Bekend van:

Wedden op formule 1


Omdat de Formule 1 (F1) de afgelopen jaren steeds populairder is geworden, is er een toenemende belangstelling voor wedden op deze toffe autosport. Als speler heb je een aantal gok opties tot je beschikking. Veel gokkers kunnen gemakkelijk weddenschappen plaatsen op de Formule 1 op precies dezelfde manier waarop ze een weddenschap zouden plaatsen in een andere autosport of sport in het algemeen. Wij geven beginnende F1-gokkers de stappen om te zien hoe je op Formule 1 kunt wedden.

1. Vind een bookmaker die Formule 1 weddenschappen aanbiedt

De eerste stap om te wedden op Formule 1 is het vinden van een online wedkantoor dat gokmarkten in de Formule 1 aanbiedt. Elke gokker heeft verschillende voorkeuren voor het plaatsen van weddenschappen op de Formule 1 en er zijn een aantal geweldige Formule 1-bookmakers om uit te kiezen.

Vragen die je kunt stellen bij het kiezen van de juiste bookmaker voor Formule 1-weddenschappen zijn onder meer:

 • ​​Heeft de bookmaker een licentie en wordt deze gereguleerd?
 • Biedt de bookmaker concurrerende weddenschappen aan?
 • Biedt de bookmaker meerdere soorten gokmarkten aan?
 • Biedt  de bookmaker snelle uitbetalingen en meerdere betalingsopties?

2. Kies een Formule 1-wedmarkt om op te wedden

Nadat je je hebt aangesloten bij een bookmaker die weddenschappen in de Formule 1 aanbiedt, moet je als gokker de beschikbare gokmarkten begrijpen om op te wedden. Afhankelijk van de bookmaker is er een bepaald scala aan gokmarkten om uit te kiezen bij het wedden.

Formule 1-wedmarkten om op te wedden en uit te kiezen zijn onder meer:

 • ​​F1 Driver World Championship-wedmarkt: dit is de meest populaire en meest liquide gokmarkt in Formule 1-weddenschappen met veel gok actie. Meestal heeft deze markt voor rechtstreekse weddenschappen het meeste geld en de meeste weddenschappen in de sport van F1. Het is in wezen wedden op welke coureur het wereldkampioenschap zal winnen in een bepaald raceseizoen. Voorbeelden van wedden op deze markt zijn wedden op Lewis Hamilton, Max Verstappen, Carlos Sainz of Pierre Gasly om het wereldkampioenschap te winnen. Of welke coureur dan ook aan je gok voorspellingen voldoet om de kampioen te worden.
 • F1 Constructors World Championship Wedmarkt: Dit is een markt waar een gokker een weddenschap plaatst op het Formule 1-team waarvan zij denken dat het aan het einde van een heel seizoen het F1 Teams Wereldkampioenschap zal winnen. Voorbeelden zijn wedden op Ferrari of McLaren om het kampioenschap in een bepaald jaar te winnen.
 • F1 Grand Prix Race Wedmarkten: Dit is een andere veel voorkomende gokmarkt waarbij gokkers wedden op de resultaten van een individueel of enkel race-evenement. Dat wil zeggen wie de race winnaar zal zijn. Voorbeelden zijn weddenschappen dat Sergio Perez, Daniel Ricciardo of Lewis Hamilton de Grand Prix van Spanje of de Grand Prix van de Verenigde Staten winnen.
 • F1 Practice Sessions Wedmarkten: Dit zijn gokmarkten waarbij een gokker een weddenschap plaatst op wie het snelst zal zijn in de oefensessies van een Formule 1 Grand Prix-race-evenement.
 • F1 Qualifying Wedmarkten: Een gokker kan weddenschappen plaatsen op de coureur of het team waarvan hij denkt dat hij zich kwalificeert op pole position of in de top drie. Door de gok favoriet te volgen, krijgen gokkers meestal een idee van wie zich op pole kan kwalificeren voor een specifiek race-evenement. Een voorbeeld van wedden op de kwalificerende gokmarkten is wedden op George Russell om zich te kwalificeren op pole position voor de Grand Prix.
 • F1 Classificatie Wedmarkten: Dit is wedden op welke coureurs en teams of hoeveel coureurs of teams de geblokte vlag aan het einde van een race zullen halen.
 • F1 Snelste ronde wedmarkten: Dit is een andere beschikbare gokmarkt waarbij een gokker kan wedden op welke coureur / team de snelste ronde in de race heeft. De leeftijd van de banden, de tijd in de race en de weersvoorspelling zullen een grote rol spelen in wie de snelste tijden.
 • F1 Podium Wedmarkten: Dit is een andere gokmarkt die beschikbaar is voor F1-gokkers waarbij een weddenschap wordt geplaatst op welke coureur of team eindigen in de top 3 (podium) aan het einde van de race. Het kiezen van coureurs en teams die gedurende het seizoen een constant tempo hebben laten zien, is het beste voor dit soort weddenschappen.
 • F1-coureurs Head-to-head-wedmarkten: Hierbij kiest een bookmaker twee coureurs om het tegen elkaar op te nemen en als gokker kun je kiezen in wie jij denkt dat voorop zal eindigen in het kampioenschap of tijdens een Grand Prix evenement. Een voorbeeld in het verleden zou zijn wedden op wie als eerste zal eindigen tussen Michael Schumacher en Fernando Alonso.
 • F1 Constructors Head To Head Wedmarkten: Dit is een beschikbare gokmarkt waarbij een speler kiest welk team voor een ander team zal eindigen in een specifiek race-evenement of raceseizoen. Een voorbeeld zou zijn wie als eerste zal eindigen tussen de Red Bull Racing en Ferrari F1-teams.
 • F1 Safety Car-wedmarkten: Dit zijn gokmarkten waarbij een speler een weddenschap plaatst op het al dan niet plaatsvinden van een volledige safety car-periode of een virtuele safety car-periode bij een specifieke Grand Prix. Track geschiedenis en weerrapporten helpen jou als gokker om de waarschijnlijkheid van een safety car op een bepaald racecircuit te begrijpen.
 • F1 Prop Wedmarkten: Ook bekend als “F1 specials” of “proposition bets”, dit zijn unieke weddenschappen die specifiek zijn voor een race-evenement of wedstrijdseizoen. Een voorbeeld van een Formule 1 prop weddenschap is wedden op welke coureur volgens jou de eerste zal zijn die zich terugtrekt uit de race.

Wanneer een gokker van plan is een weddenschap te plaatsen op de Formule 1, staan op bovenstaande lijst de gokmarkten waaruit een speler kan kiezen. Sommige van deze markten zullen pas ongeveer een week voor een race-evenement beschikbaar worden gesteld door de bookmaker, dus geen paniek wanneer je deze markten langer dan een week na een race-evenement niet op de website van het wedkantoor ziet.

Weddenschappen plaatsen in Formule 1 coureurs-wedmarkten

Als nieuwe gokker kun je per race een coureur of coureurs kiezen om op te wedden of om het Wereldkampioenschap te winnen. Je kunt ook head-to-head-weddenschappen op coureurs of coureurs-prop-weddenschappen plaatsen. De meest populaire coureurs om op te wedden in de Formule 1 zijn:

 • Lewis Hamilton: De Britse coureur is geen onbekende in winnen en is erg geliefd onder F1-gokkers. Nieuwe spelers doen er goed aan de kansen bekijken die voor hem worden aangeboden in verschillende F1-wedmarkten.
 • Max Verstappen: Max is een onze nationale held! Een zeer populaire Nederlandse F1-coureur en hij wordt vaak aangeboden in prop weddenschappen bij verschillende bookmakers.
 • Charles Leclerc: Charles is een coureur uit Monaco die voor Ferrari racet en is graag gezien onder F1-gokkers omdat bookmakers hem soms geweldige kansen bieden tijdens een raceweekend.
 • Carlos Sainz: De Spaanse coureur is een andere populaire F1-coureur onder F1-gokkers en er is soms grote value voor een Carlos Sainz-podium weddenschap.
 • Lando Norris: Lando is een Britse F1-coureur en heeft laten zien dat hij een constant tempo heeft met zijn team gedurende een raceseizoen. Hij is een geliefde coureur die door veel F1-gokkers wordt ingezet.
 • Sergio Perez: De Mexicaanse F1-coureur heeft zijn fortuin zien veranderen sinds hij lid werd van een topteam in Red Bull en is erg populair onder fans en F1-gokkers.

Weddenschappen plaatsen in Formule 1 Constructors Wedmarkten

Nieuwe F1-gokkers kunnen ook wedden op een team dat het F1 Constructors World Championship wint of race per race wedden op een F1-team. De meest populaire teams / constructeurs om op te wedden in de Formule 1 zijn:

 • Scuderia Ferrari: Het Italiaanse Ferrari-team is een zeer gewild team om op te wedden.
 • Red Bull Racing: Het Red Bull F1 Racing Team is een favoriet team voor f1-gokkers om op te wedden, omdat ze ​​elk seizoen zo routinematig vooraan staan op de grid.
 • Mercedes Benz F1 Team: Het Mercedes Benz F1 Team is een zeer sterke ploeg die altijd vooraan staat op de grid en Formule 1-gokkers plaatsen regelmatig weddenschappen op dit team.

3. Kies een formule 1 Wedstrategie

De derde stap bij het wedden op Formule 1 is het kiezen van een wedstrategie die je op jouw weddenschappen kunt toepassen. Een gokstrategie is een set regels of een methode die bepaalt hoe je op de verschillende Formule 1 evenementen wedt.

Een gokstrategie kan een gokker helpen om

 1. succes te behalen in autos portweddenschappen
 2. een consistente en winstgevende voorsprong te krijgen bij het wedden
 3. goktips te genereren en een voorspellingsmodel te ontwikkelen
 4. de langzaamste bestuurders op de grid uit te filteren bij het wedden.

Er zijn meerdere Formule 1 gok strategieën om uit te kiezen, waaronder:

 • De pole position driver in een natte race: Dit is een strategie die beschikbaar is voor gokkers die lay-weddenschappen kunnen plaatsen in de Formule 1. Een lay-weddenschap is wedden tegen iets. In dit voorbeeld is de strategie om te wachten op een natte race en de coureur die zich kwalificeert op pole te leggen om door te gaan en de race te winnen. Een natte race is moeilijker te winnen omdat een coureur veel gemakkelijker fouten kan maken.
 • Wed op de coureur die laat in de race de pits ingaat om de snelste ronde te rijden: Wanneer een coureur laat in de race de pits ingaat, is zijn brandstofbelasting veel lager en heeft hij nieuwe banden. Hierdoor heeft het team een grote kans om de snelste ronde neer te zetten. Dit is een strategie die door sommige gokkers wordt gebruikt om value te vinden in F1-weddenschappen.
 • In-Play Live Scalping De coureur op de laatste plaats in een natte race: Dit is een strategie waarbij een gokker een weddenschap plaatst op de coureur op de laatste plaats in een F1-race bij nat weer en snel winst maakt als de back marker andere coureurs inhaalt. Op nat wegdek kunnen coureurs gemakkelijker inhalen en is er meer kans op fouten vooraan, wat betekent dat de kansen kleiner kunnen worden en je als gokker snel winst kunt maken.

Dit zijn maar enkele gok strategieën die worden gebruikt door spelers die in de Formule 1 wedden. Wanneer je als nieuwe gokker leert hoe te wedden op de Formule 1, is het het beste dat je je vertrouwd maakt met een gokstrategie om je te helpen je Formule 1 wed reis op de juiste manier te beginnen.

Sommige bookmakers zullen een bepaald type weddenschap niet aanbieden, zoals lay-weddenschappen, dus probeer een wedkantoor te vinden die het type weddenschap aanbiedt wat jij fijn vindt.

4. Plaats de Formule 1 weddenschap 

De vierde en laatste stap bij het plaatsen van een weddenschap op F1 is om de weddenschap daadwerkelijk te plaatsen bij wedkantoren of bookmakers.

Zodra een nieuwe gokker zich heeft aangemeld bij een bookmaker, een gokmarkt in de F1 heeft gekozen om op te wedden en een Formule 1-wedstrategie heeft, is de speler klaar om een ​​weddenschap te plaatsen.

De 3 beschikbare methoden voor het plaatsen van weddenschappen op Formule 1 zijn:

 1. Een weddenschap plaatsen op de website / app van de bookmaker.
 2. Een fysieke wedkantoor bezoeken en een weddenschap plaatsen aan de balie.
 3. De bookmaker bellen via de telefoon een weddenschap te plaatsen.

Zodra de weddenschap is geplaatst, kan een gokker gewoon naar het evenement kijken en wachten om te zien of de weddenschap een winnaar of verliezer is. Als je wint met jouw weddenschap, hebben bookmakers de neiging om deze relatief snel af te handelen en uit te betalen. Meestal binnen een dag (dit kan in zeldzame gevallen tot 5 dagen duren).

Tips voor nieuwe Formule 1 gokkers

Inzetten op Formule 1 kan spannend zijn, vooral als het je eerste keer is dat je op de autosport wedt. Enkele tips om op te letten voor beginnende gokkers in de Formule 1 zijn:

 • Bekijk weerberichten: weersomstandigheden kunnen een dramatische invloed hebben op de uitkomst van een race of kwalificatie-evenement. Een coureur die niet bijzonder snel is op droog wegdek kan een zinderend tempo hebben op nat wegdek. Dus beginnende gokkers moeten voorbereid zijn op verrassingen op nat wegdek.
 • Het aantal wereldkampioenschappen dat een coureur heeft, is geen goede indicator van de huidige vorm van een coureur: het feit dat een coureur meerdere wereldkampioenschappen heeft gewonnen, betekent niet dat hij of zij succesvol zal zijn in een specifiek raceseizoen of race-evenement. De auto speelt een veel grotere rol in hoe goed ze het zullen doen.
 • Het race formaat kan veranderen tussen Grand Prix-evenementen: er zijn sprint kwalificatie races op sommige circuits op de kalender, terwijl er geen andere races zijn en dit kan een grote impact hebben op de algehele prestaties.
toggle off
Gokreclame uitschakelen.