Bekend van:

Wedden op gele of rode kaarten


Staat er bijvoorbeeld een derby of een belangrijke wedstrijd op het programma? Dan is het niet altijd interessant om op bijvoorbeeld de winnaar of aantal doelpunten te wedden. Dergelijke wedstrijden zijn namelijk vaak heel spannend, maar qua niveau niet al te best. Bij dergelijke wedstrijden is het daarom interessanter om op kaarten te wedden. Bij het inzetten op kaarten heb je de nodige mogelijkheden. Je hebt hierbij de keuze uit meerdere inzetmogelijkheden, waardoor je altijd de gewenste kaarten-weddenschap kunt zetten. In dit artikel vertellen wij je graag meer over het wedden op gele of rode kaarten. Daarbij geven wij je ook alvast wat handige tips.

Hoe werkt het wedden op gele of rode kaarten precies?

Bij dit wedtype zet je in op de kaarten die in een wedstrijd getrokken worden. Hierbij heb je de keuze uit twee mogelijkheden:

  • Je zet in op de hoeveelheid kaarten. Zo is het mogelijk om in te zetten op bijvoorbeeld 5 of meer kaarten. Of de kleur hierbij rood of geel is, is eigenlijk niet van belang.
  • Je zet in op een specifieke speler. Het is ook mogelijk om in te zetten op een kaart voor een specifieke speler. Verwacht je bijvoorbeeld dat een centrale verdediger in de komende wedstrijd geel gaat pakken? Dan kun je hier op inzetten.

Eigenlijk bestaat er nóg een variant. Je kunt namelijk ook soms inzetten of er wel of niet een rode kaart valt. Met name bij beladen wedstrijden kan dit een interessant wedtype zijn. Maar, of je daadwerkelijk op dit wedtype in kunt zetten, hangt af van de wedstrijd en de bookmaker waar je gebruik van maakt.

Inzetmogelijkheden en uitkomstmogelijkheden

Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen, kun je uit meerdere weddenschappen kiezen. Zo is het dus mogelijk om op de hoeveelheid kaarten in te zetten. Van deze soort inzetmogelijkheid bestaan weer twee verschillende mogelijkheden:

  • Aantal kaarten: bij sommige bookmakers kun je inzetten op de hoeveelheid kaarten in een wedstrijd. Hierbij kun je bijvoorbeeld kiezen voor een lijn van 4,5. Verwacht je dat er minstens 5 kaarten vallen? Dan zet je in op over. In het andere geval zet je in op under.
  • Aantal punten: sommige bookmakers maken gebruik van een puntensysteem. Bij dit puntensysteem heeft een gele kaart 10 punten aan waarde en een rode kaart 25 punten. Je kunt vervolgens inzetten op bijvoorbeeld over 55 punten. Indien in de wedstrijd 4 gele kaarten en 1 rode kaart getrokken hebt, win je deze weddenschap. De totale puntenhoeveelheid daarvan is immers 65 punten.

Wat van deze twee opties de beste keuze is? Eigenlijk zijn beide opties prima te noemen. Het ligt er maar net aan waar de bookmaker zelf voor gekozen heeft. Veel bookmakers kiezen voor de hoeveelheid kaarten, terwijl er ook bookmakers zijn die voor het puntensysteem kiezen. In principe maakt het niet heel veel uit; je zet in op veel of weinig kaarten.

Wat de uitkomstmogelijkheden bij deze weddenschap zijn? Vrij simpel: je wint de weddenschap of je wint de weddenschap niet. Heb je ingezet op minder dan 4,5 kaarten? Als er bijvoorbeeld 2, 3 of 4 kaarten getrokken worden, win je deze weddenschap. De kleur van de kaarten maakt hierbij niet uit. Heb je ingezet op een puntenaantal? Dan maakt de kleur van de kaarten dus wél uit.

Een andere optie die je hebt, is om op een specifieke speler in te zetten. Verwacht je bijvoorbeeld dat de verdediger van Cambuur komend weekend geel gaat pakken? Dan is het mogelijk om hier bij enkele bookmakers op in te zetten. De kans dat deze weddenschap goed uitpakt, ligt heel erg aan het type speler. Maar, de bookmaker stemt de odd daar uiteraard op af. Mocht je een vrij bijzondere gele kaar goed voorspeld hebben, kun je hier oprecht veel geld mee verdienen.

Ook hierbij is de uitkomstmogelijkheid weer simpel: je hebt de weddenschap goed of fout. Hierbij maakt de kleur van de kaart in veel gevallen overigens niet uit. Dit verschilt wel van bookmaker tot bookmaker, dus doe hier goed onderzoek naar.

Waarom kiezen veel mensen voor wedden op kaarten?

De redenen hiervoor zijn divers. Sommige mensen doen het omdat het hiermee mogelijk is om veel geld te verdienen. Of je hier daadwerkelijk geld mee gaat verdienen, is uiteraard wel afhankelijk van de exacte weddenschap. De hoeveelheid kaarten speelt hierbij een rol, maar ook de speler waar je op wedt. De kans dat een vleugelaanvaller een gele kaart krijgt, is immers kleiner dan de kans dat een verdediger een gele kaart krijgt.

Daarnaast is dit in sommige wedstrijden gewoonweg de meest interessante wedmogelijkheid. Dat is bijvoorbeeld het geval bij wedstrijden die op voorhand al verhit zijn. Denk hierbij aan spannende degradatiewedstrijden, aan spannende titelwedstrijden, aan finales of aan derby’s. Veel van deze wedstrijden zijn verhit, terwijl het niveau van de wedstrijden nogal tegenvalt.

Verder maakt deze weddenschap het kijken naar een weddenschap leuker. Heb je bijvoorbeeld op een x aantal kaarten ingezet? Dan kun je opeens wel genieten van spelers die protesteren en daar geel voor krijgen.

Waar kun je een weddenschap op kaarten inzetten?

Bij meer en meer bookmakers is het mogelijk om op kaarten in te zetten. Hoe je dit precies kunt doen, verschilt wel van bookmaker tot bookmaker. Zo is het bij sommige bookmakers niet mogelijk om op een gele kaart van een specifieke speler in te zetten. Bij die bookmaker is het dan wellicht wel mogelijk om in te zetten op een hoeveelheid aantal kaarten.

Ook het soort wedstrijd speelt hier een rol bij. Is het een wedstrijd uit een grote voetbalcompetitie? Dan is de kans groot dat je hier bij de meeste bookmakers op kaarten in kunt zetten. Gaat het om een wedstrijd uit een kleine en onbekende voetbalcompetitie? Dan is het bij weinig bookmakers mogelijk om op kaarten in te zetten.

Wil je weten wat voor jou de beste bookmaker is? Wij hebben alle bookmakers aan de tand gevoeld en hier uitgebreide reviews over geschreven. Check deze reviews en maak een goede vergelijking voor jezelf!

toggle off
Gokreclame uitschakelen.