Bekend van:

Wedden op voetbal


Heb je je ooit afgevraagd wat de populairste sport ter wereld was? Voetbal staat op nummer één in verschillende landen over de hele wereld en hun wedstrijden trekken altijd een groot publiek. Voetbal staat dus met gemak bovenaan. In feite trekt het wereldwijd meer gok interesse dan welke andere sport dan ook. Dit is wellicht niet zo verwonderlijk als je bedenkt hoeveel wedstrijden er plaatsvinden. Er zijn zoveel verschillende competities over de hele wereld dat het een eeuwigheid zou duren om ze allemaal op te sommen. Er zijn veel redenen waarom voetbalweddenschappen zo wijdverbreid zijn, waaronder dat het vrij eenvoudig is om te beginnen. Met slechts een klein beetje kennis is het mogelijk om een goede kans te maken om wat geld te verdienen. Wedden op voetbal kan opwindend zijn, zolang je maar weet wat je doet.

Geld verdienen met wedden op voetbal

Het gaat te ver om te zeggen dat je een voetbalexpert moet zijn om geld te verdienen met voetbalweddenschappen, maar dat betekent niet dat kennis niet belangrijk is. Integendeel zelfs, kennis is krachtig in de wereld van weddenschappen. Hoe meer je weet, hoe makkelijker het wordt om weloverwogen beslissingen te nemen.

De gemiddelde gokker werpt snel een blik op enkele van de teams die spelen en bepaalt hun favoriet op basis van eerdere ervaringen of advies van een vriend. De serieuze geldmakers kijken echter verder dan dat. Deze spelers gokken niet uit misplaatste loyaliteit of mond-tot-mondreclame. Ze gokken met als enige doel om winst te maken. Ze zullen objectief naar de twee tegengestelde teams kijken en deze onderzoeken. Om een ​​van die geld verdienende gokkers te worden, moet je de basis weddenschappen en tactieken leren. We laten je de beste strategieën zien, van de beste gokkers, om jouw eigen gokstrategie te bepalen.

Voetbalweddenschappen

Voetbalweddenschappen kunnen worden onderverdeeld in twee verschillende categorieën, zoals bij de meeste sporten. Aan de ene kant heb je de weddenschappen die na fulltime (90 minuten) worden beslist, aan de andere kant kun je live of in-game weddenschappen vinden. Laten we beginnen met de reguliere inzetten.

Win / verlies / gelijkspel weddenschappen

 • Three-way Moneyline – Een Three-way Moneyline-weddenschap is de meest eenvoudige variant waarop je kunt wedden. Je wedt op een overwinning voor de thuisploeg, de overwinning van het uitspelende team of een gelijkspel. Een gelijkspel gebeurt vaak in het voetbal, waarbij 1 op de 3 wedstrijden in een patstelling eindigt. Underdogs die een gelijkspel krijgen, wordt als een positief resultaat beschouwd. Aangezien de loting gunstig is voor de underdogs, zal dit blijken uit de odds. Een match-up tussen twee teams aan weerszijden van de ranglijst zal hoge odds opleveren. Net als in elke andere sport, is de geldlijn weddenschap het populairst onder alle voetbal gokkers.
 • Dubbele kans – Bij dubbele kans zet je in op twee van de drie hierboven beschreven uitkomsten. Je opties zijn ofwel; Thuisploeg wint of gelijkspel, Uitploeg wint of gelijkspel, Thuis- of uitploeg wint. Door de hogere winkans zijn de kansen op deze weddenschappen lager. Deze weddenschap is geweldig als je ziet dat de underdog een goed resultaat behaalt, wat kan betekenen dat ze het spel winnen of gelijkspelen.
 • Draw no bet – Vergelijkbaar met een drievoudige Moneyline, met de uitzondering dat gelijkspel geen optie is. Hier wed je op een van de winnende teams, een gelijkspel leidt tot een push en je krijgt je inzet terug. Draw no bet is een uitstekende manier om een ​​gok met een laag risico te plaatsen op een team met lagere odds.
 • Halftime / Fulltime resultaten – Met deze weddenschap zet je zowel tijdens de rust als tijdens de volledige wedstrijd in op de verwachte uitkomst. Misschien vermoed je dat een team de wedstrijd zal winnen, maar dat het in de eerste helft dichtbij kan komen. Extreme kansen zijn aanwezig voor dit riskante soort weddenschappen. Je denkt bijvoorbeeld dat Ajax uiteindelijk Feyenoord zal verslaan, maar verwacht een gelijkspel tijdens de rust. Het nemen van deze gecombineerde actie zal zeker leiden tot een hoger risico, maar wanneer je wint, kun je ook wel echt mooi winsten gaan harken!

Over / onder weddenschappen

 • Over / onder – doelpunten – Net als een meer / minder weddenschap in andere sporten, in voetbal, voorspel je of het totale aantal gescoorde doelpunten tussen beide teams in de wedstrijd meer of minder zal zijn dan het totaal geleverd door je bookmaker. Het algemene over / onder-totaal voor de meeste voetbalwedstrijden is meer dan / minder dan 2,5 doelpunten. In dit geval vereist een over bet ten minste drie gecombineerde doelpunten in het spel, en een onder bet vereist twee of minder gecombineerde doelpunten in de wedstrijd.
 • Over / onder – hoekschoppen – Net zoals de doelpunten over / onder, maar in plaats van de doelpunten zet je in op het aantal corners in de wedstrijd.
 • Over/onder – kaarten – Nogmaals, een soortgelijk type weddenschap als bij doelpunten en corners, maar deze keer wed je op het gecombineerde totaal van kaarten (geel en rood) dat aan beide teams wordt uitgedeeld.

Totalen Inzetten

 • Totaal aantal gescoorde doelpuntenTotale weddenschappen, worden ook wel over / under genoemd en kunnen bekend voorkomen als je al eerder een weddenschap hebt geplaatst. Hier wed je of het totale aantal gescoorde doelpunten tijdens een wedstrijd boven of onder een bepaald aantal zal zijn. De bookmaker zelf geeft dit getal, maar regelmatig vind je er maar een paar.

De meest voorkomende over/onder totaal gescoorde doelpunten voor voetbalweddenschappen is dus 2,5. Stel je voor dat het meer dan dat bedrag zal zijn, en je wint als er in totaal drie doelpunten of meer worden gescoord. Evenzo, als je ervoor kiest om voor de ondergrens te gaan, moet het doel totaal twee minder zijn. Over / under-weddenschappen worden altijd gevonden met een .5 punt erachter, waardoor een mogelijke push wordt voorkomen.

 • Totaal aantal corners – Net zoals de goals over / under, maar in plaats van de goals zet je in op het aantal corners in de wedstrijd.
 • Totaal aantal gele/rode kaarten – Nogmaals, een soortgelijk type weddenschap als bij doelpunten en corners, maar deze keer wed je op het gecombineerde totaal aan kaarten (geel en rood) dat aan beide teams wordt uitgedeeld.

Hoewel het totale aantal gescoorde weddenschappen betrouwbaar kan worden geraden, is het totale aantal corners of kaart inzetten een enorme gok. Met een beetje oefening en onderzoek kun je deze zeker beter raden, maar verwacht geen wonderen.

Toekomst weddenschappen

Voorspellen wat er in de toekomst zou kunnen gebeuren, is een andere aantrekkingskracht van voetbalweddenschappen. En het zo ver van tevoren goed inschatten is zeer bevredigend en natuurlijk mogelijk financieel lonend. Daarom is misschien wel de meest intense speculatie in de hele markt voor voetbalweddenschappen toekomst weddenschappen. Iedereen houdt ervan om te zeggen wie het uiteindelijk allemaal zal winnen. Met toekomstige weddenschappen, you put your money where your mouth is.

Het nauwkeurig voorspellen van de topscorer van het seizoen of de uiteindelijke kampioen kan 5000/1 uitbetalen. Let wel dat dit voorbeeld een zeer uniek geval is, toekomst weddenschappen kunnen spectaculair winnen, maar ze kunnen net zo hard mislukken.

Eerste/ enige /laatste doelpuntenmaker

Kies de speler die als eerste scoort in de wedstrijd, de laatste doelpuntenmaker in de wedstrijd, of een doelpunt scoort op elk moment in de wedstrijd. Hiermee tezamen zijn alle weddenschappen op genoemd die je voor een wedstrijd kunt plaatsen. Laten we nu eens kijken naar het type weddenschap dat je kunt doen terwijl je naar een wedstrijd kijkt.

Live/In-game weddenschappen

Hier hebben we de andere categorie van weddenschappen, genaamd live wedden of in-game weddenschappen. Grappig genoeg vinden de meeste weddenschappen tegenwoordig plaats na het openings fluitsignaal. Het kruidt de actie van het spel een beetje, welke soms wat saai kan zijn, afhankelijk van de match-up van teams. Tijdens het spel hebben bookmakers een extra optie om je aan te melden voor een weddenschap voor een bepaald bedrag, of je kunt zelfs gedeeltelijk laten uitbetalen. Heb je een weddenschap geplaatst en het ziet er niet naar uit dat het jouw kant op gaat? Kijk rond voor deze optie om de schade wat te beperken. Houd er wel rekening mee dat niet alle bookmakers deze service aanbieden.

Enkele van de unieke weddenschappen die je in een lopende wedstrijd kunt plaatsen zijn:

 • Wie de volgende doelpuntenmaker zal zijn
 • Wie de volgende gele / rode kaart krijgt
 • Het team met de eerste vrije trap
 • Het team dat als eerste de lat raakt

Of, gewoon inzetten tijdens een wedstrijd wat de uitkomst van de wedstrijd zal zijn, dat kan altijd nog!

Do’s en don’ts voor voetbalweddenschappen

Gedurende je voetbal gok carrière zul je veel verschillende strategieën, wed opties en tips tegenkomen. Wij zetten even wat dingen onder elkaar die interessant zijn om in je achterhoofd te houden als het op voetbalweddenschappen aankomt.

DO’s

 • Wacht af. Soms kan het verstandig zijn om te wachten tot teams hun startnummers vrijgeven — een uur voor de aftrap — voordat je je sportweddenschappen plaatst. Hoewel dit is wanneer de lijnen de neiging hebben om het meest drastisch te bewegen, kan de vraag of een bepaalde speler beschikbaar is een enorme impact hebben op een wedstrijd.
 • Profiteer van (gebrek aan) motivatie. Een van onze favoriete handicap hoeken is wedden tegen teams die al zijn gedegradeerd. In wezen zullen teams die weten dat ze niets hebben om voor te spelen, minder goed presteren. Doe er je voordeel mee.
 • Zet in op underdogs. Wereldwijd voetbal is zeer onvoorspelbaar en zal veel tegenslagen kennen. Combineer dat met de eerder genoemde trends en dan krijg je dat gokkers uit de buurt moeten blijven van enkel gok favorieten. Dus of je nu een underdog direct op de geldlijn of op de doellijn neemt, als gokker moet je de underdogs altijd een kans geven.

DONT’S

 • Parlay wedden. Dit gaat hand in hand met het vorige advies, maar parlays in het voetbal zijn op zijn zachtst gezegd wispelturig. Bovendien, gezien de uitgebreide menu’s voor voetbalweddenschappen bij verschillende bookmakers, is het vrij eenvoudig om een ​​enkele markt te vinden die een hoge uitbetaling belooft (als dat je doel is). Parlays zijn daarvoor niet per se nodig.
 • Wedden met emotie. Het is vrij gemakkelijk voor voetbal gokkers om op hun favoriete teams te willen wedden, maar dat kan het beoordelingsvermogen vaak vertroebelen. Probeer in plaats daarvan invalshoeken te vinden bij teams die je (emotioneel) niet steunt en die je daardoor objectief kunt evalueren.
 • Wedden op de competities die je niet kent. Net als bij school voetbal of basketbal, zijn er een heleboel wereldwijde competities en competities in de voetballerij. In plaats van te proberen ze allemaal in te zetten, concentreer je je op een specifieke competitie of twee waarvan je weet dat er een voordeel is.

Saldo beheer voor online wedden op voetbal

Geldbeheer, of saldo beheer is net zo belangrijk als elke strategie die je kunt toepassen. Hier bij Wedkantoor kennen we maar al te goed de verhalen van mensen die te veel inzetten op risicovolle bets. Zonder goed saldo beheer en controle, kun je gemakkelijk in de war raken, de waarde in alles zien en links en rechts over betten.

Je geldbeheer moet gebaseerd zijn op een vaste inzet van 2% van je saldo. Je kunt dit een beetje variëren, afhankelijk van je risicobereidheid. Als je op safe wilt spelen, verlaag dat dan naar 1% van je saldo. Als je wat agressiever bent en niet echt bezorgd bent over de uitkomst van deze strategie, voel je dan vrij om je inzetpercentage te verhogen tot 3% van je bookmaker account. Het is van groot belang dat je alleen geld inzet wat je ook daadwerkelijk kunt verliezen, zonder verdragende gevolgen.

Probeer bij deze cijfers te blijven, en je zult bijna gegarandeerd overleven op de lange termijn. Door langer bij het spel te blijven, word je ook slimmer en begrijp je de sport beter. Hierdoor versla je uiteindelijk de bookmakers consequent!

 

toggle off
Gokreclame uitschakelen.