Bekend van:

Wedden op sport

Eén blik op de sportkalender en je ziet meteen al tientallen mooie wedstrijden staan. Misschien verheug je je nu al op de volgende El Clásico, Roland Garros, de Amstel Gold Race of de Grand Prix van Bahrein. Gelijk heb je, want hier wordt hard om elke goal, elke game en elke plek gestreden! De grote vraag is natuurlijk wie er wint. Maar dat is niet het enige dat telt. Tijdens die zwaarbevochten El Clásico zit je op het puntje van je stoel als Real de bal verliest en Barcelona een snelle counter uitvoert. En gaan de lichten uit voor de Grand Prix van Bahrein? Gespannen zit je naar de eerste bocht te kijken om te zien wie er ongeschonden doorheen komt en of de leider pole in handen houdt. Sportwedstrijden zijn van begin tot eind spannend om te volgen. En ze worden nóg spannender als je een weddenschap hebt openstaan. Opeens draait het niet alleen meer om de sporters, maar ook om jou. Want presteer jij goed genoeg om die weddenschap te winnen?

Praktische zaken om te regelen voor je gaat wedden bij een wedkantoor

Voordat je na kunt denken over je eerste weddenschap, moet je een praktische zaken regelen. Dat begint bij het uitzoeken van een bookmaker. Bookmakers spelen een essentiële rol in de wereld van het sportwedden. Deze gokbedrijven zorgen er namelijk voor dat jij toegang hebt tot de meest uiteenlopende sporten, competities en wedstrijden. Zodra je een geschikte bookmaker hebt gevonden, is het belangrijk dat je een spelersaccount aanmaakt. Zonder zo’n account wordt je wedbriefje simpelweg niet geaccepteerd. Daar is overigens een goede reden voor. Bookmakers zijn verplicht om zicht te houden op de gokkers die zich bij hun melden, zodat ze in kunnen grijpen bij tekenen van gokverslaving én zodat ze zeker weten dat spelers 18 jaar of ouder zijn. Het aanmaken van een account mag voor jou geen belemmering zijn om te gaan wedden op sport. Want binnen een paar minuten is zo’n spelersaccount al geregeld. Met het creëren van een account ben je er nog niet. Er is nog één stap die je moet zetten voordat jou leven als sportwedder van start kan gaan. Die stap heeft te maken met je speelsaldo. Pas wanneer je geld in je account hebt gestort, kan het echte werk beginnen.

De hele sportwereld staat voor je open

Voetbalfans kunnen zich bij de bookmaker vermaken met de Champions League, de Eredivisie, het EK voetbal, de Serie A, de Copa Libertadores, de J-League, Football League Two en ga zo maar door. Liefhebbers van wielrennen hoeven zich ook niet te vervelen. Een weddenschap rondom de Tour de France, Vuelta of de Giro d’Italia wissel je gemakkelijk af met het wedden op de Ronde van Vlaanderen, Parijs-Roubaix, Luik-Bastenaken-Luik of de Amstel Gold Race. En wat te denken van de vier Grand Slams en de vele kleine ATP- en WTA-toernooien die de profs aflopen? Dit is voer voor iedereen die een mooi potje tennis kan waarderen. Bookmakers brengen graag de hele sportwereld bij je thuis. De focus ligt niet alleen op populaire sporten als voetbal, tennis, Formule 1, darts en basketbal. Ook voor kleinere sporten zoals MMA en snooker is aandacht. Per sportwedstrijd zijn er bovendien genoeg weddenschappen om uit te kiezen. Zo kun je geld inzetten op:
  • De winnaar. Hierbij concentreer je je op één wedstrijd of op een compleet toernooi/kampioenschap
  • De exacte uitslag. Verwacht je een 3-1 overwinning voor Juventus of denk je aan een krappe 1-0?
  • Meer of minder goals of sets dan de norm van de bookmaker. Deze zogenaamde ‘over/under weddenschap’ werkt altijd met halve getallen. De vraag is: komen er in de wedstrijd meer (over) of minder (under) sets of goals dan die norm van 1.5, 2.5, 3.5 of 4.5?
  • Hierbij krijgt één team of speler een virtuele voorsprong of achterstand. Het is interessant of de grote favoriet nog steeds weet te winnen als de wedstrijd start met twee goals of sets achterstand.
  • Head-to-head weddenschappen. Hierbij plaatst de bookmaker twee coureurs of renners naast elkaar, en de vraag is wie van hen als eerste over de finish komt.
Met deze wedopties is de lange lijst met weddenschappen lang niet compleet. Spit vooral rustig de lijst door voordat je definitief een keuze maakt. En oh ja… vergeet niet om de quoteringen te bestuderen voordat je de weddenschap plaatst. Deze quoteringen geven namelijk precies aan hoeveel je weddenschap waard is én hoe risicovol jouw voorspelling is. Dat is natuurlijk informatie voor iedereen die graag een gokje waagt.

Onderschat nooit de kracht van een goede voorbereiding

Hoge quoteringen laten je weten dat je met een weddenschap veel risico loopt. Bij lage quoteringen is de kans een stuk groter dan je wint. Toch bieden ook lage quoteringen geen garantie. Daarom is het belangrijk om je goed op elke weddenschap voor te bereiden zodat je zelf je conclusies kunt trekken. De voorbereiding op je sportweddenschap moet je heel gestructureerd aanpakken. Zo vergroot je namelijk de kans dat jouw weddenschap een winnende weddenschap wordt. De voorbereiding begint met het volgen van het actuele sportnieuws. Zorg dat je op de hoogte bent van de laatste voetbaltransfers en dat je weet van eventuele motorproblemen bij Red Bull of Ferrari. Naast het actuele sportnieuws zijn ook de statistieken voor jou van levensbelang. Een goede bookmaker zet de statistieken zelf online waardoor je niet actief op zoek hoeft naar de belangrijkste gegevens. In de statistieken vind je meer informatie over de huidige vorm, onderlinge duels uit het verleden en al dat soort zaken meer. Door dit soort gegevens goed te bestuderen, kom je vanzelf uit bij een voorspelling die zomaar de juiste kan zijn. Laat je vooral leiden door de feiten en probeer emoties zoveel mogelijk uit te schakelen. Elke succesvolle gokker weet: emotionele beslissingen zorgen maar zelden voor een klinkende overwinning.

Pre-match wedden versus live wedden bij wedkantoren

Statistieken bestuderen is altijd een goed begin. Bij pre-match weddenschappen ben je ook volledig afhankelijk van die informatie die je uit de statistieken haalt. Je kunt namelijk niets meer doen zodra de wedstrijd begonnen is. Komt Ajax in dat belangrijke Champions League-duel al binnen 20 minuten op een 2-0 achterstand te staan? Helaas kun je niets meer doen. Een pre-match weddenschap sluit je af voor het beginsignaal klinkt, waardoor je niet kunt inspelen op datgene wat er tijdens de wedstrijd gebeurt. Dat is bij live weddenschappen wel anders! Bij deze weddenschappen heb je tijdens de hele wedstrijd de kans om in te zetten. Die snelle 2-0 achterstand voor Ajax kun je dus mooi meenemen voor je weddenschap. Want opeens wordt het wel heel verleidelijk om tóch die overwinning voor de tegenstander op je wedformulier te zetten. Let wel op: hoe duidelijker het wordt hoe de wedstrijd gaat verlopen, hoe sneller de quoteringen omlaag gaan. Wacht dus nooit te lang voordat je die live weddenschap aangaat.

Zo komt de weddenschap bij de bookmaker

Je zoekt je sportweddenschappen met zorg uit. Na een grondige analyse van de statistieken weet je het zeker: dit is de voorspelling die jou de overwinning gaat brengen! Maar hoe ga je nu verder? Je hebt er immers weinig aan als jouw voorspelling niet bekend is bij de bookmaker. Voor het gokken op sportwedstrijden werken bookmakers standaard met wedformulieren. Het aloude TOTO-formulier dat je vroeger in de winkels inleverde, is op de gokplatforms gewoon ingewisseld voor een online variant. Elke voorspelling die je aanklikt, verschijnt op je persoonlijke wedbriefje. Vervolgens is het aan jou om te bepalen hoe hoog je inzet gaat zijn. Bij elke weddenschap maak je opnieuw die keuze. Op het wedbriefje verschijnt ook meteen het bedrag dat je bij een overwinning uitgekeerd krijgt. Je hoeft dus niet aan het rekenen te slaan als je nieuwsgierig bent naar het bedrag dat je kunt winnen. Ben je trouwens zeker van je zaak, dan kun je ook meerdere weddenschappen toevoegen en er zo een combi bet van maken. Een combi bet (bestaande uit twee of meer voorspellingen) heeft als voordeel dat het meer winst oplevert. Van elke voorspelling die je toevoegt, worden de quoteringen vermenigvuldigd met de andere quoteringen op je wedbriefje. Op deze manier kan de winst flink oplopen. Ben je tevreden over datgene wat er op het wedformulier prijkt? Met één druk op de knop lever je het in en komt de weddenschap binnen bij de bookmaker. Vanaf dat moment kun je alleen nog maar afwachten of jouw voorspelling de juiste was of niet.

Tips voor het wedden op sport

Je moet echt weten wat je doet als je gaat wedden op sport. Gelukkig is er goed nieuws, want wedden op sportwedstrijden kun je gewoon leren. Met deze tips helpen we je alvast een beetje op weg:
  • Doe aan bankrollmanagement. Dat betekent dat je je gokbudget slim moet beheren en dat je goed na moet denken over de inzet.
  • Let op bonusacties. Een bonus kan je zomaar extra speelgeld of een gratis weddenschap opleveren.
  • Hou je resultaten bij zodat je weet welke weddenschappen winstgevend zijn en welke niet. Hier kun je je strategie weer op aanpassen.
  • Kijk objectief naar de wedstrijden en laat je nooit leiden door een supportershart. Dat supportershart gaat je ongetwijfeld geld kosten.
toggle off
Gokreclame uitschakelen.