Bekend van:

Wie neemt de Gouden Schoen mee naar huis op het WK 2022 in Qatar?


Er zijn naast de wereldbeker nog andere prijzen te winnen, waaronder de Gouden Handschoen en de Gouden Schoen. Wat waren de belangrijkste uitkomsten van de Gouden Schoen-vraag in het Fan Nation-onderzoek? Bet365 heeft tienduizenden WK-supporters ondervraagd omtrent hun mening over het toernooi in Qatar, dat deze winter plaatsvindt. Van Engeland tot de Verenigde Staten, Argentinië tot Australië en vele andere landen, fans hebben hun verwachtingen en zorgen voor de wedstrijd gedeeld. In de Fan Nation-enquête stelden zij de volgende vraag aan supporters. 

Welke persoon denk je dat de Gouden Schoen gaat winnen?

De speler met de meeste steun wereldwijd was Lionel Messi, die 24,05% van de stemmen kreeg. Zijn grootste fan was Argentinië, aangezien 71,60% van de Argentijnse respondenten voorspelde dat Messi de Gouden Schoen zou winnen.

Cristiano Ronaldo kreeg 15,83% van de stemmen en werd tweede. De Gouden Schoen zou naar de sterspeler van Manchester United gaan en de Noord-Ierse voetbalsupporters hadden er alle vertrouwen in. In de toekomst koos 29,41% hem als trofee winnaar. Hoewel hij wonderen verrichtte voor Real Madrid, verdiende hij slechts 3,08% van de Spaanse stemmen.

Net achter Ronaldo op de derde plaats staat Karim Benzema. 11,68% van de uitgebrachte stemmen ging naar de Franse voetballer. Met Harry Kane en Kylian Mbappé aan de ene kant en Lionel Messi in Argentinië aan de andere kant, informeerde John Barnes, MBE, bet365 over de onderzoeksresultaten over de Gouden Schoen: “Natuurlijk moet je kijken naar de verwachte winnaars.” Kane zou op die lijst moeten staan, afhankelijk van hoe Engeland presteert; ik zou ze echter geen “underdogs” willen noemen, aangezien ze favorieten zijn.

Messi is op dit moment mijn favoriete speler, maar Mbappé hoort er ook bij. “Tijdens dit WK heb ik een onderbuikgevoel gehad over Lionel.”

Hoe stemden de Nederlanders voor de Gouden Schoen?

Frankrijk heeft het meeste vertrouwen in het potentieel van Kylian Mbappé, volgens onze analyse van de bevindingen per natie. 20,59% van de kiezers koos voor de fictieve aanvaller. Er zullen nog veel meer bevindingen komen uit de bet365 Fan Nation-enquête voor de beste faninzichten over het WK 2022 in Qatar.

De enquête voor de Bet365 Fan Nation is gemaakt met behulp van gegevens uit een volkstellingsonderzoek

toggle off
Gokreclame uitschakelen.