Bekend van:

Wedden op cricket


Cricket is na voetbal een van de meest populaire sporten ter wereld, met meer dan 2,5 miljard deelnemers wereldwijd. Met voldoende gelegenheid om te wedden, moeten zowel ervaren als casual sportfans en gokkers weten hoe ze het beste wedden op een cricketwedstrijd. Wij geven je graag een overzicht van de verschillende vormen van cricket weddenschappen, de individuele weddenschappen die je kunt plaatsen, hoe je de weddenschappen kunt lezen en strategieën om op cricket te wedden en te winnen.

Soorten weddenschappen op cricket

Zoals bij alle sporten, is succesvol inzetten op cricket terugkeren naar de basis: weten hoe je moet wedden op een cricketwedstrijd. Kennis van de sport, de spelers en de competitie formaten zijn essentieel. Echter als je de beschikbare online sportweddenschappen niet kent, wordt het veel moeilijker voor je om succesvol te wedden op cricket en te winnen. Hieronder zetten we de meest populaire online gok formaten en de vele manieren om te wedden op een cricketwedstrijd uiteen.

Wedstrijdwinnaar

Een geldlijn weddenschap op de wedstrijdwinnaar is de meest populaire weddenschap in cricket, net als bij elke andere grote sport. Sommige bookmakers bieden de mogelijkheid om te wedden op een gelijkspel, afhankelijk van het wedstrijdformaat. Er zijn ook vaak “dubbele kans” cricket weddenschappen.  Dit is tevens een populair formaat voor voetbalweddenschappen, waarbij men kan wedden op een team om te winnen of gelijk te spelen. Voor beginnende gokkers of casual fans is wedden op de wedstrijdwinnaar een eenvoudige manier om wat inzetten aan een spel toe te voegen en op cricket te wedden.

Innings Runs

Wedden op de runs in een inning is een andere methode die veel mensen kiezen om te wedden op een cricketwedstrijd. Fans kunnen ervoor kiezen om het exacte aantal runs in een inning in te zetten. In sommige cricket formats, waaronder T20, zijn er enkel twee innings, waarbij elk cricketteam één keer slaat. In andere formaten zijn er vier of meer innings, waarbij de teams afwisselend aan slag slaan.

Over/Under Score

Een andere favoriete versie van een cricket-weddenschap is de Over / Under-weddenschap. Deze weddenschap begint met het wedkantoor dat een totale score plaatst waarvan zij denken dat het team aan het einde van een wedstrijd of serie zal hebben. Het is jouw taak om te beslissen of je denkt dat de werkelijke score van het team hoger of lager zal zijn dan dat aantal dat door de bookmaker wordt vermeld.

First Ball/First Over Cricket weddenschappen

Als gokkers op een directe uitkomst willen wedden, kunnen ze wedden op de uitkomst van de first ball of first over van een cricketwedstrijd. Sommige online goksites vermelden cricket odds voor specifieke resultaten van de eerste bal (een zes, vier, wicket, enz.), maar velen geven eenvoudigweg een Over / Under-run-totaal voor de eerste bal en de eerste over.

Speler en team totaal

Net zoals wedden op innings runs of first ball/first over uitkomsten, kunnen fans wedden op het totale aantal runs gescoord door een individuele speler of het totaal gescoord door een partij in de wedstrijd. Bookies bepalen de bij- en spelerstotalen, waarop fans Over / Under kunnen inzetten.

Soms kunnen bookmakers ook vermelden of een speler een century (100 runs) of een halve century (50 runs) zal bereiken als een afzonderlijke totale inzet. Sommige vermelden ook de mogelijkheid om in te zetten op het totale aantal gescoorde runs door een openingspaar.

Top Bowler

Als je op een aantal specifieke spelers wilt wedden, kun je overwegen een Top Bowler-weddenschap te gebruiken. Hier selecteer je de speler die volgens jou de meeste wickets zal nemen tijdens een wedstrijd of serie. Het is aan jou om te beslissen welke speler van beide teams deze titel zal verdienen. Als je correct kunt kiezen, word je beloond met een mooie uitbetaling van het wedkantoor.

Top Batsman

Een andere speler specifieke weddenschap is de Top Batsman weddenschap. Voor deze bet moet je selecteren welke speler volgens jou de meeste doelpunten zal scoren tijdens een wedstrijd of serie. Je kunt uit elke speler van beide teams kiezen. Aangezien deze weddenschap moeilijker te voorspellen is dan alleen maar kiezen welk team correct zal winnen, heeft het vaak hogere bijbehorende uitbetalingen als je in staat bent om het goed te gokken.

Team van Top Batsman

Als je niet wilt proberen de exacte speler te kiezen die de beste Batsman zal zijn, heb je een andere optie die het een beetje makkelijker maakt om het goed te doen. Met het team van de beste Batsman-weddenschap, hoef je alleen maar te beslissen uit welk team je denkt dat de beste Batsman zal komen. Aangezien je hier maar twee opties hebt om uit te kiezen, zijn je kansen om deze weddenschap te winnen veel hoger dan het correct kiezen van de beste slagman zelf.

Bowler Match weddenschappen

Als je op zoek bent naar een eenvoudigere versie weddenschap, bekijk dan de bowler match weddenschappen. Met deze inzetten hoef je maar één van de twee spelers te kiezen. Jij beslist welke van die twee spelers de meeste wickets zal pakken in de wedstrijd of serie.

Batsman Match weddenschappen

Net als de bowler match weddenschappen, maken batsman match weddenschappen het een beetje eenvoudiger om deel te nemen aan de beste batsman weddenschappen. Hier krijg je twee spelers om uit te kiezen. Selecteer gewoon de speler waarvan je denkt dat hij de meeste runs zal scoren tijdens het spel om dit type weddenschap te plaatsen.

Toernooiwinnaar

Als je op een crickettoernooi wilt wedden, dan is een van de weddenschappen die je kunt plaatsen, op de regelrechte winnaar van dat toernooi. Hier moet je selecteren welk team volgens jou boven alle anderen zal uitstijgen om het toernooi te winnen. Wanneer je de weddenschap gaat plaatsen, zal de bookmaker de bijbehorende regels voor alle teams in het toernooi weergeven. Selecteer gewoon het team waarvan jij denkt dat het alles zal winnen en hoop er het beste van.

Serie winnaar

Als cricket kijken of wedden op cricket nieuw voor je is, weet je wellicht niet dat het heel gewoon is dat twee teams aan een reeks wedstrijden deelnemen. In plaats van slechts één game te spelen, spelen ze vaak meerdere games achter elkaar. Met een weddenschap op de winnaar van een serie, kies je welke van de twee teams volgens jou als beste zal eindigen aan het einde van de reeks wedstrijden. Besef dus dat je de winnaar voor de hele serie kiest, in plaats van slechts één van de individuele wedstrijden.

Seriescore

Je kunt ook inzetten op de score van de serie. Hier wed je op wat de uiteindelijke algemene score van de serie zal zijn. De opties van de bookmaker zijn ongeveer hoeveel wedstrijden elk team in de serie zal winnen. Kies gewoon degene waarvan jij denkt dat dit het eindresultaat zal zijn en wacht om te zien of je de juiste keuze hebt gemaakt.

Live wedden op cricket

Veel bookmakers staan ​​ook live wedden toe, waarbij fans tijdens een wedstrijd op veel van de bovenstaande formaten kunnen wedden. Naast de steeds veranderende odds voor standaard formaten, kunnen live in-play cricket weddenschappen unieke formaten bevatten. Denk bijvoorbeeld aan de uitkomst van de volgende bal of die daarna. Er zijn voldoende kansen voor mensen die op nieuwe manieren op cricket willen wedden.

Cricket Prop-weddenschappen

Gedurende cricket prop-weddenschappen kunnen fans wedden op in-game-evenementen die geen invloed hebben op het uiteindelijke resultaat van het spel. Dit is een mogelijkheid om de manier waarop je op cricket inzet te diversifiëren. Afhankelijk van het spel of format, kunnen sommige gokmarkten tientallen prop-weddenschappen hebben voor een bepaald spel. Hieronder staan ​​enkele van de meest populaire cricket props voor fans die onderzoeken hoe ze op cricket kunnen wedden en winnen.

Munten opgooien

Je kunt wedden op welke kant de eerste opgooi van een cricketwedstrijd zal winnen en bij sommige bookmakers kunnen fans wedden op welke kant van de munt zal winnen – kop of munt.

Top batsman/top bowler

Fans die op zoek zijn naar hoe ze kunnen wedden op cricket sterren in plaats van simpelweg wedstrijden of resultaten te matchen, kunnen terecht bij top batsman of top bowler props. Een top batsman-weddenschap kan zijn op welke individuele speler de meeste runs zal scoren, of soms gewoon van welk team de leidende run scorer is. Een top bowler weddenschap zal zijn op welke bowler de meeste wickets zal nemen in een wedstrijd.

De meeste zessen

Net als bij een prop-weddenschap voor een top batsman, kunnen fans wedden op welke speler of welk team de meeste zessen heeft gedurende een wedstrijd.

Cricketwedstrijd odds

Het lezen van standaard cricketwedstrijd kansen is niet anders dan bij andere grote sporten. Een geldlijn weddenschap – of gewoon de winnaar van het spel kiezen – is de meest populaire manier om op cricket te wedden. De quoteringen voor een geldlijn-weddenschap in een cricketwedstrijd zien er als volgt uit:

  • Australië -200
  • Zuid-Afrika +170

De bovenstaande quotes zijn gegeven in Amerikaanse quoteringen, waarbij de favoriet wordt weergegeven met de min (-) en de underdog met de plus ( +). In het bovenstaande voorbeeld, als iemand € 100 zou inzetten op de +170 underdog, Zuid-Afrika, en ze zouden winnen, zou de gokker € 170 winst maken (hun inzet van € 100 terugkrijgen en € 170 meer). Als iemand € 100 zou inzetten op de favoriet van -200, Australië, en zou winnen, zou hij € 50 winst maken (hun inzet van € 100 terugkrijgen en € 50 meer).

Andere noteringen waarin de kansen worden vermeld, zijn Decimale kansen (1,9), waarbij je potentiële rendement wordt vermenigvuldigd met de vermelde kansen. Of Fractionele kansen (3/2), die in een verhouding het bedrag vertegenwoordigen dat je zou winnen in vergelijking met het bedrag dat je zou moeten winnen.

Cricket evenementen om op te wedden

Net als andere populaire internationale sporten, heeft cricket veel verschillende competitie formaten en evenementen die het hele jaar door plaatsvinden. Als je wilt wedden op een cricketwedstrijd, die je eerst te bepalen op welk format en welke competitie je wilt wedden.

Indian Premier League Cricket – T20

De IPL bestaat uit acht teams uit Indiase steden en staten en heeft elk jaar tussen maart en mei een schema van 14 wedstrijden. De IPL wordt gespeeld in een T20 cricket-formaat, met enkel twee totale innings (één per zijde) van maximaal 20 overs elk. Vanwege het gecomprimeerde format zijn veel van de speler props en team totalen veel lager dan bij andere formaten. De IPL en zijn Australische tegenhanger Big Bash League kunnen de perfecte competities zijn voor fans die net leren wedden op cricket. Dit vanwege de kortere speelduur en de aanvallende speelstijl.

One Day Internationals

Het One Day International cricket-formaat, gewoonlijk ODI genoemd, is voor wedstrijden tussen de beste cricketlanden ter wereld. Net als T20 wordt een ODI in twee innings gespeeld, waarbij elke partij enkel één keer aan slag mag. Echter in de ODI-indeling is het maximale aantal overs meer dan 20, vaak 50, en kunnen games meer dan acht uur duren. Voor fans die willen wedden op cricket wedstrijden tussen internationale tegenstanders, is dit het format dat wordt gebruikt in de ICC Wereldbeker.

Test Match Cricket

Terwijl T20 en ODI cricket in opkomst zijn, zullen ervaren cricket fans en gokkers bekend zijn met test match cricket, beschouwd als de puurste vorm van de sport. Test match cricket dateert uit het einde van de 19e eeuw en is een dagenlange versie van de sport die bestaat uit vier innings en honderden overs. Beide partijen slaan tweemaal per wedstrijd en wisselen af ​​met fielden en bowlen tot 90 overs per dag, of totdat het slagteam is uitgeworpen.

Als je weet hoe je op cricket moet wedden, ben je nu wellicht bereid om op elke cricketwedstrijd of -format te wedden. Gelukkig is het een van de meest beoefende sporten ter wereld, dus je zult geen problemen moeten hebben om een ​​evenement te vinden om op te wedden.

Concluderend

Wedden op cricket is een fantastische manier om je nog meer in een van je favoriete sporten te verdiepen. Als je net begint met wedden op cricket, neem dan de tijd om je huiswerk te doen. Je zult willen beginnen met het inzetten van kleinere hoeveelheden geld op enkele van de meer basale weddenschappen hierboven. Naarmate je verder komt en een hoger comfortniveau krijgt, kun je beginnen te spelen met de meer complexe bets die we hierboven hebben beschreven. We wensen je veel succes met je cricket weddenschappen!

toggle off
Gokreclame uitschakelen.