Bekend van:

Zaterdag de laatste professionele wedstrijd van Gerard Piqué


Donderdag nam Gerard Piqué het besluit om het profvoetbal te verlaten. De laatste wedstrijd van de 35-jarige Barcelona-verdediger is zaterdag tegen Almeria in Camp Nou. In een bericht dat meer dan twee minuten duurt, voegt Piqué eraan toe: “Ik heb je iets te vertellen. “Mijn kinder fantasieën zijn allemaal uitgekomen. Het is tijd om de reis op dit punt te beëindigen.”

Gerard Piqué

Piqués tudeerde af aan de jeugdopleiding van Barcelona voordat hij in 2004 naar Manchester United verhuisde. Hij keerde in 2008 terug naar de Spaanse grootmacht na drie seizoenen in Engeland en een jaar bij Real Zaragoza.

De verdediger nam deel aan 615 wedstrijden met Barcelona en won drie Champions Leagues en acht landskampioenschappen. Hij won met United eenmaal zowel de landstitel als de Champions League. Piqué vertegenwoordigde Spanje in 102 wedstrijden. Met het nationale team won Piqué respectievelijk het wereldkampioenschap in 2010 en het Europees kampioenschap in 2012. Piqué had een contract bij Barcelona dat medio 2024 zou aflopen. Mogelijk heeft de inzet van de verdediger dit jaar onder coach Xavi een rol gespeeld bij zijn beslissing om te stoppen.

Voetbal en Barcelona hebben me alles gegeven

“De afgelopen weken en maanden is er veel over mij gezegd en gepubliceerd, maar ik heb gezwegen. Voor nu: “Begin met zijn videoboodschap, Piqué. “Net als velen van jullie ben ik altijd een fan van Barcelona geweest. Ik heb altijd geweten dat ik voor Barcelona wilde voetballen.”

“De laatste tijd heb ik veel nagedacht over die jongere, de kleine Gerard, en zijn ambities. Dat ik bij het eerste team van Barcelona wilde komen, dat ik elke prijs wilde accepteren, dat ik zowel Europa als de hele wereld wilde leiden, dat ik vrienden voor het leven zou maken en dat ik aanvoerder wilde worden.”

“Ik heb alles van het voetbal gekregen. Alles is van Barcelona naar mij toegekomen. Mijn hele leven is mij toevertrouwd door de fans. Ik heb altijd beweerd dat Barcelona de enige club is waar ik ooit voor zal spelen.”

“Mijn laatste wedstrijd in Camp Nou is op zaterdag. Daarna zal ik altijd een fan van Barcelona blijven. Zoals mijn ouders voor mij deden, zal ik mijn kinderen liefde voor de club bijbrengen.”

Duidelijk geval van op je Piqué stoppen!

toggle off
Gokreclame uitschakelen.