-weddenschappen zijn de meest beginners vriendelijke en ongecompliceerde weddenschap om te begrijpen in boksen. Je maakt een weddenschap op wie de wedstrijd ronduit zal winnen. Wanneer je een weddenschap plaatst, gebruik je al je onderzoek en statistieken om te bepalen welke vechter jij denkt dat als overwinnaar uit de strijd komt.

Fight Goes the Distance

Een fight goes in the distance inzet betekent dat je wedt dat een gevecht de volledige 12 ronden of de duur van het evenement zal duren. Als je een match-up ziet waarin beide vechters een geschiedenis hebben van het afleggen van de ‘afstand’, kan dit een fijne optie zijn als de kansen ook goed liggen.

Round-weddenschappen

Als je goede boks instincten hebt en je merkt dat je voorspelt wanneer een gevecht zal worden gestopt, kan round-weddenschappen een goede optie voor je zijn. Round-weddenschappen is het plaatsen van een bet op wanneer de wedstrijd zal eindigen of tot een beslissing zal leiden.

Over/Under

Wedden op de over/under bepaalt hoe lang het gevecht zal duren. Stijlen maken het gevecht en het is niet ongewoon dat een gevecht eindigt in een beslissing. Let op trends in eerdere gevechten van een bokser. De kans om te wedden op de Over wanneer je een geschiedenis van beslissingen ziet, zou een uitstekende optie kunnen zijn.

Parlays

Parlays zijn wanneer je meerdere wedstrijden aan elkaar koppelt in één weddenschap die 100 procent correct moet zijn om te winnen. Als je drie afzonderlijke gevechten voor je kiest, moet je elke weddenschap correct kiezen om te winnen. De uitbetaling is dan ook meteen lekker hoog.

Prop-weddenschappen

Veel mensen beschouwen prop-weddenschappen als leuke en opwindende weddenschappen die op elk aspect en moment van een bokswedstrijd kunnen worden gedaan. Voorbeelden van prop-weddenschappen bij boksen zijn onder meer hoe lang een gevecht zal duren, puntenaftrek, welke bokser de eerste stoot zal geven, of dat de vechters handschoenen zullen aanraken om het evenement van aftrappen. Je kunt het zo gek niet bedenken. Deze zijn vaak ook te combineren met live wedden op boksen.

Wedstrategieën

Met zoveel advies en strategieën die beschikbaar zijn voor zowel vechters als gokkers, is het hebben van een solide aanpak bij het maken van je weddenschappen erg belangrijk. Check onderstaande punten om je strategie op te baseren.

Monitor voor Fight Camp-updates

Hoewel je elk nieuws dat uit een Fight Camp komt of voorbereidingen voor een evenement met de nodige korrel zout mag nemen, zit er ook vaak goede informatie tussen. Het volgen van hoe een fight camp verloopt, is afhankelijk van je vermogen om tussen de regels door te lezen. Coaches en boksers beweren altijd dat ze in de beste vorm van hun leven zijn, maar je kunt aanwijzingen vinden om het ware verhaal van een camp te achterhalen.

Kijk naar een vechter’s momentum

Momentum is enorm belangrijk voor de mentale en fysieke vorm van een bokser. Hoewel een verlies de mogelijkheid kan bieden om eventuele problemen in het boksspel op te lossen, geeft het hen ook de tijd om er bij stil te staan. Een recent verlies kan een enorme klap zijn voor hun carrière en mentale toestand. Aan de andere kant zal het hebben van meerdere overwinningen op een rij ervoor zorgen dat een bokser hard blijft trainen en het vertrouwen neemt dan toe.

Check hun sparring partners

Voorbereiding speelt een grote rol als het gaat om succes in het boksen. De beste trainingspartners zullen de stijl van de tegenstander nabootsen, zodat men kan kijken hoe het gevecht eruit zal zien. De meest ervaren gokkers zullen hier rekening mee houden bij het nemen van hun beslissingen.

Meer informatie over coaches

Het is eenvoudig om bergen informatie te vinden over de meest prominente boksers ter wereld. Maar hoe zit het met de vooruitzichten en undercard-gevechten? Soms kunnen deze gevechten de grootste winnaars zijn en daarom mogen ze nooit over het hoofd worden gezien. De beste manier om de vaardigheid en het potentieel van een vechter te evalueren, is door naar hun coach te kijken. Uitstekende coaches trainen geweldige vechters. Coaches hebben over het algemeen een hok vol met vechters en werken soms meerdere wedstrijden op één nacht. Als je een fantastische coach vindt, is de kans groot dat deze ook in de hoek van winnende vechters staat.

Tips voor het wedden op boksen

Als het om boksen gaat, kunnen gevechten onvoorspelbaar zijn en kan één stoot de loop van een heel gevecht veranderen. Hoewel je niets kunt doen om een ​​winnende weddenschap te beloven, zijn hier enkele tips die je kansen op succes kunnen vergroten.

Begrijp hoe gevechten worden gescoord

Gevechten worden ronde voor ronde gescoord. Elke ronde wordt individueel gescoord met behulp van een puntensysteem. Als het gevecht tot een beslissing leidt, wat betekent dat geen van beide vechters is uitgeschakeld of gestopt, krijgt de vechter met de meeste punten de overwinning. Lees je goed in over de regels die dit puntensysteem hanteert.

Gebruik de beschikbare gegevens

Het sportverslag van vandaag bestaat uit talrijke statistieken, en boksen is niet anders. Er zijn zoveel gegevens beschikbaar die kunnen worden gebruikt om betere beslissingen te nemen aan de goktafel. Doe er je voordeel mee.

Wed niet op elke wedstrijd

Als het gaat om de professionele sportgokkers en de mensen die consequent geld verdienen met wedden op gevechten, is het een cruciaal aspect van een goede weddenschap om te weten welke wedstrijden de meeste value bevatten. Wedden op elk gevecht wat op de kaart staat, is niet verplicht en moet zelfs worden vermeden! Het is niet echt een goed plan om op een wedstrijd te wedden omdat je denkt dat een bokser zal winnen. Je moet ook inchecken in de rij tijdens een gevecht om er zeker van te zijn dat het een weddenschap is die het waard is om te doen.

Shop voor Sportsbooks

Als het tijd is om sites en online sportsbooks te onderzoeken, is het een beginnersfout om de eerste beschikbare optie te kiezen. Er zijn tal van opties om op boksen te wedden, en je verlamt jezelf door niet rond te shoppen voor de beste odds die aan je behoeften voldoen. Zorg ervoor dat je je onderzoek doet bij het kiezen van een site of meerdere sites om je weddenschappen te plaatsen!

Kies niet altijd je favoriete vechter

Dit is een veelgemaakte fout bij nieuwe sportgokkers en moet ten koste van alles worden vermeden. Emoties horen niet thuis bij het inzetten van je zuurverdiende geld, en beslissingen moeten worden genomen op basis van logica en onderzoek in plaats van voorkeur. Probeer je hart uit de keuze te halen en doe alsof het je niet kan schelen wie er wint voordat je je inzet doet.

Wat te vermijden bij het wedden op boksen

Bij het wedden op boksen komen fouten vaak voor. Veel nieuwe boks gokkers volgen dezelfde trends bij het maken van hun eerste paar weddenschappen, waardoor ze een lang en uitdagend leertraject volgen. Hieronder zullen we kijken naar enkele van de grootste missers bij het wedden op boksen.

Luisteren naar boks media

Hoewel uitstekende bronnen en journalisten uitzonderlijke informatie over boksen geven, kun je beter voorzichtig zijn met op wie je vertrouwt voor inzichten en advies! De boks- en sportmedia houden over het algemeen van hun hot takes voor een evenement. Uitspraken en voorspellingen worden meestal gedaan om een ​​reactie op te wekken. Het belangrijkste doel van veel nieuwsbronnen en websites is klikken, views, likes, shares en engagement. Niet zo zeer informeren.

Geloven van blessure rapporten

Geruchten over blessures en controverses die uit trainingskampen komen voor een gevecht zijn vrij standaard. De waarheid is dat strijders liegen. Normaal gesproken zou een jager nooit een echte blessure onthullen, omdat ze het kamp van de tegenstander geen kennis willen geven die vóór een gevecht tegen hen kan worden gebruikt. Een bokser zal eerder een blessure verdoezelen en die details pas vrijgeven nadat de bokswedstrijd heeft plaatsgevonden. Het is niet goed om te veel gewicht te hechten aan gelekte blessure details.

Wedden op zware favorieten

Underdogs winnen vaak, en met zoveel wedstrijden die het hele jaar door plaatsvinden, zijn er genoeg mogelijkheden om de juiste te verzilveren. Zoek naar de stijlen en fysieke kenmerken die geschikt zijn voor een underdog. Het lijkt misschien een zekerheid als de odds overweldigend zijn in het voordeel van één persoon, maar je moet rekening houden met de value en het risico van een weddenschap. 1000 euro riskeren om 10 te winnen is niet de beste methode

Wedden op enorme underdogs

Hoewel de beloningen van enorme underdogs voor iedereen verleidelijk kunnen zijn, is er vaak een reden waarom de odds zo overweldigend zijn. Grote prospects en kampioen vechters hebben vaak afstemming gevechten ter voorbereiding op belangrijke evenementen. Hoewel er in het verleden opmerkelijke verstoringen zijn geweest, is het geen goede strategie om erop te vertrouwen om geld te verdienen.

Geen onderzoek doen

In dit artikel hebben we de verschillende factoren besproken waarmee je rekening moet houden bij het wedden op boksen. Als je niet elk gevecht of elke bokser volledig onderzoekt, doe je alleen jezelf en je portemonnee pijn. Maak tijd vrij om je onderzoek te doen en weloverwogen beslissingen te nemen die voor jou werken.

Tot slot

Kijken naar boksen en er weddenschappen op afsluiten is een leuke bezigheid. Zet in het begin vooral klein in en kijk welke strategie het beste bij je past. Doe je huiswerk en maak er wat moois van. Wij wensen je veel geluk bij het wedden op boksen!

toggle off
Gokreclame uitschakelen.