Bekend van:

Wedden op Motorracen (MotoGP)


Motorracen heeft wereldwijd een trouwe schare fans, waarbij de MotoGP-serie de top in de sport is. MotoGP-motor racefans zijn zeer goed geïnformeerd over hun favoriete sport en staan ​​altijd open voor nieuwkomers die er meer over willen leren. Wat het motorracen betreft, is MotoGP Motorcycle verreweg het beroemdste circuit ter wereld. Hoe kun je echter het beste wedden op deze fantastische sport? Wij bieden je zoveel mogelijk info die je moet weten over MotoGP en de complexiteit van wedden op de sport.

Populair

MotoGP wordt door miljoenen fans over de hele wereld gewaardeerd, waarbij het overgrote deel van de teams in Europa zijn gevestigd. Italië en Spanje hebben de meeste teams in hun land, met ongeveer 12 teams die elk seizoen strijden om het jaarlijkse MotoGP Wereldkampioenschap in elke race en twee rijders in elk evenement. De MotoGP-wedmarkt is al erg populair en wint, samen met autosporten, nog meer aan bekendheid. Er is ook een hele gemeenschap van fans en gokkers die graag autosport volgen, waaronder de Formule 1 en de NASCAR Cup Series.

Wat is MotoGP-racen?

MotoGP is het topcircuit in de motorsport en organiseert een wereldwijde reeks van 19 races in Europa, Azië en het westelijk halfrond. De meeste van de grootste motormerken nemen regelmatig deel aan de serie, zoals Honda, Suzuki, Yamaha en Ducati, en domineren al vele jaren de sport.

Het seizoen is opgedeeld in verschillende individuele races waarin renners racen om zich te kwalificeren voor de komende Grand Prix. Ze verzamelen punten op basis van de wekelijkse resultaten, die worden toegevoegd aan het MotoGP-kampioenschap klassement.

Verschillende klassen

De kwalificatie positie voor de race bepaalt waar elke racer aan de wedstrijd begint. Races worden elke zondag tijdens het seizoen gereden nadat de renners verschillende oefenrondes hebben voltooid, wat erg belangrijk is om te wennen aan elk parcours voorafgaand aan het eigenlijke evenement.

Het MotoGP-motor circuit is de oudste serie wereldkampioenschappen in alle motorsporten. Het is verdeeld in vier klassen, de GP (Grand Prix), Moto2, Moto3 en MotoE. Op Moto GP-niveau mogen teams maximaal 1.000 cc motoren met viertaktmotoren gebruiken.

De motoren in deze klasse hebben elk 765 cc en een drie cilinderinhoud en zijn allemaal geproduceerd door Triumph. MotoE is de nieuwste klasse die in 2019 wordt geïntroduceerd en bevat alleen elektrische motorfietsen van Energica Ego Corsa.

MotoGP weddenschappen

Er zijn veel gokopties beschikbaar voor weddenschappen op het MotoGP-motor circuit. Wedden op races in de serie is een van de meest opwindende markten die beschikbaar zijn in professionele sporten. Bovendien bevat de serie enkele van de beste professionele rijders van over de hele wereld.

Als resultaat wordt wedden op de sport steeds populairder. De MotoGP Indianapolis is de race met de meeste weddenschappen in het kampioenschap, met nog veel meer evenementen om in te zetten gedurende het seizoen.

Er zijn verschillende opties beschikbaar voor MotoGP-weddenschappen. Het correct voorspellen van de race-uitkomsten kan zeer lonend zijn wat betreft de uitbetaling, maar wedden op MotoGP odds kan zelfs nog spannender zijn met behulp van de verschillende andere beschikbare markten. Dit zijn de meest voorkomende soorten weddenschappen die worden aangeboden bij online bookmakers.

Outright winnaar

Het kiezen van de absolute winnaar van elke race is de meest populaire optie die fans graag gebruiken, omdat het voor gokkers heel eenvoudig te begrijpen is. Elke race bevat lijsten van de deelnemende rijders naast hun individuele kansen om het evenement te winnen. De odds zijn gebaseerd op prestaties in eerdere races en het succes van de rijder ten opzichte van de rest van het veld waartegen ze strijden. De kansen zullen de duidelijke favorieten tonen, waarbij de racer met de beste odds de meeste kans heeft om te winnen.

Podium Finisher

Dit is een andere markt die eenvoudig te begrijpen is, aangezien gokkers alleen de rijder hoeven te kiezen waarvan zij denken dat hij het podium zal halen. Het maakt niet uit of de renner de race wint of niet. Ze moeten alleen in de top drie eindigen om de weddenschap te laten slagen. Bookmakers bieden deze gok optie voor elke race. De podium finisher is een standaard weddenschap voor fans die weten dat een specifieke coureur het goed zal doen in een race, maar niet zeker genoeg zijn om erop te wedden dat ze de regelrechte winnaar zijn.

Snelste kwalificatie (pole position)

Coureurs in elk evenement hebben een andere startpositie voor de race, afhankelijk van hoe ze zich voor het evenement hebben gekwalificeerd. De kwalificatie wordt de dag voor het evenement gehouden, waarbij de pole-positie wordt toegekend aan de coureur met de snelste tijd. Dit geeft gokkers ook een idee van hoe goed een coureur zal presteren tijdens de race, waardoor ze inzicht krijgen in hoe de race zal eindigen. Dit is vergelijkbaar met een weddenschap op de outright winnaar, waarbij weddenschappen worden geplaatst op een individuele rijder om de race te winnen.

Head-to-Head

Deze MotoGP motorrace-weddenschap optie geeft gokkers verschillende keuzes van verschillende paren racers. Spelers hoeven maar één van de coureurs te kiezen om op een hogere positie te eindigen dan de andere, waarbij elke coureur individuele odds heeft. De winnende coureur hoeft niet op het podium te eindigen of de race te winnen om deze weddenschap te laten slagen.

Top Finisher

Met behulp van deze MotoGP-wedmarkt kunnen gokkers een specifieke rijder kiezen om aan het einde van het evenement in de top drie, top vijf of top tien te eindigen. Een weddenschap op een racer die in de top tien eindigt, betaalt echter uiteraard minder uit dan een weddenschap op een top drie finish.

Live wedden

Veel top online bookmakers bieden naast hun pre-race keuzes ook markten voor live wedden aan. Als gevolg hiervan wordt dit een van de leidende markten voor veel MotoGP-gokkers, omdat het de opwinding biedt van wedden op odds die veranderen tijdens de voortgang van de race terwijl je deze live bekijkt.

MotoGP Toekomst weddenschappen

De MotoGP motor serie is een lang seizoen met verschillende evenementen. Daarom kunnen gokkers wedden op welke racer of team aan het einde van het seizoen als beste zal eindigen. Gokkers kunnen bijvoorbeeld wedden op wie het individuele MotoGP Motorcycle Championship zal winnen of het team dat de meeste punten zal verzamelen voor het seizoen, ook wel bekend als het Constructors Championship.

Hogere odds worden op deze gokmarkt geplaatst voor de start van het kampioenschap en zullen veranderen naarmate het seizoen vordert. Daarom is het essentieel om ze regelmatig te controleren als je van plan bent om een toekomst weddenschap te plaatsen tijdens het seizoen.

Wedtips voor MotoGP

Net als elk ander type sportweddenschappen zijn er tips die alle gokkers in gedachten moeten houden. Alvorens op een race te wedden, kun je het beste rekening houden met het volgende.

Vergelijk de odds

Er zijn veel belangrijke aspecten waarmee je rekening dient te houden wanneer je je aanmeldt bij een bookmaker. Een daarvan is de beschikbare MotoGP-kansen. Zijn ze concurrerend? Biedt jouw favoriete bookmaker je altijd de beste odds? Het kan een zware taak zijn om de kansen van verschillende goksites te vergelijken, maar het is er een die de moeite waard is. Als jouw bookmaker je kortere odds biedt dan hun concurrenten, is het wellicht tijd voor verandering.

Zelden is er een enorm verschil in odds tussen bookmakers. Als je echter regelmatig kortere kansen neemt, kun je potentiële winst mislopen. Bij een eenmalige weddenschap lijkt het kleine verschil in odds wellicht niet zo belangrijk. Als je echter van plan bent om gedurende het hele seizoen op MotoGP-actie te wedden, zorg er dan voor dat je de best mogelijke prijs krijgt aangeboden.

Controleer de kwalificatie

De kwalificatierondes bieden een geweldige kans om de renners te beoordelen. Om jezelf de beste kans op weddenschap succes te geven, is het essentieel dat je aandacht besteedt aan deze fase. Als je dit doet, kun je zien welke rijders goed hebben gepresteerd op de baan en welke het moeilijk lijken te hebben. De kwalificatierondes bepalen ook waar op de grid elke rijder zal starten. Dit kan je helpen te kiezen welke rijders waarschijnlijk een podiumplaats zullen behalen of de race ronduit zullen winnen.

Houd het weer in de gaten

Het weer kan een grote rol spelen bij het bepalen welke racers goed presteren of niet. Welke rijders zijn geschikt voor droge omstandigheden? Als de weerssituatie nat is, zullen racers waarschijnlijk iets langzamer zijn, zeker met omstandigheden die veel gevaarlijker zijn. Hoewel het moeilijk is om het weer voorafgaand aan de race nauwkeurig in te schatten, kan het de moeite waard zijn om dit een paar dagen voordat het evenement begint te checken.

Eerdere resultaten

Het bijhouden van de eerdere resultaten en de huidige vorm van een rijder is het meest belangrijke element dat gokkers moeten onderzoeken voordat ze wedden op MotoGP-evenementen. Pas de weddenschappen dienovereenkomstig aan als de resultaten niet gunstig zijn voor je keuzes.

Bekijk de race

Wil je weten hoe er geraced wordt? Bekijk ze dan. Om meer vertrouwd te raken met de racers en waar mogelijk het onderzoek dat voor de race is gedaan te vergelijken. Dit zorgt ervoor dat je beslagen ten ijs komt en weet waar je kansen liggen.

Tot slot

Wedden op motorracen en dan zeker de MotoGP is super spannend en kan heel lucratief zijn. Zorg dat je je huiswerk doet en laat je niet verleiden om meteen grote bedragen in te zetten. Begin vooral klein en bekijk welke strategie het beste voor jou werkt. Wij wensen je veel geluk met wedden op motorracen!

toggle off
Gokreclame uitschakelen.