Bekend van:

Wedden op tennis


Tennis is een wereldwijd fenomeen, zowel op het gebied van entertainment als wedden. Elk jaar zijn er vier grote Grand Slam-evenementen. Hier genieten fans van tennisactie op het hoogste niveau van spannende matchups. Natuurlijk is wedden op tennis ook een big deal. De meeste tennisweddenschappen worden geplaatst op wekelijkse evenementen die elk jaar tussen januari en november plaatsvinden. Deze krijgen niet zoveel aandacht als de Grand Slam-evenementen. En hoewel dit wellicht een slechte zaak lijkt, is het dat niet. Slimme gokkers die deze toernooien volgen, kunnen hier juist gunstige kansen zien! Als de spannende wereld van tennisweddenschappen je trekt, kan dit artikel je zeker op weg helpen.

Wat zijn de regels van Tennis?

Zoals met alles, is het ook van cruciaal belang om de basisprincipes van tennisweddenschappen onder de knie te krijgen. Je moet weten hoe het tennisspel werkt als je van plan bent er geld mee te verdienen.

Scoren

Het scoresysteem van Tennis is anders dan dat van de meeste andere sporten. Elk spel start met de spelers op ‘love’, d.w.z. nul punten. Zodra het scoren begint;

 1. Het eerste punt is gelijk aan 15.
 2. Het tweede punt brengt hen naar 30.
 3. Het derde punt brengt hen naar 40.
 4. En een vierde punt zou het spel kunnen winnen.

Een speler moet met minimaal twee punten voorstaan om het spel te winnen. Als de scores 40-0, 40-15 of 40-30 zijn, moet de leidende speler nog een punt scoren om het spel te winnen.

Wat is de deuce?

Vaak is de score gelijk op 40-40. Dit wordt deuce genoemd. Wanneer het spel zich in deze positie bevindt, wint de eerste speler die twee opeenvolgende punten scoort. Het eerste punt verplaatst ze naar ‘advantage’. Maar als de tegenstander scoort voordat hij het tweede punt heeft behaald, vervalt dit voordeel. Dit geeft de score terug naar deuce.

Serveren

De service is waar het spel begint. Het kan worden gebruikt als een wapen om punten te winnen. Enkele belangrijke regels met betrekking tot serveren omvatten;

 • De rechterkant (deuce) van het veld wordt altijd als eerste geserveerd. Spelers wisselen vervolgens af van welke kant ze serveren.
 • De serverende speler probeert de bal diagonaal in het servicevak te slaan.
 • Een serveerder wordt opgeroepen voor een fout wanneer zijn service in het net of buiten het speelveld gaat. Twee opeenvolgende fouten zullen ervoor zorgen dat deze het punt verliest.

Algemeen spel

Als het spel eenmaal begonnen is, zijn de volgende tennisregels van toepassing;

 • Spelers moeten de bal raken voordat deze twee keer stuitert.
 • Spelers mogen de bal niet twee keer raken.
 • De bal moet binnen de grenzen van het speelveld blijven om in het spel te blijven.
 • Een bal die de lijn of een deel van de lijn raakt, wordt nog steeds als in het spel beschouwd.
 • Een speler die met zijn lichaam of racket het net aanraakt, verliest het punt.
 • Het punt kan eindigen als de bal in het net wordt geslagen.
 • De scheidsrechters (lijn scheidsrechter en stoelscheidsrechter) handhaven de regels tijdens een tenniswedstrijd.

Hoe wint een speler een set/wedstrijd?

Een speler/team wint een set door als eerste zes games te winnen met een marge van minimaal twee games. Als de set in zes games elk gelijk is, wordt een tie-break gebruikt om een ​​set te beslissen. Sets zijn wat een wedstrijd wint. Een speler wint de wedstrijd als hij het grootste deel van het voorgeschreven aantal sets wint (meestal de beste twee van de drie, maar soms de beste drie van de vijf).

Hoe kan ik online wedden op tennis?

Elk tennistoernooi, of het nu ATP of WTA (Women’s Tennis Association) biedt gokkers een groot aantal gokmogelijkheden. Van wedden op spelers om het toernooi te winnen tot wedden op individuele wedstrijden. Overal kan value worden gevonden voor de scherpzinnige tennis gokker. Handicappers die tijd en moeite willen investeren, kunnen goed geld verdienen met wedden op tennissen. Maar laten we eerst eens kijken hoe we op tennis kunnen wedden.

1: Kies een bookmaker

Bookmakers zijn de online sites voor sportweddenschappen waar sportgokkers naartoe gaan om te wedden op onder andere tennis. Al de bookmakers die wij aanraden zijn veilig, betrouwbaar en voldoen aan onze criteria. Er zijn best wat plaatsen om online op tennis te wedden. Ga naar onze overzichtspagina en kies een online wedkantoor dat past bij jouw wensen op het gebied van tennis weddenschappen.

2: Aanmelden

Aanmelden is eenvoudig. Je naam, e-mailadres, stortingsgegevens en geboortedatum zijn vereist. Wacht even voor een bevestigingsmail of link. Zodra het aanmeldingsproces is voltooid, kun je beginnen met geld op je account te zetten.

3: Een storting doen

Wel moet je eerst beslissen welke stortingsmethode je wilt gebruiken. De meeste online goksites accepteren creditcards zoals Visa, Mastercard, AMEX, e-wallets zoals PayPal, Neteller, Skrill en iDeal. Verschillende sites voor online sportweddenschappen geven de mogelijkheid om stortingen te doen door cryptocurrency aan te nemen.

4: Plaats weddenschap

Selecteer het tennistoernooi/wedstrijd, de tennisser, het type weddenschap, voer het bedrag in euro’s in en dien je wedticket in. Nu ben je klaar om je tennisweddenschappen te plaatsen!

Geldlijn: match weddenschappen

Een wedstrijd tussen twee spelers die redelijk gelijk zijn qua vaardigheden, zal dichtbij zijn kansen aan beide kanten:

 • Novak Djokovic -205
 • Andy Murray +175

Bij het leren wedden op tennis is het belangrijk om te begrijpen dat favorieten bijna altijd worden weergegeven met een minteken (-), en underdogs worden meestal weergegeven met een plusteken (+ ). Dit is consistent in alle sporten. In dit voorbeeld wordt Djokovic beschouwd als de favoriet, terwijl Murray, je raadt het al, de underdog is. Je zal in dit voorbeeld €205 moeten inzetten op Djokovic om € 100 te winnen of € 100 inzetten op Murray om € 175 te winnen.

Spreads: wedden op spel of set

Aan de andere kant zou Djokovic het kunnen opnemen tegen een veel minder getalenteerde tegenstander. Dit zou een grote favoriet kunnen zijn van -5000 (bet € 5000 om € 100 te winnen), terwijl zijn tegenstander zou afgaan op ongeveer +1600 (bet € 100 om €1600 te winnen). In tenniswedstrijden als deze worden meestal spreads aangeboden. Hierdoor krijgen gokkers de kans om Djokovic in te zetten om te winnen in straight sets of zijn tegenstander om een ​​set te winnen tegen meer gelijke prijzen.

Als je denkt dat een bepaalde tennisser het beter gaat doen dan verwacht, maar je weet nog steeds te verliezen, dan is wedden op handicap iets voor jou. Het lijkt veel op spread betting in andere sporten. Het is bedoeld om de underdog een aantal games te spotten om hen een eerlijk speelveld te geven. Als de lijn goed is ingesteld, is de speler die beter presteert dan zijn verwachtingen de winnende weddenschap.

Over/Under-weddenschappen

Over/Under-weddenschappen bij tennis is wanneer je inzet op het totale aantal sets of games die in een wedstrijd worden gespeeld. Als Serena Williams en Venus Williams bijvoorbeeld een wedstrijd van 3 sets spelen, kan de Over/Under worden ingesteld op 22,5 games. Als je denkt dat de wedstrijd strak zal zijn en je inzet op de Over, dan moet je de wedstrijd minstens 23 spellen hebben om je weddenschap te winnen.

Dus als Serena wint in straight sets (7-6, 6-4), zou dat betekenen dat de wedstrijd in totaal uit 23 games bestaat en dat jij je weddenschap zou winnen. Als de wedstrijd echter eindigt (6-3, 7-6) zou je de weddenschap verliezen omdat de wedstrijd maar 22 wedstrijden ging.

Futures

De meeste tennistoernooien hebben ook weddenschappen beschikbaar op wie het toernooi zal winnen. Dus in plaats van te wedden op individuele wedstrijden, kan een gokker Nadal gewoon kiezen om de French Open te winnen op -125 of Djokovic op +250. De “Big Four” van Djokovic, Murray, Roger Federer en Rafael Nadal zijn meestal de gok favorieten in elk toernooi waaraan ze deelnemen.

Live wedden op tennis

Wist je dat tennis een van de meest populaire live gokmarkten ter wereld is? De kansen kunnen na elk punt veranderen, en met zoveel mogelijke schommelingen kun je het beste goed voorbereid zijn om de juiste beslissing te nemen voordat het te laat is. Je kunt ook wedden op wie je denkt dat het volgende spel zal winnen.

Als Naomi Osaka bijvoorbeeld met 4-0 achter staat in de vijfde set op Wimbledon, kun je haar live wedden op +800. Als ze dan in staat is om terug te komen en zelfs de wedstrijd met vier games per stuk, kun je haar tegenstander live kiezen op +400, waardoor je verzekerd bent van winst.

Prop-weddenschappen

Sommige online goksites bieden tennis prop-weddenschappen aan, zoals wedden op de exacte score of dat er een tiebreak zal zijn. Dit zijn weddenschappen met een hoog risico die meestal alleen beschikbaar zijn bij grotere toernooien en alleen bij bepaalde bookmakers.

Grote evenementen voor tennisweddenschappen

De Grand Slams

De Grand Slams zijn de vier belangrijkste tennisevenementen in een kalenderjaar. Dit zijn de vier grote kampioenschappen, waar de grootste kampioenen ons trakteren op enkele van de beste wedstrijden. Elk toernooi duurt twee weken. En voor handicappers hebben de Grand Slams de meest interessante gok actie van elk tennisevenement.

Australian Open

Dit is het eerste evenement van het jaar. Het wordt meestal half januari gespeeld op een hardcourt.

French Open

De French Open komt van rond mei tot begin juni op de tweede plaats. Ook bekend als Roland Garros en wordt gespeeld op gravel.

Wimbledon

Dit is het oudste tennistoernooi, opgericht in 1877. Het wordt gespeeld op een grasveld in de periode juni-juli.

US Open

De US Open is het laatste evenement op de Grand Slam-kalender. Het vindt plaats in augustus-september op een hardcourt.

ATP Tour Tennis

De ATP Tour is het elite mannelijke professionele circuit. De Grand Slam-toernooien maken hier deel van uit, naast 60 andere tennistoernooien in 31 landen. Het biedt het hele jaar door tal van gok acties.

WTA Tour

De WTA is het hoogste niveau van vrouwentennis. Het weerspiegelt de ATP en omvat de grootste evenementen van het jaar voor de dames, inclusief alle vier de Grand Slams.

Davis Cup

De Davis Cup staat bekend als de ‘The World Cup of Tennis’. Het is het belangrijkste internationale evenement voor mannen tennis. Het vindt jaarlijks plaats in een knock-out-formaat, wat zorgt voor een spannende gokervaring in de laatste fasen.

De Fed Cup

De Fed Cup is de wereldbeker tennis voor vrouwen. Het toernooi, ook wel bekend als de Billie Jean King Cup, vindt elk jaar plaats met even spannende gokmogelijkheden.

Olympisch tennis

Olympisch tennis vindt om de vier jaar plaats als onderdeel van de Olympische spelen voor zowel dames als heren.

Strategieën en tips voor tennis weddenschappen

Het kan moeilijk zijn om schaarse kansen op het toernooi winstniveau te vinden, omdat het bijna altijd een elite speler is die de grote toernooien wint aan het einde van de rit. Maar op individueel wedstrijdniveau kunnen gokkers die de tijd nemen om zich in te lezen, grote voordelen vinden op dominante favorieten en live underdogs.

Speelstijl

Een element van tennis handicap waarmee rekening moet worden gehouden, is de stijl van elke speler. Veel gok beginners raken verstrikt in namen en records in plaats van een wedstrijd daadwerkelijk uit een te zetten en te zien hoe de twee spelers spelen. Leer de sterke en zwakke punten van verschillende spelers om te bepalen waar ze goede of slechte weddenschappen hebben.

Let op het oppervlak van de baan

Het speeloppervlak is de belangrijkste factor bij het wedden op tennis. Er zijn drie baanoppervlakken in tennis: gras, hard en klei oppervlakken. Elk speelt anders en heeft een uniek effect op hoe de bal stuitert. Grasbanen spelen bijvoorbeeld snel. De bal stuitert laag, waardoor de rally’s korter zijn dan op andere ondergronden.

Fitness voorop

Tennis is een slopende aangelegenheid. Wedstrijden kunnen uren duren. En gedurende de hele tijd worden de snelheid, het uithoudingsvermogen, de reactie en de concentratie van een speler op de proef gesteld. Dus de sterkste spelers komen vaker wel dan niet als beste uit de bus.

Binnen of buiten

Hardcourt-evenementen worden in Europa vaak binnen gespeeld. In Noord-Amerika zijn ze voornamelijk buiten. Klei- en grasbanen zijn altijd buiten. Over het algemeen doen sommige spelers het beter binnenshuis dan buitenshuis. Dit komt omdat buitenevenementen het spel blootstellen aan de elementen, zoals wind, zonlicht, regen en hitte, die de prestaties van de speler beïnvloeden.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.