Bekend van:

Wedden op rugby


Rugby is een van de fysiek meest veeleisende contactsporten, die wereldwijd wordt gespeeld en waar miljoenen fans van genieten. Het kan gespannen en emotioneel zijn om ernaar te kijken, en de ervaring wordt nog versterkt door de opties die rugby weddenschappen bieden. Het meedogenloze en onverbiddelijke karakter van rugby, gecombineerd met zijn tactische en strategische elementen, hebben geleid tot de acceptatie van de sport als een bron van grote trots en rivaliteit tussen landen en regio’s. Het is een populaire sport in veel landen. Het is ontstaan ​​in het Verenigd Koninkrijk en is nu opgesplitst in twee codes, waarbij Rugby Union en Rugby League worden gespeeld in verschillende delen van Engeland, Wales, Schotland en Ierland.

Rugby Union of Rugby League?

De meeste rugby fans weten dat rugby in de 19e eeuw werd opgesplitst in twee sport codes vanwege meningsverschillen. Het verschil tussen rugby league en rugby union begrijpen is erg belangrijk omdat het je de kans geeft om te wedden op wedstrijden van je keuze. Ze hebben allebei iets verschillende regels die de aard van de spellen veranderen. Wat een aanzienlijke impact zal hebben op je weddenschappen, dus daarom doe je er goed aan de twee te onderscheiden voordat je begint met het plaatsen van rugby weddenschappen.

Rugby League

Rugby League-wedstrijden duren 80 minuten met twee helften van 40 minuten. De line-ups bestaan ​​uit 13 spelers. Er zijn enkele overeenkomsten met de Union spellen, zoals tijd, maar de regels zijn iets anders. Het doel is nog steeds om je tegenstanders te verslaan met doelpunten, penalty’s, conversies of doelpunten met één punt. De aanvallende partij in Rugby League kan maar zes keer worden aangepakt voordat ze balbezit kunnen overdragen. De regels leggen de nadruk op snelle balbewegingen omdat beide limieten een beperkte tijd hebben om balbezit te behouden. De meeste mensen genieten van deze wedstrijden omdat ze vrij vloeiend en snel zijn. Scoorpogingen en conversies zijn vier punten waard. Afgezien van deze belangrijkste verschillen, zijn de basisregels van de spellen hetzelfde.

Rugby Union

Rugby Union-wedstrijden duren ook 80 minuten, net als de League wedstrijden, en ze hebben ook helften van 40 minuten. De opstellingen in de Union hebben echter 15 spelers. De spelers moeten ook proberen te scoren tegen de tegenstander om wedstrijden te winnen. Er zijn conversies, penalty’s en hun drop-doelen zijn drie punten waard, niet één zoals in League wedstrijden. Het team kan ook punten verzamelen door de bal in een gemarkeerde sectie te gronden om een ​​try te scoren die vijf punten waard is. Ze kunnen daarbij nog twee punten verdienen door door de H-vormige palen te trappen. ‘Rucks’ worden gevormd wanneer aanvallers op de grond vallen en ‘mauls’ worden gevormd wanneer aanvallers op de been blijven nadat ze zijn getackeld. Rucks en mauls bestaan ​​niet in Rugby League.

Soorten weddenschappen op rugby

Als je eenmaal de twee belangrijkste codes in rugby spellen hebt begrepen, is het volgende wat je kunt doen de gokopties verkennen. Het zou een goed idee zijn om wat ideeën en tips te hebben over rugby weddenschappen. Als je zo snel mogelijk geld wilt neerleggen, kun je deze tips gebruiken om de meest winstgevende weddenschappen te plaatsen. We zullen ook kijken naar de verschillende soorten rugby weddenschappen waarvan je als speler op de hoogte moet zijn.

Match weddenschappen

Match weddenschappen, zoals bij de meeste sporten wel het geval is, zijn match weddenschappen een gewilde en populaire vorm van wedden op rugby. Rugby is een teamspel, maar in tegenstelling tot andere teamspelen zijn de wedstrijden in de meeste gevallen hoog scorend. Er zijn maar weinig gevallen waarin je een gelijkspel tegenkomt voor zover het de meeste rugbywedstrijden betreft. Dit is dan ook een van de belangrijkste punten om in gedachten te houden wanneer je besluit om op een rugbywedstrijd te wedden. Er kunnen enkele goksites en online bookmakers zijn die aanbieden om te wedden op een gelijkspel, maar een gelijkspel is ongewoon; het zal vaak een hoge kans van 40/1 hebben.

Outright Weddenschappen

Wanneer beginners nadenken over wedden, komt outright wedden vaak als eerste op. De meeste nieuwkomers blijven bij deze manier van wedden totdat ze rugby weddenschappen volledig begrijpen. Zoals de naam al doet vermoeden, is outright gokken het plaatsen van weddenschappen op basis van de resultaten van de competitie. Het is wedden op welk team jij denkt dat de titel zal winnen.

De meeste mensen baseren hun beslissing op de geschiedenis van het team. Je kunt dus één rugbyteam selecteren waarvan jij denkt dat het de beker zal winnen en je geld op hen plaatsen. Maar het kan ingewikkeld worden omdat het voorspellen van een heel game seizoen een uitdaging kan zijn. Je kunt wel kijken naar de favoriete teams en hoeveel je kunt winnen als je je geld op een van beide inzet. Je kunt ook wedden op wie de kwartfinales of halve finales bereikt.

Individuele spelers weddenschappen

Individuele speler weddenschappen zijn ook om voor de hand liggende redenen behoorlijk populair. Er moet rekening worden gehouden met de individuele vaardigheden van de spelers, of ze goed in vorm zijn, etc. In de meeste gevallen zijn de backs de favorieten, op voorwaarde dat ze ook aanvallend kunnen worden. Als je je rugby weddenschap wilt baseren op degenen die de meeste punten kunnen scoren, dan moet je wedden op de meeste spelers in termen van hun algemene scoremogelijkheden en staat van dienst.

1X2 wedden

Deze manier van wedden is een van de eenvoudigste, vooral voor een beginner. Het is gewoon een uitoverwinning, thuisoverwinning of een gelijkspel. Het is de meest populaire van alle sporten en zeer lucratief als je het spel begrijpt. 1 is de thuisoverwinning, X is een gelijkspel en 2 is een uitoverwinning. Gelijkspel is zeer zeldzaam, zowel in Union als League wedstrijden, wat betekent dat X de meest winstgevende optie is van de drie. Weeg je opties dus zorgvuldig af voordat je een 1X2 weddenschap plaatst.

Op totalen wedden

De rugby totalen zijn ook heel eenvoudig. Bookmakers zullen getallenlijnen plaatsen die alle punten vertegenwoordigen waarvan zij denken dat ze in een specifiek spel zullen worden behaald. Je gaat dan inzetten of het totaal aantal punten onder of boven de lijn zal vallen. Het is een van de veiligste weddenschappen omdat het winnen of verliezen van de teams je weddenschap niet significant zal beïnvloeden. Het draait allemaal om boven of onder wat de bookmakers voorspellen. Verschillende factoren dragen bij aan hoe laag of hoog de score zal zijn, en dat is alles waar je je op moet concentreren bij het plaatsen van een totale inzet.

Over- en onder-weddenschappen

Over- en onder betting gaat over een drempel waar je op mag inzetten. Als de teams waarop je hebt ingezet winnen boven de drempel punten, dan win jij, als ze onder de drempel punten komen, dan verlies je als gokker.

Handicap-weddenschappen

Ook bekend als spread-weddenschappen. Zoals de term suggereert, krijgt bij handicap weddenschappen een van de teams een voor- of nadeel. Het voordeel/nadeel is echter hypothetisch. De punten worden ofwel vooraf aan hen gegeven of van een paar teams afgenomen. Als gokker moet je de sterke punten van een bepaald team kennen wanneer je ervoor kiest om te wedden op handicaps.

Prop weddenschappen

Een propositie weddenschap is waar dingen een beetje ingewikkeld worden. Er zijn zoveel plaatsen waar je je geld op in kunt zetten, dus er is veel onderzoek vereist. Je kunt je inzet plaatsen op basis van incidenten en gebeurtenissen tijdens het rugbyspel. Ze zijn een beetje anders dan algemene weddenschappen, die voornamelijk gebaseerd zijn op punten. Met prop weddenschappen kun je geld inzetten op wie als eerste scoort, hoe laat de eerste poging zal plaatsvinden, enzovoort.

Hierbij is het van belang dat de gecombineerde weddenschap die je maakt, alle facetten goed heeft. Anders wordt je niet uitbetaald. Je vindt deze weddenschappen op verschillende bookmakers. Ze zijn erg riskant als je niet genoeg informatie hebt of als rugby nieuw voor je is. Maar rugby fanaten kunnen veel geld verdienen met prop weddenschappen.

Rugby livestream en wedden

Rugby is een opwindende en explosieve sport, waardoor het perfect is om naar te kijken op tv of livestreams. Het is ook de perfecte sport voor live wedden. Veel bookmakers bieden het hele jaar door rugby livestreams en weddenschappen van verschillende toernooien. Bijvoorbeeld bij Unibet staan ze klaar om de nieuwste live gokmarkten tijdens wedstrijden te bieden, zodat je nooit iets van de actie hoeft te missen.

Live rugby weddenschappen bieden je meerdere verschillende markten om uit te kiezen. Je kunt over/under-weddenschappen, handicap-weddenschappen en basis 1X2-weddenschappen vinden. Er zijn ook weddenschappen op de volgende geconverteerde try, het volgende drop-doel en nog veel meer.

Conclusie

Dit is alles wat je zo’n beetje moet weten voordat je begint met wedden op rugby. Net als bij elke andere sport, heb je achtergrondinformatie over het spel nodig om je te helpen de beste weddenschappen te maken. Je kunt wedden op live wedstrijdresultaten, seizoen winnaars of gebeurtenissen tijdens het spel. Begin met de eenvoudige soorten weddenschappen zoals wedden op totaal en 1X2 wedden en ga vanaf daar verder. Wij wensen je veel geluk!

 

toggle off
Gokreclame uitschakelen.