Bekend van:

Wedden op tafeltennis


Je hebt waarschijnlijk ooit wel eens een peddel opgepakt en tafeltennis gespeeld, maar heb je er ooit over nagedacht om op pingpong te wedden? Het wedden op tafeltennis begon in het voorjaar van 2020 op stoom te komen, toen de uitbraak van COVID-19 bijna alle sporten tot stilstand bracht. Ondanks het uitbreken van de pandemie gingen veel tafeltenniscompetities gewoon door. Gokkers waren blij iets te vinden om op te wedden, ook al is het een spel dat de meeste mensen in de kelder van hun vrienden spelen. Major League-sporten zijn sindsdien teruggekeerd, maar veel mensen zijn blijven wedden op tafeltennis. Blijf dit artikel lezen voor alles wat je moet weten als je mee wilt doen aan de fun van wedden op tafeltennis.

Populariteit door pandemie

Laten we beginnen met te kijken naar hoe wedden op tafeltennis populair werd, enkele van de belangrijkste landen en competities die erbij betrokken waren, en of wedden op deze sport legitiem is. De pandemie van het coronavirus dwong de meeste sporten begin 2020 te stoppen, maar tafeltennis bevond zich in een unieke positie. Als een van de weinige competitieve spellen die nog steeds actief zijn, groeide sportweddenschappen op tafeltennis snel in populariteit. Een regeltafel die voor tafeltennis wordt gebruikt, is bijna 3 meter lang, wat spelers duidelijk meer dan 2 meter afstand geeft. Tafeltenniscompetities zoals Moskou Liga Pro konden toernooien blijven organiseren met weinig of geen aanpassingen.

Basisregels van tafeltennis

Je dient de basisregels van tafeltennis te kennen voordat je geld riskeert. Hier is een korte lijst met regels, overgenomen van de website van het Olympisch Comité van de VS:

Regels, Scoren en Spelen

 • Twee spelers, één aan elke kant van de tafel
 • Spelers krijgen elk twee beurten, afwisselend
 • Elk spel wordt gespeeld tot 11 punten
 • Als een spel gelijk is bij 10-10 moet een speler met 2 punten winnen.
 • Wedstrijden worden bepaald door een best of 5 of best of 7-spelsysteem (dat wil zeggen de eerste speler die 3 of 4 games wint, is de matchwinnaar)

Belangrijke landen en competities

De International Table Tennis Federation (ITTF) en de European Table Tennis Union (ETTU) hebben hun gesanctioneerde toernooien stopgezet als reactie op het uitbreken van COVID-19. Als twee van de grootste bestuursorganen in het hele tafeltennis, bood de annulering van deze toernooien een kans voor kleinere competities om de schijnwerpers te stelen.

Toernooien georganiseerd door Oost-Europese competities grepen de opkomende markt voor tafeltennis weddenschappen stevig aan. Sommige van deze competities omvatten de volgende:

 • Moskou Liga Pro
 • Setka Cup
 • Win Cup
 • TTSTAR SERIES

Veel van de Moskou Liga Pro-wedstrijden vinden plaats vanaf geheime locaties. Dit wordt zogenaamd gedaan om fraude te voorkomen en te beletten dat iemand contact opneemt met de atleten. Competities zoals Moskou Liga Pro organiseren regelmatig wedstrijden in een aantal van de volgende landen:

 • Belarus
 • Brazilië
 • China
 • Tsjechië

Deze landen zijn gemakkelijk toegankelijk voor Russische atleten. Hoewel Liga Pro verklaarde dat ze hun wedstrijden aan het begin van de pandemie hadden stopgezet, speelden veel van hun atleten nog steeds op deze niet nader genoemde locaties. Hoe de huidige oorlog hier roet in het eten gooit, is nog niet helemaal duidelijk.

Atleten uit China hebben lang geregeerd in tafeltennis, maar spelers uit Rusland en Oekraïne zijn sindsdien de dominante krachten in de wereld van pingpong geworden. Ze hebben altijd geweldige atleten in de sport gehad, maar de extra aandacht die de pandemie met zich meebracht, bracht alles naar een nieuw niveau. De kracht van online wedden heeft deze brede sport een geheel nieuw publiek gegeven.

Tafeltennis Wedden 101

Wedden op tafeltennis werkt net als veel andere één-op-één sporten, zoals bijvoorbeeld MMA. Hier volgt een kort overzicht van de soorten weddenschappen die je op tafeltennis kunt plaatsen.

Geldlijn weddenschappen

Elk spel heeft een favoriet en een underdog. De favoriet wordt vermeld met een “-” symbool naast de kansen, en de underdog heeft een “+” naast hun lijnen. Bekijk het volgende voorbeeld van PointsBet:

Nikolai Zhurba is de favoriet om te winnen met -200 odds, terwijl Roman Pavlenko de underdog is met +145. Wedden op een van deze spelers om te winnen is bekend als geldlijn weddenschappen.

Als je € 100 inzet op Pavlenko en hij wint, win je € 145 voor een totale uitbetaling van € 245. Aan de andere kant zou je met succes € 200 moeten inzetten op Zhurba om € 100 te winnen, wat zou resulteren in een uitbetaling van € 300.

Over/Under en Totalen Inzetten

Je kunt ook de Over/ Under wedden op tafeltenniswedstrijden! Totalen wedden is een eenvoudige weddenschap op hoeveel punten worden gescoord tijdens een spel boven of onder een bepaalde waarde. Tafeltennis totalen eindigen meestal rond de meer dan/minder dan 70 punten.

Parlay-weddenschappen

Parlays werken ook hetzelfde bij tafeltennis. Je kunt op elk willekeurig moment veel wedstrijden vinden en het kan zeer lucratief zijn om twee of meer spellen op hetzelfde wedstrookje te wedden. Het enige wat je hoeft te doen is twee of meer resultaten uit verschillende matchups te selecteren om een ​​parlay te creëren bij je favoriete bookmaker. Je dient elke etappe van je parlay te winnen om de volledige uitbetaling te krijgen, maar de potentiële winsten zijn dan ook torenhoog als je op meerdere uitkomsten gokt. Sommige bookmakers bieden een parlay-verzekering die een deel van je inzet dekt als je een parlay met één leg verliest.

Unieke weddenschappen

Er zijn een paar soorten tafeltennis weddenschappen die je bij veel andere sporten niet zult vinden. Enkele voorbeelden van deze unieke weddenschappen zijn de volgende:

 • Het exacte aantal spellen
 • Spellen die worden bepaald door extra punten
 • Eerste winnaar spel
 • 3e spelpunt handicap

Controleer met je favoriete bookmaker wat voor soort tafeltennis weddenschappen ze te bieden hebben.

Live wedden op tafeltennis

Met live wedden kun je inzetten op de uitkomst van een tafeltenniswedstrijd terwijl het spel wordt gespeeld. De odds verschuiven op basis van wie de wedstrijd wint, en het momentum kan snel schommelen bij tafeltennis.

Competitieve tafeltenniswedstrijden worden beslist door een best of 5 of best of 7 spelsysteem, dus in-game weddenschappen kunnen drastisch veranderen in tafeltennis. Als een speler de eerste 2 games wint in een best-of-5-wedstrijd, heeft hij enkel 11 punten meer nodig om de hele wedstrijd te winnen, en de live-kansen zullen hun voordeel weerspiegelen.

Een voorbeeld

Kijk eens hoe de kansen voor live wedden eruitzien als ze veranderen op gemiddelde bookmaker. In dit voorbeeld zijn de kansen van Shirshov gestegen tot +370, terwijl de kansen van Mihaylov zijn gedaald tot -650. Shirshov verliest de wedstrijd nog steeds als de underdog, maar hij heeft net een spel gemaakt waardoor het een beetje waarschijnlijker is dat hij zal winnen. Deze odds kunnen met elke service veranderen, dus live wedden op tafeltennis kan nogal een rollercoaster zijn. Je maakt echter wel kans op een mooie uitbetaling als je de juiste lijnen weet te pakken.

Is wedden op tafeltennis legitiem?

Er is hiervoor aan beide kanten wat van te zeggen. Tal van legale bookmakers bieden wedden op tafeltennis aan, maar dat is niet zonder controverse gekomen. Wedden op kleinere sporten waar de officiële statistieken niet zoveel aandacht krijgen, brengt altijd een beetje risico met zich mee. Tafeltennis is wat dat betreft niet anders.

Neem bijvoorbeeld Moskou Liga Pro. De ITTF en ETTU annuleerden hun toernooien toen de pandemie begon, maar Liga Pro-atleten bleven spelen. Dit riep vragen op over wie officieel toezicht houdt op de wedstrijden. Sommige kijkers hebben tennistafel atleten ervan beschuldigd wedstrijden te fixen voor hun eigen persoonlijk gewin. Toeschouwers zijn vaak niet de enigen die de legitimiteit van wedden op tafeltennis in twijfel trekken.

Er zijn slechts enkele van de grote bookmakers die weddenschappen aanbieden op tafeltennis. Het lijkt erop dat ze weddenschappen zullen blijven accepteren ondanks eerdere vragen over de legitimiteit van tafeltennis weddenschappen.

Tips en strategie

Als een opkomende sport is het een uitdaging om je strategie voor het wedden op tafeltennis te plannen. Atleten in competities zoals Moskou Liga Pro zijn relatief onbekend bij de gewone gokker, dus het kan moeilijk zijn om te bepalen of de inzetlijnen de moeite waard zijn of niet.

Toch zijn er een paar dingen waar je op kunt letten als je een weddenschap op tafeltennis handicapt. Let op de volgende details:

 • Spelers Rangschikking
 • Speelstijl – sommige spelers worstelen met linkshandige tegenstanders
 • Concurrentie
 • Conditie – sommige atleten hebben niet de vereiste conditie om uit te blinken in tafeltennis

Er is niet veel informatie direct beschikbaar voor tafeltennis , dus hoe meer onderzoek je naar elke speler kunt doen, hoe beter.

Waarom je zou moeten wedden op tafeltennis

Het gebrek aan voorkennis is eigenlijk juist een goede reden om op tafeltennis te wedden. Je kunt namelijk een voorsprong op je weddenschappen krijgen wanneer je het juiste motief vindt om een ​​bepaalde inzet te doen.

Een andere reden om te wedden op tafeltennis is de tijd dat het wordt uitgezonden. De meeste wedstrijden in competities zoals Moskou Liga Pro vinden plaats op momenten dat andere grote sporten niet live zijn. Dit geeft je de kans om geld te winnen terwijl andere spellen niet worden gespeeld.

En last but not least: het is leuk! Tafeltennis wordt met meer intensiteit gespeeld dan je zou denken, en wedden brengt die opwinding naar een ander niveau. Wij wensen je in ieder geval veel geluk bij het wedden op tafeltennis!

 

toggle off
Gokreclame uitschakelen.