Bekend van:

Wedden op MMA


Mixed Martial Arts of MMA is een vechtsport waarbij vechters deelnemen aan full-contact gevechten met behulp van uiteenlopende technieken. MMA gevechten zijn spectaculaire sportevenementen, daarom is deze sport, ondanks het feit dat deze sport vrij jong is, al behoorlijk populair geworden. Dat merken bookmakers ook zeker op hun sites. Wedden op MMA wordt uitvoerig gedaan en er zijn dan ook leuke bedragen in te verdienen.

Wat is MMA

Net als boksen, hebben MMA gevechten twee atleten die in gevecht gaan om hun wil tegen elkaar te testen. Wat MMA uniek maakt, zijn de aanvallen en technieken die beschikbaar zijn voor elke strijder. Terwijl boksen strikt een opvallende wedstrijd is waarbij de handen worden gebruikt, biedt MMA meerdere disciplines en maakt gebruik van trappen, stoten, ellebogen en worstelen.

Er zijn veel disciplines waarin MMA vechters worden getraind voordat ze deelnemen aan gevechten op elite-niveau. Hoewel veel van de vechters een meester zijn in een of twee van de meest cruciale vechtsporten, moet je ze allemaal beheersen om de beste te zijn. Enkele van de meer populaire vechtsporten die je in een MMA gevecht zult zien, zijn:

 • Braziliaans Jiu-Jitsu
 • Boksen
 • Kickboksen
 • Worstelen
 • Karate
 • Judo
 • Muay Thai

Soorten markten en weddenschappen in MMA

Voordat je zelfs maar op zoek gaat naar tips voor wedden op MMA, moet je de verschillende soorten weddenschappen in MMA uitzoeken. Van de belangrijkste markten zijn dit de meest traditionele en meest voorkomende:

 1. Winnaar – Kies welke vechter de wedstrijd zal winnen.
 2. Totaal aantal rondes – Bepaal de geschatte duur van het gevecht.
 3. Overwinningsmethode – Wed op hoe het gevecht zal eindigen: knock-out, overgave of beslissing.

Naast de belangrijkste markten, maken sommige bookmakers, dichter bij het toernooi, een gedetailleerde lijst voor elke wedstrijd. De meeste van deze betrouwbare bookmakers bieden regelmatig interessante MMA weddenschappen aan. Extra markten omvatten de optie om complexere uitkomsten van verschillende gevechten te raden – in welke ronde het zal eindigen, in welke ronde een bepaalde vechter zal winnen, hoe en in welke ronde een bepaalde vechter  zal winnen, enz.

Hoe te wedden op MMA gevechten: Hoe kies je de winnende vechters?

Om een ​​weddenschap op MMA te kiezen, dien je een gedetailleerde analyse van het gevecht uit te voeren. Hierbij moet je niet alleen rekening houden met de stijlen en resultaten van de vorige gevechten van de strijders (record), maar ook met minder voor de hand liggende factoren.

Achtergrond van de vechters

Er moet vooral niet minder aandacht worden besteed aan de tegenstander van de strijders. Het weerspiegelt het niveau van vaardigheid en ervaring van de atleet ten opzichte van de topsporters in de organisatie. Je kunt een perfect record vestigen op zwakkere tegenstanders die meer verliezen dan overwinningen hebben, maar deze vechters hebben alsnog verliezen wanneer ze worden geconfronteerd met een meer ervaren tegenstander. Ook kan het bestuderen van het andere team een oppervlakkig idee geven van de huidige vorm van een vechter. Het is duidelijk dat een atleet die een reeks nederlagen maakt van rivalen van gelijk niveau, een achteruitgang ervaart.

Beoordeling van vaardigheden

Bij het analyseren van een gevecht en het kiezen van weddenschappen op MMA, is het goed om rekening te houden met de sterke en zwakke punten van de deelnemers. Een atleet kan op de grond perfecte controle geven en onmiddellijk voor overgave gaan, maar dan heeft hij een slechte slagtechniek en ineffectieve takedowns. In een duel tegen een basis kickbokser met een goede takedown defensie zal zo’n vechter in ieder geval problemen ondervinden. Bovendien is het de moeite waard om aandacht te besteden aan hoe de atleet de meest wedstrijden verliest of wint.

Fitness Beoordeling

De fysieke vorm van een vechter heeft rechtstreeks invloed op zijn prestaties in de kooi. Om het te evalueren, dien je rekening te houden met 3 belangrijke factoren:

 1. Voorbereiding. Het is noodzakelijk om rekening te houden met het formaat van het atleten kamp. Als een vechter op korte termijn vertrekt, heeft hij geen tijd om zich volledig op het gevecht voor te bereiden. De vechter ziet dan weinig kans om de tegenstander te bestuderen en een gedetailleerd spelplan op te stellen.
 2. Gewicht. Het is ook goed om de officiële weging ceremonies te volgen om niet alleen de fysieke conditie van de vechter te beoordelen, maar ook de atleten te kennen die regelmatig problemen hebben met afvallen. Een lakse houding ten opzichte van gewichtsverlies resulteert in een cardio-drawdown in een duel of een vroege knock-out.
 3. Acclimatisatie. De UFC organiseert evenementen over de hele wereld, waaronder Latijns-Amerika, de Verenigde Arabische Emiraten, Azië en Oceanië. Bij het vliegen naar dergelijke verre bestemmingen kunnen vechters problemen krijgen met acclimatisatie. Wat zal resulteren in een slechte fysieke vorm in de kooi. Daarom is het belangrijk om de tijd te nemen om informatie over het verblijf van de sporter in een van deze regio’s te analyseren. Als hij vroeg arriveert om zich aan te passen aan het klimaat, dan is de kans groter dat hij goed uit het gevecht komt.
 4. Downtime. Downtime is een even belangrijke factor bij het beoordelen van de fysieke vorm van vechters. Fans noemen dergelijke atleten “roestig”. Tijdens downtime verliest de atleet de competitieve vibe en wordt het lichaam afgehouden van extreme situaties in de kooi. Hierdoor verliezen roestige vechters vaak vroeg. Ze hebben geen tijd om zich snel aan de kooi aan te passen en tijdig te reageren op de gevaarlijke bewegingen van hun tegenstanders.

Hoe te wedden op MMA: strategieën en zoeken naar value odds

De meest optimale strategie voor wedden op UFC of MMA is zoeken naar value odds. Elke quote geeft de visie van de bookmaker weer op de waarschijnlijkheid van een gebeurtenis. Met een gedetailleerde studie van de strijd kun je inflated odds vinden. Dit gebeurt wanneer de gokker tot de conclusie komt dat bijvoorbeeld de overwinning van een van de vechters waarschijnlijker is dan de analisten van de bookmaker hadden ingeschat.

Wanneer je weet hoe odds voor MMA worden gevormd bij bookmakers en de kansen op een bepaalde uitkomst correct kunt inschatten, kun je op MMA wedden en redelijk wat winst maken. In de regel kun je odds vinden in de regio van 1,75 – 2,50.

Andere MMA wed opties

Naast de standaard wed markten zijn er nog meer interessante opties voor wedden op MMA. Dit zijn de meest voorkomende:

Parlays

Bij een parlay-weddenschap plaats je een bet op meerdere gevechtsuitkomsten en het is vereist dat alle resultaten correct worden geselecteerd om te winnen. Als je bijvoorbeeld € 100 parlay op Dillashaw en Tate die allebei hun gevechten winnen, heb je beide vechters als winnaar nodig om de parlay-weddenschap te winnen. Aangezien je voor elke uitkomst van de hele weddenschap gelijk moet hebben, zijn parlays een riskanter MMA weddenschap, maar bieden ze ook grotere beloningen.

Toekomst-weddenschappen

Denk je dat McGregor de wereldtitel gaat behouden in 2023? Je kunt er een toekomst-weddenschap op plaatsen. Als de kansen op dit moment +200 zijn en je zet € 100 in, kun je € 200 winnen als McGregor blijft regeren. Toekomst-weddenschappen worden ruim voor de beslissing aangeboden en worden voortdurend aangepast naarmate de wedstrijd zich ontwikkelt.

Prop-weddenschappen

Prop-weddenschappen zijn aanvullende weddenschappen die gerelateerd kunnen zijn aan specifieke uitkomsten in een gevecht, naast het totale aantal rondes en de methode van overwinning weddenschappen. Duurt een gevecht minder dan 25 minuten? Dan kun je daar op wedden. Algemeen beschouwd als leuke weddenschappen, zijn prop-weddenschappen meestal beschikbaar voor zo ongeveer alles wat met een gevecht te maken heeft.

Live/In-Game Wedden

De mogelijkheid om te wedden op een gevecht terwijl het plaatsvindt is erg spannend. De kansen bij live wedden zijn dynamisch en worden in de loop van het gevecht bijgewerkt op basis van de echte actie die plaatsvindt. Als je denkt dat Cormier zijn tegenstander knock-out gaat slaan om het gevecht te beëindigen, zet je tijdens het gevecht geld erop om te winnen en de vruchten te plukken.

MMA competities

Als we het hebben over MMA competities, heeft elke promotie zijn eigen regels en voorschriften, maar in wezen zijn ze allemaal vergelijkbaar. Vechters kunnen meerdere vechtsport stijlen gebruiken om hun tegenstanders binnen een paar getimede rondes te verslaan. Krijgers kunnen winnen door hun tegenstander uit te schakelen of te onderwerpen met behulp van een verscheidenheid aan klemmen of gewrichtsgrepen die hen zullen dwingen om “af te kloppen” of het bewustzijn te verliezen.

UFC

The Ultimate Fighting Championships of UFC is zonder twijfel de koning van MMA promoties. De UFC houdt elke maand pay-per-views uitzendingen die enorme aantallen opleveren, en wanneer een ster met pensioen gaat, is er altijd een ander om die rol te vervullen. De divisies in de UFC hebben de meeste diepgang van alle MMA promoties, en de weg naar een wereldkampioenschap is de meest uitdagende.

Een van de belangrijkste voordelen van de UFC ten opzichte van traditioneel boksen is dat de besten altijd tegen de besten vechten. De UFC stelt de gevechten zelf samen die de fans willen zien in plaats van boksen, waar de meest betekenisvolle wedstrijden schaars zijn.

Bellator

Bellator dankt zijn naam aan het Latijnse woord dat ‘krijger’ betekent en is de op een na grootste MMA promotie in de Verenigde Staten. Bellator werd in 2008 opgericht in Santa Monica, Californië en is een dochteronderneming van ViacomCBS. Als een van de meest uitgebreide MMA promoties ter wereld houdt Bellator zeer competitieve gevechten op elite-niveau over de hele wereld.

PFL

PFL staat voor Professional Fighters League en is een andere populaire promotie. Het werd opgericht in 2018 na de reorganisatie van de World Series of Fighting. Wat de PFL uniek maakt, is dat vechters in een seizoen strijden, waarbij de winnaar van elk seizoen 1 miljoen dollar binnenhaalt.

Invicta FC

Invicta Fight Championships (FC) is een vecht promotie voor alleen vrouwen, gecreëerd in 2012 door Janet Martin en Shannon Knapp. Invicta FC is is vaak een uitstekende plek voor vrouwen om hun naam op te bouwen en kansen te creëren om deel te nemen aan grotere MMA promoties zoals de UFC of Bellator.

Meest gemaakte fouten bij MMA weddenschappen

Wanneer spelers wedden op MMA komt het vaak voor dat ze de typische, veel gemaakte missers maken. Daarom zetten we even wat aandachtspunten voor je op een rijtje. Zoals eigenlijk voor al het wedden op sportwedstrijden geldt: je huiswerk maken is het belangrijkste wat er is.

Niet genoeg weten over de vechters

Het kennen van de vechters is essentieel om te bepalen wie zal winnen en hoe. Onderzoek hun prestaties uit het verleden ten opzichte van vergelijkbare vechters. Leer de sterke en zwakke punten van hun vechtstijlen kennen en houd rekening met elementen zoals de locatie van het gevecht en hun staat van zijn.

Te vaak wedden op favorieten

Wedden op een favoriet in een gevecht biedt meestal weinig positieve kanten in termen van winst. Als je de vechters goed kent en kansen ziet, kun je veel meer winnen dan wanneer een underdog een overwinning weet te behalen.

Je account saldo verkeerd beheren

Voordat je je eerste weddenschap plaatst, is het van belang dat je een som geld opzij zet om als je account saldo te gebruiken. De snelste manier om dat saldo te verliezen, is door hem verkeerd te beheren. Ga niet achter verliezen aan (zet dus niet meer in dan je normaal zou doen) om één verlies goed te maken. Word ook niet hebberig als je een winnende reeks hebt.

Tot slot

Met een beetje extra kennis kun je een succesvolle lange termijn onderneming hebben met MMA weddenschappen. We hebben meerdere onderdelen besproken die je anders wellicht over het hoofd had gezien. De beste markten en hoe je een vechter kiest op basis van de training, vaardigheden plus andere factoren.

Over het algemeen is het met de groei van de sport begrijpelijk waarom iemand zou willen wedden op MMA gevechten. En eerlijk gezegd lijkt het misschien een makkelijkere sport dan bijvoorbeeld voetbal. Onze aanbeveling is echter om een ​​gedetailleerde analyse van elk duel uit te voeren en te zoeken naar MMA keuzes of voorspellingen voordat je een selectie maakt. Wij wensen je veel geluk bij het wedden op MMA!

 

toggle off
Gokreclame uitschakelen.