Bekend van:

Wedden op volleybal


Volleybal weddenschappen bieden een uniek en lonend alternatief voor sportgokkers. Vaak beschouwd als een nichemarkt, kan het voor gokkers gemakkelijker zijn om na wat onderzoek value te vinden in volleybal weddenschappen. Lees meer over over hoe je op volleybal kunt wedden.

De regels van volleybal

Volleybal is een teamsport die wordt gespeeld op een veld van 9 x 18 meter, waarbij zes spelers aan weerszijden van een net opgesteld staan. Beide teams spelen een bal rond over het net, in een poging om de bal aan de kant van het andere team te laten landen of hun tegenstanders te dwingen een fout te maken. Een team mag de bal maximaal drie keer in één beurt (aan hun kant van het net) aanraken, maar individuele spelers mogen de bal niet twee keer achter elkaar aanraken. ‘Blokkeren’ telt niet mee voor de drie keer aanraken van een team. Naast het blokkeren zijn er verschillende soorten schoten, zoals stoten, digs en spikes.

Er zijn ook verschillende manieren om fouten te maken. De meest voorkomende fouten bij volleybal zijn bijvoorbeeld:

 • de bal buiten de grenzen slaan bij een terugslag
 • het net aanraken tijdens een wedstrijd
 • dubbel slaan (dezelfde speler raakt de bal twee keer achter elkaar)

Over het algemeen wordt de bal gespeeld met de handen of armen van een persoon, hoewel het elk deel van het lichaam mag raken. Om een ​​wedstrijd te winnen, moeten teams eerst sets winnen door 25 punten te scoren voor hun tegenstanders. Als een set gelijk is aan 24-24, moeten teams winnen met een marge van twee punten.

Wedstrijden zijn meestal best-of-five sets. Alle spelers binnen een team dragen bijpassende tenues, behalve de libero. Dit is een speciale positie waarin een speler niet mag serveren of blokkeren en telt niet als een normale vervanging (teams mogen anders zes per set). De volledige regels van het volleybal zijn te vinden op de officiële website van het bestuursorgaan van de sport.

Indoor vs. Beachvolleybal Wedden

Indoor en beachvolleybal hebben hetzelfde basisprincipe. Beide disciplines vereisen dat teams de bal van de grond houden aan hun kant van het veld, met drie aanrakingen of minder, en de bal aan de kant van de tegenstander van het veld houden.

Er zijn echter een aantal opmerkelijke verschillen tussen de twee codes voor de sport. Om te beginnen is een indoorbaan iets groter dan een beachvolleybalveld. Beachvolleybal gebruikt tevens een iets grotere bal. Het scoresysteem is ook anders. Terwijl een team 25 punten moet halen om een ​​indoor volleybal set te winnen, wordt een beachvolleybalset gewonnen door het team dat als eerste 21 punten bereikt. Indoor is de eerste tot drie sets, terwijl op het strand het vaak de eerste tot twee sets is.

Indoor volleybal teams zijn ook veel groter, met zes spelers per kant. Aan de andere kant bestaan ​​beachvolleybalteams uit enkel drie spelers. Vanwege de opmerkelijke verschillen tussen de twee disciplines, moet je ervoor zorgen dat je je strategie voor volleybal weddenschappen aanpast aan de code waar je op inzet. Natuurlijk zijn de meeste strategieën voor het wedden op volleybal relevant voor zowel indoor- als beachvolleybal. Maar er zijn bepaalde nuances waar je zeker op moet letten.

Opties voor wedden op volleybal

Voordat je er zelfs maar aan denkt om geld in te gaan zetten, is het essentieel dat je op de hoogte bent van alle belangrijke opties voor wedden op volleybal. Er zijn immers verschillende manieren om op volleybal te gokken. Laten we eens kijken naar alle populaire markten voor volleybal weddenschappen, inclusief futures, wedstrijden, in-play en props.

Volleybal Toekomst weddenschappen en Outrights

Alle topsites voor volleybal weddenschappen bieden toekomsten en rechtstreekse markten voor veel van de toonaangevende competities in de sport. Hier zijn enkele van de belangrijkste opties.

 • Toernooiwinnaar – Makkelijker dan dit wordt het niet. Selecteer eenvoudig een team (of de teams) en steun ze om de competitie te winnen.
 • Om de finale te bereiken – Je kunt niet alleen teams steunen om het toernooi te winnen, maar je kunt ook wedden op teams om de finale te bereiken.
 • MVP van het toernooi – Veel van de topcompetities delen een MVP-prijs uit aan het einde van het spel en je kunt wedden op de winnaar van die prijs.
 • Beste Setter – In wezen leidt een setter de aanval van het team. Deze volleybal markt stelt je in staat om de beste setter in een toernooi te voorspellen.

Hoewel sommige gokkers geen weken (of zelfs maanden) willen wachten op toekomst weddenschappen en outrights, kunnen ze serieus winstgevend zijn. Verder voordat een wedstrijd begint, zijn de odds altijd aantrekkelijker, wat betekent dat je een betere value kunt vinden. Als je serieus gokt op volleybal, moet je zeker wedden op volleybal futures.

Wedden op volleybal wedstrijden

Het is duidelijk dat wedden op individuele wedstrijden de meest voorkomende vorm van volleybal weddenschappen is. Er zijn ook tal van verschillende opties, waardoor je meer kansen hebt om geld te winnen.

Laten we eens kijken naar alle top markten voor wedden op volleybal wedstrijden.

 • Wedstrijdwinnaar – Ongetwijfeld de meest populaire volleybal weddenschap markt voor individuele wedstrijden, met deze weddenschap kun je het winnende team voorspellen.
 • Punten- en set totalen – Je kunt ook gokken op het totale aantal punten en sets in een bepaalde volleybalwedstrijd.
 • Handicaps – De beste volleybal bookmakers bieden handicap markten aan. Bijvoorbeeld Team A (+4,5 punten) of Team B (-1,5 sets). Deze markten maken een wedstrijd evenwichtiger.
 • Winnaar eerste set – Zoals de naam al doet vermoeden, kun je op deze volleybal weddenschap markt wedden op de winnaar van de eerste set in een wedstrijd.
 • Correcte score – Dit is een lastige gok om goed te krijgen, maar het kan erg lucratief zijn. Je kunt bijvoorbeeld Team A selecteren om met 3-0 te winnen, of Team B om met 3-2 te winnen.

Het is ook de moeite waard om op sommige van de beste volleybal prop-weddenschappen in te zetten bij spraakmakende wedstrijden, gerelateerd aan de prestaties van elk team of geselecteerde spelers. Zorg dat je die in de gaten houdt.

Live wedden op volleybal

Kan ook heel voordelig zijn! Hieronder behandelen we alle reguliere in-play volleybal weddenschappen.

 • Winnaar volgend punt – Als je de wedstrijd nauwlettend volgt, kun je wedden op het volgende team dat een punt wint.
 • Huidige set winnaar – Een andere populaire markt voor live volleybal weddenschappen is de huidige set winnaar. Zoals je zou verwachten, kun je met deze weddenschap de winnaar van de huidige set voorspellen.
 • Race naar 5/10/15/20 Points – Op deze in-play volleybal weddenschap markt kun je gokken op welk team als eerste een bepaald aantal punten haalt.
 • Team aan de leiding na 10/20/30 punten – Je kunt ook wedden op welk team na een bepaald aantal punten aan de leiding gaat.
 • Handicap voor huidige sets – De beste volleybal bookmakers bieden handicaps voor huidige sets. In wezen geeft dit een team een ​​virtueel tekort om te overwinnen.

Prop weddenschappen op volleybal

Met tientallen verschillende volleybal evenementen die over de hele wereld plaatsvinden, kun je niet altijd prop-weddenschappen vinden voor elk afzonderlijk toernooi. De beste volleybal bookies bieden echter altijd props voor de grootste competities. Hier zijn enkele voorbeelden van prop weddenschappen op volleybal om op te letten.

 • Totaal aantal gescoorde punten – Met deze volleybal prop kun je wedden op het gecombineerde aantal punten dat in een toernooi is gescoord. Bijvoorbeeld meer dan 5.000 of minder dan 8.000.
 • Hoogst scorende team – Als je denkt te weten welke partij de meeste punten zal scoren in een competitie, kun je ervoor zorgen dat ze het hoogst scorende team zijn.
 • Speler die de meeste punten scoort – Gebruik deze volleybal weddenschap om een ​​speler te steunen bij het behalen van de meeste punten in een toernooi.

Bookmakers denken altijd aan nieuwe en spannende volleybal props. Hoewel we een paar van de meest voorkomende opties hierboven hebben gedeeld, zijn er nog veel meer om van te profiteren. Met dat in gedachten raden we aan om de beste goksites voor volleybal te verkennen om meer top weddenschappen te vinden.

Tips voor het wedden op volleybal wedstrijden

In deze sectie delen we onze toptips voor het wedden op volleybal wedstrijden. Het opbouwen van een solide strategie voor het wedden op volleybal wedstrijden is de sleutel tot jouw succes. We laten je zien hoe je de sterkte van een volleybalteam kunt evalueren, de vorm kunt bestuderen, onderlinge resultaten kunt beoordelen en meer tips kunt bekijken voor live wedden op volleybal.

Evalueer beide teams

Als je winnende volleybal voorspellingen wilt doen, is teamevaluatie essentieel. Voordat je er zelfs maar over nadenkt om je volleybal weddenschappen af ​​te leggen, moet je de teams waarop je gokt analyseren. Wat betreft het evalueren van een volleybalteam, zijn hier vier belangrijke aspecten om te overwegen.

 • Overall quality
 • Leadership
 • Coaching staff
 • Squad depth

Het is duidelijk dat het onderzoeken van de algehele kwaliteit van het team de beste plaats is om te beginnen. Maar daar moet je zeker niet stoppen. Het bestuderen van de squad-diepte is ook van vitaal belang. Als een team zowel solide wisselspelers als een sterke startopstelling heeft, is de kans groot dat ze hun tegenstanders zullen domineren.

Let ook op spelers met goede leiderschapskwaliteiten. Teams met invloedrijke aanvoerders hebben meestal een veel betere kans om wedstrijden te winnen. Teams met ervaren coaches kunnen ook vaak goed presteren.

Zoek naar sterke en zwakke punten

De volgende van onze tips voor het wedden op volleybal heeft voornamelijk betrekking op het indoor spel.

Met zes spelers per team zijn er zeker sterke en zwakke punten aan elke kant. Als je de sterke en zwakke punten van een team kunt identificeren, geef je jezelf een grotere kans om je volleybal weddenschappen goed te laten landen.

Sommige teams kunnen aanvallend sterk zijn, terwijl andere wellicht beter zijn in de verdedigende kant van het spel. Door elk team nauwkeurig te onderzoeken, kun je vaststellen met welke matchups je waarschijnlijk geld kunt winnen.

Bekijk de actuele vorm

Dit lijkt misschien een voor de hand liggende zaak, maar het bestuderen van de recente vorm van teams is belangrijk voor het wedden op volleybal. Zelfs de beste teams gaan door moeilijke tijden, dus het is van vitaal belang dat je de manier van leiden bekijkt.

Het analyseren van onderlinge records kan ook enorm nuttig zijn, omdat sommige teams het leuker vinden om tegen bepaalde tegenstanders te spelen dan andere. Vergeet ook niet uit te kijken naar teamnieuws. Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen met betrekking tot blessures en schorsingen is essentieel, vooral als je de bookmakers wilt verslaan.

Volleybal competities om op te wedden

We dachten dat het een goed idee zou zijn om onze gids voor volleybal weddenschappen af ​​te ronden door te kijken naar enkele van de beste volleybal competities om op te wedden. Er zijn honderden volleybaltoernooien over de hele wereld, zowel voor indoor- als beachvolleybal. Hieronder bekijken we enkele van de meest spraakmakende volleybal evenementen om op te wedden.

 • Olympische Spelen – Het volleybal evenement van de Olympische Spelen is misschien wel het toppunt van de sport en biedt altijd veel interessante weddenschappen.
 • FIVB Wereldkampioenschap Volleybal Heren – Deze wedstrijd wordt om de vier jaar gehouden en wordt betwist door de nationale seniorenteams van de leden van de Fédération Internationale de Volleyball (FIVB).
 • FIVB Wereldkampioenschap Volleybal Dames – De dames editie van het toernooi vindt ook eens in de vier jaar plaats, waarbij 24 teams strijden om de trofee.
 • FIVB Volleyball Nations League – Deze competitie werd in 2017 ingehuldigd en wordt jaarlijks betwist door de nationale seniorenteams van de FIVB.
 • Italiaanse SuperLega – Algemeen beschouwd als de beste nationale volleybal competitie ter wereld, bestaat de Italiaanse SuperLega uit 12 teams, met veel van de beste spelers van de sport die daar hun vak uitoefenen.
 • Russische Super League – Naast de Italiaanse SuperLega is de Russische Super League een van de grootste nationale volleybalcompetities ter wereld.
 • FIVB Wereldkampioenschappen Beachvolleybal – Als het gaat om beachvolleybal, is het Wereldkampioenschap het meest prestigieuze evenement.

Als laatste

Zoals te zien, zijn er voldoende markten om te wedden op volleybal. Niet elke bookmaker vindt de sport even interessant, maar dat is zeker ook afhankelijk van het soort competitie wat er in die tijd van het jaar wordt gehouden. De echte fan weet wanneer deze eraan komen en komt daardoor ook sneller aan value bets. We wensen je veel succes met weddenschappen op volleybal.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.