Bekend van:

Weddenschappen op sport, politiek en meer afsluiten


In oktober 2021 heeft Nederland een wetgeving aangenomen die kansspelen legaliseert. Het eerste dat vaak bij mensen opkomt zijn sportweddenschappen. Dat terwijl het inzetten op politieke resultaten in een aantal landen is toegenomen. In de toekomst zullen er waarschijnlijk nog meer varianten beschikbaar komen. Als een normaal onderdeel van het leven, is wedden dan ook erg leuk.

Wedje leggen?

Er zullen momenten zijn dat je wellicht met jezelf een weddenschap aangaat. Denk bijvoorbeeld aan de keuze voor de rij van de ‘beste kassa’ in de supermarkt. Even later, als je vastzit in het verkeer en een rijstrook moet kiezen, doe je hetzelfde op de snelweg. Voeg je hier een extra persoon aan toe, dan kan dat wachten nog worden beloond door een leuk gokje te wagen.

Politiek wedden

Het Verenigd Koninkrijk is een hotspot voor politiek wedden. Dit wordt vaak gedaan in bars, maar het kan ook bij online bookmakers. Neem het voorbeeld van de vraag of hun huidige premier, Johnson, vóór een bepaalde datum zal aftreden.

Politiek gerelateerde weddenschappen zijn in verschillende rechtsgebieden verboden. Maar ondanks dit blijven sommige instellingen dergelijke weddenschappen wel aanbieden. Het Amerikaanse bedrijf PredictIt is daar een goed voorbeeld van. Blijkbaar doet deze groep zich voor als onderzoeksbureau. Je kunt er echter gemakkelijk een politieke weddenschap plaatsen.

Al de inzetten bij PredictIt zijn twee-optie (binaire) weddenschappen. Honderden weddenschappen zijn verspreid over vijf categorieën die elkaar overlappen: de regering-Biden, de verkiezingen in de Verenigde Staten, het Congres (de Amerikaanse wetgevende macht), de Verenigde Staten en de wereld.

Er zijn verschillende weddenschappen geplaatst op de toekomstige acties van Boris Johnson bij PredictIt. Je kunt bets vinden wie president van Italië wordt, welke partij de macht overneemt in Australië en wiens regeringsleider als eerste de Group of Twenty verlaat.

Meer wed mogelijkheden

Wedden op sport is dan ook enkel een van de vele opties. Het is denkbaar dat Nederlandse online casino’s in de nabije toekomst politieke weddenschappen gaan aanbieden. Onder hen zijn mogelijke vragen over de aanstaande lokale verkiezingen. Maar ook de vraag op langere termijn of het kabinet-Rutte er in december 2022 nog is…

Degenen die echter luisteren in relaxte omgevingen zoals bars, sportclubs en cafés, merken dat ze er nog veel meer keuze is! Daar kun je namelijk over aanzienlijk meer speculeren dan alleen politiek. Vanuit het gezichtspunt van de entertainmentindustrie zijn er ontzettend veel weddenschappen mogelijk. Het enige dat je hoeft te doen, is een roddelblad oppakken om de kansen om je heen te zien zwermen!

toggle off
Gokreclame uitschakelen.