Bekend van:

Wedden op NASCAR


NASCAR is een topsport die al jaren groeit. Het is een van de meest populaire sporten in de VS geworden en de populariteit groeit ook in andere delen van de wereld. Daarbij is het een van de vele sporten waarop je kunt wedden. Wat houdt NASCAR in en waar kun je precies sportweddenschappen op afsluiten? Wij lichten het graag voor je toe. 

Ready, steady, go!

Zodra het seizoen begint, genieten we het hele jaar, elk weekend van racen. Hierdoor hebben gokkers genoeg kans hebben om het hele jaar door op meerdere opties te wedden. De NASCAR races brengen ons naar het moment waarop de kampioen wordt gekroond. De coureur met de meeste punten krijgt aan het eind van het jaar de titel.

Je kunt wedden op de winnaar van elke race of een gok wagen op de algemene winnaar van het NASCAR-kampioenschap. Afgezien daarvan zijn er een paar andere opties waarop je kunt wedden, afhankelijk van je voorspellingen en wat je leuk vindt. Voordat je echter besluit om te gaan spelen, is het handig wat meer te weten te komen over NASCAR weddenschappen.

Wat zijn NASCAR-weddenschappen?

De naam verraadt het ongetwijfeld, want het gaat om wedden op NASCAR races, auto’s, coureurs en fabrikanten. NASCAR weddenschappen is gewoon het wedden op verschillende aspecten van deze autosport. Dus als je geniet van het kijken naar coureurs die over het harde asfalt en door moeilijke bochten scheuren, kun je je passie voor het plaatsen van weddenschappen op de races gebruiken.

Veel bookmakers bieden verschillende wed opties waaruit je kunt kiezen. Er komt echter meer bij weddenschappen kijken dan alleen maar direct de winnaar voorspellen. Je moet zeker de tijd nemen om deze typen te begrijpen, aangezien ze je gids zijn om je weddenschappen te verbeteren. Als je ervaring hebt met wedden op verschillende sporten, zul je het waarschijnlijk eenvoudig vinden om NASCAR weddenschappen te doen.

Hoe werkt NASCAR wedden?

Wedden op NASCAR is vrij eenvoudig. Het wedden op deze sport is vooral gericht op de coureur en hoe deze op het circuit presteert. Hoewel er verschillende soorten weddenschappen zijn in NASCAR, gaat het erom hoe de coureur het zou doen in de race. Jouw all time favoriet hoeft echter niet te winnen om ervoor te zorgen dat je weddenschap succesvol is.

Zelfs voordat de eigenlijke race begint, heb je de kans om de kwalificatie races uit te proberen, als ze beschikbaar zijn. Niet alle evenementen hebben namelijk kwalificatie races. Dit is de reden dat je het beste elk evenement begrijpt en door hebt hoe ze werken als je wilt slagen in het wedden op NASCAR.

Verschillende invloeden

Het is goed om jezelf ook vertrouwd te maken met de verschillende zaken die de race kunnen beïnvloeden voordat deze begint. Je kent bijvoorbeeld het aantal sporen dat de raceway heeft, omdat degene met slechts één spoor ervoor kunnen zorgen dat auto’s opkroppen, waardoor het voor coureurs moeilijk wordt om anderen in te halen. Meerdere sporen zorgen voor meer vrijheid. Het bestuderen van de sporen is daarom essentieel.

De selectie van pitboxen is ook van vitaal belang, omdat het bestuurders een extra duwtje in de rug kan geven. Hierdoor kunnen ze auto’s gemakkelijk manoeuvreren. Je moet dus ook op de hoogte zijn van de pitboxen die de racecircuits hebben voordat je begint met wedden.

NASCAR odds

Een integraal onderdeel van NASCAR weddenschappen zijn de odds, en als je wilt meedoen, moet je ervoor zorgen dat je begrijpt hoe je deze leest. Het is belangrijk dat je weet dat de meeste NASCAR weddenschappen gaan om het kiezen welke bestuurder zal winnen. Ongeacht het type weddenschap waar je voor kiest, je zult voor elke lijn verschillende kansen vinden.

Deze odds scheiden de coureurs op basis van hun kansen om te winnen. Dus als er een coureur is met de beste kans om te winnen, krijgt hij de favoriete odd, en in dit geval heeft het meestal het plusteken, wat anders is dan bij andere sporten. In andere sporten krijgen de favoriete teams de indicator “-“.  Let hier dus op! Het lezen van de kansen is echter nog steeds hetzelfde.

Als er een plusteken voor de odd staat, moet je weten dat de uitbetaling die je krijgt een optelling is van het bedrag dat je inzet plus de odds. Als de odd bijvoorbeeld +110 is en je zet € 100 in, dan krijg je € 210 terug. En in dat geval krijg je een winst van € 110 als je de weddenschap wint.

Soorten NASCAR-weddenschappen

In tegenstelling tot andere sporten, heb je bij NASCAR weddenschappen geen over/under, tegen de spread, dekking van de spread, moneyline, enz. Bij NASCAR weddenschappen zijn er drie soorten waaruit je kunt kiezen, en elk van deze gaat over het kiezen van de bestuurder die de race zal winnen. Het is echter anders op basis van het type dat je kiest.

Je krijgt meer value van NASCAR weddenschappen omdat er verschillende ‘unknowns’ kunnen optreden zonder de “-“-indicator. Deze unknowns zijn mechanische storingen, ongelukken of zelfs menselijke fouten die de bestuurder kunnen laten ontsporen en hem de overwinning kosten.

Toekomst weddenschappen

Dit type NASCAR weddenschap is voor als je op zoek bent naar een langetermijn weddenschap. Je kunt wedden op een toekomst weddenschap waarbij je de coureur kiest die aan het eind van het jaar het kampioenschap wint. Je krijgt echter een beter rendement wanneer je wint met je wekelijkse toekomst weddenschappen, aangezien er gedurende het seizoen meer volatiliteit is.

De odds voor toekomst weddenschappen veranderen in de loop van het jaar, afhankelijk van de situaties gedurende het seizoen. De favoriet om te winnen kan bijvoorbeeld een verschrikkelijk seizoen hebben door onvoorziene omstandigheden. Op basis van deze fluctuaties kunnen de kansen hoger of lager worden.

Outright winnaar

Vergeleken met toekomst weddenschappen, hoef je niet te wachten tot het jaar voorbij is voordat je je winst kunt claimen. Wanneer je kiest voor plaats weddenschappen of de outright winnaar, plaats je elke week weddenschappen en ontvang je je overwinningen zodra de race voorbij is. Hoewel het geen hoog rendement heeft zoals toekomst weddenschappen, hoef je dus niet te wachten tot het einde van het seizoen en je kunt er meerdere plaatsen.

Het kiezen van een coureur om een ​​race te winnen is echter behoorlijk lastig, omdat er tijdens de race veel dingen kunnen gebeuren, zelfs nadat je je onderzoek hebt gedaan. Daarom kun je nooit zeggen wat er kan gebeuren en wat een positieve of negatieve invloed heeft op de race. Dit houdt wedden op NASCAR uiteraard wel super spannend!

Head-to-head weddenschappen

Je kunt ook het type head-to-head weddenschappen uitproberen, waarbij je de concurrentie kunt terugbrengen tot twee coureurs in plaats van een tegen de andere 34. In dit geval zijn de twee coureurs aan elkaar gewaagd en wed je op de ene waarvan je denkt dat die een betere race zal hebben dan de andere, ongeacht waar ze eindigen in de race.

In tegenstelling tot toekomst weddenschappen en outright weddenschappen, zijn de odds voor deze markt niet zo hoog. Bovendien lijkt het op reguliere teamsport kansen waarbij de favoriet de “-” -indicator heeft en de underdog de “+” -indicator. Dit is gewoon een 1v1 match up, en je weddenschap is gebaseerd op wie de strijd tussen de twee coureurs wint.

Waarom wedden op NASCAR?

Hoewel wedden op NASCAR kan worden gezien als het plaatsen van een weddenschap op de bestuurder waarvan je denkt dat die zou winnen, is er meer aan de hand. NASCAR weddenschappen bieden een betere gok ervaring waarbij je kunt inzetten op verschillende race resultaten, waarvan je profiteert. Zelfs wanneer je niet zeker weet welke coureur uiteindelijk zou winnen.

Hierdoor zijn er verschillende redenen waarom je eens een gokje zou kunnen wagen op NASCAR races. We hebben er een paar uitgelicht in de onderstaande lijst.

  • Met NASCAR weddenschappen kunt je je bet direct afdekken.
  • Er zijn het hele jaar door verschillende evenementen om op te wedden.
  • De soorten weddenschappen zijn eenvoudig te begrijpen.
  • De sport is populair, wat betekent dat je gemakkelijk een bookmaker kunt vinden om erop te wedden.

Wedden op NASCAR is perfect, zeker als je een auto race fan bent en iets meer wilt. Met de vele beschikbare circuits heb je een breed scala aan opties om mee te gaan als het gaat om wedden op deze sport.

Tot slot

Als je al een account hebt bij een bookmaker die de mogelijkheid biedt om te wedden op NASCAR races, moet je de tijd nemen om je onderzoek te doen naar het NASCAR seizoen. Kom meer te weten over de coureurs, bekijk hun eerdere prestaties op verschillende locaties, maak kennis met de circuits en ken de favorieten voor de races.

We hebben al uitgelegd voor welke verschillende bets je kunt gaan bij NASCAR wedden. Kies daarom degene die je leuk vindt en voer je analyse uit voordat je een account aanmaakt. Je wilt niet blindelings doorgaan zonder de juiste informatie, omdat dit je winkansen verkleint. Daarom is het het beste wanneer je al je informatie op één plek bij de hand hebben. Wij wensen je veel geluk met wedden op NASCAR!

toggle off
Gokreclame uitschakelen.