Bekend van:

Wong Teasers


Als je een gokker bent die geïnteresseerd is in punten spreidingen en totalen, mag je Wong teasers zeker niet missen. Dit is namelijk een slimme benadering van dit soort weddenschappen in NHL-games. Deze strategie is zo effectief geworden dat het de sportweddenschap industrie bijna van de ene op de andere dag heeft veranderd en de odd makers heeft gedwongen hun lijn op het bord aan te passen om de winst in evenwicht te brengen, maar de spelers profiteren daar soms nog aanzienlijk van. Maak je kennis met de beroemde Wong teasers strategie, hoe deze werkt en hoe deze een doorbraak heeft veroorzaakt in de online sportweddenschappen industrie.

Wat is een Wong-teaser

Een teaser weddenschap is vergelijkbaar met een parlay-weddenschap – een weddenschap waarbij je twee of meer games moet winnen om een ​​uitbetaling te krijgen. Het verschil tussen een parlay en een teaser is dat je in een parlay wedt dat teams de geposte punten spreiding zullen dekken, terwijl je in een teaser die spreiding kunt aanpassen. Er zijn verschillende soorten teasers beschikbaar, maar de typische, en degene die we hier bekijken, is een teaser met zes punten. Als bijvoorbeeld een punt spreiding is -10 in een game, en als je de favoriet zou zijn in een teaser, zou de spreiding -4 zijn.

Als je zou inzetten op de underdog zou de spread +16 zijn. Teasers kunnen op lijnen of totalen staan ​​en werken in beide gevallen op dezelfde manier. De uitbetaling voor teasers staat vast – niet afhankelijk van de spreiding van de betrokken spellen – hoewel ze regelmatig veranderen. Dit is afhankelijk van hoe goed de weddenschappen op een bepaald moment presteren en de concurrentie tussen de bookmakers. Een teaser met twee teams kan bijvoorbeeld overal van +100 betalen (hoewel het onwaarschijnlijk is dat je dat nog zult vinden) tot -130.

Wie is de vader van dit wedtype?

De naam Stanford Wong is bekend geworden bij oude sportgokkers vanwege het effectieve strategische werk dat het oplevert. Wong werd voor het eerst bekend door zijn boek Sharp Sports Betting uit 2001, dat een van de beste boeken over sportweddenschappen in de geschiedenis werd.

“Stanford Wong” is enkel een pseudoniem voor zijn boeken. Zijn echte naam is John Ferguson, een Ph.D. in financiële studies van Stanford University. Met een passie voor onderzoek naar Blackjack-strategieën, werd hij gedreven door het idee dat slimme spelers een voordeel konden behalen ten opzichte van het huis. Sindsdien heeft hij de eerste verhandeling van Edward O. Thorp over de basisstrategie voor Blackjack verslonden en de theorieën van de auteur uitgebreid. Kort daarna ging hij rechtstreeks naar Vegas om de gokwereld te bestuderen.

Onderzoek Wong

Wong besteedde veel tijd aan het onderzoeken van belangrijke statistieken voor NFL-games en ontdekte dat teasers een geweldige manier zouden zijn om van deze omstandigheden te profiteren. Want inderdaad, NFL-spel winnaars worden bepaald door drie punten verschil in ongeveer 15% van de tijd en door zeven punten in ongeveer 8% van de tijd. Anders zijn de meest voorkomende nederlaag marges 10 en 6 punten.

De reden waarom de meeste games met drie of zeven punten eindigden, ligt voor de hand. Het is het totale aantal punten gescoord door een velddoelpunt en een touchdown. Daarom zijn teasers die schommelen tussen de twee cruciale getallen drie en zeven, volgens het idee van Wong, het meest lucratief. Hij had toen gelijk en creëerde een van de beste teaser strategieën aller tijden.

NFL-wedstrijden worden beslist dus door 3 punten 15% van de tijd en 7 punten ongeveer 8% van de tijd. Anders zijn de meest voorkomende aantallen nederlagen met marges van 10 en 6 punten.

Wong Teasers uitgelegd

Een Wong teaser is een 6-punts teaser met favorieten van -7,5 tot -8,5 en underdogs van +1,5 en +2,5. Aangezien de meeste spellen worden beslist door die sleutelnummers, vergroten we onze kansen om een ​​teaser-weddenschap te winnen aanzienlijk als we ze kunnen plagen om binnen dat bereik te vallen.

Een typische 6-punts teaser met twee teams staat op de meeste van de lijst op -110 beste sites voor sportweddenschappen, waardoor ons break-even percentage de standaard 52,4% is die we zouden moeten halen om break-even te draaien op de standaard 10% sap.

De teasers van Wong verslaan dit percentage met gemak, vanwege de frequentie van NFL-games die op deze sleutelnummers landen. Om break-even te spelen op deze teasers, moet je je teaser-inzetten ongeveer 72,5% van de tijd winnen.

In de afgelopen tien jaar zijn de weddenschappen van Wong teasers regelmatig boven dat aantal uitgekomen, sommige zelfs tot 76%. Dit is natuurlijk afhankelijk van de odds die voor jou beschikbaar zijn. Onderstaand is hoe een typische Wong teaser met drie teams en zes punten eruit zou zien:

  • Pittsburgh Steelers +2,5
  • New York Giants +1,5
  • Jacksonville Jaguars -8

Dat verandert in:

  • Steelers +8,5
  • Giants
  • Jaguars -2

Wong paste zijn gokkennis toe op voetbal Teasers

In 2001 schreef Wong een hele reeks strategie boeken nadat “Professional Blackjack” hem een ​​begrip in de gokwereld maakte. In 2001 onderzocht zijn “Sharp Sports Betting”-forum als eerste een ideale techniek voor teasers-gokkers. Dit boek was het eerste boek dat gokkers liet kennismaken met het idee dat het ‘cutten’ van beide belangrijke getallen de beste geprojecteerde value op lange termijn opleverde.

Een hoge totaalscore van 50 of meer kwalificeert de strategie van Wong niet

Hoewel de strategie van Wong hier niet rechtstreeks op ingaat, kan de effectiviteit van 6-punts-teasers worden bepaald door de value van Over-Under-totalen. Om preciezer te zijn, Wong gokkers vermijden elk spel met een totaal van 50 punten of meer, zelfs als de punten spreiding binnen zijn gespecificeerde grenzen valt. Volgens het onderzoek van Wong zijn games met meer dan 50 punten intrinsiek onvoorspelbaarder, omdat van beide partijen wordt verwacht dat ze in groepen scoren.

Met de ervaring die je zojuist hebt opgedaan, vergeet niet om het totaal te verifiëren voor elk spel dat je handicapt met de Wong strategie. De spreads passen wellicht bij de beschrijving, maar je krijgt pas dezelfde kansen om de weddenschap te winnen als het totaal is vastgesteld op 49 punten of minder.

Zo krachtig dat Sportsbooks gedwongen werd om de kansen nog groter te maken

De casino’s en bookmakers hebben met tal van uitdagingen te maken gehad sinds de inzichten van Wong openbaar werden gemaakt. Voorheen werden zespunts teasers met twee kanten meestal ingesteld door de odds makers met een typische “vig” van (-110). Omdat de aanpak echter ongelooflijk efficiënt bleek te zijn, reageerden bookmakers door ter compensatie de vig te verhogen (-120).

Tegenwoordig zouden veel online bookmakers je zelfs verbieden om het soort slimme teasers dat Wong vond, samen te stellen. En als ze dat niet doen, zijn er strikte voorwaarden aan de weddenschappen verbonden, zoals elke partij die eindigt in een push waardoor het weddenschap ticket verliest.

Wong-teasers vandaag

Helaas werden de bookmakers zo’n beetje vernietigd door Wong teasers, vooral als ze geen idee hadden hoe winstgevend de weddenschappen waren. Vanaf 2022 is de mogelijkheid om geld te verdienen met deze weddenschappen dan ook een stuk lastiger te vinden. En als je de bookmakers verslaat met deze weddenschappen, is de kans uitzonderlijk groot dat je actie beperkt zal zijn.

Het spreekt dan ook boekdelen over het succes en de populariteit van Wong teasers die ertoe hebben geleid dat bookmakers over de hele wereld proberen buiten het bereik van Wong’s te blijven. Getallen tussen 7,5 en 8,5 en 1,5 en 2,5 komen veel minder vaak voor dan vijf jaar geleden.

Sommige bookmakers gaan zelfs nog verder, veranderen de regels van teasers en laten een push en een overwinning tellen als een algeheel verlies. Dit is nog steeds enigszins ongebruikelijk, en weinig bookies beoordelen push als een verlies.

Hoewel gokkers bij sommige bookmakers nog steeds winstgevend kunnen wedden op Wong teasers, is het risico dat ze beperkt zijn groot, zelfs als je behoorlijke kansen kunt vinden. Toch zijn Wong teasers misschien wel de meest winstgevende weddenschap NFL-weddenschappen.

Conclusie

Je weet nu meer over een van de slimste innovaties in de geschiedenis van NHL online weddenschappen, Wong teasers. Tegenwoordig zullen spelers het echter moeilijk vinden om op sommige goksites winstgevend te wedden op teasers, aangezien hun winstpotentieel al beperkt is door de aanbieders van kansen en niet zo genereus meer zijn als voorheen. Bijt je dan ook niet te veel vast in dit wedtype en probeer van deze strategie eerder de handigheid over te nemen en te combineren met andere manieren van sportwedden. Wij wensen je sowieso veel succes, zeker als je nog ergens een typische Wong tegenkomt!

toggle off
Gokreclame uitschakelen.