Bekend van:

Wedden op honkbal


Wedden op honkbal is enorm populair bij zowel casual fans als die-hards. Dit is om een paar belangrijke redenen. Om te beginnen is honkbal een van de weinige professionele sporten die wordt gespeeld tijdens de zomer sportkalender, die loopt van de late lente tot het naseizoen in oktober. Gedurende deze periode wordt het schema elke dag vol gestapeld met teams die maar liefst zes of zeven wedstrijden per week spelen. Honkbal is ook een spel met getallen, waarbij elke wedstrijd, inning en slagbeurt wordt gemeten aan de hand van statistieken. Dat geeft honkbal gokkers stapels gegevens om van te profiteren bij het wedden.

Beste manier

Hoe je het beste kunt wedden op honkbal tijdens het seizoen is vergelijkbaar met wedden op andere sporten. In die zin dat de meest populaire gokopties zijn op de geldlijn (ML) – wie het spel zal winnen – en het totaal – meer dan/minder gescoorde runs. Bij de laatste optie wed je of het totaal aantal runs boven of onder een door odds makers bepaald getal zal zijn. Als de over/onder voor de Miami Marlins en Philadelphia Phillies 7 is, dan heb je minimaal 8 gescoorde punten nodig om de Over te winnen en maximaal 6 gescoorde punten om de Onder te winnen.

Aangezien honkbal voornamelijk een sport is met een geldlijn, zijn punten spreidingen secundair voor dit spel in vergelijking met die van bijvoorbeeld voetbal- of basketbal weddenschappen. Honkbal spellen hebben echter nog steeds punten spreiding, hoewel ze allemaal hetzelfde zijn. Dit aangezien de favoriet (meestal) geprijsd is op -1,5 . Wat in wezen een vraag is die gokkers zichzelf moeten stellen of het team zal winnen met twee runs of meer.

Honkbal odds begrijpen

Omdat honkbal voornamelijk een sport is met een geldlijn, zijn de odds vrij eenvoudig te begrijpen. Odds makers geven aan beide kanten een prijs om het spel te winnen, en gokkers kunnen dat uiteindelijk omzetten in een percentage dat de kans van het team om te winnen aangeeft. Je kunt bijvoorbeeld een spel spelen tussen de Boston Red Sox (-145) en Tampa Bay Rays (+125), en dat zijn de kansen die je krijgt om beide teams te steunen. Je zou €145 moeten inzetten om €100 te winnen als je Boston steunt, terwijl een weddenschap van €100 op Tampa Bay je € 125 aan winst zou opleveren als ze zouden winnen.

De geldlijn

De geldlijn is de prijs die wordt aangeboden op welk team uiteindelijk het spel wint. Zo simpel is het. In een sport met een geldlijn als honkbal, is het voornamelijk de manier om de resultaten aan de zijkant in te zetten. Prijzen zijn altijd relevant voor de ‘impliciete probability’ die een bepaald team heeft in een bepaalde match up. Het is aan de gokker om te beslissen of die al dan niet akkoord gaat met dat aanbod.

Hoe wedden op de World Series

Uiteindelijk eindigen de beste bij de World Series-weddenschappen tussen de laatste twee teams die overblijven. Er zijn verschillende manieren om die kampioenschaps reeks te bekijken vanuit een gok standpunt.

Winnende team

De eerste daarvan is kijken naar de kansen om de World Series te winnen en de serie als geheel in te zetten. In dit geval zijn individuele geldlijn prijzen en resultaten niet specifiek van belang, aangezien het resultaat van een spel er niet voor zal zorgen dat je je weddenschap wint of verliest (tenzij het de laatste game van de serie is).

Series-prijzen worden aangeboden voordat Game 1 van de World Series begint, en het maakt niet uit hoe je team daar uiteindelijk komt. Zolang ze vier wedstrijden winnen en die trofee aan het einde mee naar huis nemen, zijn je MLB-weddenschappen succesvol.

Toekomst wedden

MLB-kampioenschap odds zijn het hele seizoen ook beschikbaar bij bookmakers als je geïnteresseerd bent in een meer ‘future’ benadering. Dit omdat dit altijd plus-geld (+125, +200, enz.) kansen zijn voor teams om diep te gaan in het naseizoen. Wedden op de World Series winnaar is dan ook niet de enige manier om dingen te doen. Je kunt namelijk ook futures prijzen krijgen op zaken als de AL en NL wimpel, waarmee je een team steunt om alleen überhaupt al naar de World Series te gaan.

Wat is een toekomst weddenschap?

Toekomstige weddenschappen zijn precies zoals ze klinken, omdat het weddenschappen zijn die pas later worden bepaald en uitbetaald. Bij MLB-weddenschappen kan dat betekenen dat je een team moet nemen om de World Series te winnen, maanden voordat de play-offs zelfs maar beginnen. Of dat je een ploeg moet steunen om hun respectievelijke divisie of hun respectievelijke wimpel te winnen. Toekomst weddenschappen bestaan ​​​​zelfs voor het individu met dingen als: Beginner van het jaar en Cy Young awards.

Alternatieve honkbal weddenschappen

Geldlijnen en Totalen zijn de meest populaire manieren om op honkbal te wedden, maar het zijn niet de enige manieren. De spread – ook wel bekend als de runline in honkbal – is een andere manier om actie op games te krijgen. Bij veel bookmakers kun je ook punten kopen of verkopen op deze weddenschap als je liever meer van een vangnet hebt dan geld.

Over / Under

Over / Under-weddenschappen zijn in honkbal hetzelfde als in elke andere sport. Ze worden opgemaakt als een aantal van wat odds makers denken dat een eerlijke gecombineerde score is voor een bepaald spel. Gokkers beslissen vervolgens of ze boven (Over) of onder (Under) dat geposte aantal gaan. Een totaal van 9,5 voor een honkbalwedstrijd zou 10 gecombineerde runs moeten zien scoren om een ​​’over’-weddenschap te krijgen. Terwijl 9 of minder totale runs zouden aansluiten op de ‘under’. Over/ Under-winst totalen voor het seizoen zijn een zeer populaire honkbal weddenschap die je het hele reguliere seizoen kunt volgen.

Run-line

Dit is eigenlijk maar een punt spreiding van 1,5 voor het spel. Het honkbalteam dat wordt vermeld als de favoriet van de geldlijn, zal altijd de -1.5 aan hun kant hebben en meestal met een plus-geld prijskaartje eraan. Hoewel het allemaal relatief is ten opzichte van de vastgestelde prijs van de geldlijn. Underdogs op +1,5 zullen de “favoriet” zijn in termen van prijs op de run-line, omdat die weddenschap uitbetaalt als dat team het spel regelrecht wint, of verliest met slechts een enkele run.

Eerste 5 innings inzetten

Eerste 5 innings weddenschappen winnen de laatste jaren steeds meer aan populariteit in de gokmarkten. Ook hier is het precies zoals het klinkt; Gokkers wedden op de ML-, totaal- en/of run-lijnen voor enkel de eerste vijf innings van het spel.

Gokkers die er de voorkeur aan geven om de zaken wat te verminderen tijdens de eerste pitching-matchup, zullen geneigd zijn om aangetrokken te worden tot deze eerste vijf innings. Dit  aangezien starters doorgaans maar ongeveer 5+ innings spelen in het spel van tegenwoordig. Door de achterste helft van het spel op deze manier af te snijden, worden meer variabelen zoals de productie van bullpen verwijderd. Prijzen worden op dezelfde manier aangeboden als volledige spellijnen.

Honkbal parlays

De parlay route volgen bij honkbal weddenschappen is in principe hetzelfde als elke andere sport, omdat gokkers ten minste twee gok selecties moeten combineren en van daaruit verder moeten gaan. Bij de meeste bookmakers kunnen gokkers meerdere geldlijnen of totalen combineren, of een combinatie van die twee opties. Parlays bieden een grotere uitbetaling voor gokkers die vertrouwen hebben in meerdere selecties. Echter nogmaals, alle selecties moeten winnen om een ​​parlay uit te betalen. Als er maar één game op de parlay verliest, wordt het hele ticket verscheurd. De winsten liegen er dan ook niet om.

Prop weddenschappen

MLB Prop weddenschappen zijn enorm uitgebreid, omdat er veel prop weddenschappen worden aangeboden voor een bepaald spel. Honkbal gokkers die meer een honkbal achtergrond hebben waar zaken als treffers, steals, strikeouts enz. belangrijk zijn, zullen merken dat ze prop honkbal weddenschappen leuk vinden.

Voor elke LA Angels-wedstrijd zijn er bijvoorbeeld kansen op hoeveel hits outfielder Mike Trout te veel / weinig zal krijgen, hoeveel honken hij krijgt met zijn hits (over / under), en hoeveel strikeouts de respectievelijke startende werpers tijdens hun tijd op de heuvel ophopen. Het aantal prop weddenschappen is eindeloos. Vergeet ook MLB playoff prop bets niet.

Live wedden en in-game wedden

Nu de meerderheid in de sportweddenschappen gelooft dat live wedden en in-game weddenschappen de toekomst zijn, zou het geen verrassing moeten zijn dat live wedden op honkbal markten al overheersend en zeer populair is. Het is een discipline waar je even aan moet wennen, maar met de aard van honkbal in het algemeen dat gokkers visueel kunnen zien hoe een inning of een spel vorm krijgt – zeg maar lopers op de1e en2e zonder dat er iemand uit is – wedden op wat gebeurt, kan tegelijkertijd behoorlijk spannend en vrij winstgevend zijn.

Als laatste

Wedden op honkbal is geweldig wanneer je natuurlijk ook van het spel zelf houdt. De wedstrijden kijken en daarmee meteen je huiswerk doen, is een leuke combinatie. Wij raden je zeker aan om wat meer in honkbal weddenschappen te duiken en de verschillende teams te onderzoeken. We wensen je uiteraard veel succes en plezier!

 

toggle off
Gokreclame uitschakelen.