Bekend van:

Wedden op golf


Hoewel het de intensiteit en grove opwinding van andere professionele sporten mist, is golf nog steeds een van de meest populaire sporten om op te wedden in de lente- en zomermaanden. De belangstelling is meestal het grootst voor de vier grote toernooien – Masters, PGA Championship, US Open en Open Championship – maar gokkers kunnen hun bet maken voor elke PGA Tour-stop op het seizoen lange schema. Eerdere majors waren al vol spanning, terwijl een aantal jonge golf sterren hun komst hebben aangekondigd. Golf heeft zijn verouderde elitaire manieren achter zich gelaten voor een lekker helderdere en plezierigere ervaring – als het gaat om zowel kijken naar als wedden op golf.

Golf weddenschappen uitgelegd

Met meer dan 140 spelers in het gemiddelde evenement, zijn er natuurlijk leuke prijzen voor golf gokkers. Zoals bij elke sport zijn er de favorieten, de middenklasse en de rangorde buitenstaanders om uit te kiezen. In dit post-Tiger Woods-tijdperk komt het zelden voor dat een golfer minder dan 4,0 wint voor een regelrechte toernooiwinst, dus zelfs favorieten kunnen nog steeds een soort van value bieden. De overgrote meerderheid van elk golfveld zal stijgen met meer dan 101,0 vanwege de kracht van de top van de markt.

Houd er rekening mee dat een golfer van de ene week kan worden geprijsd als een ‘no-hoper’ om de volgende week als een van de favorieten te worden aangemerkt. Slechts één goede finish kan een golfer zien veranderen van een 201,0 buitenstaander, naar een 34,0 shot de week erna. Dit kan de andere kant op in ons voordeel werken, aangezien een golfer die een week lang met 26,0 shot afgaat, kan onderpresteren en de cut kan missen en als daardoor snel uitwijkt naar 61,0 en de gemiddelde golfer een veel betere waarde kan bieden.

Wat betekenen de kansen voor golf weddenschappen?

Als een speler wordt vermeld met een quotering van 34,0 om een ​​toernooi te winnen, wat betekent dit dan? Wed kansen vertegenwoordigen een waarschijnlijkheid (vaak aangeduid als de ‘impliciete kans’) dat een bepaalde uitkomst optreedt. Dus als een speler op 34,0 staat om een ​​golftoernooi te winnen, weerspiegelen deze kansen wat de bookmaker denkt dat de kansen van de speler om het toernooi te winnen zijn.

Wat is een value bet?

De sleutel tot succes op lange termijn bij golf weddenschappen is om alleen te wedden als de kansen waardevol zijn. Een zogenaamde value bet. Dat is cruciaal. Als je gokt zonder enige overweging voor de value, is de kans groot dat je op lange termijn een verliezer bent. Het soort klanten waar bookmakers dol op zijn.

Telkens wanneer de waarde groter is dan 0, hebben we een zogenaamde value-weddenschap. Wanneer we een quotering van 8,0 hebben en onze ingeschatte waarschijnlijkheid 15% is, zit er 20% waarde in de aangeboden quotering van 8,0.

Als je consistente winsten wilt maken bij het wedden op golf, dan moet je de waarschijnlijkheid van een bepaalde uitkomst nauwkeuriger inschatten dan de odds van de bookmaker. Als je dit keer op keer kunt doen, ben je een winstgevende golf gokker op de lange termijn. Dus in ons voorbeeld hebben we vastgesteld dat de speler 15% kans had om het toernooi te winnen, terwijl de bookmaker-odds van 8,0 een kans van 12,5% weerspiegelde. Dit is een waardevolle kans voor ons omdat we geloven dat de kans dat de speler het toernooi wint groter is dan de kans die wordt weergegeven door de odds van de bookmaker.

Soorten golf weddenschappen

Er zijn een aantal manieren waarop je op golf kunt wedden. Hier bekijken we de meest populaire manieren.

Regelrechte winnaars

De meest gebruikelijke manier om op golf te wedden, is door te kiezen welke speler het toernooi zal winnen (outright). De gemakkelijkste vergelijking hiermee is de geldlijn inzet, waarbij je jouw speler direct moet laten winnen om de weddenschap uit te laten betalen. Outrights wedden gaat er dus gewoon om op een man om het toernooi te wedden. Deze bieden naar onze mening de beste longshot-opties in elke sport. Zelfs de favoriet om een evenement te winnen, betaalt meestal minimaal 5-1. Het is ook een sport waarbij de kansen van 100-1 of hoger vrij vaak toeslaan.

Plaats/eindpositie weddenschappen

Golf gokkers kunnen deze gebruiken om te wedden op welke spelers de vijfde, tiende of eenentwintigste zullen worden. Deze bieden uiteraard minder uitbetaling dan outright bets, maar kunnen je bookmaker saldo goed overeind houden terwijl je wacht op een outright winnaar. Het winnen van een golftoernooi vereist meestal een beetje geluk, maar hierdoor kunnen gokkers een uitbetaling krijgen wanneer een golfer zich een weg baant naar de beker.

De meeste van de beste weddenschappen elke week komen van de top 20 op spelers die in goede vorm zijn en een goede speelgeschiedenis hebben. Meestal krijg je nog steeds minstens even veel geld op de meeste van deze spelen. Veel bookmakers zullen echter dead-heat-regels toepassen op weddenschappen op de finishpositie. Als jouw golfer in een gelijke stand van vijf punten eindigt voor de 20e en je zet hem in op Top 20, dan wint je enkel 1/5e van je inzet.

Natuurlijk zijn voor veel van de favorieten hun kansen om in de top-10 te eindigen kleiner dan hun winstkansen, maar het stelt je in staat om een ​​beetje te ontspannen als je speler een paar slagen laat vallen. Deze weddenschappen zijn een geweldige manier om enige value in een buitenstaander te vinden, van wie je wellicht niet denkt dat hij kans maakt om te winnen. Als een golfer twee ronden een sterke opening heeft, maar vervaagt in de slotfase, kan hij nog steeds in de top-10 eindigen. Wat betekent dat je een uitbetaling zou ontvangen.

To make the cut

Inzetten op spelers om ‘the cut’ te halen is een manier om een ​​uitbetaling te verdienen voordat het toernooi is afgelopen. ‘The Cut’, wordt halverwege het toernooi ingesteld en is vastgesteld op een specifieke score. Laten we zeggen dat de cut een +2 boven par is, elke speler met +3 of slechter gaat niet door naar de laatste twee dagen van het toernooi en heeft de cut gemist.

Als je echter op een speler hebt gewed om de cut te halen, en hun score is +2 of beter, dan is je weddenschap een winnaar. Vaak zijn de kansen bij de favorieten erg klein om de cut te halen, maar je kunt een aantal grote kansen verzilveren voor de buitenstaanders om twee rondes een goede opening te hebben.

Ronde leider

Net als bij de outright winnaarsmarkt, kunnen gokkers wedden wie de leider zal zijn na de openingsronde, of zelfs de tweede ronde. De speler die je terugkrijgt, hoeft het toernooi niet te winnen en alleen het toernooi te leiden aan het einde van de gespecificeerde ronde om deze weddenschap uit te betalen.

Speler versus speler

In plaats van te wedden op één speler versus het hele veld, kun je de ene speler tegen de andere inzetten in head-to-head golf weddenschappen, vergelijkbaar met een geldlijn. Goksites voor golf bepalen welke speler de hoogste eindpositie zal neerzetten en je kunt kiezen welke speler volgens jou het betere toernooi zal hebben.

Dit wordt ook wel three-way golf weddenschap genoemd. Deze kansen brengen simpelweg de drie spelers die in dezelfde groep spelen bij elkaar, en de kans van de laagst scorende speler is de favoriet. Golfers worden vaak ingedeeld in verschillende categorieën. Vanwege het grote aantal spelers in golftoernooien, zullen bookmakers markten aanbieden op de topspeler uit bepaalde landen.

Golf toekomst weddenschappen

Toekomst kansen om de grote toernooien te winnen zijn vaak ruim voor de week van het evenement geopend, soms zelfs maanden. De markt voor golf weddenschappen voor die grote toernooien komt maanden voordat ronde 1 begint in actie.

Match ups

Gokkers kunnen de ene golfer ook rechtstreeks tegen de andere opnemen. Meestal zullen het spelers zijn die dicht in de buurt komen van dezelfde absolute kansen, dus je zult lijnen zien die vrij dicht bij -110 liggen. Je zult nooit een Dustin Johnson vs. Jim Furyk match up gepost zien.

Dit zijn geweldige plekken om golfers in slechte vorm te targeten en ze te laten vervangen wanneer ze het opnemen tegen golfers die beter hebben gespeeld. Bepaalde banen zullen ook een voorkeur hebben voor een specifiek type speler, of het nu een man is die een mijl van de tee raakt, een sterk benaderingsspel heeft of sterk afhankelijk is van zijn short game.

Dit is de kans om te bepalen welk type speler bij de baan past en die spelers in te zetten tegen anderen die niet zo sterk zijn in die gebieden. Dit soort weddenschappen kan voor het volledige toernooi zijn of slechts voor één specifieke ronde.

Prop weddenschappen

Ten slotte zullen we kijken naar prop weddenschappen. We zien golfers meestal gegroepeerd in verschillende categorieën. Bookmakers splitsen ze vaak op in land van herkomst, dus je kunt wedden op de beste Amerikaan, Engelsman, Spanjaard enzovoort. We zullen ook andere soorten zien tijdens grote toernooien zoals de Masters, Top senior, amateur of lefty.

Deze bieden waarde bij gelegenheden waar grote delen van de groep kunnen worden uitgeschakeld, omdat ze een natuurlijk type of vorm hebben, en het terugbrengen tot een paar spelers waarvan we denken dat ze de rest kunnen overtreffen.

Zoals gezegd is het moeilijk om een ​​toernooi te winnen, maar meestal kunnen we erachter komen welk type speler op een bepaalde course moet slagen en dit is een andere plek om van die kennis te profiteren. Voorbeelden van golf prop weddenschappen zijn:

 • Zal er een hole-in-one zijn tijdens de derde ronde?
 • Zijn er meer of minder dan 9 birdies op hole 7?
 • Komt er een play-off of niet?
 • Hoeveel majors wint een speler dit jaar?
 • Zal de winnaar van het toernooi ouder of jonger zijn dan 35 jaar?

Golftoernooien om op te wedden

Er zijn twee belangrijke tours waar gokkers online op golf kunnen wedden. De eerste is de PGA Tour, die voornamelijk op Amerikaanse bodem wordt gespeeld, met een incidenteel evenement in Azië of Zuid-Amerika als voorprogramma. De overgrote meerderheid van de spelers op de PGA Tour zijn in Amerika geboren en spelen het naast het neusje van de zalm uit de rest van de wereld. De beste spelers ter wereld worden naar de PGA Tour getrokken vanwege zowel prijzengeld redenen als het feit dat ze de hoogste aangeboden punten op de wereldranglijst kunnen behalen.

De tweede hoofd tour is The European Tour (ET), gespeeld door continentaal Europa, Azië en Zuid-Afrika. Een aantal van de evenementen op The ET zijn mede gesanctioneerd naast de Asian en Sunshine Tours, wat een echt internationaal tintje geeft aan veel toernooivelden. In het ET-seizoen 2016 worden bijvoorbeeld 45 evenementen gespeeld in 26 landen. Onderstaande zijn overige evenementen waar bookmakers vaak oog voor hebben.

 • World Golf Cship**** in maart
 • The Masters in april
 • US Open in juni
 • The Open in juli
 • USPGA Cship in augustus
 • Ryder Cup en PGA vs Euro in  september

Dan nog even dit

Wedden op golf is een ‘slag’ apart. Je hebt echt interesse in de sport nodig om goed je huiswerk te kunnen doen. De evenementen zijn vaak redelijk uitgespreid en duren wel even. Probeer je vooral niet te haasten bij wedden op golf en zoek tussen de verschillende aanbieders naar interessante odds. Het is zeker goed te doen om winsten te behalen bij wedden op golf. De sleutel blijft gewoon onderzoek. Wij wensen je veel geluk en plezier!

toggle off
Gokreclame uitschakelen.