Bekend van:

WK 2022 weddenschappen Qatar


Het WK Qatar 2022 wordt het grootste wereldwijde sportevenement van het jaar, met 32 ​​landen die strijden om de wereldbeker. Er zal een grote legale en gereguleerde gokmarkt zijn, dus we hebben alles uiteengezet wat je moet weten over wedden op de WK 2022.

Wat vooraf ging

De WK-kwalificatie begon in maart 2021 en sindsdien bieden bookmakers veel weddenschappen aan. Wedden op het WK is nog nooit zo eenvoudig geweest.

Na een slopende kwalificatiecampagne die werd uitgesteld vanwege de COVID-19-pandemie, is het veld van de FIFA Wereldbeker 2022 officieel beslecht. Tweeëndertig teams van over de hele wereld zullen het tegen elkaar opnemen in dit grootse sporttoernooi.

Dit zal het eerste WK zijn dat in de Arabische wereld wordt gespeeld en het eerste WK dat buiten de maanden mei, juni of juli wordt gehouden. Het zal ook het laatste WK zijn dat wordt gespeeld volgens het huidige format van 32 teams, aangezien het toernooi vanaf 2026 zal uitbreiden naar 48 teams.

Hoe werkt het WK?

De zes continentale federaties houden kwalificatiewedstrijden tussen alle nationale teams van het continent. Deze wedstrijden vinden plaats over een lange periode en omvatten 211 teams. Alle teams die deelnemen aan dit toernooi zijn deze fase gepasseerd, behalve Qatar.

Het aantal gekwalificeerde teams van elk continent varieert afhankelijk van het aantal landen van het continent. Daarom heeft elke confederatie een specifiek quotum als volgt:

 • Afrika – 5 teams.
 • Azië – 4.5 teams (exclusief het gastland).
 • Europa – 13 teams.
 • Noord- en Midden-Amerika en het Caribisch gebied – 3,5 teams.
 • Agnosie – 0,5 keuze.
 • Zuid-Amerika – 4,5 teams.

Na de kwalificatiefase worden de winnende teams van elk continent in 8 groepen geplaatst. De enkele groep bestaat uit 4 teams. Elk team speelt tegen de andere teams in één wedstrijd, en alleen het eerste en tweede team van elke groep gaan door naar de knock-outfase van 16.

Welke teams hebben de hoogste kans om het WK 2022 in Qatar te winnen?

Het duurt nog even voordat het WK 2022 in Qatar begint en het is nog te vroeg om te voorspellen welk team de kampioenstrofee in de wacht zal slepen. Voetbalevenementen zijn snel en alles kan in een oogwenk worden veranderd. Natuurlijk vergeet je de WK-finale van 2006 niet! Zo kunnen invloedrijke spelers blessures oplopen waardoor ze niet kunnen deelnemen. Ook mogen de coaches van de teams voor aanvang van het toernooi gewisseld worden. Bovendien kunnen sterke teams uit de Ronde van 16 of Ronde van 8 komen en veel ruimte laten voor de vraag welk team de meeste kans heeft om het kampioenschap te winnen.

Koplopers

We zouden kunnen aannemen dat Brazilië de eerste kandidaat is die het toernooi wint, aangezien het het meest succesvolle team in de geschiedenis van de wereldbeker is, met een record van 5 titels en een gokkans van 11/2. We kunnen alleen niet zomaar negeren dat de laatste titel die het behaalde 20 jaar geleden was in de editie van 2002 toen het Duitsland met 2-0 versloeg in Japan!

Frankrijk kan grote kansen hebben om de titel te verdedigen, aangezien hun odds om te winnen 6/1 zijn. Het is echter schaars in een WK voor een team om twee keer op rij de titel te winnen.

Groot-Brittannië heeft sterke odds van 8/1 en is de belangrijkste rivaal van Frankrijk. Als ze elkaar dus niet ontmoeten in de ronde van 16 of de ronde van 8, zijn ze waarschijnlijk de partijen bij de laatste wedstrijd. Hoewel Spanje tien jaar geleden zijn laatste titel won, is die kans 10/1.

Ondanks de hoge risico’s die verbonden zijn aan de rechtstreekse weddenschappen, zijn de potentiële winsten het risico waard.

Matched weddenschappen strategie

Veel professionele gokkers gebruiken de Matched weddenschappen strategie, waarmee je kunt deelnemen aan verschillende online bookmakers en op elke site een andere weddenschap kunt plaatsen op hetzelfde evenement. Deze strategie werkt effectief bij weddenschappen met hoge winstkansen. Laten we het volgende voorbeeld gebruiken om te illustreren hoe je dit systeem het beste kunt toepassen:

 • Je doet mee aan de weddenschapsfinale en plaatst een weddenschap op Frankrijk om het WK 2022 in Qatar te winnen.
 • Vervolgens registreer je een nieuwe account op een andere goksite en plaatst hij een weddenschap op Groot-Brittannië om het WK 2022 in Qatar te winnen.
 • Daarna maak je een nieuwe account aan op een derde goksite en zet je in op Brazilië om het toernooi te winnen.

Favorieten voor het WK 2022

Favorieten voor het WK 2022 zijn de bekende top landen, zoals Brazilië, Frankrijk, Duitsland, Spanje en Engeland. Bij de meer prominente bookmakers kun je al wedden op een van deze landen. Omdat er in de aanloop naar het WK nog veel kan gebeuren, komt het vooral neer op jouw inzicht in de ontwikkeling van spelers. Als je verwacht dat een team zich goed ontwikkelt, dan is een gok op dat land de moeite waard.

Dit zijn de favorieten van het WK 2022 voor deelname aan de WK-finale:

 1. Frankrijk
 2. Brazilië
 3. Duitsland
 4. Spanje
 5. Engeland

Underdogs

De underdogs voor de titel zijn Italië, België, Nederland en Portugal. Deze voetballanden doen het al jaren erg goed maar behoren net niet tot de absolute topfavorieten. Hierbij geldt ook; hoe eerder je inzet, hoe groter je winst kan zijn. De odds nemen af naarmate het toernooi dichterbij komt. Dit betekent dat je nu iets meer risico neemt, maar het kan zich uiteindelijk wel hoger terugbetalen.

Als je voor het grote geld wilt gaan, kun je wedden op buitenstaanders zoals Chili, de VS of Turkije. Aangezien het toernooi in enkel een paar weken wordt gespeeld, hangt de winnaar grotendeels af van het format op dat moment. Door te wedden op de winnaar van het WK 2022 kun je veel winst binnen slepen.

Wedden op WK kwalificatie

Wedden op WK-kwalificatie is mogelijk vóór elke wedstrijd. Landen nemen de kwalificatiewedstrijden zeer serieus zodat je als voetbalfan een redelijke inschatting kunt maken van het parcours en de uitslag van de wedstrijd.

Er zijn honderden kwalificatiewedstrijden over twee jaar verspreid, dus het aanbod is enorm. Bookmakers bieden dan ook veel verschillende soorten weddenschappen per wedstrijd aan. Zo kun je bijvoorbeeld inzetten op corners, fouls, kaarten en penalty’s.

Er zullen in totaal 10 groepen zijn met elk 5 of 6 teams in de eerste ronde van de competitie. Wedden op welke club als eerste en tweede in zijn groep wordt geplaatst, is een standaardfunctie bij de meeste online bookmakers. Met een beetje voetbalkennis kun je deze kansen gemakkelijk inschatten.

WK-kwalificatie: Groepswinnaars

De nummers één en twee van de poules plaatsen zich op voor het eindtoernooi in Qatar. Welke teams worden groepswinnaar? Bookmakers verwachten Nederland en ook België om als beste uit de bus te komen. Andere poulewinnaars zijn volgens de bookmakers Portugal, Spanje, Italië, Frankrijk, Denemarken, Kroatië, Engeland en Duitsland. Dit zijn natuurlijk de belangrijkste voetballanden van Europa.

De meest prominente soorten weddenschappen voor het WK 2022

De gemakkelijkste wedstrijd om op te wedden is er een waarin een sterk team tegenover een zwakker team staat. Hoewel de meeste spelers er wellicht de voorkeur aan geven om een ​​enkele straight weddenschap op de winnaar te plaatsen, is het een beetje zinloos omdat het zeer hoge kansen en drastisch lage winsten heeft. Je kunt dus andere soorten weddenschappen overwegen die eenvoudig te voorspellen zijn en hoge winsten bieden zoals:

 • Over/Under – Als je denkt dat wedden op de uitkomst moeilijk is, kun je de over/under-weddenschap kiezen. Alle sites voor sportweddenschappen stellen een regel in voor het aantal doelpunten in de wedstrijd en spelers om te wedden dat het werkelijke aantal in het spel hoger of lager is dan dat aantal.
 • Gemiddeld aantal hoekschoppen – Als de wedstrijd tussen een sterk en een zwakker team is, is het waarschijnlijk een offensief, eenzijdig spel. Het aantal hoekschoppen voor een sterk team zal dus waarschijnlijk hoog zijn.
 • Scorers – De kansen van invloedrijke spelers om te scoren tijdens de wedstrijd, afhankelijk van de positie van hun team in de competitie. Als het team aanvallen kan uitvoeren en correct kan afmaken, zullen de aanvallers veel doelpunten kunnen maken.

Wanneer vindt het WK voetbal in Qatar 2022 plaats?

Het WK 2022 in Qatar begint op maandag 21 november en eindigt op 18 december. Zoals je wellicht merkt, is dit de eerste keer dat het WK-kampioenschap in het winterseizoen wordt gehouden. Bijgevolg zullen alle voetbalcompetities in alle landen gedurende deze periode worden opgeschort om het proces van het verzamelen van spelers te vergemakkelijken en blessures en stress te verminderen.

De belangrijkste reden om de datum van het toernooi naar de winter te verschuiven, zijn de verzengende temperaturen in de landen van het Midden-Oosten, die in de zomer tot 45 graden in de schaduw kunnen oplopen. Hoewel het weer in december niet zo koud zal zijn als in Europa, is het meer geschikt voor spelers en toeschouwers, aangezien de wintertemperatuur in Qatar tussen de 20 en 25 graden ligt.

Hoe laat wordt er gespeeld?

Hoewel de data van de wedstrijden nog niet definitief zijn, heeft de FIFA voorgesteld om de wedstrijden ’s middags om 13.00 uur, 16.00 uur, 19.00 uur en 22.00 uur lokale tijd te houden om het zonlicht te zoveel mogelijk te vermijden. De kwalificaties en de finale wedstrijden vinden plaats om 18:00 uur en 22:00 uur. Gelukkig zorgen deze tijden ervoor dat alle voetbalfans in alle landen op geschikte tijden kunnen genieten van het kijken naar de wedstrijden van hun favoriete teams; niet te vroeg en niet te laat.

Conclusie

Een uniek evenement als het WK 2022 in Qatar wil je natuurlijk niet missen zonder winstgevende bets te hebben geplaatst! Wij raden daarom een ​​pakket met de beste bookmakers aan waar je je eenvoudig en binnen een paar minuten voor kunt aanmelden via je smartphone, tablet of computer. Bovendien krijg je een indrukwekkende reeks bonussen en genereuze promo’s om op meer wedstrijden te wedden en meer enorme winsten te krijgen. Wij wensen je veel geluk met het wedden op WK 2022!

toggle off
Gokreclame uitschakelen.