Bekend van:

Wedden op ijshockey


Wedden op ijshockey wordt regelmatig gedaan in Nederland. De populairste ijshockeycompetitie ter wereld is de National Hockey League of North America. Zoals het geval is met basketbal, biedt het enorme aantal spellen ons talloze mogelijkheden om dag in dag uit value-weddenschappen te vinden. Ook kan het enorme aantal games vaak betekenen dat de odds die door bookmakers worden gepost, niet zo nauwkeurig zijn als ze anders zouden zijn. Hierdoor hebben scherpe gokkers een voorsprong gedurende het lange NHL-seizoen.

IJshockey

IJshockey staat bekend als “The Fastest Game on Earth” en het zal inderdaad moeilijk zijn om een ​​sport te vinden die sneller, fysieker of opwindender is dan ijshockey. Er zijn maar weinig sporten op aarde die kunnen wedijveren met een ijshockeywedstrijd op hoog niveau tussen twee felle rivalen voor de combinatie van snelheid, kracht, vaardigheid – om nog maar te zwijgen van het pure potentieel voor geweld – dat het op tafel brengt!

Het is niet verrassend dat ijshockey het meest ingeburgerd is als sport en een spektakel waar de winters strenger zijn. In dit soort gebieden is vooral ijshockey ook erg populair onder sportgokkers. Ongeacht je persoonlijke locatie, ijshockey biedt dezelfde competitie- en beker formaten op clubniveau en in internationale competities als een sport als voetbal. Ook biedt het zeer vergelijkbare gokmarkten, met een paar weddenschappen in Amerikaanse stijl.

De regels

IJshockey wordt gespeeld tussen twee teams van zes – vijf veldspelers en één keeper – op een ijsbaan. Het doel van het spel is om meer doelpunten te scoren dan de tegenpartij. Doelpunten worden gescoord door een met rubber beklede schijf, een puck, met een hockeystick – die lijkt op een gigantische 3-Iron – in een doel te slaan. Een ijshockeywedstrijd duurt een uur en is verdeeld in drie periodes van 20 minuten.

Elke periode begint met een “face-off”, waarbij twee spelers van de tegenstander proberen de puck in bezit te krijgen nadat deze door de scheidsrechter in de middencirkel van de ijsbaan is gevallen. Net als bij voetbal is het doel van ijshockey om het andere team te verslaan door meer doelpunten te scoren dan zij.

Hierdoor zijn vrijwel alle markten voor ijshockey weddenschappen die je kent op het gebied van voetbalweddenschappen ook van toepassing op ijshockey weddenschappen. Denk hierbij aan:

  • de regelrechte winnaar van een competitie of beker
  • de winnaar van een individuele wedstrijd
  • de eerste doelpuntenmaker
  • beide teams die scoren
  • Over / Under
  • volgende doelpuntenmaker

In de VS wordt ijshockey vaak eenvoudigweg “hockey” genoemd. Ondanks het weglaten van het woord ‘ijs’, zullen ze zal vrijwel zeker betrekking hebben op voorspellingen van ijshockey weddenschappen.

IJshockey gokmarkten

Er is een hele reeks gokmarkten die met ijshockey te maken hebben, sommige uniek voor de sport, andere zijn meer algemeen. Hier is de meest populaire ijshockey markten.

League/Tournament Outrights

Een ‘regelrechte’ weddenschap is wanneer we wedden op een bepaald team om een ​​specifieke competitie te winnen. In een ijshockeyseizoen zijn er meerdere directe gokopties om op te wedden.

Op internationaal niveau wordt jaarlijks het Wereldkampioenschap IJshockey gehouden. IJshockey is ook een van de grootste attracties op de Olympische Winterspelen die om de vier jaar worden georganiseerd. Zoek naar regelrechte winnaars van de individuele groepen plus de wedstrijd zelf.

NHL

Op clubniveau zijn er meerdere outrights te krijgen. In de NHL zijn er de twee Divisional-titels in elk van de twee Conferences om te betwisten. De beste acht teams van elke Conference nemen vervolgens deel aan de play-offs, die worden gespeeld in een knock-out-indeling. De laatste twee teams in elke Conference strijden vervolgens tegen de Conference Finals, waarbij de winnaars van de Eastern Conference de Prince of Wales Trophy ontvangen, terwijl de winnaars van de Western Conference de Clarence S Campbell Bowl mee krijgen. Deze twee teams zullen dan gaan strijden tegen de grootste regelrechte in professionele ijshockey – de Stanley Cup.

Overige wedstrijden

Ook voor het grijpen ligt de Presidents Trophy, die wordt uitgereikt aan het team dat tijdens het reguliere seizoen met de meeste punten eindigt. De andere grote competities in professioneel ijshockey zoals de Kontinental Hockey League, Swedish Hockey League en de American Hockey League volgen allemaal hetzelfde format als de NHL, en hebben een vergelijkbaar aantal potentiële directe weddenschappen.

Wedstrijdresultaat (binnen de tijd)

Dit is een vrij eenvoudige weddenschap, maar met een waarschuwing. Je selecteert het team waarvan je denkt dat het een ijshockeywedstrijd zal winnen, maar met de beperking dat die overwinning binnen de reglementaire tijdsperiode van zestig minuten komt. Een veelgestelde vraag van nieuwkomers in de sport is “kun je gelijk spel hebben in ijshockey?”. Hoewel remises af en toe voorkomen in oefenwedstrijden, zijn er geen remises in competitief ijshockey, en wedstrijden die na 60 minuten gelijk zijn, worden dan beslist door de Golden Goal-regel in de verlenging. Wat betekent dat het eerste team dat scoort, de wedstrijd wint.

Wedstrijdresultaat (inclusief Over Time)

Deze weddenschap is echt de meest eenvoudige weddenschap van allemaal, omdat deze is gebaseerd op de daadwerkelijke winnaar van het spel. Of die overwinning nu wordt behaald tijdens de reguliere speeltijd of tijdens overuren. Je wedt gewoon op het team waarvan je denkt dat zegevierend het ijs zal verlaten.

Puck Line Handicaps

De uitdrukking “puck line voor ijshockey weddenschappen” is een gokmarkt die uniek is voor ijshockey, maar in feite een variatie is op traditioneel gespreid wedden. Net als bij spread betting, wordt er een punt spreiding toegepast op de favoriet en de underdog. Typisch is de puck lijn ingesteld op 1,5; de underdog krijgt een handicap van +1,5 doel puck lijn, wat betekent dat als je erop wedt, ze niet met twee of meer doelpunten mogen verliezen om te winnen. De favoriet krijgt een puckly handicap van -1,5 doelpunten, wat betekent dat als je erop inzet, ze met minimaal 2 doelpunten moeten winnen.

Correcte score

Met deze weddenschap kun je ofwel wedden op wat je denkt dat de juiste score zal zijn aan het einde van het spel, of als je denkt dat het spel gelijk zal zijn na het einde van de reguliere speeltijd, kun je ook op die score wedden. Als je er bijvoorbeeld sterk van overtuigd bent dat de score op 4-4 gelijk zal zijn aan het einde van de reguliere periode van 60 minuten, kies dan die score als voor inzet.

Wedstrategieën op ijshockey

Zoals bij elke vorm van sportweddenschappen, zal het hebben van een strategie voor je ijshockey weddenschappen je succes bij de bookmakers aanzienlijk vergroten. Een hockey weddenschap strategie kan zo eenvoudig of zo complex zijn als je zelf wilt. Echter hoe meer onderzoek je in de sport doet, hoe nauwkeuriger je ijshockey voorspellingen zullen zijn en hoe meer je uit je weddenschappen kunt halen.

Thuis- en uit-vorm

Bestudeer de vorm van de teams in een wedstrijd, vooral hoe ze presteren, zowel thuis als uit. Sommige teams zullen thuis sterker zijn, en bij ijshockey zitten de fans zo dicht bij de actie en zijn ze zo betrokken bij het spel, dat ze bijna een zevende speler op het ijs kunnen worden. Een team met een geweldige thuis vorm en een luidruchtige achterban kan daardoor buitengewoon moeilijk zijn om tegen te zijn.

Zoek naar “verborgen value” in de odds

Wanneer een bookmaker een team bevoordeelt, betekent dit niet noodzakelijk dat deze altijd gelijk heeft. In elke teamsport zullen bookmakers normaal gesproken het thuisteam als favoriet bestempelen, tenzij de bezoekende partij veel beter presteert dan zij in hun competitie of conferentie. Deze regel is ook van toepassing op ijshockey, hoewel thuisteams thuis veel minder consistent zijn dan de meeste voetbalteams.

Er kunnen een aantal factoren zijn die waarde kunnen toevoegen bij het kiezen van het bezoekende team. Een snelle blik op de onderlinge rivaliteit van de twee teams in de afgelopen paar seizoenen zou enkele interessante feiten kunnen onthullen. Hoe is de vorm van de thuisploeg dit seizoen? Hoe solide is de uitploeg op de weg? Welk team is op volle sterkte en welk team heeft blessures?

Met een combinatie van je eigen onderzoek, plus het regelmatig raadplegen van de meningen van de beste ijshockey  gok experts, zul je snel leren om verborgen value in kansen te herkennen en er vervolgens op in te zetten .

Verschillende ijshockeycompetities

De International Ice Hockey Federation (IIHF) heeft zo’n 74 leden en de sport ijshockey wordt in veel delen van de wereld zowel op amateur- als op professioneel niveau gespeeld. En hoewel het veel voorkomt in regio’s met koude winters zoals Oost-Europa en Noord-Amerika, worden ijshockeywedstrijden ook gespeeld in sommige gebieden van Latijns-Amerika, Afrika en het Midden-Oosten. In een kalenderjaar worden meerdere ijshockey toernooien en competities gespeeld.

Olympische Winterspelen

IJshockey is sinds de jaren 1920 een van de hoogtepunten van de Olympische Winterspelen, en terwijl de top teams die strijden uit professionele spelers van de NHL en andere professionele competities bestaan, blijft het winnen van de Olympische gouden medaille voor veel spelers het hoogtepunt verwezenlijking van hun loopbaan.

Meest succesvolle team: Canada

Wereldkampioenschappen

In tegenstelling tot de Olympische Spelen die om de vier jaar plaatsvinden, worden de Wereldkampioenschappen ijshockey jaarlijks gehouden en worden de 16 beste nationale teams ter wereld georganiseerd, met daarin de meeste sterspelers van de sport. In tegenstelling tot de Olympische Spelen, waar zowel mannen- als vrouwentoernooien plaatsvinden, is het Wereldkampioenschap een evenement alleen voor mannen.

Meest succesvolle team: Rusland/Sovjet-Unie

National Hockey League (NHL)

De NHL is de grootste professionele ijshockeycompetitie / bekercompetitie ter wereld. Het wordt opgevoerd in Noord-Amerika en bestaat uit 30 teams uit Canada en de Verenigde Staten. De NHL is opgesplitst in twee competities – bekend als conferenties; de Eastern Conference met 16 teams en de Western Conference met 14 teams. Het reguliere seizoen loopt van begin oktober tot half april. Het wordt gevolgd door de 16-team play-offs die leiden tot de Stanley Cup-finale, ijshockey’s equivalent van de World Series.

Meest succesvolle team: The Montreal Canadiens

Kontinental Hockey League (KHL)

De Kontinental Hockey League is een internationale professionele ijshockeycompetitie die in 2008 is opgericht en bestaat uit 28 teams van Oost-Europa herkomst. Ondanks zijn relatieve kinderschoenen staat de KHL al bekend als de nummer 1 professionele ijshockeycompetitie in Europa en Azië. In termen van gegenereerde interesse en inkomsten, staat de KHL op de tweede plaats in de wereld achter de NHL.

De topteams in de KHL zijn onder meer Dynamo Moskou, Dinamo Minsk, Medveščak Zagreb, SKA Sint-Petersburg en Jokerit Helsinki

Swedish Hockey League (SHL)

IJshockey is de nummer 1 sport in Zweden, zowel wat betreft populariteit als nationale prestatie. Het Zweedse nationale team heeft negen keer de Wereldkampioenschappen gewonnen en was in 1994 en 2006 Olympisch kampioen. De Swedish Hockey League is de hoogste competitie in West-Europa en bestaat uit 14 teams die strijden om de Le Mat Trophy.

Teams in de SHL zijn de Malmo Redhawks, de Vaxjo Lakers en Modo Hockey.

American Hockey League (AHL)

De AHL is het ijshockey equivalent van Minor League Baseball (MiLB) in die zin dat het wordt geclassificeerd als één sport onder de NHL. Net als veel van de MiLB zijn de teams allemaal aangesloten bij clubs uit de hoogste klasse, en zal die teams uiteindelijk voorzien van getalenteerde jonge spelers. De AHL gebruikt exact dezelfde opstelling met 30 teams en twee conferenties als de NHL. Ze hebben een normaal seizoen van 76 wedstrijden, gevolgd door een play-off met 16 teams, waarbij de twee finalisten strijden om de Calder Cup.

Teams die in de AHL spelen, zijn de Manchester Monarchs, de Hershey Bears, de Utica Comets en de Grand Rapids Griffins.

NCAA Ice Hockey Championship

De NCAA (National Collegiate Athletic Association) is het Amerikaanse universiteit systeem, en universiteit voetbal, basketbal, honkbal en ijshockey zijn een groot sportonderdeel in de VS. Evenementen trekken een enorm live publiek en sterke tv-kijkcijfers, met fans die enthousiast zijn om de supersterren van de toekomst in actie te zien. Af en toe bieden sommige bookmakers NCAA-kansen voor hockey weddenschappen aan. Deze kunnen op exact dezelfde manier worden gebruikt als dat je NHL-weddenschappen zou gebruiken.

Dan als laatste

Ondanks dat IJshockey in Nederland een stuk minder populair is dan bijvoorbeeld voetbal, zijn er veel bookmakers die interessante odds aanbieden. Verdiep je wat meer in de sport en je zult zeker leuke values vinden. Wij wensen je veel geluk en plezier!

toggle off
Gokreclame uitschakelen.